Reikia dabar trasomis laistyti kaip bunda begonijos?
QUOTE(siguze @ 2013 02 28, 13:49)
Pernai prisipirkau ivairiu spalvu svyranciu kaskadiniu begoniju gumbeliu uz daug pinigu. Sokinejau aplink juos, popinau, auginau...... Ir ka jus manot - maza to kad ne visi gumbeliai sudygo ir uzaugo, tai begonijos visai nesvyrancios, mazais neisvaizdziais ziedukais zydejo Gumbeliai berods Senukuose pirkti buvo......
Labai supykau ir siemet nusprendziau pirkti pavasari jau paaugusia ir su ziedais......
Labai supykau ir siemet nusprendziau pirkti pavasari jau paaugusia ir su ziedais......
Man buvo pernai lygiai tas pats. Pirkau Senukuose ir ŽS, turėjo būti kaskadinės, nebuvo nei vienos. Ir žiedukai neišvaizdūs O užpernai nusipirkau maximoje nupigintą už 2,99 - buvo kaskadinė, žydėjo super ir dar spalva graži, morkinė. Matyt, laimės dalykas. Vėl bandysiu laimę...
QUOTE(vasarema @ 2013 02 28, 17:20)
Man buvo pernai lygiai tas pats. Pirkau Senukuose ir ŽS, turėjo būti kaskadinės, nebuvo nei vienos. Ir žiedukai neišvaizdūs O užpernai nusipirkau maximoje nupigintą už 2,99 - buvo kaskadinė, žydėjo super ir dar spalva graži, morkinė. Matyt, laimės dalykas. Vėl bandysiu laimę...
Maksimoj,matomai,nusipirkot didelį,seną gumbelį,pastebejau,kad tokius dažnai pardavineja. tada ir augalas buna stipresnis,didesnis,tik tą gumbelį jau reiktų pjauti,atjaunint sekančiais metais.Šiaip,kaip ir nera gražiu ar negražių begonijų,tik reikia apgalvot,kelias,kur,į kokį indą sodinti.Pernai buvusi skurdi,šiemet gali bujoti.Atrodo,anais metais per šlapiai teko joms augti per lietus ilgus,ir nesidžiauge užmirkusios šaknys gyvenimu
Vakar buvo bulviasodis Smagu sodint,kai jau sudygusios,o tai tikrai neatspečiau,kur galva leidžia pumpurus ant kupros,o ne duobutej.Nelabai figuringos tos bulbos pas mane,bet dygsta Kitos dar šonus džiovina po pjaustymo.
QUOTE(Rituliukas777 @ 2013 03 02, 11:41)
Leidžia pumpurus ant kupros, ne iš duobutės?????????? Tai kaip reikia sodinti tą gumbą? Man sakė, kad duobute į viršų....taip ir padariau. Savaitę maždaug sėdi vazonėlyje. Ką daryti? Kaip reikia? Prašau, patarkit!!!!
Begonijos sodinamos įdubimu į viršų. Kartais begonijų svogūnai neturi įdubimo viršuje. Aš turiu keletą, kurie pumpurus kaip ir Jūsų auginasi ant "kupros". Tiesiog sodinant tuos, kurie neturi įdubimo, reikia labai gerai apžiūrėt, kur šaknys, o kur pumpurai kalasi. Galima svogūnus palaikyti kambaryje ir nepasodintus, pradeda kaltis daigeliai, tada tiksliai žinome, kur dugnas, o kur viršus.
Sveikos
Ant sėklų pakelio parašyta, kad sejant begonijas sėklų neužberti. Taip išeina tiesiog suberti seklytes i dirva, silnamio efekta padaryti ir viskas?
Is anksto dekoju uz atsakyma.
Ant sėklų pakelio parašyta, kad sejant begonijas sėklų neužberti. Taip išeina tiesiog suberti seklytes i dirva, silnamio efekta padaryti ir viskas?
QUOTE(Linetax @ 2013 03 02, 13:40)
Begonijos sodinamos įdubimu į viršų. Kartais begonijų svogūnai neturi įdubimo viršuje. Aš turiu keletą, kurie pumpurus kaip ir Jūsų auginasi ant "kupros". Tiesiog sodinant tuos, kurie neturi įdubimo, reikia labai gerai apžiūrėt, kur šaknys, o kur pumpurai kalasi. Galima svogūnus palaikyti kambaryje ir nepasodintus, pradeda kaltis daigeliai, tada tiksliai žinome, kur dugnas, o kur viršus.
Ačiū už atsakymą, ramiau pasidarė, lauksiu.
QUOTE(Joliete @ 2013 03 06, 11:26)
Sveikos
Būtent taip ir sėti. Dar labai svarbu pastovi 20-25 laipsnių temperatūra.
QUOTE(Linetax @ 2013 03 06, 12:43)
Būtent taip ir sėti. Dar labai svarbu pastovi 20-25 laipsnių temperatūra.
Kada atidengti daigelius? Kada pikuoti?
QUOTE(Joliete @ 2013 03 06, 14:53)
Kada atidengti daigelius? Kada pikuoti?
Kai pradeda dygti, atidengiu. Pikuoti maždaug po 3-4 svaičių nuo sudygimo.
Galima dar čia pasiskaitinėti http://nsb.lt/index...._id=305&lang=lt
aš sėju taip, kad pikiuoti nereikėtų, t.y. retai po sėklytę beriu ir auga tada laisvai, nereikia jų judinti, juolab kad daigeliai miniatiūriniai, net neįsivaizduoju, kaip reikėtų juos išpikiuoti, skaičiau, kad reikia atsargiai su degtuku iškelti
Papildyta:
aš dar nebudinu ir neketinu to daryti iki balandžio mėn, nes išstypsta ant palangės ilgai augdamos; jeigu jau budinat, nepatarčiau tręšti kol kas, nes tik dar labiau skatinsite augimą.
Papildyta:
QUOTE(agnisa @ 2013 02 28, 16:28)
Reikia dabar trasomis laistyti kaip bunda begonijos?
aš dar nebudinu ir neketinu to daryti iki balandžio mėn, nes išstypsta ant palangės ilgai augdamos; jeigu jau budinat, nepatarčiau tręšti kol kas, nes tik dar labiau skatinsite augimą.
QUOTE(Joliete @ 2013 03 06, 11:26)
Sveikos
Viska taip ir padariau tik nuo vasario 6 dienos siai dienai isdygo tik po viena o kiti ne krust