as dietu nesilaikau ir nesivaikau, nors kartais paskaitineju apie ka jos, kad nuotaika pasikelt, nes jos daznai buna gan kvailos.
bet man tikrai patiko ideja is 'paleo' dietos - nevalgyk to ko tavo propropro...teviai nebutu valge, t.y. visu perdirbtu, nenaturaliu produktu. i ta grupe aisku patenka sausainiai (net neatsimenu kada ju valgiau, net nupurto kai pagalvoju apie miltus sulipintus riebalais ir cukrumi, fuifuifui veuveuveu).
Šiand negaliu į aqua aerobiką,mislinu,ką čia sumąsčius namuose
QUOTE(jautiena @ 2012 02 07, 13:36)
as dietu nesilaikau ir nesivaikau, nors kartais paskaitineju apie ka jos, kad nuotaika pasikelt, nes jos daznai buna gan kvailos.
bet man tikrai patiko ideja is 'paleo' dietos - nevalgyk to ko tavo propropro...teviai nebutu valge, t.y. visu perdirbtu, nenaturaliu produktu. i ta grupe aisku patenka sausainiai (net neatsimenu kada ju valgiau, net nupurto kai pagalvoju apie miltus sulipintus riebalais ir cukrumi, fuifuifui veuveuveu).
is tiesu tas high fat, low carb valgymas ir yra panasiai kaip kad ir paleo racionas (arba lietuviskai manau butu pirmykscio zmogaus dieta).. dieta zodis nereiskia apkarpyto kaloriju skaiciaus. dieta reiskia tvarkinga kiekvieno zmogaus mityba. paleo labai skaniu saldumynu receptu buna, esme kad valgoma mesa, darzoves, vaisiai yra paleo sekeju saldainiai (taigi ribotinas kiekis), atsisakoma grudiniu, ankstiniu kulturu (bijau teigti 100 procentinai..). Tiesiog jie gauna baltymus is mesos, riesutu, seklu, angliavandenius is darzoviu, riebalus is mesos, riesutu, seklu... ten is tiesu labai paprasti principai, aisku antimesininkams visiskai nepriimtini... bet velgi, kiek zmoniu, tiek nuomoniu. vieni pabando low carb- high fat-high protein mityba ir jiems tinka, kiti valgo high carb ... kiekvienas susirasti turi savo varianta matyt... dar paleo sekejai daro interminent fasting - iskrovos dienas ar valandas; ir valgo tik tada kai jaucia alki, taigi nesivaiko to valgymo 5-6 kartus per diena... .. ten vel atskiras dalykas...
tik as kai high protein, high fat, ir reguliuojama carb kieki kai vartoju, paskui pradeda imti nerimas kad neuzsirugstinti organizmo, kas sukelia akmenis, rugstingumus ir pan..... sako baltymai su darzovem valgomi, tai 'praskiedzia' ta rugstinguma, kuri baltymai sukelia....
na eksperimentai idomu juk is esmes nors persiplesk, kas teisingiausia
p.s. Skirmante, yra tu receptuku be tu miltu, aka angliavandeniu.. google viska zino ir vat sunku Lietuvoje su tokiais dalykais, kai visur miltai, bulves ir taukai.... o kad galima be miltu daryt negalvojama, ar tingi galvot.... vat mes cia dalinkimes kas ka randam O ar gali nurodyt, kokiu knyguciu lauki apie low carb?
(atsiminiau bajeri paminejus google:D
Facebook - i know everybody
Google - I have everything
Wikipedia i know everything
Electricity - keep talking bitches )
Papildyta:
QUOTE(mamadonata @ 2012 02 07, 12:43)
Aš irgi dar tik pradedu
va kaip tik geriau arbata su sausainiais... pirktiniais... ir skaičiau ka prirašėt, tai taip ir užstrigo kąsnis... Pastūmiau šalin tuos sausainius
va kaip tik geriau arbata su sausainiais... pirktiniais... ir skaičiau ka prirašėt, tai taip ir užstrigo kąsnis... Pastūmiau šalin tuos sausainius
nu va kaip fainiai nusisypsojau podarbine kavike siurbdama ) nieko blogo nuo to nebuvo, bet organizmui buvo geriau nei perdirbineti tas medziagas sausainiu vadinamas ane
QUOTE(tinute84 @ 2012 02 06, 23:13)
tai pirma menesi stengsiuosi padaryti pilnai
laba, na zinai dar pasakysiu kad geriem rezultatams turejo itakos ir kcal skaiciavimas,apie mazdaug 1500 kcal per diena...
Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 07, 18:49)
is tiesu tas high fat, low carb valgymas ir yra panasiai kaip kad ir paleo racionas
man dar panasu ir i atkinso dieta
o del tu eksperimentu biski ir baisu kad sau sveikatos nesusidirbtum, nes tada jau nebenupirksi uz jokius pinigus
omg sedindriuke
Papildyta:
kazkokia sunki siandien diena, nusprendziau nesportuot, nes jauciuos visai be batareiku...o dar nenuveiktu darbu ...na pasedesiu dar minute ir teks "turbo" jugt ir darbo imtis
QUOTE(mandy333 @ 2012 02 07, 18:36)
laba, na zinai dar pasakysiu kad geriem rezultatams turejo itakos ir kcal skaiciavimas,apie mazdaug 1500 kcal per diena...
Papildyta:
o del tu eksperimentu biski ir baisu kad sau sveikatos nesusidirbtum, nes tada jau nebenupirksi uz jokius pinigus
omg sedindriuke
Papildyta:
kazkokia sunki siandien diena, nusprendziau nesportuot, nes jauciuos visai be batareiku...o dar nenuveiktu darbu ...na pasedesiu dar minute ir teks "turbo" jugt ir darbo imtis
Papildyta:
omg sedindriuke
Papildyta:
na atkinso dieta ir baltymus akcentuoja... bet tas low carb high fat paleo.... zodziu tas pats sh tik kitoj saujoj ane na bet mandy333, tu ir daugiau baltymu naudoji kiek suprantu ir angliavandenius ziurais ane?
p.s. dar sakiau lt tunadeles darysiu...vakar tik bac atsiverciau lengvu receptu skyreli ir trinktelejo man galvon-nepadariau to gerio!!!!!!!!!! eh meginsiu butinai cia... su cottage cheese
ni ni ni radikaliai neeksperimentuoju nieko... kuri laika tikrai minimaliai angliavandeniu vartojau, bet paksui prie rytines varskes pradejau trapucius su avokadu valgyt, tai koki namini savo kepta sausaini, keksiuka....ar riekele duonos su avokadu... va tokie mano angliavandeniai is esmes yra. gerai jauciuos. kosiu rytais nepasiilgau vis dar (kosine buvau dauuug metu ir man jega jos yra bet va nu nepasiilgstu )..neatsivalgau varskes dar rytais siaip dar i varske sauksta granolos berdavaus, tik vel reik pasidaryt...
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 07, 19:46)
na atkinso dieta ir baltymus akcentuoja... bet tas low carb high fat paleo.... zodziu tas pats sh tik kitoj saujoj ane na bet mandy333, tu ir daugiau baltymu naudoji kiek suprantu ir angliavandenius ziurais ane?
na jo s....tik kitoj saujoj, pati turiu atkinso knyga ir knyga "baltymu dieta" bet nieko nesu bandziusi is ten gamintis neslepsiu kad man irgi idomus eksperimentai, nes tik taip gali atrasti kas tau tinka man patiko vienoj is JM knygu testas, kur gali nusistatyti kuris tipo zmogus esi, ar kur angliu gali daug valgyt, ar is tu kur daug baltymu....ir t.t.
dabar siuo metu daug angliu valgau, tik riebalus ir baltymus priziuriu be pavasario jokiu eksperimentu bet va jokiu bandeliu, saldainiu ir kito s. paprastom dienom, tik savaigaliais tipo "biski" atsipalaiduoju
na as irgi daznai perku cottage cheese bet pusryciams vistiek man pirma vieta uzima avizu kose su graikiskais riesutais
vakaro pamąstymai )) "moment on the lips forever on the hips" (apie maista)
''o kodėl gi nenorėt būti savo paties geriausia versija?'' (apie sportavimą ir rūpinimąsi, ką valgom)
pati krabų lazdeles kertu ir nesportuoju... bet on the hips nebus, nes rytoj tie hips atsiims
''o kodėl gi nenorėt būti savo paties geriausia versija?'' (apie sportavimą ir rūpinimąsi, ką valgom)
pati krabų lazdeles kertu ir nesportuoju... bet on the hips nebus, nes rytoj tie hips atsiims
QUOTE(Linnuse @ 2012 02 07, 00:50)
Smagu, kad aš ne viena tokia tikiuosi ir mes po kurio laiko galėsime pasididžiuoti savo laimėjimais
Pagal kokią programą tu sportuoji?
