Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2012 02 01, 15:20)
o cia tu vykdei projekta 365? kaip sekasi? nesustojai?
sushaldei esant daugiau negu +20?  blink.gif suprantu kad zmones neprate ir kai buna 19-20 laipsniu megsta uzsideti dublionke (egiptas), bet esant daugiau negu 20 ir diena, tikrai neturetu buti salta g.gif

Kol kas nesustojau, bet is tikruju sunku, kartais nebuna nuotaikos fotkinti, o kartais per diena daug fotkiu... Gal reikes persokti prie 52 blush2.gif
cia mano projektas 366 smile.gif
Buvau vienam pradziamoksliu seminare, sake reikia padaryti 20 000 kadru, kad taptum fotografu. Tai as jau beveik ipusejau - 8300 thumbup.gif

Neseniai ji sirgo, ka tik pasveiko, tai gal del to persalo vel. Pas mus dabar diena +30 (bet ne taip karsta, kaip butu +30 Lietuvoj), nakti +12. Tai fotkinomes vakarejant, tai tikrai kokie +22 buvo. Prie silumos priprantama, visa sausi sedejau namie su megztiniu ir kojinem, nors lauke ir iki +30 lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(веро
@ 2012 02 01, 15:24)

Man irgi fokuso truksta... Pabandyk dar karta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 01, 12:03)

visas visas skaitei?? oho. prilygsta zygdarbiui. as manau, kad tikrai neverta visu skaityt, bet kita vertus nemazhai info naudingos buvo.

kadangi skaitai seniai, namu darba linkus neuzhskaityti. mokomes fokusuoti. sufokusuota, taip, bet ne taip ryshkiai kaip turetu buti. II foto ishvis nesimato skirtumo tarp objektu (2 ir paskutinio). zodziu as griezhta. manau reiketu perdaryt.

Perskaiciau kazkur 40 temu, bet paskui jau perziurinejau , o jeigu uzkabindavo kazkokia info tai paskaitinedavau. Zodziu atrikdavau ka skaityt o ka praleist smile.gif

Einu perdaryt 4u.gif
Atsakyti
ziuriu flickr to micmojo, kur Ka uzrode. ka galiu pasakyti - labai gera atranka padaro zmogus, visos merginos tobulai grazhios, jei ne grazhios, tai bent jau idomios; visos lieknos, pas dauguma didele krutine. gal nusisneku, bet is menines puses, tai net nezinau, nemoku grazhiai ir aishkiai kalbeti, na bet man kazhko truksta, ta prasme, jei vietoj tu grazuoliu detumem tikrai parastas eilines merginas, fotkes prarastu zavesi, nes jo nuotraukose viskas grazhu, tiesiog tobuli veidai, kunai.. net nezinau. einu ziuret toliau, gal kazhka pridursiu.

Ka kas butent tau patinka? Svajone?
Atsakyti
<!--QuoteBegin-веро
+2012 02 01, 11:54--><div class='quotetop'>QUOTE(веро
@ 2012 02 01, 11:54)</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin-->Sveikos!

Niu pagaliau pabaigiau skaityti visas temas, tiek ju daug, galvojau kad jau niekad prie jusu neprisijungsiu smile.gif Zodziu nuo vasaros pabaigos esu skaitytoja, atrodo kad visus jus jau pazystu smile.gif Tiek pat laiko turiu ir nauja fotoaparata, su kuriuo bandau susidraugauti. Ziuresim kaip pavyks. O siandien pristatau jums pirma namu darba.

[/quote]
pamenu kai as skaiciau nuo pirmuju temu...datraukiau iki 30 ir...jauciausi lyg pazindama jas visas vos ne asmeniskai...kai kurias be galo megau..ir kai pamaciau, kad jos isena, o prieina daug naujokiu,(dabar jos jau seniai nebe naujoke, o seniai ismoke ir iskeliave is SM'o buvusios pradziamoksles) nusprendziau is naujo nebesibendrauti su naujai susidariusiu kolektyvu,(nes jau prasidejo kartojimaisi temoje, mokymai to paties per ta pati) o prisistayti dabar esanciame, kurio visai nepazinojau, gal tik viena kita reta sveteli, uzsukancia is tu senu laiku, nuo 30psl pradziamoksliu lotuliukas.gif ale vis vien uz kantyrbe tau reikia baliuoniuka teikti...sitiek temu perpylei..maladiec biggrin.gif
ND irgi good mirksiukas.gif mars daryti sekanti biggrin.gif
O visom kitoma sektantem, labarytis..as lovoj, su kava....ir laptopiuku...gi mano mielieji vaikiukai suslapino mano "gudriuka"(kas nezino kas tai, tai mano 3iasis iPhone..kodel 3-iasis?Tai todel kad turejau net net trys ir noriu 4-to :ohtodel, kad pries tai buvo keiciami ekranai, nes turiu vaiku lotuliukas.gif vienu zodziu, jau 2 sav. kai jo nebeturiu(nes vaikiukai ji suslapino, ir tyliai graziai padejo ant stalo, o as visa diena ne nemaciau, kad jis slapias, o vakare einant i lova, jau jam buvo amen, aleliuja lotuliukas.gif ) tai retai jus begaliu paskaityti( nes skaitydavau vakarais lovoje per ji) o kai jus tokiais empais varot, tai is vis, neturiu tam laiko...bais grazu buvo rG autoportretas su ta medziaga...nu patinka man tokie biggrin.gif as savo turiu auto, bet nzn ar rodysiu, ne nieko padabno nesigavo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Maggie @ 2012 02 01, 12:03)

