Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

QUOTE(amarrile @ 2012 04 20, 18:01)
Niekas nesigiria,niekas nesidžiaugia blink.gif

Gerai kai yra del ko girtis tongue.gif, cia jusiske ta raudona apie kuria raset anksciau?
maniskes tai puse sprindzio didziausia, nors as tik viena rusi pasilikus, bet ji man tokia kovine, turejau ir svyranciu ir kompaktiniu is gumbu, bet sita vienintele prilipo ir be problemu isziemodavo, gumbai buvo pasidare, kad nesumelavus kaip vyriskas kumstis, bet as neskeldavau ir pries kelis metus ji va tokia budavo is to vienos gumbo - trecdalis lauko duru kazkur, kad issivaizduoti dydi.

user posted image

nepavadinciau jos nei svyrancia nei kompaktine... o pernai is po ziemos vienas svogunas neisgyveno o is kito liko gal 8 mazuciai gumbeliai, kuriuos issodinau i viena vazona praktiskai be dideliu lukesciu, tai nebuvo tokio grozio taciau siemet gumbeliai didesni tai vaizdas turetu buti geresnis. Labai laukiu, kada vel turesiu tokia, pagal patirti tai kitais metais. nes jei gerai pamenu kai nusipirkau gumbelius tai i trecius metus ji mane patrauke, jeu buvau nusprendus, kad ji nelabai idomi kaip gele...
Atsakyti
Vakar persodinau begonijas į vazonus, dabar tik reikia gero oro, kad galėtų augti lauke rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mane visos begonijos jau su pumpurais, bet va šiemet labai jų lapai išvešėję g.gif . Lapai tokie dideli, stori, "sveikų" spalvų, bet bijau, kad pumpurus jie nustelbs g.gif . O nuo ko čia taip yra? Permylėjau?
Atsakyti
QUOTE(Musyte24 @ 2012 04 25, 11:30)
Pas mane visos begonijos jau su pumpurais, bet va šiemet labai jų lapai išvešėję g.gif . Lapai tokie dideli, stori, "sveikų" spalvų, bet bijau, kad pumpurus jie nustelbs g.gif . O nuo ko čia taip yra? Permylėjau?

Tikriausiai tręšėte. Tai nieko blogo, kad lapai gražūs, juk jau ir pumpurų yra, tai reiškia žydės, augalas bus visapusiškai gražus. Jei visas augalas sodrus, tai ir žiedai bus dideli, nenustelbs lapai jų rolleyes.gif
Atsakyti
galiu konstatuoti, kad gumbiuko auginimo eksperimentas pavyko thumbup.gif kažkada rašiau, kad gal liepos mėnesį per didelį vėją nulūžo mano begonijos, vat tokios šaka su dideliu žiedu:

http://public.fotki....1/begonija.html

aš tą šaką įkišau į žemę, dar ilgai ir gražiai žydėjo ir lapkričio mėnesį parkeliavo žiemot ant palangės (didžioji begonija jau buvo lapus numetusi ir nukeliavusi žiemot į rūsį). Ta šakelė su lapeliais dar pabuvo gal pusantro mėnesio ir lapus numetė. Pakapsčiusi radau gal nykščio galo gumbelį, kurį vėl užkasiau ir nešiau žiemot vėsiai rūsin.

Dabar pavasarį suradau žemėse tą gumbiuką ir patupėjęs šiltai bei šviesiai ėmė sėkmingai lapą augintis thumbup.gif Vadinasi gumbinė begonija ir per trumpą laiko tarpą, įšaknydinta antroje vasaros pusėje, spėja suformuot gumbelį, kuris gali puikiai peržiemot ir išgyvent biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 04 25, 23:02)
galiu konstatuoti, kad gumbiuko auginimo eksperimentas pavyko thumbup.gif

Šaunu thumbup.gif Netikėtas Jūsų eksperimentas pravers ir man. Šiemet bandysiu gražesnių begonijų pasidauginti tokiu būdu mirksiukas.gif
Atsakyti
O maniškės augintos šakelės per žiemą numirė ir gumbelių nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 04 26, 09:23)
Šaunu thumbup.gif  Netikėtas Jūsų eksperimentas pravers ir man. Šiemet bandysiu gražesnių begonijų pasidauginti tokiu būdu mirksiukas.gif

bet jei specialiai taip daryt, tai gal kuo anksčiau reikėtų tokią šakelę įšaknydint ir net žydėt neleist, kad gumbeliui formuot visas jėgas skirtų - aš jai leidau dar ir didžiuliu žiedu gan ilgai žydėt, nes negalvojau, kad gumbiuką išaugint pavyks (kad šaknis greit išleidžia, tai faktas, bet kad gumbelį suformuoti gali rugpjūtį įšaknydinta netikėjau) 4u.gif

jediara, o ji buvo spėjusi gumbelį sufomuot, t.y. ar rudenį jis jau buvo? Ar suformavo, tik per žiemą neišgyveno?
Atsakyti
Man atrodo,kad ir mažas gumbelis turejo buti g.gif O gal kad žydėjo neaugino gumbo? Kai pagalvou,labai tiketina. mastau.gif
Atsakyti
Kai pradėjo džiūti, tik tada pradėjau ieškoti gumbelių, bet jų nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 04 26, 20:26)
Man atrodo,kad ir mažas gumbelis turejo buti g.gif O gal kad žydėjo neaugino gumbo? Kai pagalvou,labai tiketina. mastau.gif

manau žydėjimas tikrai stabdo gumo formavimąsi, bet maniškė buvo nulūžusi su dideliu žiedu, tai negalvodama leidau dar ilgai tam žiedui žydėt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 04 25, 11:42)
Vakar persodinau begonijas į vazonus, dabar tik reikia gero oro, kad galėtų augti lauke rolleyes.gif

o aš jau nuo šeštadienio bandau dienomis išnešti į lauką saulės spinduliukų ir šilumos pagaudyti,tik vat kaip nepamiršti vakare įnešti tai problema, šiandien pas mus tai šalnos būta rolleyes.gif
QUOTE(amarrile @ 2012 04 20, 18:01)
Niekas nesigiria,niekas nesidžiaugia blink.gif

aš pasirodysiu ką turiu blush2.gif viena man pakolkas iš gražiausiųsmile.gif
user posted image

Atsakyti