Pagal kokią programą tu sportuoji?
siaip begiodavau visa laika du-tris kart per savaite.vasara ar per atostogas budavo dazniau.Bet pries geras pora savaiciu nusprendziau pabandyti sportuoti kasdien.Tai jau geros dvi sav kaip sportuoju pagal the biggest looser cardio max.antra lygi darau dabar.sportavau kasdien su viena iseigine per sav.bet siandien neplanuota iseigine isejo,nes labai blogai nakti miegojau,kosmarus sapnavau,atsibusdavau,nebegaledavau uzmigdi.Tai ryte net sirdi muse kazkaip nuo tokio miego,tai nesportavau.Ryt jei viskas gerai vel sportuosiu ir nedarysiu tada savo normalios pertraukos ketvirtadieni:) tiesa,sekmadieniais stengiuosi pabegioti jei tik orai leidzia.Bet tada nebedarau looseriu workouto.
Papildyta:
QUOTE(MO @ 2012 02 07, 00:53)
o kodėl patyliukais? betgi čia ne problema, tikrai ,čia vertingiausias būtų posakis,kaip Sedindriukė sakė-bet koks judėjimas yra super
patyliukais tai nezinau kodel,tiesiog matau daznai prisijungusiu niku,kurie cia nepasisako,tai ir sakau kad yra skaitanciu patyliukais:) o ir as ne perdaug reiskiuosi,nors saziningai temele skaitau jau labai labai seniai
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 07, 21:24)
Labas
Sukritikuosiu O kam tada iš viso sėdėti ant tokios maisto atrankos, bijoti kažką suvalgyti, rinktis avokadą ir duoną ir t.t., o vėliau pasiimti krabų lazdelių? Nebent jos pas jus natūralios Aš tai tarkime žinau, kad esu tik žmogus, gyvenu ir taip tarp čipsų ir šnapsų, tai geriau atsirenku kas ne taip blogai, neišsikankinu savęs su porą daržovių, duona, varškele ir mėsos šmoteliu ir tada nėra jokio noro krabų lazdelėms ar čipsams Aš ir užkepėlės pasidarau ir naminį tinginį ir juodą šokoladą perkuosi ir vaisių daug ir įvairias kruopas ir laiminga Neseniai naminiškai taip valgiau: medž. dešrelės ir bulvės su salotom, svarbu, kad porcija nebūtų begemotiška
O aš esu priklausoma nuo sausų pusryčių su pienu. Valgau juos kiekvieną dieną tai pusryčiam, tai pietums ar vakarienei. Ar jie laikomi nevertingu maistu?
zoory: as apie sausus pusrycius galvoju taip - paima 1kg grudu, tarkim avizu ar kvieciu ir ispucia juos tiek, kad uztenka 10 deziu sausu pusryciu pagaminti. aisku gamybos procesas neapsieina be visokiu saldinimu, dazymu ir t.t. cia pas mus airijoj 0.5kg avizu parduotuvej 1.3eur, o tokio pat svorio deze pustu sausu pusryciu 2.5eur - 4eur priklausomai nuo kiek ten primakaluota visko. gamintojams nerupi tavo sveikata, jiems rupi pelnas, o pardavinedamas paprastas avizas nepraturtesi. jeigu negali be ju gyventi, tai stenkis valgyti tik rytais, tai per diena issibegiosi.
krabu lazdeles? idomu is ko jos gaminamos
as siandien padraugavau su dviraciu beveik visa valanda. kojos linko kai reikejo namo gryzus laiptais lipt, uch!
krabu lazdeles? idomu is ko jos gaminamos
as siandien padraugavau su dviraciu beveik visa valanda. kojos linko kai reikejo namo gryzus laiptais lipt, uch!
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 02 07, 21:15)
krabu lazdeles pati zinau, kad nera geras dalykas, bet tai vienintelis slamstmaistis, kurio namie buna ir kuris nera tas didziausiu sh sitam regione
ir pyragus valgau, kai zinau, kas juose yra, o dar geriau pacios keptus