Įkraunama...
Įkraunama...

Sportas namuose

Apklausa: Kiek daugiausia esate priaugę svorio? (68 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Skirmantė @ 2012 02 08, 07:23)
As net neisivazdavau, kad galimi kepiniai be miltu  blush2.gif

LCHF dietos: Atkinso, Zone, Montignac, Paleo, South Beach, Pellinki.

Beje, svedai lapkrti paskelbe naujas mitybos rekomendacijas diabetikams ir vienas is variantu yra LCHF.

Laukiu knygu, visos suomiu kalba: Lars-Erik Litsfeld Diabetas ne aciu!
Annika Rogneby Kepiniu knyga
Dana Carpenter Patiekalai per 15 min
Annika Dahlqvist LCHF gidas ir receptu knyga

ah tai va del ko tas bumas buvo, kad sviesta skandinavai is lentynu slave..pries Kaledas ziniasklaida eskalavo... oficialiai paskelbe rekomendacijas. ir nera jos blogos tikrai... ypac diabetikams..o diabetas ir buna nuo maisto itakos pagrinde.... zinau, maciau artima atveji...
Skirmante, be miltu taip oi galima gamint, kept.. iprasti miltai (kvieciu) keiciami- riesutu miltais, mazaglitiminiais miltais-rudu ryziu, avizu (ne visu), ir t.t., beje net pupelemis, avinzirniais!!! kokie skanus pyragai ala brownie is juoduju pupeliu gaunas! vyriskis kirto net neitardamas..biggrin.gif siandien vel kepsiu, nes seniai bekepiau.
ir pasidalint receptukais gausi. o beje kodel LCHF susidomejai?
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 08, 12:22)
ah tai va del ko tas bumas buvo, kad sviesta skandinavai is lentynu slave..pries Kaledas ziniasklaida eskalavo... oficialiai paskelbe rekomendacijas. ir nera jos blogos tikrai... ypac diabetikams..o diabetas ir buna nuo maisto itakos pagrinde.... zinau, maciau artima atveji...
Skirmante, be miltu taip oi galima gamint, kept.. iprasti miltai (kvieciu) keiciami- riesutu miltais, mazaglitiminiais miltais-rudu ryziu, avizu (ne visu), ir t.t., beje net pupelemis, avinzirniais!!! kokie skanus pyragai ala brownie is juoduju pupeliu gaunas! vyriskis kirto net neitardamas..biggrin.gif siandien vel kepsiu, nes seniai bekepiau.

Idesi i savo bloga recepta juoduju pupeliu brownie? Ar yra ten?

As turiu polinki diabetui, teciui pernai nustate diabeta, as per antra nestuke.gif turejau gestacini diabeta. Per 10 metu didele tikimybe, kad susirgsiu diabetu. Del to noriu apriboti angliavandenius, saldumynus labai megstu, noriu ismokti gaminti kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 08, 14:10)
megstu avinzirnius ir kepu is ju apkepus, pyragiukus, sausainius, darau padaziukus-mirkaliukus (ale humusus, saldzius humusus) valgyt su duoniukais ar darzovem;
o avizine kose is vis geris ir grikiai... pasaka... niekada greito paruosimo nesu pirkus ir net neruosus.... paprasciausiai avizinius dribsnius uzpilu karstu vandeniu ryte atsikelus, ir uzdengi lekstute...ir vsio isbrinkta..prisidedi riesutu, medaus sauksteli ar uogienes. Tie greito paruosimo tai atrodo jau KAI KAZKIENO SUVIRSKINTI....

drinks_cheers.gif
bet kaip man keista, kad po avizines koses as labai greit valgyt uzsimanau... na, tas 'greit' - po poros valandu vel alkana g.gif Negaliu to paaiskint sau rolleyes.gif

QUOTE(Skirmantė @ 2012 02 08, 14:15)
Netiesa. Sios dietos nera baltymines dietos. Jose energijos saltinis yra ne angliavandeniai, o riebalai.

kokie riebalai? kokios kilmes? smile.gif
turejau omeny mesa, kiausus, zuvis... O jie visi figuruoja baltyminese dietose smile.gif
Atkinso dieta ir yra baltymine, o kaip kitaip ja pavadinti?

