Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Birmania @ 2012 03 06, 21:39)
Patarkit prašau,gavau atsakymą dėl hormonų ir nesuprantu :
prolaktinas PRL 319,23(norma 59-619)
Progesteronas PGR 37,65 (pagal fazes folikuline 0,48-4,45 ovuliacine 2,4-9,4 Liutealine 10,62-81,28
postmenaupauze 0,21-2,32 ) dabar kuri mano čia yra iš jų ciklo diena 20 ?

TTH 3,298(norma0,55-4,78) ir dar ten užrašyta 2-11 m.0,64-6,27 12-17 m.0,51-4,94  ka tie du rodikliai rodo?

dėkoju jei kuri atsakys  4u.gif

kaip suprantu tu 7-8 DPO dareisi?
Prg geras ovuliacija ivyko.
PRL man tvarkingas atrodo, viduriukas normos.
Merginos sako kad pastojimui reikai kad PRL butu 200-300. tai tavo thumbup.gif o tu nevalgius pridavei kraujo? As kai PRL dariau pirma karta pavalgius pridaviau krauja, tai prl virs 400 buvo, o kai nevalgius- 300 mirksiukas.gif dar nuo streso jis padideja ir siaip ciklo pabaigoje jo daugiau buna.
apie TTH nenusimanau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ahh @ 2012 03 06, 21:13)
kaip suprantu tu 7-8 DPO dareisi?
Prg geras ovuliacija ivyko.
PRL man tvarkingas atrodo, viduriukas normos.
Merginos sako kad pastojimui reikai kad PRL butu 200-300. tai tavo  thumbup.gif  o tu nevalgius pridavei kraujo? As kai PRL dariau pirma karta pavalgius pridaviau krauja, tai prl virs 400 buvo, o kai nevalgius- 300  mirksiukas.gif  dar nuo streso jis padideja ir siaip ciklo pabaigoje jo daugiau buna.
apie TTH nenusimanau  ax.gif

dėkui už paaiškinimą 4u.gif aš dariausi vakare kraujo tyrimą tad per visą dieną ir valgiau ir gal kiek stresavau tai ir rodikliai tokie,tai net nesuprantu kodėl ten nesikabina niekas ir vyro spermograma gera g.gif žiūrėsiu ką Klimas sakys ketvirtadieni einu pas jį .
Atsakyti
Norint pastoti TTH siuloma laikyti apie 1. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2012 03 06, 21:37)

o kaip jį sumažinti iki tokio skaičiaus?
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2012 03 06, 21:37)

Pas mane TTH 3, bet visi gydytojai (vaisingumo spec. bei endokrinologai) sake, kad geras ir tureciau pastoti naturaliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 03 06, 21:53)
Pas mane TTH 3, bet visi gydytojai (vaisingumo spec. bei endokrinologai) sake, kad geras ir tureciau pastoti naturaliai  g.gif

O kokius jums dar tyrimus paskyrė ar tik šiuos kaip ir man?
Atsakyti
QUOTE(Birmania @ 2012 03 06, 22:02)

Is skydliaukes tyrimu endokrinologe dar paskyre FT4 ir ATPO.

As jau pirma karta eidama pas gydytoja buvau pasidariusi visus tuos tyrimus, kurie isvardinti sios temos pradzioje smile.gif

Beje, PRL pas mane buvo beveik 400, bet irgi niekam neuzkliuvo, nors cia SM visos raso, kad turetu buti apie 200 unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *River*: 06 kovo 2012 - 22:27
QUOTE(Birmania @ 2012 03 06, 22:02)

o tau isvardijo, kokius kuria diena darytis?

nes pvz, kai kuriuos butina daryti tiek ir tiek dpo - tai jau reikia tada tiksliai zinot, kada ta O buna. g.gif ar gydytojas stebejo, ar pasiskaiciavai, kada mazdaug darytis?
nes as irgi noreciau darytis, bet kai ciklas nereguliarus- sunku pagauti, kada ta 5 ar 7 DPO unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(debesuole @ 2012 03 06, 22:31)
o tau isvardijo, kokius kuria diena darytis?

nes pvz, kai kuriuos butina daryti tiek ir tiek dpo - tai jau reikia tada tiksliai zinot, kada ta O buna.  g.gif  ar gydytojas stebejo, ar pasiskaiciavai, kada mazdaug darytis?
nes as irgi noreciau darytis, bet kai ciklas nereguliarus- sunku pagauti, kada ta 5 ar 7 DPO  unsure.gif

7 DPO svarbu daryti tik PRG (progesterona), kad paziureti, ar ivyko ovuliacija. Mano ciklas gana reguliarus, be to, dar pamatavau bazine temperatura ta cikla, tai pavyko gana tiksliai nustatyti O diena.

PRL irgi paprastai skiria kartu PRG, bet kiek suprantu, is tikruju sitam tyrimui ciklo diena nera labai svarbi.

3 c.d. reikia daryti LH, FSH ir estradioli.

TTH, kitiems skydliaukes tyrimamas, testosteronui, SHBG ciklo diena nesvarbi, as dariau 3 c.d.
Atsakyti
QUOTE(Birmania @ 2012 03 06, 21:39)
o kaip jį sumažinti iki tokio skaičiaus?

geriami vaistukai 4u.gif

QUOTE(*River* @ 2012 03 06, 21:53)
Pas mane TTH 3, bet visi gydytojai (vaisingumo spec. bei endokrinologai) sake, kad geras ir tureciau pastoti naturaliai  g.gif

na, o man kiek teko dometis ir labai daug skaityt, tai vaisingumo specai sako, kad jis turi buti iki 2, ne daugiau. 4u.gif
Atsakyti
Visus hormoninius tyrimus man skyrė Klimas butent tam tikrą dieną ir dariausi tą dieną tai buvo 20 ciklo diena,rytoj jau matysiu ką sakys man daktaras,tik nežinau dėl tolimesnių veiksmų jau kaip atsibodo tie tyrimai doh.gif dar toks durnas klausymas,vakar atėjo mmm šiaip turėjo šiek tiek vėliau tai dabar galvoju gydytojas manęs vis vieną negalės žiūrėti o gal ir nereikės jam to jau daryt kai pamatys tyrimus g.gif ar ėjote kuri pas gydytoją kai prasidėjo mmm ?pirmą sykį jis jau mane apžiųrėjo tai gal šį kartą nebereikia jam žiūrėti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Birmania @ 2012 03 07, 08:46)
Visus hormoninius tyrimus man skyrė Klimas butent tam tikrą dieną ir dariausi tą dieną tai buvo 20 ciklo diena,rytoj jau matysiu ką sakys man daktaras,tik nežinau dėl tolimesnių veiksmų jau kaip atsibodo tie tyrimai  doh.gif dar toks durnas klausymas,vakar atėjo mmm šiaip turėjo šiek tiek vėliau tai dabar galvoju gydytojas manęs vis vieną negalės žiūrėti o gal ir nereikės jam to jau daryt kai pamatys tyrimus  g.gif ar ėjote kuri pas gydytoją kai prasidėjo mmm ?pirmą sykį jis jau mane apžiųrėjo tai gal šį kartą nebereikia jam žiūrėti. g.gif

as kai ejau antru vizitu su zarazu atsakymais- irgi sirgau. bet apie tai ne neuzsiminiau- nes apziuros nesiruose daryt.
Atsakyti