Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

Aš taip pat drasiai pjaunu per puse, ta pjauta vieta gerai ištrinu pelenais ir sodinu , aš net nedžiovinu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 04 10, 14:35)
sudaiginti kaip bulve dregnoj zemej apiberus.tada pjauti,kad butu abiejuose pusese daigeliu,aptrinti pjuvio vietas angliukais-naturaliais ar medicininiais,pora maziausiai dienu paddiovinti,pasodinus dar savaite nelieti,paskui labia minimaliai laistyti

Aciu 4u.gif
Jei man praeitais metais stiebas neislaike begonijos, tai cia jau skaitosi per didelis svogunas???
Ir dar.. Svyrancios buvo labai grazios, bet svogunai dingo.. Kame cia kampas?
Aciu uz atsakymus smile.gif As dar tik treti metai "ukininkauju", bet auginu daug geliu ir darzoviu. Man labai viska knieti isbandyti.. smile.gif Zinau, kad daug kas pyksta, kai to paties mergaites paklausia, bet nera kartais laiko visos temos skaityti apie kiekviena augaleli. Tai labai malonu, kai kas nors netingi ir atsako thumbup.gif clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2013 02 10, 21:50)
Kiek žinau, tai "ledinukai" yra vienmetės begonijos, bet gal kas turi kitokios praktikos.

hmm mano ,,vienmetės" biggrin.gif nuo pernai, nuotrauka daryta prieš kelias dienas.:
user posted image
čia jau apgenėti krūmeliai, o auginiai jau sėkmingai įsišakniję.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2013 04 12, 00:48)
hmm mano ,,vienmetės"  biggrin.gif  nuo pernai, nuotrauka daryta prieš kelias dienas.:

Super thumbup.gif Kaip faina, kai tuo laiku jau žydi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2013 04 11, 23:48)
hmm mano ,,vienmetės"  biggrin.gif  nuo pernai, nuotrauka daryta prieš kelias dienas.:

wub.gif ir pavyko išlaikyti per žiema g.gif aš bandžiau man nepavyko, buvo padėti kartu su begonijom , begonijos visos gyvos wub.gif o šitos ne verysad.gif

svyrančios geltonos wub.gif
user posted image

Svyrančios, šiemet sodinti maži daigeliai wub.gif
user posted image

Svyrantys ledinukai wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2013 04 12, 11:29)
wub.gif ir pavyko išlaikyti per žiema  g.gif  aš bandžiau man nepavyko, buvo padėti kartu su begonijom , begonijos visos gyvos wub.gif  o šitos ne  verysad.gif

Kad labai gražūs daigai. thumbup.gif Aš saviškes LEDINUKES palikau vazone su žemėmis KAMBARYJE, nemigdžiau. Taip ,,ŽIEMOJA" ir margeniai, pelargonijos ir kt. augalai, kurie neatlaiko lauke mūsų žiemų.

jediara, ačiū. Aš irgi dievinu, kai kas nors vis žydi. Žydint lengviau laukti tikro pavasario.
Atsakyti
man jus atsakykite blush2.gif biggrin.gif
ar galiu as begonija persodinti zydincia i didesni vazona ?
ar kada man ja persodinti?
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2013 04 12, 13:20)
Kad labai gražūs daigai.  thumbup.gif Aš saviškes LEDINUKES palikau vazone su žemėmis KAMBARYJE, nemigdžiau. Taip ,,ŽIEMOJA" ir margeniai, pelargonijos ir kt. augalai, kurie neatlaiko lauke mūsų žiemų.

jediara, ačiū. Aš irgi dievinu, kai kas nors vis žydi. Žydint lengviau laukti tikro pavasario.

ačiu 4u.gif o aš viska sukišu i sklepa blush2.gif rudeni bandysiu ir aš ledinuku nebemigdyti ax.gif

QUOTE(kristynka* @ 2013 04 12, 14:58)
man jus atsakykite blush2.gif  biggrin.gif
ar galiu as begonija persodinti zydincia i didesni vazona ?
ar kada man ja persodinti?

sodinkit tik labai šaknų neišdraskykit, kad kuo mažiau ji pajustų persodinimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 03 02, 13:40)
Begonijos sodinamos įdubimu į viršų. Kartais begonijų svogūnai neturi įdubimo viršuje. Aš turiu keletą, kurie pumpurus kaip ir Jūsų auginasi ant "kupros". Tiesiog sodinant tuos, kurie neturi įdubimo, reikia labai gerai apžiūrėt, kur šaknys, o kur pumpurai kalasi. Galima svogūnus  palaikyti kambaryje ir nepasodintus, pradeda kaltis daigeliai, tada tiksliai žinome, kur dugnas, o kur viršus.

Ačiū drinks_cheers.gif žinosiu, o tai galvosūkis man - kuriuo galu sodint lotuliukas.gif
Gumbas ~5 cm dydžio. Reikia jį padalint?
Pries sodinant būtinai reikia sudaigint? Kaip jūs daiginat?

QUOTE(kristynka* @ 2013 04 10, 13:15)
Nusipirkau is maximos su ziedukais jau begonija. reiktu ja manau persodinti nes mazokas vazonelis.
Kada butu galima persodinti ? (bijau dar kad persodidama nubyres ziedukai)

Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 04 15, 06:36)
Ačiū drinks_cheers.gif žinosiu, o tai galvosūkis man - kuriuo galu sodint  lotuliukas.gif
Gumbas ~5 cm dydžio. Reikia jį padalint?
Pries sodinant būtinai reikia sudaigint? Kaip jūs daiginat?

5 cm gumbelių aš nedalinu. Prieš sodinant daiginu tik tuos, kurių nežinau kur daigeliai, o kur šaknelės smile.gif Sodinu ir laukiu išdygstant. O daiginti galima tiesiog padėjus kur šilčiau ir šviesiau, netrunka daigeliai pasirodyt. Mano begonijos jau žiedpumpurius brandina, o viena dar visai mažiukė pražydo bigsmile.gif Tačiau jos dygo ir augo nevienodai, tad yra ir dar visai nedidelių ax.gif
Atsakyti
Ačiū smile.gif Biškį pamirkiau šaknų stimuliatoriuje ir jau įkišau į drėgną žemę smile.gif
Atsakyti
Pirkau vakar begoniją (panaši į ledinukus), pusę lapų papuvę, šaknys kiek pakrapščiau geros (nors ką gali matyt giliau doh.gif ). Parsinešusi persodinau į didesnį vazoną, mat vien tik šaknys ir matėsi, jokių žemių unsure.gif

user posted image

Ką daryt su tokiu stiebu? g.gif

user posted image

Atsakyti