Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

Švarcai, jau budinkit budinkit, nes kol atšils jos ir ims dygti praeis kelios sav, o dar ne visos prabus. Tada lėksit pirkt naujų, o jų jau nebus likusių...prašinėsit, kad kas duotų - parduotų, o tokių vargiai atsiras.

Dėl didelių gumbų - kas žino, ką vadinat dideliais :) gi neparašėt - ar kumščio dydžio ar žvirblio galvos?

Aš gumbų nedalinu, nes padalinti auga smulkūs diegai, riogso per vasarą toks suskis paliegęs. Daugiau lietaus gaus - nepus ir nudvės. Nei grožio nei naudos. Gubelis auga lėtai - žodžiu šuds iš to dalinimo. Didelis gumbas duoda didelį vešlų kerą, daug žiedų ir įspūdingai krenta į šonus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaarė: 09 kovo 2017 - 18:40
Ačiū. Ištraukiau iš rūsio jau...savaitgalį persodinsiu ir nieko nedalinsiu-tegul auga didelės.... biggrin.gif Man jos taip patinka- kabinu po šviesiais medžiais, nereiklios priežiūrai ir žydi gausiai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swarcas: 10 kovo 2017 - 07:34
Mano naujai pirktos baltos svyrančios 6 užsakytos iš e - seklos.lt: 4 sudygo, o dvi supuvę.
Užtad dabar žinosiu , kaip atskirti papuvusius begonijų gumbus iškart - viskas į naudą.

Tos, kurias išsirinkau Sodų g krautuvėlėj Vilniuje - visos gyvybingos ir dailiai želia.
Atsakyti
Pas mus Garzgduose, miesto centgre buvo susodintos begonijos. net nzn kokios. Augo, bujojo, nei lietaus. nei vejo nebijoji. Buvo svyrancios. Gal numanot kokia veisle? Nes esu turejusi tas grazias placiais riebiais ziedais. Tai sias vejas gerai nudraskydavo. Pilnas kiemas amzinai siuksliu pilnas.
Atsakyti
Matyt Gargždų vėjai begonijoms netinkami smile.gif

Jei begonijos buvo susodintos grunte, tai ir vėjo gavo mažiau. Be to, nuodraskas valytojai ryte sušluodavo, tai jūs jau nematydavot. O į saviškes labiau jautriai regavot ir jautriai sekėt kiemo šiuksles. Tiesiog optinė apgaulė - oi kitur geresnės mirksiukas.gif Man tai net gražu kai kiemas pilnas jų žiedų.

Visos svyrančios begonijos trapios. Kuo didesnis žiedas, tuo šlapias nuo vėjo greičiau nukrinta. Gal tik smulkiažiedės bolivinės stipresnės, nes žiedeliai smulkūs ir labai elengantiški. Ar matėt kaip gražiai atrodo begonija Million kisses?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaarė: 23 kovo 2017 - 14:49
Praeitą vasarą ir aš likau sužavėta Raseiniuose gatvėse žydinčiais begonijų vazonais. Pasirodė dar nematyta rūšis ten iš proto eina. Paguglinau - bolivinė begonija, pasirodo, besanti,sėjama iš sėklyčių. Būtų smalsu sužinoti, ar ji tokia nelepi ir patogi visame kame - sėjime, auginime, priežiūroje. Sakyčiau,kaip ir naujovė ji dar pas mus, gal kas reikalų su ja turit, paprotinkit norinčius pabandyt. Gumbelius krautuvinius mečiau pirkt, nes po žiemojimo lieka špygutės sudžiūvusios, kas ten jau beaugs. Turiu kelis didelius gumbus naminių-žemos,smulkios, bet atsparumas viskam... žydi ir bujoja. http://www.e-seklos....iensis-red2.jpg
Papildyta:
Paveiksle ta bolivinė taip atrodė.
Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 03 24, 09:47)
Praeitą vasarą ir aš likau sužavėta Raseiniuose gatvėse žydinčiais begonijų vazonais. Pasirodė dar nematyta rūšis ten iš  proto eina. Paguglinau - bolivinė begonija, pasirodo, besanti,sėjama iš sėklyčių. Būtų smalsu sužinoti, ar ji tokia nelepi ir patogi visame kame - sėjime, auginime, priežiūroje. Sakyčiau,kaip ir naujovė ji dar pas mus, gal kas reikalų su ja turit, paprotinkit norinčius pabandyt. Gumbelius krautuvinius mečiau pirkt, nes po žiemojimo lieka špygutės sudžiūvusios, kas ten jau beaugs. Turiu kelis didelius gumbus naminių-žemos,smulkios, bet atsparumas viskam... žydi ir bujoja.  http://www.e-seklos....iensis-red2.jpg
Papildyta:

Tikrai nuostabi ir nelepi auginime. Ir nėra naujovė, gal prieš 10 metų jau būdavo pirkti daigelių. Tik išlaikyti per žiemą eiliniame bute sudėtinga. Dėl sėjimo nežinau, net nebandau be papildomo apšvietimo ir šiltnamio.
Atsakyti

Bolivinių yra bais visokių formų ir spalvų. Bet pagrinde - tai kaskados smulkių pailgų žiedeliukų. Kai paguglinau, tai jetus, akys raibsta nuo jų grožio. 

Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 03 24, 10:47)
Praeitą vasarą ir aš likau sužavėta Raseiniuose gatvėse žydinčiais begonijų vazonais. Pasirodė dar nematyta rūšis ten iš  proto eina. Paguglinau - bolivinė begonija, pasirodo, besanti,sėjama iš sėklyčių. Būtų smalsu sužinoti, ar ji tokia nelepi ir patogi visame kame - sėjime, auginime, priežiūroje. Sakyčiau,kaip ir naujovė ji dar pas mus, gal kas reikalų su ja turit, paprotinkit norinčius pabandyt. Gumbelius krautuvinius mečiau pirkt, nes po žiemojimo lieka špygutės sudžiūvusios, kas ten jau beaugs. Turiu kelis didelius gumbus naminių-žemos,smulkios, bet atsparumas viskam... žydi ir bujoja.  http://www.e-seklos....iensis-red2.jpg
Papildyta:

Va sitos begonijos ur buvo Gargzduose!!!
Atsakyti
Nulindau į rūsį šiandien...OMG! blink.gif - kai kurios svyrančios begonijos tokius blyškius daigus išleidusios...jau kokių 5 cm...ką daryt? Dar tik sausio vidurys... unsure.gif
Atsakyti
ne reikli saulei gele.Tad pasodinkit ir tegul auga ant bet kurios palanges. Pabasarį vel kaip nors pakilnosit nuo salčių,netoli durų pasidejusi
Atsakyti
Sveikos, prisipirkau as siemet begoniju sodinimui i lovelius,pirmakart bandysiu augint jas..kazin kodel nurudavo ziedu krastai? unsure.gif ar gali buti nuo rytines saules? Isnesu dienom laukan,kelis kart buvau palikus per nakti..ar gal per daznai/per retai laistau..uzmigdzius dukra ikelsiu foto per kompa nes per telefona neduoda
Aciu uz pagalba
Atsakyti