Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Mamyte_Saule @ 2012 01 29, 18:01)
tai kad jau tik apie bendravimą su klientais kalba...

Vakar žiūrėjau jų seminarą. Mokėti gerai fotografuot neužtenka, norint būti žinomu fotografu (bent jau vestuvių srityje). Tikrasis menas - mokėti virtuoziškai parduot savo produktą. Kokių gudrybių jie imasi-vat kur talentai! Respekts už tai.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 30, 12:03)

o geras. as irgi noriu. o kiek kainuoja? vilbroj yra? man visai praverstu toks dalykelis. nemoku as su blykste, bet kolkas priversta esu su ja fotkint (nes tamsu, o galiu tik velai vakare), tai kazhkaip netgi idomu, bet man upa numusha ziauriai jos "nustatymas", kuris man nesigauna. nu pvz - vakare, bandziau su dukrele nusifotkint, dirbtine shviesa, blykste sukiojau visaip (ETTL nustaciau, iso 200), bet fotkes tragishkos gaunasi, arba su seseliais, arba tamsios. gal kas turit koki video, arba info, arba galetumet trumpai paaishkint basic blykstes nustatyma fotkinat dirbtinej shviesoj pvz autoportreta..? nes bandau bandau ir realiai, ka bedarycia, man nesigauna. labai praverstu pagalba. plz plz plz.

savaitgali buvo Mb is bendradarbio parneses blykse, Vivitar, rankinio valdymo....tai zinok jokio mokslo as ten nemaciau g.gif aisku,t en ji sukinejasi tik aukstyn zemyn, tai nustaciau ties 75laipsniais kampa, pasirinkau maziausia ISO ir atstuma atitinkama iki objekto, ir apsviete labai gerai, dar stebejausi, kad nera tokiu seseliu, viskas taip mikstai ir graziai apsisviete, ne taip kaip su integruota. g.gif

QUOTE(w.i.t.c.h @ 2012 01 30, 13:09)
As vis dar neprisiruosiu su WB namu darbais, bet noriu pasidalinti pora
foto is vakarykscio pasivaiksciojimo smile.gif..

ir as vis noriu pagauti tuos sniego kritimus nuo medziu saku, man tai toooks grozis, super rolleyes.gif

na o as atnesu 4/52, tesiu projekta rolleyes.gif

user posted image

ir ziauriai esu savim nusivylusi, nemoku saves fotkinti, is kokiu 200kadru gavosi tik kelios fotkes, nes kitose tai idiotiskai atrodau, tai veido israiska gazdinanti, tai issiziojusi, tai nefokusas doh.gif man idomu, kaip jus savo auto fotkinat, jau turite susigalvojusios veido mina/israiska ir emocija is anksto, ar sumastot fotogafavimo momentu? nes pavz as, ideja generuoju kuris laikas, apmastau, bet va visi judesiai, israiska man nesigauna tokia,kokios noriu, ir tuomet supanikuoju, bandau bet ka, experimentuoju ir vis tiek sss gaunasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aroonele @ 2012 01 30, 12:40)

Antroji man ne, is pirmo zvilgsnio atrodo, kad mergina guli, o nuotrauka spec statmena daryta..
Atsakyti
turiu siandien laiko, galeciau prasinesti pro flickra, gal yra norinciu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 30, 12:53)
aš ne apie galmūrą smile.gif na tai apgink savo darbą, papasakok koks sumanymas buvo?