kadangi skaitai seniai, namu darba linkus neuzhskaityti. mokomes fokusuoti. sufokusuota, taip, bet ne taip ryshkiai kaip turetu buti. II foto ishvis nesimato skirtumo tarp objektu (2 ir paskutinio). zodziu as griezhta. manau reiketu perdaryt.

nu va, o as praleidau...visai ne griezta as schmoll.gif lotuliukas.gif daryk didesnius atstumus tarp daiktu, toms griezoms tetoms, kad itiki :lo:
QUOTE(Maggie @ 2012 02 01, 12:14)
ziuriu flickr to micmojo, kur Ka uzrode. ka galiu pasakyti - labai gera atranka padaro zmogus, visos merginos tobulai grazhios

MB vakar irgi ta pati pasake, kad gerai atrinkti kunai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandre: 01 vasario 2012 - 11:26
aš tai visur fokusus įmatau ir man tink biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2012 02 01, 12:22)

pamenu kai as skaiciau nuo pirmuju temu...datraukiau iki 30 ir...jauciausi lyg pazindama jas visas vos ne asmeniskai...kai kurias be galo megau..ir kai pamaciau, kad jos isena, o prieina daug naujokiu,(dabar jos jau seniai nebe naujoke, o seniai ismoke ir iskeliave is SM'o buvusios pradziamoksles) nusprendziau is naujo nebesibendrauti su naujai susidariusiu kolektyvu,(nes jau prasidejo kartojimaisi temoje, mokymai to paties per ta pati) o prisistayti dabar esanciame, kurio visai nepazinojau, gal tik viena kita reta sveteli, uzsukancia is tu senu laiku, nuo 30psl pradziamoksliu lotuliukas.gif ale vis vien uz kantyrbe tau reikia baliuoniuka teikti...sitiek temu perpylei..maladiec biggrin.gif

As kai pradzioj skaiciau, atsimenu irgi siek tiek nuliudau kad taip staigiai pasikeite zmones, bet paskui ir prie jusu visu nauju pripratau smile.gif O dabar ir vel atejo naujoku bumas smile.gif

Keliu is naujo ir einu daryti sekanti namu darba, kol vaikas miega, nes atimineja is mamos savo zaisliukus smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 01, 11:46)

Yvette - imant visuma - tuto bene?

žinok tutto sh.. Tikiuosi, kad nepasikartos tokie patys metai, kokius kartelį turėjau.

Labas, naujai prisijungusiai. Tikrai žygdarbis visas temas perskaityti.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 01, 11:14)
ziuriu flickr to micmojo, kur Ka uzrode. ka galiu pasakyti - labai gera atranka padaro zmogus, visos merginos tobulai grazhios, jei ne grazhios, tai bent jau idomios; visos lieknos, pas dauguma didele krutine. gal nusisneku, bet is menines puses, tai net nezinau, nemoku grazhiai ir aishkiai kalbeti, na bet man kazhko truksta, ta prasme, jei vietoj tu grazuoliu detumem tikrai parastas eilines merginas, fotkes prarastu zavesi, nes jo nuotraukose viskas grazhu, tiesiog tobuli veidai, kunai.. net nezinau. einu ziuret toliau, gal kazhka pridursiu.

