Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 30, 19:11)
1. nesudėsiu 100 galimų pavyzdžių smile.gif tai ką parašiau, tinka bet kokiam kinematografiniam kadrui..
tavo įdėtoje nuorodoje daugumai kadrų tai tinka.. bet kai kurie tai tikrai visiškai ne kinematografiniai...

2. tai pagal tavo aprašymą, koks nors koliažas iš 5 nuotraukų, kaip mama su vaiku kepa bandeles, ir kinematografija vadintųsi smile.gif

aš manau, kad viename kadre turi atsispindėti to vaizo judėjimo iliuzija, nesvarbu ar tai miesto šurmulys, ar tai šnarantys lapai, ar tai apsikabinimas, ar vandens čiurlenimas..

puikiai suprantu ka nori pasakyti...smile.gif As gal i pacia kinematografija labai nesigilinu, man dazniau filme norisi iskarpyti kadrus juos sustingdyti, kad nejudetu, padaryt nuotrauka... kaip bebutu tiek fotografija tiek kinematografija pagrindinis dalykas yra sviesa... kine dar plius judesys... is ko atsiskleidzia emocijos....

Siaip kiek sendien spejau paskaitineti... visi labiau kalba apie tokiu kadru apdirbima, kad supanasetu su filmo kadrai apie pati siuzeta kadravima ar dar ka mazai kalbama.. Yra tikrai nemazai ir statisku pavisdziu...

Na bet as nesiginciju...

Siaip labiau noreciau padiskutuoti ir paanalizuoti sviesa nuotraukose... Ar kas noretu kartu?....

Nes pati sendien fotkinau... ir siaip ziuredamam i nuotrauka truputi pasimeciau... zinau koks apsvietimas buvo, bet nuotraukoje kiek kitaip atrodo, pradejau mastyti kodel kas ir kaip... gal pabandom kelti po kokia pasiskolinta nuotrauka kur nesuprantam koks apsvietimas buvo naudotas ir pasiaiskinam?
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 30, 19:02)

Siaip labiau noreciau padiskutuoti ir paanalizuoti sviesa nuotraukose... Ar kas noretu kartu?....

Nes pati sendien fotkinau... ir siaip ziuredamam i nuotrauka truputi pasimeciau... zinau koks apsvietimas buvo, bet nuotraukoje kiek kitaip atrodo, pradejau mastyti kodel kas ir kaip... gal pabandom kelti po kokia pasiskolinta nuotrauka kur nesuprantam koks apsvietimas buvo naudotas ir pasiaiskinam?

drinks_cheers.gif dafai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 30, 19:15)

negi neuzuodi siulu, dazu kvapo,negirdi kaip snara siulai, tarp audeju pirstu ir ju stumiamu stakliu? bigsmile.gif

man šita netgi labai cinematic thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 30, 18:10)
man  atrodo per blankios foto... 4u.gif Spalviškai pirmoji patiktų...

Blankios kuom? Aštresnio fokuso norisi? Kitokio kampo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 30, 20:02)

mane labai domina technika tokio apsvietimo, kai buna tik zmogaus konturas, tamsu aplink ir tik vienas sono konturas matos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 30, 20:17)
mane labai domina technika tokio apsvietimo, kai buna tik zmogaus konturas, tamsu aplink ir tik vienas sono konturas matos rolleyes.gif

tai va ikelk suradusi pavidzy, nes netgi konturui apsviesti naudojami keli budai...

O man patinka kaip sitas berniukas su sviesa tvarkosi....

portretas.

Tai va kiek sviesos saltiniu kokiais kampais naudoti... Ir dar mano viena nuotraukte is sendien tas pats klausimas. Noriu paziuret ar tik man taip atrodo...

cia
Atsakyti
num jo, apie apšvietimą nieko nesuprantu, tai geriau nesapaliosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 30, 20:30)
num jo, apie apšvietimą nieko nesuprantu, tai geriau nesapaliosiu  biggrin.gif

Nu davai davai, gi ziuri ir matai is kur sviesa sklinda, cia gi ne egzaminas, o siaip pamastymui... is tikro labai pravercia....
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 30, 19:41)
Nu davai davai, gi ziuri ir matai is kur sviesa sklinda, cia gi ne egzaminas, o siaip pamastymui... is tikro labai pravercia....

galvoju kad žiūrint man iš dešinės vienas šviesos šaltinis , nes matosi ant nosies šešėlis iš kairės.. bet kita veido pusė irgi šviesi g.gif bet silpnas šešėlis vis tiek matosi, ir plaukai tamsesni vienoj pusėj.. gal reflektorius iš kitos pusės yra g.gif

tiesa, iš akių sprendžiant, tai šviesos šaltinis tikrai vienas naudojamas, nes matosi akyse kvadračiukai, tai kaip suprantu softboxas stovi biggrin.gif

T. Vyšniauskas sakė, akyse viską galima pamatyt, o jei didelė nuotraukos rezoliucija, tai išsdidinus nuotrauką, ir fotografą akyse gali pamatyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 30, 20:50)
galvoju kad žiūrint man iš dešinės vienas šviesos šaltinis , nes matosi ant nosies šešėlis iš kairės.. bet kita veido pusė irgi šviesi  g.gif  bet silpnas šešėlis vis tiek matosi, ir plaukai tamsesni vienoj pusėj.. gal reflektorius iš kitos pusės yra  g.gif 

tiesa, iš akių sprendžiant, tai šviesos šaltinis tikrai vienas naudojamas, nes matosi akyse kvadračiukai, tai kaip suprantu softboxas stovi  biggrin.gif

T. Vyšniauskas sakė, akyse viską galima pamatyt, o jei didelė nuotraukos rezoliucija, tai išsdidinus nuotrauką, ir fotografą akyse gali pamatyt  biggrin.gif

kompo šviesa manau,nesoftboksas ax.gif ir dar vienas šviesos šaltinis langas iš kitos pusės ,čia jei apie Simonos kalbam foto
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 30, 20:00)
kompo šviesa manau,nesoftboksas  ax.gif ir dar vienas šviesos šaltinis langas iš kitos pusės ,čia jei apie Simonos kalbam foto

nea, aš apie tą idėtą foto, kur foto kūdroj, žodžiu, nesupratau Simonos klausimo visiškai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 30, 18:11)
bet kai kurie tai tikrai visiškai ne kinematografiniai...

2. tai pagal tavo aprašymą, koks nors koliažas iš 5 nuotraukų, kaip mama su vaiku kepa bandeles, ir kinematografija vadintųsi smile.gif

Pritariu biggrin.gif
Atsiverčiau nuorodą, mką aš žinau... Šiaip čia reikia jausti + pagauti + apdirbti.
Atsakyti