bandau. ilgai vargau su apdirbimu, man labai grazhiai groja melyna siena su balta - tad ir baltas blynas kairej man simpatishkas, toks kontrastingas su ta melynaja. spalvishkai - tiek melyna, tiek lupos, shalikelis su visom nesamonem (sh prie veidrodzio) susigrojo grazhiai. specialiai uzrodziau, kad matytusi, jog cia vonia. nemegstu pavadinimu, nes jie iremina fotke. bet cia toks paprastas preparing 4 friday night. ir tiek. menu nedariau kaip ir.
QUOTE(sayonara @ 2012 01 30, 13:12)
kodėl? negaliu atsakyti tiksliai, bet dviejų foto buvimas ir citata su aliuzija į serialą nepadaro kadro ar kadrų sekos cinematic. jose nėra to stop kadro įspūdžio. tarp kitko, mano pastebėjimas, kuris gali būti klaidingas: kiek esu mačius cinematic foto, tai žvilgsnis į objektyvą turi būti vos juntamas, o ne užlaikytas. lyg netyčia, o ne pozuojant pagautas. manau, kad dauguma cinematic kadrų ir buvo ne pozuoti, o atsitiktinai pagauti. akimirkos nesuvaidinsi. jeigu portrete norisi ryšio su modeliu, tai cinematic tas ryšys gali sugadinti įspūdį. tarkim, bėda gali būti dar ir tame, kad MES, žiūrovai, žinome, kad Tu pažįsti ir esi ne kartą fotkinusi šią merginą. ir vsio, stop kadro nebėra, mes žinom, kad Jūs susitarę susitikti, pažįstamos, o ne atsitiktinai pagavai tą žvilgsnį. tad gal ir mūsų šitas žinojimas trukdo pajusti cinkt smile.gif

aciu. rodos supratau apie ka tu (violetine). tik prierashas, nu citata, nebuvo tipo atmazke, kad a la cinematic (kaip as kalbejau apie juodus remus, uzdeda tipo ir vsio, nuotrauka - filmas), cia jau kuryba tongue.gif kita vertus su sia vieta irgi sutinku (oranzhine). po jusu komentaru, gimsta idejos velgi siai temai perdaryt, ko gero is principo, nes man asmenishkai tai prie sirdies mano sis ishpildymas. retai kada esu patenkinta uzduoties atlikimu, ypac kai zaidziam, nu man pastoviai nesigauna.

noisy - aciu uz info. matyt ir man reik manual blykste nusistatinet, nes kaip ir fotkinu visada ant M, tai ir blykste gal lengviau perprasiu, jei ne auto rezhimas bus. nzn.
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 30, 15:17)
tai zinok jokio mokslo as ten nemaciau :

ir ziauriai esu savim nusivylusi, nemoku saves fotkinti, is kokiu 200kadru gavosi tik kelios fotkes, nes kitose tai idiotiskai atrodau, tai veido israiska gazdinanti, tai issiziojusi, tai nefokusas doh.gif man idomu, kaip jus savo auto fotkinat, jau turite susigalvojusios veido mina/israiska ir emocija is anksto, ar sumastot fotogafavimo momentu? nes pavz as, ideja generuoju kuris laikas, apmastau, bet va visi judesiai, israiska man nesigauna tokia,kokios noriu, ir tuomet supanikuoju, bandau bet ka, experimentuoju ir vis tiek sss gaunasi doh.gif

tai gal as su atstumu prigrybavau? nezinau ar ten 35mm, ar 50mm, ar daugiau. kaip suprast? as fotkinausi su kitiniu (long story, reikejo man ji ishsitraukt po kokiu 3 metu nenaudojimo, niekaip netilpau i kambari) ir visai nesuprantu koki ten atstuma reikejo ijungt. koki ishlaikyma ant fotiko? gal gali man papasakot kaip darei tu? nes tas, kad sukinejasi, sitas man lengviasiai gaunasi, mazhdaug zinau, kaip sukineti reikia, kad gauti norima efekta.

o man patinka, kad tesi projekta ir kad vis experimentuoji. retai kada (bent jau man) gaunasi tip top, kaip sumastau, visdelto auto nelengva ir man tai buna grynai fux'as. as tingiu, zinoma, daryti po 200-300 fotkiu, jei susigalvoju kazhka, padarau apytixliai 50-80 kadru. gaila, kai geros nuotraukos atkrenta del fokuso nebuvimo. labai ilgai ir sunkiai mano 50 fokusuoja, dirbtinej shviesoj visa amzinybe. as dabar darau kitaip, nusistatau m, sufokusuoju, tada su pulteliu pleshkinu, greiciau, patogiau, lengviau, daugiau geresniu nuotrauku, na bent jau su fokusu wink.gif nesu as susigalvojusiu mimiku is karto, viskas gaunasi expromtu, man generuoti ideja jau sunku ir daug laiko atima, o cia dar veido ishraishka susiplanuoti, oi ne.
kad pakelti upa, manau, kad judi gera linkme. man patinka, kaip jau sakiau, experimentai, idomu ziuret, kaip vis bandai vienaip, kitaip. cia gal toks periodas, as is esmes irgi pakest negaliu rezultatu savo, kurie yra tokie, o ne kitokie vien del to, jog yra didelis informacijos trukumas ir as tingiu skaityti bei ziuret pamokas jutubej. kad ir del tos blykste, isivedu i jutuba, o ten tieeeek filmu, mane depresija apima, nezinau nuo ko pradet net. ex tas mano karshtas charakteris.
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 30, 15:26)
turiu siandien laiko, galeciau prasinesti pro flickra, gal yra norinciu? bigsmile.gif