Ajnu su Denise padraugausiu, kosyte jau ant radiatoriaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Skirmantė @ 2012 02 08, 11:35)
Idesi i savo bloga recepta juoduju pupeliu brownie? Ar yra ten?

As turiu polinki diabetui, teciui pernai nustate diabeta, as per antra  nestuke.gif turejau gestacini diabeta. Per 10 metu didele tikimybe, kad susirgsiu diabetu. Del to noriu apriboti angliavandenius, saldumynus labai megstu, noriu ismokti gaminti kitaip.

esu idejus, bet is naujo idesiu ir, su kokybiskesnem foto blush2.gif

QUOTE(brashke77 @ 2012 02 08, 11:36)
drinks_cheers.gif
bet kaip man keista, kad po avizines koses as labai greit valgyt uzsimanau... na, tas 'greit' - po poros valandu vel alkana  g.gif  Negaliu to paaiskint sau  rolleyes.gif
kokie riebalai? kokios kilmes?  smile.gif
turejau omeny mesa, kiausus, zuvis... O jie visi figuruoja baltyminese dietose  smile.gif

riebalai: riesutai, kokoso aliejus (beje, kokoso riebalai ne kaip kiti riebalai, organizme verciami energija kaip ir angliavandeniai), seklos, avokadai, zinoma, ir riebalai esantys mesyteje, kiausinio trynyje

va va man po kosiu ir tas pats. sotu, sveika, skanuuu, bet iki pietu sunkiai, o varske pusryciams valgydama as zymiai lengviau iskenciu be dideliu uzkandziavimu iki pietu dirbdama...
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 02 08, 12:36)
drinks_cheers.gif
bet kaip man keista, kad po avizines koses as labai greit valgyt uzsimanau... na, tas 'greit' - po poros valandu vel alkana  g.gif  Negaliu to paaiskint sau  rolleyes.gif
kokie riebalai? kokios kilmes?  smile.gif
turejau omeny mesa, kiausus, zuvis... O jie visi figuruoja baltyminese dietose  smile.gif

Daugelyje krypciu geraisiais riebalais laikoma ir gyvulines kilmes kaip sviestas, kokoso aliejus, alyvuogiu aliejus. Blogieji: trans fat, omega6 turintys: saulegrazu, rapsu.
Patariama vartoti riebius pieno produktus, o ne light.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 08, 12:15)
(oh krevetes ir tie padareliai.... del vaizdo negaliu ziuret i ta puse biggrin.gif biggrin.gif o dar pastaruoju metu tiek Lietuvoje, tiek grize i UK, persinuodijom silke.... tai nurasem juros padarus kuriam laikui is vis... biggrin.gif )

Aš ir nemėgau, bet prisiskaičiau kaip mano mėgstami sporto žvaigždės, žmonės mėgsta ispanišką paella, tai oi vaikyti, krevetės dabar mėgstamų valgių sąraše, svarbu tik jas pasismulkinti, nes jei visą dydį palieki, tai jo, gal ne tiek miela. O dėl silkės tai jo, mini tu čia ant nuospaudų... Ant tiek bjauriai prigamintos, net jei ir perki tipo natūralią, be jokių ten tomatų, tai vistiek prikrauta šūdvabalių ten doh.gif O iki silkės dorojimo aš dar nepriaugau, kad pačiai kaip sakoma susigaut ir išsidorot unsure.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 08, 12:22)

Hm, bet ar lietuviui istoriškai nėra įprasta valgyti tokius miltus? Duoną kepti? Ar tai blogai, jei pats gaminiesi, ypač iš rudų?
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2012 02 08, 12:36)

Eik tu, aš dar anksčiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious Vici: 08 vasario 2012 - 12:59
QUOTE(Skirmantė @ 2012 02 08, 14:54)
Daugelyje krypciu geraisiais riebalais laikoma ir gyvulines kilmes kaip sviestas, kokoso aliejus, alyvuogiu aliejus. Blogieji: trans fat, omega6 turintys: saulegrazu, rapsu.
Patariama vartoti riebius pieno produktus, o ne light.

