QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 30, 18:14)
ieškojau intere apibrėžimo tikslesnio, bet nieko neradau.. angliškai gal ir yra, bet aš sunkiai suprantu.. bandau paaiškint, kaip pati įsivazduoju..
daugumos parodytų kadrų mano galva netinka kinematografijos žanrui, nes jie nesudaro kino įspūdžio.. žiūrint į nuotrauką, į tą sustabdytą kadrą, manau turi matytis to esamo kadro kelių sekudžių praeitis ir ateitis, žiūrint į kadrą net garsus gali įsivaizduoti.. kadras turi būti dinamiškas visomis prasmėmis- laiko tekmėje (kad žiūrint į kadrą gali vaizduotėje atsukti keliomis sekudėmis laiką atgal/į priekį), kadre turi būti judesio/veiksmo įspūdis, taip pat kadras turi priversti vaizduotę išgirsti garsus... IMHO
tarkim
ši foto, įsivaizduoji,kaip tos mašinos atvažiuoja, ir nuvažiuoja, girdi miesto šurmulį..
arba
ši - įsivaizduoji garsą to traukinio, kuris pravažiuoja, triukšmą, net vėjelį pajauti pravažiavus tam traukiniui.. atrodo kad esi tarp jų, stovi, ir lauki ten kartu su jais to traukinio, atrodo esi šalia tų emocijų..
nu žodžiu, nežinau ar supratot, ką norėjau pasakyt..
man atrodo, kad cinematic tema yra pakankamai sunki, ir tikrai neužtenka vien juodų rėmų uždėti ant nuotraukos
Bet manau priklauso ir nuo to apie kokius filmus kalbesi ir isivaizduosi... Tu ka parodei surmulys ir veiksmas... Bet buna melancholisku filmu, visai tokiu gruzinanciu, be daug veiksmo, vos keleta aktoriu.....
Noriu pasakyti, kad nuo zanro, poziurio ir supratimo daug kas priklauso...
Va pavydziui,
cia ale geri pavydziai sudeti, bet jus uzskaitytumet vos viena kita... Tokio apibrezimo kaip ir nera... Zmones tai daro, kad butu panasu i kino kadra ir megaujasi tuom...
Zirzes kadras man patiko... tikrai uzskaitau, kaip cinematik.... nebutinai anakondos beieskant, taciau dziungles gerai pavaizduotos... tarsi stovetum jose... yra gylis yra erdve....
Beje patiko visai ir megges mergina vonioje... patiko emocija veide... uzfiksuotas netiesmukas zvilgsnis i kazka, del ko rodos turetum sulaukti tesinio, kad issikaiskinti kas vus toliau... (Cia kalbant apie Svajones minti del istorijos tesinio).