Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

Gavau iš tetos ledinukių rasodos, tai po išpikiavimo liepė po 2sav. patręšt su kalcio ar kalio salietra, truputį gėdijuos tetai skambint vėl klaust ir pripažint, kad alzhaimeris kamuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 03 21, 22:32)
Gyvena, auga po truputi. Tik galvoju, kad galejau dar stipriau dalinti, gan nemazi kelmeliai.
Grazi foto, tokie subtilus ziedeliai  wub.gif

aha maniškiai irgi dalinti kelmeliai,bet vėl nemažiukai thumbup.gif
4u.gif mirksiukas.gif

QUOTE(gekoniuke @ 2014 03 22, 08:28)
Gavau iš tetos ledinukių rasodos, tai po išpikiavimo liepė po 2sav. patręšt su kalcio ar kalio salietra, truputį gėdijuos tetai skambint vėl klaust ir pripažint, kad alzhaimeris kamuoja  doh.gif

hihihi.gif
aš tai tikrai nežinau kaip patarti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2014 03 22, 08:28)
Gavau iš tetos ledinukių rasodos, tai po išpikiavimo liepė po 2sav. patręšt su kalcio ar kalio salietra, truputį gėdijuos tetai skambint vėl klaust ir pripažint, kad alzhaimeris kamuoja  doh.gif

Pvz,sprigių sodinukai po poros savaičių yra tręšiami kalcio salietra,tai gal daug rasodų pageidauja šios trašos jauname amžiuje. o kalis žiedams,jau paaugusiems sodinukams.toks mano išprotavimas. ax.gif
nesidžiaugiu dabar tik sodindama begonijas schmoll.gif daug ką per anksti sodinu,bet šios galejo buti jau paaugusios.nors antra verus,katilinej buvo,galejo sau daigus leisti. aš jas truputi padrekinu,zemem apibarstau ir lauliu ružavų taškučių,kad padalinčiau ar nors žinočiau gyvą esant.
Mano asortimentas stipriai sumažejo,pernai negalejau pati auginti,perdaviau vienai poniai visas ,tai ta ir išlaike dežej kambaryje iki sodinimo,ištyso,išnese lauk,paskui,matomai,visai nudaigojo,kai neatrode gražiai schmoll.gif Kai aš išaugindavau,tai pasipuošdavo sodybą,o kai pati doh.gif gaila baltų,geltonų,nesimeto dykai schmoll.gif Sau pasilikus esu smulkiažiedes,žemas,raudonas,savo pavesungam kiemuke,ir šitas ax.gif
http://images15.fotk...lynas210-vi.jpg
Atsakyti
Mano kiemas vien atokaita, gaila, bet nelabai tinkama vieta begonijoms. Labai norejai svyrancias augint, bet skurdo, vargo, normalaus kero per vasara nesuformavo. Per ziema gumbelio nepavyko issaugot.Pernai bendradarbe dave zemaugiu oranziniu. Is siu dvieju dabar isdalinau i astuonias. Ir tai matau, kad dar daugiau galejau dalinti. Beje, man labai patiko taip dalint - pries tai nuvalyti zemes, i sudrekinta maiseli ir siltai. Per kelias dienas pasirode aiskus „taskeliai” ir saknys.

