Įkraunama...
Įkraunama...

Sportas namuose

Apklausa: Kiek daugiausia esate priaugę svorio? (68 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(tinute84 @ 2012 02 06, 20:54)
mandy333 , oho...ziuriu pagal grafika antra menesi reikia daryti fit testa + papildoma programa apie valanda..tai viso apie 1.5val.  ax.gif

pirma karta kai dariau ta programa, tai dariau tuos fit testus...pasakojau apie pravala blush2.gif blink.gif bet dabar ju nebedarau, juk sportuoju kad pajudet, nieko sau nenoriu irodyti...tai strakalioju su jais ir tiek, nepasakyciau kad atsilieku...bet kaip jau kazkada esu cia rasiusi...nuo to greicio nukencia pratimo kokybe...kas man nepatinka... yra dar tokiu pratimu kur sunku atlikt greitai ir gerai...kazkaip antra menesio treniruotes pamenu kaip kosmara(cia pernai kai sportavau), buvau lb nusivariusi ir istisai alkana... visada virsydavau kcal, kas aisku sudirbo mano gerus pirmo nenesio rezultatus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Linnuse @ 2012 02 06, 14:56)
Sveikos,

Noriu pasiguost, pasirodo visiškai neturiu išvermės.  verysad.gif  Jūs visos čia stipriai pažengusios, o aš net papraščiausių kardio pratimų negaliu padaryt. Padusau tik įpusėjus. Spėju dar netinkamai kvėpavau, bet vis tiek koks nusivylimas savim  schmoll.gif

Tikrai ne visos pazengusios:) cia as apie save.Padustu ir as pvz,bet nesiskelbiu garsiai.Ir manau nemazai patyliukais skaitanciu turi ta pacia problema.Del to daznai skaito patyliukais blush2.gif o siaip manau kad labai normalu padusti tik pradejus sportuoti,o ypac kardio pratimus.Per laika tik issiugdo istverme.Nenukabink manau nosies,sportuok pagal savo jegas ir po savaites kitos pastebesi kad gali padaryti kur kas daugiau nei pacioj pradzioj.Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mandy333 @ 2012 02 07, 00:25)
...kazkaip antra menesio treniruotes pamenu kaip kosmara(cia pernai kai sportavau), buvau lb nusivariusi ir istisai alkana... visada virsydavau kcal, kas aisku sudirbo mano gerus pirmo nenesio rezultatus doh.gif

aciu , kad pasidalinai patirtimi mirksiukas.gif tai pirma menesi stengsiuosi padaryti pilnai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita-d @ 2012 02 07, 00:57)
Tikrai ne visos pazengusios:) cia as apie save.Padustu ir as pvz,bet nesiskelbiu garsiai.Ir manau nemazai patyliukais skaitanciu turi ta pacia problema.Del to daznai skaito patyliukais blush2.gif o siaip manau kad labai normalu padusti tik pradejus sportuoti,o ypac kardio pratimus.Per laika tik issiugdo istverme.Nenukabink manau nosies,sportuok pagal savo jegas ir po savaites kitos pastebesi kad gali padaryti kur kas daugiau nei pacioj pradzioj.Sekmes 4u.gif

Smagu, kad aš ne viena tokia smile.gif tikiuosi ir mes po kurio laiko galėsime pasididžiuoti savo laimėjimais thumbup.gif
Pagal kokią programą tu sportuoji?
Atsakyti
QUOTE(mandy333 @ 2012 02 06, 22:02)
Mo auksine taisykle laikantis maisto normatyvu sportuojantiems:

ačiū 4u.gif
taip,lengva surinkti riebalus... aš žaviuosi jumis,kurios ne tik sportuojate,bet ir derinate maistą,žiūrite naudingųjų medžiagų santykį,šaunuolės wub.gif aš dar "nedaaugau" iki to,kolkas džiaugiuosi,kad po šitiek metų,artėjant pensijiniam amžiui,sugebėjau išsikrutint lotuliukas.gif pirmas pasiekimas buvo visą gyvenimą ėdus pradėt skaičiuot kalorijas,kitas-savaime sveikų produktų pamėgimas,trečias-susižavėjimas sportu wub.gif bet kol negaliu atsisakyti skanaus,kol nederinu maisto,kol nevengiu alko,tai tik pagiriu vis MB sportuojančią ir maistą prižiūrinčią liaudį-jus,ir sakau,kad kada nors,kada nors... biggrin.gif blush2.gif

QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 06, 22:13)
varskinius as liesus megstu, bet riebiu neatsisakau ir

man varškiniai tai schmoll.gif permaitino bobutės vaikystėj,tai dabar tik į fermentinius ir pelėsinius akys krypsta lotuliukas.gif

QUOTE(jautiena @ 2012 02 06, 22:13)
O mano sportas yra vazinejimasis dviraciu
1.5h, 945kcal 

aa,tai neklydau,pas dviračius mačiau smile.gif
oho,tiek daug? aš vasarą kožną šeštadienį intensyviu tempu smėlėtais keliais mindavau 2val.,koks malonus nuovargis būdavo paskui wub.gif

QUOTE(Linnuse @ 2012 02 06, 22:22)

4u.gif

QUOTE(jurgita-d @ 2012 02 06, 22:57)
Ir manau nemazai patyliukais skaitanciu turi ta pacia problema.

o kodėl patyliukais? betgi čia ne problema, tikrai drinks_cheers.gif ,čia vertingiausias būtų posakis,kaip Sedindriukė sakė-bet koks judėjimas yra super thumbup.gif
Atsakyti
Rytiniai skaitiniai prie kavos puodelio (ir salint padekit sausaini... o jei tai pirktinis tai is vis bekit tolyn nuo jo... ;P ) ''Suvalgius daug lengvai įsisavinamų angliavandenių turinčio maisto, pirma – pakyla gliukozės koncentracija kraujyje, antra – staigiai pakyla insulino koncentracija kraujyje ir paskui visa gliukozė, fruktozė ir galaktozė atsiduria riebalinio audinio ląstelėse. Jei organizmo medžiagų apykaita nėra greita, pavyzdžiui, jei jis sunkiai fiziškai nedirba, tai nevyksta greita riebalų apykaita ir riebalais virtę angliavandeniai pasilieka audiniuose ilgam.

Nei javai, nei vaisiai, nei perdėm krakmolingos ar saldžios daržovės nėra evoliuciškai pagrįstas žmogaus mitybos pagrindas. Todėl nekontroliuojant savo mitybos, jokie vaistai, jokie aparatai sveikatos nepadovanos. Pagrindinis evoliuciškai pagrįstas žmogaus racionas yra augaliniai angliavandeniai iš įvairių šakniavaisių, silpnai apdoroti gyvūniniai riebalai ir silpnai apdoroti gyvūniniai baltymai.

Yra dar vienas svarbus momentas. Kai nuolat organizmui duodamas didelis kiekis monosacharidų iš išorės, tuomet jo funkcija sintetinti juos iš kitų medžiagų endogeniškai atrofuojasi – nenaudojama funkcija nyksta. Todėl vartojantys daug cukraus, sunkiai pakelia cukraus badą – organizmas reikalauja jo daug greičiau, nei tiems, kurie cukraus vartoja mažai.''

http://www.unimed.lt...ndeniai-maiste/

Manau tikrai yra pagrindo vengti greitu cukru, kurie kelia insulino kieki, o pakiles insulino kiekis, didina apetita, ir issibalansuoja taip insulino lygis, del to ir susergama cukraligem... (aisku ir kt faktoriu yra). Bet apetitui kontroliuoti, o ir del pacios sveikatos, reikia vengti insulino suoliu, kurie trumpam 'rodo' kad esam sotus, bet paskui staiga surytume aviu banda.. (pamenat vaiksyte: nevalgyk saldainiu, tuoj bus pietus, paskui pietu nevalgysi.... taip ir budavo juk... bet kai lekstes nurenkamos, kai seimyna pavalgo, bac ir alkis uzpuola)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 07 vasario 2012 - 09:58
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 07, 09:48)

Nei javai, nei vaisiai, nei perdėm krakmolingos ar saldžios daržovės nėra evoliuciškai pagrįstas žmogaus mitybos pagrindas.

o aš taip nesigaudau, kas į čia įeina. Jaučiu bananai įeina.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 07, 09:48)
Rytiniai skaitiniai prie kavos puodelio (ir salint padekit sausaini... o jei tai pirktinis tai is vis bekit tolyn nuo jo... ;P ) ''Suvalgius daug lengvai įsisavinamų angliavandenių turinčio maisto, pirma – pakyla gliukozės koncentracija kraujyje, antra – staigiai pakyla insulino koncentracija kraujyje ir paskui visa gliukozė, fruktozė ir galaktozė atsiduria riebalinio audinio ląstelėse. Jei organizmo medžiagų apykaita nėra greita, pavyzdžiui, jei jis sunkiai fiziškai nedirba, tai nevyksta greita riebalų apykaita ir riebalais virtę angliavandeniai pasilieka audiniuose ilgam.

