Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

Gal kuri žinot - jei progesteronas buvo padarytas vėliau nei 7 DPO, tai jo rodiklis turi kristi / kilti ar iki pat mm turi laikytis panašiai.
Dabar labai atidžiai seku savo ciklą ir kilo įtarimas, ar tik nebus pas mane labai ankstyva O, vykstanti kelios dienos po mm, tai sakau kai darydavausi PG tyrimus, gal jau būdavo vėloka, nes daugiau nei 7 DPO praėję...pas daktarą bėgsiu netrukus, bet iki to laiko gal kas atsakys greičiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2012 04 15, 16:12)
Gal kuri žinot - jei progesteronas buvo padarytas vėliau nei 7 DPO, tai jo rodiklis turi kristi / kilti ar iki pat mm turi laikytis panašiai.
Dabar labai atidžiai seku savo ciklą ir kilo įtarimas, ar tik nebus pas mane labai ankstyva O, vykstanti kelios dienos po mm, tai sakau kai darydavausi PG tyrimus, gal jau būdavo vėloka, nes daugiau nei 7 DPO praėję...pas daktarą bėgsiu netrukus, bet iki to laiko gal kas atsakys greičiau smile.gif

kiek teko dometis- tai jei kiausinelis neapvaisinamas , - progesteronas krenta.

Jei kiaušinėlis neapvaisinamas 7-8 dieną po ovuliacijos, geltonkunis pradeda nykti ir 12 dieną virsta baltuoju kūnu. Tuomet ryškiai sumažėja progesterono ir didėja FSH koncentracija kraujyje: prasideda kraujavimas iš gimdos
Atsakyti
QUOTE(debesuole @ 2012 04 15, 17:27)
kiek teko dometis- tai jei  kiausinelis neapvaisinamas , - progesteronas krenta.

Jei kiaušinėlis neapvaisinamas 7-8 dieną po ovuliacijos, geltonkunis pradeda nykti ir 12 dieną virsta baltuoju kūnu. Tuomet ryškiai sumažėja progesterono ir didėja FSH koncentracija kraujyje: prasideda kraujavimas iš gimdos

Labai ačiū! Pabandysiu PG išsitirti anksčiau nei visad, pačiai įdomu pasidarė, ką parodys.
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2012 04 15, 18:55)
Labai ačiū! Pabandysiu PG išsitirti anksčiau nei visad, pačiai įdomu pasidarė, ką parodys.

o gal BT pamatuok ir tada bus aiskiau kada tau O vyksta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meskute102 @ 2012 04 15, 19:22)
o gal BT pamatuok ir tada bus aiskiau kada tau O vyksta blush2.gif

Šį mėnesį susiemiau ir iškart po mm pradėjau matuoti BT ir tuo pačiu OT pradėjau darytis, tai stebiu kas čia vyksta su manim...
Atsakyti
sveikos , klausimuka turiu , ryt eisiu i poliklinika pasidaryt testosterona ir dar kazka ( gal zinot ka ten kartu su juo imanoma pasidaryt , kazkaip neuz\fiksvaau ka dakare sake , na bet cia ne is tu tyrimu kur daromi 5cd ar 21 cd g.gif ) dar idomu kokios kainos apytiksliai poliklinikose tokiu tyrimu , nes ginekologe uzsimine kad mokami siti tyrimukai. ( Na tikiuos pigiau vistiek nei privaciose klinikose) 4u.gif
Papildyta:
o dabar paziurejau cia pirmam temutes psl parsyta kad testosteronas daromas ciklo pradzioj g.gif o kodel man dakaktare sake kad nesvarbu , kad cai ne tas tyrimas kad butina ciklo pradzia ar po 21cd..hm unsure.gif ir dar kl ar butina nevalgius sita tyrimuka darytis ar nera skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(kava-kava @ 2012 04 15, 20:53)
sveikos , klausimuka turiu , ryt eisiu i poliklinika pasidaryt testosterona ir dar kazka ( gal zinot ka ten kartu su juo imanoma pasidaryt , kazkaip neuz\fiksvaau ka dakare sake , na bet cia ne is tu tyrimu kur daromi 5cd ar 21 cd  g.gif ) dar idomu kokios kainos apytiksliai poliklinikose tokiu tyrimu , nes ginekologe uzsimine kad mokami siti tyrimukai. ( Na tikiuos pigiau vistiek nei privaciose klinikose) 4u.gif
Papildyta:
o dabar paziurejau cia pirmam temutes psl parsyta kad testosteronas daromas  ciklo pradzioj  g.gif  o kodel man dakaktare sake kad nesvarbu , kad cai ne tas tyrimas kad butina ciklo pradzia ar po 21cd..hm unsure.gif ir dar kl ar butina nevalgius sita tyrimuka darytis ar nera skirtumo.

