Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Tiffani @ 2012 05 16, 21:43)
O kaip ji padidinti? Gal del to ir nepastoju nes per mazas PRG?

nepastoji tikrai ne del to kad mazokas progesteronas blush2.gif delko nepastoji reiktu ieskot priezasciu pas vaisingumo spec....
Atsakyti
sveikutes,jei 7 DPO progesteronas 19,64 nano gr ml. tai mazokai kad nestuke.gif islaikytu? g.gif ir kuri cia faze man skaitosi? g.gif liuteininė ar kuri?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RakteliS: 18 gegužės 2012 - 14:43
Gavau ir aš savo rezultatus šiandien. Endokrinologė sako, kad tipiškas vaizdas prie PKS, ką rodė ir echoskopas.

5 c.d.

Prolaktinas 306,4 mlU/l (102-496)
Liutropinas 14,7 U/l (ribos pagal fazes: folik 2,4-12,6. ovul 14,0-,6, liutein 1,0-11,4)
Folitropinas 4,86 lU/l (fol 3,5-12,5, ovul 4,7-21,5, liutein 1,7-7,7)
Testosteronas 3,34 nmol/l (0,22 - 2,9)
SHBG 37,9 nmol/l (26,1-110)
DHEA_SO4 17,04 ymol/l (0,26-11,0) šito matavimo vienetų neturėjau kaip parašyt, to ženklo neradau blush2.gif

19 c.d.

Progesteronas 3,46 nmol/l (fol 0.6-4,7, ov 2,4-9,4, liut 5,3-86)

iš viso vaizdo ką suprantu, matau, kad testosterono per daug, o dabar turiu klausimą, kaip žinot kokioje fazėje esi? folikulinėj, ovuliacijos ar liuteininėj? smile.gif

ir šiaip, gal galit pakomentuot, jei dar ir kiti ne normoj, ką tai reiškia?

Atsakyti
QUOTE(world.idea @ 2012 05 18, 15:52)
Gavau ir aš savo rezultatus šiandien. Endokrinologė sako, kad tipiškas vaizdas prie PKS, ką rodė ir echoskopas.

5 c.d.

Prolaktinas 306,4 mlU/l (102-496)
Liutropinas 14,7 U/l (ribos pagal fazes: folik 2,4-12,6. ovul 14,0-,6, liutein 1,0-11,4)
Folitropinas 4,86 lU/l (fol 3,5-12,5, ovul 4,7-21,5, liutein 1,7-7,7)
Testosteronas 3,34 nmol/l (0,22 - 2,9)
SHBG 37,9 nmol/l (26,1-110)
DHEA_SO4 17,04 ymol/l (0,26-11,0) šito matavimo vienetų neturėjau kaip parašyt, to ženklo neradau  blush2.gif

19 c.d.

Progesteronas 3,46 nmol/l (fol 0.6-4,7, ov 2,4-9,4, liut 5,3-86)
iš viso vaizdo ką suprantu, matau, kad testosterono per daug, o dabar turiu klausimą, kaip žinot kokioje fazėje esi? folikulinėj, ovuliacijos ar liuteininėj? smile.gif

ir šiaip, gal galit pakomentuot, jei dar ir kiti ne normoj, ką tai reiškia?

Na LH (liutropino) ir FSH (folitropino) santykis (LH/FSH) yra 3, o tai tikrai rodo policistiskuma. Santykis turėtų būti apie 1, bet gali būti ir mažiau ir daugiau šiek tiek, bet 3 yra per daug. Testosteronas irgi viršija normas, dėl DHEA nelabai žinau, tai negaliu komentuoti. Prgesteronas labai mažas, kas rodytų, kad ovuliacija neįvyko. Šį tyrimą reikia daryti 7 diena po vaisingų dienų, tai yra liuteininėje fazėje. Bet jūs darėte 19 dieną, jei ciklas įprastas - 28 dienas, tai per anksti, o jei ciklas nereguliarus ir ilgesnis dar nei 28 dienos, tai kaip ir negalima tada daryti išvadų iš šio tyrimo.
Atsakyti
Sveikutės merginos, šiuose reikaluose aš esu visiškai naujokė, todėl mano klausimas bus kvailokas, bet labai norėčiau sužinoti kokiu tikslu yra daromi hormoniniai tyrimai unsure.gif anksčiau lankiausi Klaipėdos vaisingumo klinikoje ir po keletos apsilankymų daktaras rekomendavo pasidaryti hormoninius tyrimus. Tačiau vyro pažįstamas medikas pasiūlė keisti daktarą ir gydymo įstaigą. Ir kai pakeitėme kito daktaro paklausus apie hormoninius tyrimus pasakė, kad jie man yra nebūtini nes menstruacijų ciklas yra reguliarus ale tipo jie reikalingi tik tada kai sutrikęs ciklas. Tai ir nieko nebesuprantu... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarhita @ 2012 05 22, 14:33)
Sveikutės merginos, šiuose reikaluose aš esu visiškai naujokė, todėl mano klausimas bus kvailokas, bet labai norėčiau sužinoti kokiu tikslu yra daromi hormoniniai tyrimai unsure.gif  anksčiau lankiausi Klaipėdos vaisingumo klinikoje ir po keletos apsilankymų daktaras rekomendavo pasidaryti hormoninius tyrimus. Tačiau vyro pažįstamas medikas pasiūlė keisti daktarą ir gydymo įstaigą. Ir kai pakeitėme kito daktaro paklausus apie hormoninius tyrimus pasakė, kad jie man yra nebūtini nes menstruacijų ciklas yra reguliarus ale tipo jie reikalingi tik tada kai sutrikęs ciklas. Tai ir nieko nebesuprantu...  blink.gif