ne, nu tai as viska suprantu, ka rasai, bet vien kokosu aliejau pietum gi saukstu nekabinsi, ar sviesto... Juos vistiek su kazkuo valgo. Dieta, kurioje beveik nera angliavandeniu , grysta baltymais vistiek, tebunie tai kepta krutinele puslitryje aliejaus. Bet gi, vel kartojuos, vieno aliejaus nevalgo zmogus.
Zinau, kad Atkinsas leidzia valgyti riebia mesa, lasinius net, bet be duonos, isvis be nieko. Kiek taip galima tverti?
As per 4 baltymines dietos dienas supanikuoju, norisi begt ir rekt, nezinau, kas darosi.... Tikrai negerai jauciuos. Uzvalgius kosytes, uzplusta ramybe...Todel meciau ta delcios dieta, kaip beprasme. Reikia kasdien ziuret ka burnon dedi, o ne 4 dienas per menesi smile.gif
Tai va ir sakau, kad ,mano nuomone, tos baltymines-riebalines-beangliavandenes dietos yra paistalai vaikantis populiarumo, trumpalaikio rezultato , ko pasekoje bus tik blogiau...
Deja, turiu gyvu pavyzdziu , tiksliau, panasiu dietu auku: 2 drauges laikesi , nukrito ziauriai, po 20-30 kg, bet kiek taip gyvensi? Gryzo prie iprastines mitybos, nes yra vaikai, seima, ir ka- gryzo visi kg. Kitai gal ne tiek, bet vistiek neislaike to pasiektojo svorio... sad.gif
Todel, per savo keleta metu domejimosi, stebejimo, supratau viena ir nenugincyjama taisykle, kad reikia valgyti viska absoliuciai, tik nedidelemis porcijomis, neprisiryt vakare, sportuot, negerti snapso be reikalo, gerai miegot ir viskas bus ok.
Galima suvalgyti ir picos gabaliuka, ir cepelina, ko tik nori, bet ,aisku, nekasdien ir tik gaminta namuose smile.gif Kai zmogus juda, sportuoja, valgo visaverti maista, ne is makdonaldu, tai ir atrodo graziai, be jokiu ten 'atkinsu' pagalbos.
Cia taip as mastau, bet gerbiu ir kitu nuomone, kaip kam geriau, tas taip ir gyvena 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 02 08, 14:59)
Eik tu, aš dar anksčiau doh.gif

nu va... o sako 'letai ir gerai isisavinamas angliavandenis', nu tai koks cia 'letai'? biggrin.gif

Siaip, kiek domejaus, tai Spelta miltai neturi gliuteno, zodziu, tinka dietininkams, sportininkams ir tt. Is ju ir duonyte kepa, ir blynus, viska, ko tik nori. Aisku, jie biskiuka brangesni, bet jei nedaznai, tai kodel ir ne? Nusipirksiu pabandyt... nes man ,deja, negalima kvieciu, rugiu, mieziu del alergijos... O taip norisi kokio kepinuko. Tikiuosi ta spelta visai tiks rolleyes.gif

Merginos, pareklamuosiu tikrai mazo kaloringumo cepelinus, mano draugutes, saunios seimininkes, sportininkes blogas:
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/
Aisku, spirgiuku galima ir nedet smile.gif
Paskui kita mergina dare siuos cepelinus be mesytes, sake, irgi labai skanu smile.gif Kazin, kiek kaloriju jie turi? Bet,manau, kad maziau ne itradiciniai is bulviu ir kiaulienos idaro???

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 08 vasario 2012 - 13:20
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 02 08, 11:59)
Aš ir nemėgau, bet prisiskaičiau kaip mano mėgstami sporto žvaigždės, žmonės mėgsta ispanišką paella, tai oi vaikyti, krevetės dabar mėgstamų valgių sąraše, svarbu tik jas pasismulkinti, nes jei visą dydį palieki, tai jo, gal ne tiek miela. O dėl silkės tai jo, mini tu čia ant nuospaudų... Ant tiek bjauriai prigamintos, net jei ir perki tipo natūralią, be jokių ten tomatų, tai vistiek prikrauta šūdvabalių ten doh.gif O iki silkės dorojimo aš dar nepriaugau, kad pačiai kaip sakoma susigaut ir išsidorot unsure.gif  doh.gif
Papildyta:

sudvabaliu biggrin.gif biggrin.gif va va kad su savo rankomis dorota (valyta) ir nusinuodijom... is tos skarbonkes dideles..tikra.. nesisaliukuose mirkyta ir kaulais istiprdytais... gavos taip biggrin.gif

del miltu, taip iprasta, bet evoliucionuojam... va kam jau lietuviskos silkes nebevirskina, nes racionai pasikeitei yra, ir dar tas kad meginti kazka naujo idomu ir pasirodo skanu, ir nebutina valgyti klecku, jei tu nenori ar nebenori jau smile.gif nes tiesiog tai jau per sunku mano pilvui daros, del to ir renkuosi rytais kirsti rugelio duona, koses, o dienos metu nebeapsisunkinti. tiesiog kaip kiekvienas jaucia savo skrandi ir zarnokus smile.gif

ps. del smulkintu kreveciu tada jo biggrin.gif gal dar apkepintos paskrudintos kad ir cielos visai nieko butu .. hmm biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2012 02 08, 12:16)

nu va... o sako 'letai ir gerai isisavinamas angliavandenis', nu tai koks cia 'letai'?  biggrin.gif

Siaip, kiek domejaus, tai Spelta miltai neturi gliuteno, zodziu, tinka dietininkams, sportininkams ir tt. Is ju ir duonyte kepa, ir blynus, viska, ko tik nori. Aisku, jie biskiuka brangesni, bet jei nedaznai, tai kodel ir ne? Nusipirksiu pabandyt... nes man ,deja, negalima kvieciu, rugiu, mieziu del alergijos... O taip norisi kokio kepinuko. Tikiuosi ta spelta visai tiks  rolleyes.gif

letai vadinas.. nes palaiko insulino lygi o ne staigia ji sokdina kaip balti miltai ir cukrus... bet kad groja skrandis nuo to letumo biggrin.gif man dzin kad kraujy dar medziagos net nepateke bet va pilvas jau dudmaisiais groja.. ir ka daryt biggrin.gif

speltos miltus naudojau kuciukams kepti ir jie puikiai viskam tinka, siandien blynus kepiau su jais, vietoj dalies kvietiniu baltu miltu. Spelta ir skaitosi kvietiniai miltai, tik laukiniu kvieciu.
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 02 08, 13:16)
Galima suvalgyti ir picos gabaliuka, ir cepelina, ko tik nori, bet ,aisku, nekasdien ir tik gaminta namuose smile.gif Kai zmogus juda, sportuoja, valgo visaverti maista, ne is makdonaldu, tai ir atrodo graziai, be jokiu ten 'atkinsu' pagalbos.
Cia taip as mastau, bet gerbiu ir kitu nuomone, kaip kam geriau, tas taip ir gyvena  4u.gif

Žinok gerai mąstai, ypač jei dar situacijos tam palankios...
Aš savo žalioje jaunystėje pastoviai pamesdavau porą kg, kelnės išlaisvėdavo, kai išlėkdavau į kursus ar į keliones. Ten yra vienodas ritmas valgio laikui, maistas ruošiamas valgyklėlėse ir viskas taip gerai sueidavo g.gif Valgydavau ant tiek daug (neperdedu), kad net kai kurie piktindavosi, kad jiems mažai liko košės blush2.gif biggrin.gif nes patiekdavo dideliais bliūdais ir visi prisideda. Po valgių smagiai leisdavom laiką net kursuose, kurie nelabai ilgi, nuo 9 iki 14 val. su pertraukom, per kurias patalpoje nesėdėdavom, pajudėdavom kažkiek. O po to vėl valgyti ir laisvas laikas, tai aš lėkdavau link tokios didžiulės užtvankos, kur degindavaus, plaukiojau vandens slidėm ir pan., kartais į senamiestį, kur irgi prasivaikščiodavau, vakare po vakarienės padarydavau jogos ir buvo ant tiek gerai g.gif Vakarienės irgi prikirsdavau ir dar tokią vėlyvą vakarienę išsinešimui pateikdavo, tai dar paimdavom. Gaunasi kaip 4 valgymai, bet žmogui gera, nauja aplinka, smagu, nauji pojūčiai ir viskas savaime ok. Jau nekalbant apie ne mokslo išvykas, o turistines, kur iš viso rojus.
Vadinasi, kai kam netgi reikia teigiamų pojūčių ir tiesiog normalaus aktyvumo bei kažkokios minimalios disciplinos (valgymas maždaug tomis pačiomis valandomis) ir viskas ok: gražus, lieknas.
Tai pažiūrėkit į Zuzaną, kai viskas gerai, kai daug sau leido, keliavo, vietas keitė, mėgavosi gyvenimu, tai ir po tortų gabaliukų graži, liekna, laiminga buvo. Tik subyrėjo su Fredžiu viskas, nors ir greitai kitas vyras jau iš paskos su šunimi laksto ir juokiasi, bet buvo užsileidusi, sustambėjus...
Deja, gyvenime ne visada mums miela ir gera, tai ir sėdim, skaičiuojam, rinkinėjam tuos maistus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 08, 14:50)
esu idejus, bet is naujo idesiu ir, su kokybiskesnem foto  blush2.gif