Tiesa, vasara Palangoje prie vienu poilsio namu maciau nerealaus grozio balta su roziniais pakrasteliais. Dideli ziedai, tik nepamenu, ar svyranti. Gal kas auginate tokia? Laaabai noreciau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 22 kovo 2014 - 14:51
Gal šitas matėt? buvau parsisiuntusi ar šesis gumbus,dygo du schmoll.gif begonia Crispa marginata-yeiiov
Crispa marginata white
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 03 22, 12:45)
Pvz,sprigių sodinukai po poros savaičių yra tręšiami kalcio salietra,tai gal daug rasodų pageidauja šios trašos jauname amžiuje. o kalis žiedams,jau paaugusiems sodinukams.toks mano išprotavimas.  ax.gif
nesidžiaugiu dabar tik sodindama begonijas  schmoll.gif  daug ką per anksti sodinu,bet šios galejo buti jau paaugusios.nors antra verus,katilinej buvo,galejo sau daigus leisti. aš jas truputi padrekinu,zemem apibarstau ir lauliu ružavų taškučių,kad padalinčiau ar nors žinočiau gyvą esant.
Mano asortimentas stipriai sumažejo,pernai negalejau pati auginti,perdaviau vienai poniai visas ,tai ta ir išlaike dežej kambaryje  iki sodinimo,ištyso,išnese lauk,paskui,matomai,visai nudaigojo,kai neatrode gražiai  schmoll.gif  Kai aš išaugindavau,tai pasipuošdavo sodybą,o kai pati  doh.gif  gaila baltų,geltonų,nesimeto dykai  schmoll.gif Sau pasilikus esu smulkiažiedes,žemas,raudonas,savo pavesungam kiemuke,ir šitas  ax.gif
http://images15.fotk...lynas210-vi.jpg

vadinas pirksim kalci 4u.gif
console.gif žinau tą jausmą, kai pati negali, o kitas nemyli arba per kitus rudeninius darbus pamiršta verysad.gif verysad.gif
pasėjau šian. gumbines svyrančias begonijas, tiksliau jų dulkes lens.gif kaži ko nesitikiu, bet l. smalsu kaip ten jos dygsta blush2.gif beje, gal zinot, kiek svarbi šviesa begonijų sėklytėms iki sudygimo, nes db. padėjau maloniai šiltai, bet tamsiai.
Atsakyti
Maniškės gan neblogai bunda wub.gif baltos nesvyrančios jau lapelius leidžia wub.gif , raudonos svyrančios nosis jau iškišo wub.gif labiausiai tai džiaugiuos kad pradeda busti margos wub.gif wub.gif jos begumbės, aš jas rudenį užmigdžiau kaip ir visas kitas, o paskui tik sužinojau kad jos nemigdomos doh.gif tai jau buvau jas kaip ir palaidojus doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Aciu amarrile, sunku dabar per telef.iziureti, bet man rodos ne tokios. Ten buvo labai subtilus rausvumas, greiciau vos vos rozinis, daugiau baltos spalvos. Bandysiu ir pati ieskoti ivedusi i googla.
Man rodos visoms sekloms nesvarbi sviesa, svarbiausia siluma ir dregme. As netgi gumbus budinau patamsyje, nes ten silciausia buvo.
Atsakyti
Adeliute pažiūrėkit kaip Jums odorata white. Senukuose tokią nusipirkau.
Atsakyti
user posted image
Ši buvo pirkta maksimoj. Miela tokia,kompaktiška ne turginė tik neatsimenu,ar ji gumbelio neturėjo,ar šiaip į dausas išejo. schmoll.gif Gal ir vel nesusilaikyčiau nenusipirkus doh.gif
Atsakyti
Aciu mergaites uz pagalba. Tikrai odorata white thumbup.gif Ir amarriles uzrodyta labai grazi, supratau, kad tokiu atspalviu man pacios paciausios smile.gif
Tik beda, musu senukuose s...s, ner pasirinkimo visai. Siandien kaip tik buvau, gal viena begonija tebuvo...
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 03 23, 23:46)
Aciu mergaites uz pagalba. Tikrai odorata white  thumbup.gif  Ir amarriles uzrodyta labai grazi, supratau, kad tokiu atspalviu  man pacios paciausios smile.gif
Tik beda, musu senukuose s...s, ner pasirinkimo visai. Siandien kaip tik buvau, gal viena begonija tebuvo...

Vadinas pavasarį pati gražiausia gėlė Jums turėtu būt žydinti obelis.... wub.gif
Atsakyti