na tai ne naujiena, kad modelis daug šarmo prideda smile.gif čia tas pats, kas savartyną fotkintum, ir sakytum, blyn koks lievas peizažas, anas kalnus fotkina, tai jam gražus peizažas gaunasi biggrin.gif

man žinoma patiko ir modeliai, ir pasirinkta aplinka, ir šviesos pajautimas\

o ko trūksta, tai .. su kompozicija manau jo darbuose ne viskas gerai.. tarkim paimk pocėjaus tą nude fs, ten kompozicija ideali, niekas nekliūna, akis mėgaujasi... o pas šitą tai nzn, man kompozicija daug kur kliūna..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 01 vasario 2012 - 11:44
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 01, 12:36)
na tai ne naujiena, kad modelis daug šarmo prideda smile.gif čia tas pats, kas savartyną fotkintum, ir sakytum, blyn koks lievas peizažas, anas kalnus fotkina, tai jam gražus peizažas gaunasi  biggrin.gif

man žinoma patiko ir modeliai, ir pasirinkta aplinka, ir šviesos pajautimas\

o ko trūksta, tai .. su kompozicija manau jo darbuose ne viskas gerai.. tarkim paimk pocėjaus tą nude fs, ten kompozicija ideali, niekas nekliūna, akis mėgaujasi... o pas šitą tai nzn, man kompozicija daug kur kliūna..

mane tie tavo krashtutinishki palyginimai taip ishmuzha ish vezhiu kartais. as puikiai suprantu, kad modeliai priduoda sarmo, bet mano akimis ziurint pas ji YPATINGAI grazhios panos. sutinku, kad su kompozicija siaip sau. be to jo skaitmena man ishvis neee, nors idomu buvo stebet kaip jis perejo prie juostos ir, galima sakyti, visai pakeite stiliu (kur skaitmena, tai tokie very fashionable, daug reflektoriu, dirbtines shviesos, daug PS, zodziu kaip diena ir naktis).
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 01, 11:49)
mane tie tavo krashtutinishki palyginimai taip ishmuzha ish vezhiu kartais. as puikiai suprantu, kad modeliai priduoda sarmo, bet mano akimis ziurint pas ji YPATINGAI grazhios panos. sutinku, kad su kompozicija siaip sau. be to jo skaitmena man ishvis neee, nors idomu buvo stebet kaip jis perejo prie juostos ir, galima sakyti, visai pakeite stiliu (kur skaitmena, tai tokie very fashionable, daug reflektoriu, dirbtines shviesos, daug PS, zodziu kaip diena ir naktis).

nepyk, aš ne piktai, ir be priekaištų biggrin.gif

aš dar tiek netyrinėjau, nemačiau skaitmenos, reikės veliau pažiūrėt

šiaip juosta daugiau laisvės duoda, nereikia jokių reflektorių ir pan, nes juostoje šešėlis gyvas, gražus gaunasi net kontrastingoje šviesoje, o su skaitmena.. tai dažnai gali sugadinti nuotrauką.. bet čia šiaip papezėjimas, vėliau pažiūrėsiu jo darbus daugiau
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 01, 10:46)
pirma nuoroda kur Ka uzrode 2x bandau atsidaryt, kazhkoks bug'as, ishsijungia visos mozzilos, negaliu pazhet :/ bet va flickr matau ka uzrode, lekiu.

Keista, aš su mozilla kurį laiką žiūrėjau jo blog'ą. Be problemų. g.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 02 01, 11:14)

Sutinku su tavimi. Modeliai liekni, gražūs. Vis laukiu kada kokią kitokią merginą fotografuos. biggrin.gif Bet matyt jo specializacija kitokia.
Kas labiausiai patinka, tai kaip jis išnaudoja šviesą.. Nerealiai gerai.. wub.gif
Aš seku dar šituos:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Jez, galėčiau dar dėti, bet gal gana. laugh.gif

QUOTE(Stiklinė @ 2012 02 01, 11:25)
aš tai visur fokusus įmatau ir man tink  biggrin.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif Jei jau taip norisi, kad perdarytų, tai prašymas į šią užduotį pažvelgti kūrybiškai labiau padėtų. smile.gif Tuo pačiu ir aštresnį fokusą būtų galima stengtis išgauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 01 vasario 2012 - 12:09
QUOTE(eurik@.k @ 2012 01 31, 15:41)
sveikutes

sakykit ar jums panasus i sokancios moters silueta g.gif , ar man cia taip atrodo  biggrin.gif

Matau moterą.
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2012 01 31, 20:44)
Bus išnykus nespalvota, nes keičiau su Erikos patarimu nedaryt tarpelio  bigsmile.gif  Man rods geriau

Daug geriau, daug stipriau.
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2012 01 31, 21:15)
yahoo.gif biggrin.gif

Dar vienas toks man nebūtingas, šiaip mėgstu iš arti, bet savęs niekad taip arti nerodžiau. Kaip kadravimas? Žvilgsnis labai neatsimuša?

Nepatinka kadravimas. Per stambus planas.
Papildyta:
QUOTE(Aistulle @ 2012 02 01, 09:13)
o aš su buitine fotke.  biggrin.gif

Smagi emocija. Trūksta erdvės, per daug apkarpei.
Atsakyti