Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

QUOTE(gekoniuke @ 2014 03 24, 09:15)
Vadinas pavasarį pati gražiausia gėlė Jums turėtu būt žydinti obelis.... wub.gif

O ar kam nors dar yra gražesnis vaizdas ir augalas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 03 24, 13:01)
O ar kam nors dar yra gražesnis vaizdas ir augalas wub.gif

ir as taip laukiu obelu zydejimo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 03 22, 12:45)
Pvz,sprigių sodinukai po poros savaičių yra tręšiami kalcio salietra,tai gal daug rasodų pageidauja šios trašos jauname amžiuje. o kalis žiedams,jau paaugusiems sodinukams.toks mano išprotavimas.  ax.gif
nesidžiaugiu dabar tik sodindama begonijas  schmoll.gif  daug ką per anksti sodinu,bet šios galejo buti jau paaugusios.nors antra verus,katilinej buvo,galejo sau daigus leisti. aš jas truputi padrekinu,zemem apibarstau ir lauliu ružavų taškučių,kad padalinčiau ar nors žinočiau gyvą esant.
Mano asortimentas stipriai sumažejo,pernai negalejau pati auginti,perdaviau vienai poniai visas ,tai ta ir išlaike dežej kambaryje  iki sodinimo,ištyso,išnese lauk,paskui,matomai,visai nudaigojo,kai neatrode gražiai  schmoll.gif  Kai aš išaugindavau,tai pasipuošdavo sodybą,o kai pati  doh.gif  gaila baltų,geltonų,nesimeto dykai  schmoll.gif Sau pasilikus esu smulkiažiedes,žemas,raudonas,savo pavesungam kiemuke,ir šitas  ax.gif
http://images15.fotk...lynas210-vi.jpg

Amarrile, o nepavyko jums išsaugoti šampaninės? Šiemet visgi aš irgi ją įsigijau, sumokėjau Shetelige nemažus pinigus, gumbeliai mažučiai, sausučiai du , vienas su čiut čiut gyvybe, kitas toks jausmas nelabai gyvas, bet surizikavau, foto jinai nereali, patinka man obelų žydėjimas irgi, bet čia subtiliau smile.gif

o ta jūsų raudona nuorodoj masina kelinti metai irgi smile.gif
Atsakyti
Tai,kad mano šampanine buvo begumbe,Tai ne nežinau,ar tokios ne vienmetes tik. kažkas panašaus yra ir iš gumbukų,bet ne tas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 03 26, 11:46)
buvo begumbe,Tai ne nežinau,ar tokios ne vienmetes tik

Tikraisiai kad ne vienmetės, aš jas ir buvau jau nurašius doh.gif bet dabar jau rodo gyvybę wub.gif sunkiai, labai iš lėto, bet matosi maži daigiukai wub.gif tai gal ir parodys kažką g.gif
Atsakyti
'Champagne' ne vienmetė, tik tą mazgiuką sunku gumbu pavadinti. Žiemai geriau neiškasinėti, kad neperdžiūtų, leisti tik prisnūsti.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 03 26, 14:31)
'Champagne' ne vienmetė, tik tą mazgiuką sunku gumbu pavadinti. Žiemai geriau neiškasinėti, kad neperdžiūtų, leisti tik prisnūsti.

sakau, kad gumbeliai labai nedideli, o kadangi iš gumbelių neturėtų būti vienmetė. Aš tik vieną begoniją gumbinę turiu ir ją visada po rudenį įnešu su vazonu ir palieku žemėse, pavasarį tik budinimui išimu gumbus, nepjaustau, nedalinu jų bet prieš pora metų iš po žiemos vietoj vieno didelio, didesnio nei mano kumštis gumbo radau gal aštuonis mažučius, truputį didesnius nei dabartiniai Champagne.
Ar kuri nors auginate Champagne begoniją? Nejau tie gumbeliai nei kiek nepaauga? Ir gal turit savo foto?
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2014 03 26, 19:56)
sakau, kad gumbeliai labai nedideli, o kadangi iš gumbelių neturėtų būti vienmetė. Aš tik vieną begoniją gumbinę turiu ir ją visada po rudenį įnešu su vazonu ir palieku žemėse, pavasarį tik budinimui išimu gumbus, nepjaustau, nedalinu jų bet prieš pora metų iš po žiemos vietoj vieno didelio, didesnio nei mano kumštis gumbo radau gal aštuonis mažučius, truputį didesnius nei dabartiniai Champagne.
Ar kuri nors auginate Champagne begoniją? Nejau tie gumbeliai nei kiek nepaauga? Ir gal turit savo foto?

Prieš kelis metus auginau, tai taip ir pasimokiau, kad nereikėjo iškasti. Bet labai rūpėjo patikrinti ir vazonais apsikrovus taupiau vietą.
O didžiuliai stambiažiedžių begonijų gumbai, kai užauga kaip vyžos, suskyla. Geriau pačiom pjauti, nes kartais apipūva senos vietos.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 03 27, 00:05)

Gal turi nuotraukų akims paganyti ir nuotaokai pakelti bigsmile.gif
Atsakyti
Prašom, ganykitės:
https://plus.google....657100077045393
Pati retkarčiais pasiganau, nes dalies begonijų nebeturiu. Gražiausias kažkodėl ir kirminiukai labiausiai mėgsta. Ir žemesnei temperatūrai daugelis naujų veislių mažiau atsparios. Prima Donna serijos begonijas reikėjo anksčiau rudenį įnešinėti į vidų, jau pasimokiau ir nebeturiu.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 03 27, 10:38)
Prašom, ganykitės:
https://plus.google....657100077045393
Pati retkarčiais pasiganau, nes dalies begonijų nebeturiu. Gražiausias kažkodėl ir kirminiukai labiausiai mėgsta. Ir žemesnei temperatūrai daugelis naujų veislių mažiau atsparios. Prima Donna serijos begonijas reikėjo anksčiau rudenį įnešinėti į vidų, jau pasimokiau ir nebeturiu.

O gražume tu mano... bigsmile.gif
kas ten per smulkialapis augalėlis 14 skaidrėj? Rūtelė? Bet tai kokio tada dydžio žiedas blink.gif ?
Atsakyti
Daisoja,kokios nuostabios jūsų begonijos wub.gif O toji begonija su viksvomis nuostabiai dera.Aš šiemet nusipirkau panasios spalvos begonia Salmon,tai noreciau ir tokio derinio,o kas ten per viksvos ?kur jų gauti?

Sampaninių ir as labai noreciau,gal jas greitai isperka kad niekur neuztinku pardavinejant.O jei siūstis iš užsienio kaži kokia kaina gautusi,tik dar beda ta kad aš neįgudusi to daryti,gal kam irgi kyla upas siustis mielai prisijungciau.
Atsakyti