Kur galima rasti šitų gėrybių bigsmile.gif
koks blog'as? ax.gif
QUOTE(brashke77 @ 2012 02 08, 15:16)

Todel, per savo keleta metu domejimosi, stebejimo, supratau viena ir nenugincyjama taisykle, kad reikia valgyti viska absoliuciai, tik nedidelemis porcijomis, neprisiryt vakare, sportuot, negerti snapso be reikalo, gerai miegot ir viskas bus ok.
Cia taip as mastau, bet gerbiu ir kitu nuomone, kaip kam geriau, tas taip ir gyvena  4u.gif
Papildyta:

Labai pritariu drinks_cheers.gif Man labai sunku būtų ištverti kokia nors griežtą dietą, o paskui grįžti prie įprastinio maitinimosi... Geriau po truputį, bet vis eiti link sveikesnio bendro maitinimosi, ir kartais save palepinti biggrin.gif Ir dar sportuoti biggrin.gif Būtinai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Šiandien padariau savo mankštelę. Bandžiau teisingai kvėpuoti, tai nebepadusau kaip praeitą kart, nors dabar dariau jėgos pratimus, kurie man lengviau negu kardio smile.gif
Vakar radau video http://www.youtube.c...h?v=9YsP7mb5R4c kuris duoda geros motyvacijos sportuoti biggrin.gif net jei nėra jėgų, aišku persistengt irgi negerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 02 08, 13:16)
Deja, turiu gyvu pavyzdziu , tiksliau, panasiu dietu auku: 2 drauges laikesi , nukrito ziauriai, po 20-30 kg, bet kiek taip gyvensi? Gryzo prie iprastines mitybos, nes yra vaikai, seima, ir ka- gryzo visi kg. Kitai gal ne tiek, bet vistiek neislaike to pasiektojo svorio... sad.gif

Tai apie ka kalba eina, kad yra zmoniu kurie ne laikinai taip maitinasi, kol numes svori o visa laika. Turi ir jie tas cheat day, kai valgo ir daugiau angliavandeniu. Dieta tikrai tures trumpalaiki efekta, jei apsiribosi maista, ir galvosi na numesiu as tuos kg ir tada jau prisikirsti galesiu vel.

As tikrai nezadu atsisakyti nei picos gabaliuko, nei cepelinu, bet apsiriboti angliavandenius man butu sveika, ypac kai diabetas snopuoja i nugara. Problemu su svoriu neturiu.

QUOTE(Linnuse @ 2012 02 08, 14:24)
Sveikos,

Šiandien padariau savo mankštelę. Bandžiau teisingai kvėpuoti, tai nebepadusau kaip praeitą kart, nors dabar dariau jėgos pratimus, kurie man lengviau negu kardio smile.gif
Vakar radau video http://www.youtube.c...h?v=9YsP7mb5R4c kuris duoda geros motyvacijos sportuoti biggrin.gif net jei nėra jėgų, aišku persistengt irgi negerai smile.gif

Saunuole thumbup.gif
Atsakyti