QUOTE(Feniksas45 @ 2014 04 13, 23:44)
koks poveikis kitoms net neįsivaizduoju, o begonijoms vienam sezonui matomai užtenka maisto medžiagų, ir ko gero jos mėgsta rūgštesnį gruntą. Šiaip jei tik turiu užsilikusių padžiūvusių riekučių visada įdedu, o esu dėjusi ir patrupinus , sumaišius su žemėm. Kai kurie gumbeliai tik tokį tręšimą gavę per kelis metus yra vyriško kumščio dydžio, vadinasi kažkokia nauda buvo
bet manau , kad toks būdas ne visiems priimtinas... tarkim kiaušinių aš nedėčiau, nes man tas nepriimtina...
o nepageidaujamų svečių dėl to nesu niekada sulaukus
Begonijos mėgsta rūgštesnę dirvą. Reikės ir man pabanndyti, labai įdomu. Nors iki šiol viena veislė man ir be riekučių užaugina tokius gumbus
bet turiu Champagne šiemet tai labai norėčiau didesnių gumbų nei pirkau.
Amarille, man irgi buvo, kad gumbus jau pavasari sodinau milžiniškus, o paskui rudenį kaip visada įnešiau su vazonu ir nieko ten nekrutinau - pavasarį iš didžiojo gumbo gavosi daug mažulyčių, tiesiog jis matyt pats pasidalina tam tikram laikui atėjus. Kitaip negaliu paaiškinti, dabar vėl tie gumbeliai mano kumsčio dydžio, stebėsiu ar dar kartą taip įvyks. Šiemet dar jie ne tokie dideli kaip kad buvo prieš pasidalijimą praeitą kartą, bet kas liko po pasidalijimo, labai panašu į tokį micro dydį kokius pirkau Champagne (labai tikiuosi kad Champagne, nes Sheteligas yra daug "įkišęs" ne to ką pirkau)