Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

QUOTE(*Komilfo* @ 2016 05 09, 17:42)
lotuliukas.gif  pasiskaitykite apie jų auginimą ir sužinosite,kad taip ir turėjo būti  mirksiukas.gif

Ania blush2.gif o, kai pirkau ta grozi turguje, sake antramete,tai ir supratau,kad issaugota su lapais per ziema,kaip pvz pelargonijos bigsmile.gif nes na kaip imanoma tokio dydzio gele isaugint is ankstaus pavasario g.gif Ir kai nesiaus per turgu,bobulytes kalbejo, ai sako sena gele nusipirko nieko ilgai nezydes lotuliukas.gif o zydejo kaip isprotejusi iki pat salnu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meganija: 09 gegužės 2016 - 17:56
Sveikos merginos gal patartumėte ką, kodėl mano gumbinė begonija jau antri metai nenori rodyti žiedų??
Atsakyti
QUOTE(Linutyte=) @ 2016 09 07, 15:46)
Sveikos merginos gal patartumėte ką, kodėl mano gumbinė begonija jau antri metai nenori rodyti žiedų??

kokių trąšų gauna? gal NPK skaičiukai netinka ?
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2016 09 07, 19:35)
kokių trąšų gauna? gal NPK skaičiukai netinka ?

O kokios geriausiai tinka? g.gif nes jau viska bandziau o jos kaip uzsispyrusios biggrin.gif
Atsakyti
O.kaip jus laikote gumbines beginijas per ziema?
Internete ivairiu variantu radau- kad laikyt vazone kol nudzius ir kad israuti ir dziovinti dezutej...
Pas mane lauke dideliam vazone auga ir lovely.
Atsakyti
Prisijungiu ir aš prie klausimo apie laikymą žiemą...Šiemet turiu nemažai begonijų ir mažuose vazonuose, ir dideliuose...ar jas sunešti prieš šalnas su visais žiedais į vidų ir laukti, kol nukris antžeminė dalis? O kaip paskui laikyti gumbus? Nenoriu kai kurių gražuolių prarasti... ax.gif
Atsakyti
Priklauso nuo veislės, kai kurioms net minuso nereikia, kad sušaltų. Aš jau senokai sunešiau į vėsią patalpą, laukiau žadėto atšilimo, bet matyt nebus jo ir teks užmigdyti.
Kurios užaugina didelius gumbus, kasu ir nuplautus apdžiovintus laikau šaldytuve. Kurios net kaštono dydžio neužaugina, laikau vazone ir tik pavasarį pakeičiu žemę.
Atsakyti
Siemet pirma karte balkone auginau begonijas (Oliseviciaus ir turguj pirktas) pasiskaiciuosi foruma, galvojau - na ir as laikysiu gumbus per ziema. Dabar iskasinejau as jas - nei viena jokio gumbo neturi.... Gai jos buvo kokios vienkartines? Ar galima kitam sezonui islaikyti begonijas be gumbu?? Aciu
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2016 10 08, 17:41)
Siemet pirma karte balkone auginau begonijas (Oliseviciaus ir turguj pirktas) pasiskaiciuosi foruma, galvojau - na ir as laikysiu gumbus per ziema. Dabar iskasinejau as jas - nei viena jokio gumbo neturi.... Gai jos buvo kokios vienkartines? Ar galima kitam sezonui islaikyti begonijas be gumbu?? Aciu

Jei gumbo nebuvo, vadinasi, jos lapinės, vienmetės(arba kambarinės), sausai neišlaikysit,laikykit kaip kambarinę gėlę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 10 08, 17:52)
Jei gumbo nebuvo, vadinasi, jos lapinės, vienmetės(arba kambarinės), sausai neišlaikysit,laikykit kaip kambarinę gėlę 4u.gif

Aciu kad paprotinote - dabar ramiai jas issiusiu i begoniju roju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsina: 08 spalio 2016 - 18:07
Sunešiau savo begonijas į vidų, nes lyg šalnas žada...jos dar taip gražiai žydi... wub.gif Ar leisti joms būti šiltai ir žydėti, ar nešti į tamsų rūsį ir ten "migdyti"?
Atsakyti
Tylu dar čia... biggrin.gif Kada pradėti budinti svyrančias begonijas? Gal jau? Maniškės rūsyje žiemoja, tai kai kurios jau lyg rodo "guziukus" biggrin.gif . Jei gumbai dideli, ar reikia juos dalinti, ar galima tokius didelius persodinti?
Atsakyti