mi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 30, 12:03)

negali buti nevienodas. nuotraukos darytos per continous shooting, tom paciom salygom, koreguotos abidvi taip pat, copy-paste. tai kaip ir neturetu buti skirtingas jb, mano namu kompas, darbo ir laptopas tode tas pacias spalvas. gal pas tave grybauja..?

Turbut, jei daugiau visoms jb vienodas abejose nuotraukose.... unsure.gif
Atsakyti
Noriu ir as pabandyti sioki toki buitiaka i cinemacik tema.... Va patarsykit... smile.gif

visai uzsisedejau, tai sakau nupusiu dulkes nuo fotiko ir pakvailiosiu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Zirze kol yra sniego pirmyn smile.gif.. Tik labai jau nervas ima kai reik ilgai laukti, kol sniegas pats sugalvos kristi, tai pastukseni i medi, begi pora zingsniu atgal ir fotkini smile.gif.. Tik paskui, kazkaip zmones jei praeina, tai kreivai ziuri i tokius manevrus : ))..
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 30, 15:39)

1. ir visai nesuprantu koki ten atstuma reikejo ijungt. koki ishlaikyma ant fotiko? gal gali man papasakot kaip darei tu? nes tas, kad sukinejasi, sitas man lengviasiai gaunasi, mazhdaug zinau, kaip sukineti reikia, kad gauti norima efekta.

2.mi ax.gif

1. as irgi su kitiniu fotkinau, tai ka zinau, man ten viskas taip lengvai gavosi, ant blykstes nustaciau maziausia ISO, ten buvo 64 (kazkodel) rolleyes.gif gal kaip sena blykste,nezinau smile.gif paskui atstuma pasirinkau 1-6m, o fotike beveik nieko nelieciau, ant Av,bandziau islaikymus vienokius, kitokius, rezultatas niekuom nesikeite (kazkodel, cia man irgi klaustukas buvo), bandziau ir 1/8, ir 1/25 ir 1/125 rolleyes.gif visais atvejais rezultatas toks pat, nebent jau mikroskopiskai ziurint, gal ir butu kas nors pakite. Skirtumas buvo tik keiciant atstuma, tai 1-6m,kaip jau rasiau, ir 2-12m (jei gerai pamenu), aisku, antruoju variantu apsviesdavo kur kas labiau, net isdegino kai kur fotke rolleyes.gif na o tie sukinejimai, tai irgi, graziausi seseliai man gavosi ties 75laipsniu kampu, nes kitais atvejais apacia budavo per tamsi, arba jau kaip sakant, kalimas su blykste i kakta rolleyes.gif tokia va mano trumpa poros dienu patirtis.

2. jau buvau pas tave ilindus trumpam, paskui dar apsilankysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 30, 14:57)
Noriu ir as pabandyti sioki toki buitiaka i cinemacik tema.... Va patarsykit... smile.gif

visai uzsisedejau, tai sakau nupusiu dulkes nuo fotiko ir pakvailiosiu smile.gif

nuotrauka labai faina, bet nu man ji irgi ne cinematic biggrin.gif
Atsakyti
Nu va as rigi taip lyg ir taikiau, bet lyg ir nepataikiau... Tai nezinau... reik laukt pavasario ir specialiai tam pasiruosus padaryt kadra manau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 30, 14:17)

man čia tokia betvarkė tam kadre.. tos dekoracijos man nepatinka, kažkokia netvarka, chaosas.. kadravimas irgi toks nepatinka..
Atsakyti