Kiek žinau, hormonų tyrimams iš kraujo nesvarbu ar pavalgiud ar ne.
Man TESTO reikėjo darytis 3-5 c.d.
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2012 04 15, 21:45)
Kiek žinau, hormonų tyrimams iš kraujo nesvarbu ar pavalgiud ar ne.
Man TESTO reikėjo darytis 3-5 c.d.

hm , o as dar uzklausiau jos ar cia nesvarbu kuri diena ar cia ne vienas is tu tyrimu kur daro pradzioj ar po O , sako ne testosteronui ir tam kitam ( nepamenu pavadinimo ) nera svarbu. o man ryt 25 ciklo diena. ir dabar galvoju gal galeciau ta proga ir prolgesterona su prolaktinu pasidaryt , nors gal per velu , nors praeitas ciklas mano buvo 32 dienu , uz praeitas 40 , lygi tol daug maz budavo 30-32 diena. kaip cia taip tiksliau nustatyt tas 7 dienas po 0.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kava-kava @ 2012 04 15, 23:14)
hm , o as dar uzklausiau jos ar cia nesvarbu kuri diena ar cia ne vienas is tu tyrimu kur daro pradzioj ar po O , sako ne testosteronui ir tam kitam ( nepamenu pavadinimo ) nera svarbu. o man ryt 25 ciklo diena. ir dabar galvoju gal galeciau ta proga  ir prolgesterona su prolaktinu pasidaryt , nors gal per velu , nors praeitas ciklas mano buvo 32 dienu , uz praeitas 40 , lygi tol daug maz budavo 30-32 diena.  kaip cia taip tiksliau nustatyt tas 7 dienas po 0.. doh.gif

As daryciausi progestrona ir prolaktina kitus tyrimus daryciaus ciklo pradzioje. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meskute102 @ 2012 04 15, 22:45)
As daryciausi progestrona ir prolaktina kitus tyrimus daryciaus ciklo pradzioje. 4u.gif

o ar nebus per velu 25 ciklo diena.. skau ciklas pastaruoju metu isiderino, nors realiai budavo apie 30-32 dienos.. g.gif
Atsakyti
Laba vakareli! As pas jus su savo tyrimais, padekite isstudijuoti... ax.gif Daryti tyrimai kazkur 8cd ir 7DPO, tik tiksliai nepasakysiu kurie kada daryti, progesteronas tai tikrai 7DPO. Daryta ne LT.
Rasau makalyne visa taip , kaip ant lapelio surasyta!

PROGESTERONE - follicular prog <5, luteral prog>30, menop prog 0-3
progesterone 45.0 nmol/L

OESTRADIOL - follicul oest 45-600, mid-cyc 300-1800, luteal 160-780, menop<200
oestradiol 1107.0 pmol/L

LH - follicular LH<13, mid-cyc LH<95, luteal LH<11, menop LH>55
LH 2.0 U/L

FOLLICULAR STIM HORM - follicular FSH<13, mid-cyc<20, luteal FSH<8, menop FSH>25
FSH 2.0 U/L

Dekui!
Atsakyti
QUOTE(*Junona* @ 2012 04 16, 20:56)
Laba vakareli! As pas jus su savo tyrimais, padekite isstudijuoti... ax.gif  Daryti tyrimai kazkur 8cd ir 7DPO, tik tiksliai nepasakysiu kurie kada daryti, progesteronas tai tikrai 7DPO. Daryta ne LT.
Rasau makalyne visa taip , kaip ant lapelio surasyta!

PROGESTERONE - follicular prog <5, luteral prog>30, menop prog 0-3
                                              progesterone  45.0  nmol/L

OESTRADIOL - follicul oest 45-600, mid-cyc 300-1800, luteal 160-780, menop<200
                                            oestradiol  1107.0  pmol/L

LH - follicular LH<13, mid-cyc LH<95, luteal LH<11, menop LH>55
                                            LH  2.0  U/L

FOLLICULAR STIM HORM - follicular FSH<13, mid-cyc<20, luteal FSH<8, menop FSH>25
                                            FSH    2.0  U/L

Dekui!

kazkaip keista kai nezinai kada kurios tyrimus darei, taip sunku komentuoti, juk kiekvienoj ciklo fazej tyrimu rezultatai skiriasi... blush2.gif

bet siaip prog tai tikrai neblogas. bet lh ir fsh tai biski mazi...
Atsakyti