Dažniausiai šie tyrimai daromi tada, kai nepavyksta iškart pastoti (nes tai gali būti viena iš nepastojimo priežasčių).
Atsakyti
QUOTE(Margarhita @ 2012 05 22, 14:33)
Sveikutės merginos, šiuose reikaluose aš esu visiškai naujokė, todėl mano klausimas bus kvailokas, bet labai norėčiau sužinoti kokiu tikslu yra daromi hormoniniai tyrimai unsure.gif  anksčiau lankiausi Klaipėdos vaisingumo klinikoje ir po keletos apsilankymų daktaras rekomendavo pasidaryti hormoninius tyrimus. Tačiau vyro pažįstamas medikas pasiūlė keisti daktarą ir gydymo įstaigą. Ir kai pakeitėme kito daktaro paklausus apie hormoninius tyrimus pasakė, kad jie man yra nebūtini nes menstruacijų ciklas yra reguliarus ale tipo jie reikalingi tik tada kai sutrikęs ciklas. Tai ir nieko nebesuprantu...  blink.gif

Kam reikalingi hormonai gali pasiskaityti šios temukės pradžioje įdėtuose nuoroduose - vieni folius augina, kiti gleivinę, treti parodo, kad ovuliacija įvykusi ir t.t.

Įdomumo dėlei - o kokį gydymą tavo daktaras paskyrė? ką dabar darot? kokie sekantys žingsniai? man kažkaip labai jau keista būtų ką nors daryti, neišsityrus hormonų. Ir beje reguliarus ciklas nebūtinai reiškia, kad visi hormonai tvarkoje. Čia iš asmeninės patirties - mano ciklas kaip laikrodukas, o prolaktinas dvigubai normas viršijo.

Beje, tyrimus galima pasidaryti ir be daktaro žinios. Jie vis vien mokami, o šalia rezultatų ir normos būna parašytos.

Atsakyti
QUOTE(Ete @ 2012 05 22, 16:11)
Kam reikalingi hormonai gali pasiskaityti šios temukės pradžioje įdėtuose nuoroduose - vieni folius augina, kiti gleivinę, treti parodo, kad ovuliacija įvykusi ir t.t.

Įdomumo dėlei - o kokį gydymą tavo daktaras paskyrė? ką dabar darot? kokie sekantys žingsniai? man kažkaip labai jau keista būtų ką nors daryti, neišsityrus hormonų. Ir beje reguliarus ciklas nebūtinai reiškia, kad visi hormonai tvarkoje. Čia iš asmeninės patirties - mano ciklas kaip laikrodukas, o prolaktinas dvigubai normas viršijo.

Beje, tyrimus galima pasidaryti ir be daktaro žinios. Jie vis vien mokami, o šalia  rezultatų ir normos būna parašytos.

Po kol kas manęs negydo. Dabar mano vyras keliaus konsultuosis, nes atlikus spermogramą jam nustatyta oligozoospermija. Ir kai bus aišku kokios galimybės yra jam tada vėl imsis manęs blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2012 05 20, 11:20)
Na LH (liutropino) ir FSH (folitropino) santykis (LH/FSH) yra 3, o tai tikrai rodo policistiskuma. Santykis turėtų būti apie 1, bet gali būti ir mažiau ir daugiau šiek tiek, bet 3 yra per daug. Testosteronas irgi viršija normas, dėl DHEA nelabai žinau, tai negaliu komentuoti. Prgesteronas labai mažas, kas rodytų, kad ovuliacija neįvyko. Šį tyrimą reikia daryti 7 diena po vaisingų dienų, tai yra liuteininėje fazėje. Bet jūs darėte 19 dieną, jei ciklas įprastas - 28 dienas, tai per anksti, o jei ciklas nereguliarus ir ilgesnis dar nei 28 dienos, tai kaip ir negalima tada daryti išvadų iš šio tyrimo.

ciklas labai nereguliarus. kaip tik pasiskaičiavau ciklus, nutraukus KT: 49d, 18d, 31d, 15d, 24d, 27d ir šiandien jau 35 diena, ir vis dar nėra mėnesinių.

Atsakyti
QUOTE(Margarhita @ 2012 05 22, 19:08)
Po kol kas manęs negydo. Dabar mano vyras keliaus konsultuosis, nes atlikus spermogramą jam nustatyta oligozoospermija. Ir kai bus aišku kokios galimybės yra jam tada vėl imsis manęs blush2.gif

Tokiu atveju gal ir nebūtina tau darytis hormonų tyrimų (bent jau kol jokių procedūrų neplanuojat), juk problema kaip ir rasta ir nesusijusi su tavo hormonais. Pažiūrėsit ką gydytojas pasakys ir toliau spręsit.

Bet kuriuo atveju, linkiu kantrybės (čia vėl iš asmeninės patirties, man vis norėdavosi, kad jau šiandien arba vėliausiai rytoj pasakytų kaip viską sutvarkyti smile.gif, tik deja taip greitai viskas nevyksta )
Atsakyti
Sveikos, mergaites, gal jus zinot, ar svarbu darant IVF, prolaktino padidejimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2012 05 23, 19:07)
Sveikos, mergaites, gal jus zinot, ar svarbu darant IVF, prolaktino padidejimas?  g.gif

manu prolaktinas trugdo pastojimui tad ir ivf....
Atsakyti