Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

QUOTE(bumsik @ 2013 03 09, 21:02)
aš sėju taip, kad pikiuoti nereikėtų, t.y. retai po sėklytę beriu ir auga tada laisvai, nereikia jų judinti, juolab kad daigeliai miniatiūriniai, net neįsivaizduoju, kaip reikėtų juos išpikiuoti, skaičiau, kad reikia atsargiai su degtuku iškelti  doh.gif
Papildyta:
aš dar nebudinu ir neketinu to daryti iki balandžio mėn, nes išstypsta ant palangės ilgai augdamos; jeigu jau budinat, nepatarčiau tręšti kol kas, nes tik dar labiau skatinsite augimą.

Aš mažų daigelių pikavimui turiu mažytį šaukštelį, daigelį su žemėmis aplink jį iškabinu ir į paruoštą duobutę įdedu smile.gif Jokio vargo smile.gif
Mano gumbeliai jau visi išdygę. Visuomet sodinu vasario mėnesį ir neišstypsta. Į lauką išnešu jau bepradedančias žydėti ax.gif
Atsakyti
niekad nesu auginus, ne sejus siu gelyciu, pernai pas viena teta pamaciau tai man jos tokios grazios buvo.
kada reikia begonijas seti ?
Atsakyti
sėti reikia anksti, galima net gruodžio mėn, aš pati sėju sausio viduryje, dabar jau gerokai pavėlavote.
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2013 03 09, 22:10)
Visuomet sodinu vasario mėnesį ir neišstypsta. Į lauką išnešu  jau bepradedančias žydėti  ax.gif

supavydėjau biggrin.gif ir susigundžiau žadinti pora gumbelių, bet...apžvelgiau palanges ir supratau, kad nieko nebus - vietos neliko nei uodui snapą įkišt doh.gif Tai visi gumbeliai ir toliau ramiai miega rūsyje
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2013 03 11, 10:46)
sėti reikia anksti, galima net gruodžio mėn, aš pati sėju sausio viduryje, dabar jau gerokai pavėlavote.
Papildyta:
supavydėjau  biggrin.gif  ir susigundžiau žadinti pora gumbelių, bet...apžvelgiau palanges ir supratau, kad nieko nebus - vietos neliko nei uodui snapą įkišt  doh.gif Tai visi gumbeliai ir toliau ramiai miega rūsyje

atsibusti begonijom palanges nereikia mirksiukas.gif Kol išlys gali po stalu,ant taburetes pastoveti. O paskui ant tamsesnes palanges,kuri kitiems augalams per tamsi. arba ant tos pačios taburetės šalia lango ax.gif
Atsakyti
QUOTE(stryga @ 2013 02 20, 12:33)
Tik va niekaip nerandu, i koki gyli jas sodinti...
Labai lauksiu atsakymo, aciu  wub.gif

laba diena,
Šiandien ir aš susigundžiau svyrančiom begonijom, pora gumbų nusipirkau , baltą ir geltoną, bandysiu į vieną indą sodint ir dar lobeliją kokią šalia patupdyt, gal gausis kas gražaus, matysim. Ant pakuotės parodytas sodinimo gylis- 5cm iki gumbo apačios g.gif , vadinasi- gumbo viršus- visai prie žemės paviršiaus turi būt
Atsakyti
Sveikos, ar reikia skabyti svyrancias begonijas, kad krumotusi? Nes dabar pas mane tokios kelios sakeles uzaugusios, ziedus krauna, aukstyn auga, bet platyn kazko nelabai...
Atsakyti
QUOTE(stryga @ 2013 03 28, 20:52)
Sveikos, ar reikia skabyti svyrancias begonijas, kad krumotusi? Nes dabar pas mane tokios kelios sakeles uzaugusios, ziedus krauna, aukstyn auga, bet platyn kazko nelabai...

Aš tai niekada neskabau. Nu žiedams dar ankstokai, bet gal nieko tokio. Gaus trąšų, saulytės ir įsikrūmys smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau is maximos su ziedukais jau begonija. reiktu ja manau persodinti nes mazokas vazonelis.
Kada butu galima persodinti ? (bijau dar kad persodidama nubyres ziedukai)

ir kaip ja ten reikia padauginti is to gumbo ? nes ten rasoma, kad po ziemos gumba reikia supjaustyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 10 balandžio 2013 - 12:16
Va apie ta gumbu pjaustyma ir man labai idomu butu..
Gal kas pakonsultuotu?
Turiu toki viena dydzio, kaip ne mazas patisonas biggrin.gif Ji nesvyranti..
Atsakyti
QUOTE(JORIJA @ 2013 04 10, 12:27)
Va apie ta gumbu pjaustyma ir man labai idomu butu..
Gal kas pakonsultuotu?
Turiu toki viena dydzio, kaip ne mazas patisonas  biggrin.gif  Ji nesvyranti..

sudaiginti kaip bulve dregnoj zemej apiberus.tada pjauti,kad butu abiejuose pusese daigeliu,aptrinti pjuvio vietas angliukais-naturaliais ar medicininiais,pora maziausiai dienu paddiovinti,pasodinus dar savaite nelieti,paskui labia minimaliai laistyti
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 04 10, 15:35)
sudaiginti kaip bulve dregnoj zemej apiberus.tada pjauti,kad butu abiejuose pusese daigeliu,aptrinti pjuvio vietas angliukais-naturaliais ar medicininiais,pora maziausiai dienu paddiovinti,pasodinus dar savaite nelieti,paskui labia minimaliai laistyti

man taip baisiai atrodo sis pjaustymas. sakiau kai nupjaustysiu tai teks paskui ismesti.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 04 10, 16:15)
man taip baisiai atrodo sis pjaustymas. sakiau kai nupjaustysiu tai teks paskui ismesti.

Pabandyti reikia kada nors,apdziovinti gerai.be baimes,kad gumbams pakenks, neturejau nuostuoliu,kai teisingai darau ax.gif Pjaunu tik per puse,nesmulkinu labia.

Atsakyti