Nei javai, nei vaisiai, nei perdėm krakmolingos ar saldžios daržovės nėra evoliuciškai pagrįstas žmogaus mitybos pagrindas. Todėl nekontroliuojant savo mitybos, jokie vaistai, jokie aparatai sveikatos nepadovanos. Pagrindinis evoliuciškai pagrįstas žmogaus racionas yra augaliniai angliavandeniai iš įvairių šakniavaisių, silpnai apdoroti gyvūniniai riebalai ir silpnai apdoroti gyvūniniai baltymai.

Yra dar vienas svarbus momentas. Kai nuolat organizmui duodamas didelis kiekis monosacharidų iš išorės, tuomet jo funkcija sintetinti juos iš kitų medžiagų endogeniškai  atrofuojasi – nenaudojama funkcija nyksta. Todėl vartojantys daug cukraus, sunkiai pakelia cukraus badą – organizmas reikalauja jo daug greičiau, nei tiems, kurie cukraus vartoja mažai.''

http://www.unimed.lt...ndeniai-maiste/
Manau tikrai yra pagrindo vengti greitu cukru, kurie kelia insulino kieki, o pakiles insulino kiekis, didina apetita, ir issibalansuoja taip insulino lygis, del to ir susergama cukraligem... (aisku ir kt faktoriu yra). Bet apetitui kontroliuoti, o ir del pacios sveikatos, reikia vengti insulino suoliu, kurie trumpam 'rodo' kad esam sotus, bet paskui staiga surytume aviu banda.. (pamenat vaiksyte: nevalgyk saldainiu, tuoj bus pietus, paskui pietu nevalgysi.... taip ir budavo juk... bet kai lekstes nurenkamos, kai seimyna pavalgo, bac ir alkis uzpuola)

Geras straipsnis, bet kai parasoma ko negalima, reiktu ir pasiulyt receptu, kaip gaminti, ka valgyti.
As per antra nestuke.gif turejau gestacini diabeta, paskaicius straipsnius issigandau, kad beveik nera, ka valgyti. Reikia pripazinti, kad tradicine lietuviu mityba yra negera: bulves ir miltai dominuoja. Kai nuo vaikystes taip maitiniesi, sunku persiorientuoti.
As dabar domiuosi low carbs, high fat mityba, laukiu vis dar knygu parkeliaujanciu, zurnala nusipirkau. Jame raso ta pati kaip ir siame straipsnyje, kelios istorijos apie zmones taip besimaitinancius ir receptu nemazai thumbup.gif
Bandysiu apriboti angliavandenius iki mazdaug 100g per diena. I ekstryma nepulsiu ir visai angliavandeniu atsisakyt nezadu, tai rekomenduojama turintiems dideli antsvori.
Papildyta:
QUOTE(linnn @ 2012 02 07, 10:39)
o aš taip nesigaudau, kas į čia įeina. Jaučiu bananai įeina.

Kruopos ir viskas is ju: makaronai, miltai. Darzoves: bulves, kukuruzai. Vaisiai: bananai, vynuoges
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skirmantė: 07 vasario 2012 - 11:54
Labas rytas,
Šiand kaip tik žiūrėdama į antrą pyrago gabalą pamąsčiau tokiom mintim,ir atšoko noras lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linnuse @ 2012 02 07, 01:50)
Smagu, kad aš ne viena tokia smile.gif tikiuosi ir mes po kurio laiko galėsime pasididžiuoti savo laimėjimais  thumbup.gif 
Pagal kokią programą tu sportuoji?

Aš irgi dar tik pradedu ax.gif

QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 07, 11:48)
Rytiniai skaitiniai prie kavos puodelio (ir salint padekit sausaini... o jei tai pirktinis tai is vis bekit tolyn nuo jo... ;P )

va kaip tik geriau arbata su sausainiais... pirktiniais... ir skaičiau ka prirašėt, tai taip ir užstrigo kąsnis... biggrin.gif Pastūmiau šalin tuos sausainius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2012 02 07, 13:43)
Pastūmiau šalin tuos sausainius  blush2.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytis` @ 2012 02 02, 15:50)
O pratesiant tema apie maisto papildus, tai siulyciau, kam yra galimybe, juos pirktis ne parduotuvese, nes ju kainos ten kosmines, o pas "dylerius". <...> Vienas is pasirinkimu, pas ka pirkti, butu sis zmogus http://www.kulturizm...maisto-papildai ar kituose skelbimuose.

O be šio gal dar kitų patikimų kontaktų turi?
Atsakyti