Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

QUOTE(Amri @ 2013 02 07, 08:27)
Aš pati metai iš metų pasilieku gumbelius per žiemą, o paskui užsiauginu. Pardavimui neturiu, draugėms išdalinu, jei koks daigelis atlieka  smile.gif

Mano svajone tokios spalvos-ne visai geltona-kaip paskutinej nuotraukoj Tavo begonija. Ir dar labai brangiai kainavusi svajoneė schmoll.gif Patikrinau vazonelius su pernykštem sitom- jokio gumbelio verysad.gif Turiu dvi vos vegetuojančias,dar nuo pernai tame pačiame lovelyje,kelių cm daigelis,bet nematau,kad noretų antrus netus gyventi schmoll.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 07 vasario 2013 - 10:47
Man gražiausios oranžinės. thumbup.gif Aš laikau per žiemą išėmus iš vazonų, gumbelius išpurtau ir sudedu į dėžutes tarp sausų durpių. Ankščiau laikydavau tuose pačiuose vazonuose, bet labai daug vietos reikia, o kitas dalykas, kad jeigu atsineša su dideliu drėgmės kiekiu ir nėra pakankamai džiovos, tai supūna dar rudenį, arba suėda koks vazone gyvenanstis parazitas. gun_bandana.gif Dar pastebėjau, kad jas sodinant vazone su kokia kita gėle smarkiai nukenčia begonija. Komponavau su lobelijom, dar tokiais pilkais svyrančiais augaliukais, bet niekas nepasiteisino. Krūmai gavosi nelygūs, daug mažesni. Labai gerai matosi toje nuotraukoje, kur geltona begonija ant stalo. Daugiau jų nekišiu su kitom gėlėm. schmoll.gif
Atsakyti
Sodo spalvose vasario men yra neblogas straipsnis apie begonijas.Raso, kad aukstos kokybes gumbai susiformuoja trumpos dienos salygomis(12-13 val)Jie padideja ir pasunkeja,jei vegetacijos pabaigoje augalai taip pabuna 18-20 dienu atvirame grunte arba siltnamyje.Kitas budas uzauginti didelius gumbus-rugpjucio menesi isskinti ziedus.
Mano skonis sutampa su amarriles.Na bet nejaugi neissisaugos sampanines begonijos,kaip skaudu butu verysad.gif O tai kur jas laikete? Kokia buvo temperatura?Gal per silta buvo,kad nenorejo augintis gumbu g.gif as cia tik spelioju...nes manoji viena begojinyte pabuvusi vesioje (+8)ir sviesioje patalpoje,suformavo gumbeli.O rudeni galvojau kad nieko is jos nebus,nes neturejo jokio gumbelio.
Mano setos begonijos jau sudygusios,kai pradeda temti ijungiu joms lempa.Jos tokios mazytes,kad net purskiant purkstuvu kelios negyvai nugriuvo ,tai dabar purskiu per labai dideli atstuma.
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2013 02 09, 12:43)

Tai kad jos begumbes doh.gif Tik buvo pakištos gumbinių gegonijų kataloge,neįsiskaitem gerai,,o ir atsiunte ne gumbelius,o augaliukus. Dar kažko tikejausi,stengiausi ilgai išlaikyt kambarį rudenį,kad,kaip ir rašei,formuotųsi gumbas. O štai Amri gumbą išpešė iš kažkur biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 02 09, 16:00)
O štai Amri gumbą išpešė iš kažkur  biggrin.gif

Aš pirkau gumbelius, bet mano ne tokia kaip Jūsų. Įdomu kaip išlaikyti tas begumbes, nes jei jos nemiega, tai kažin ar jos vasarą žydės? g.gif
Atsakyti
nieko sau begumbes? blink.gif -neitikėtina,tai taip išeina jos panašiai kaip ledinukės,jos gi neformuoja gumbu.Jei jau šitaip gal selekcininkai pasistengs ir iki galo atidirbs veislę.
Atsakyti
sakykit o ledinukai vienmeciai? ar nera tikimybiu kad rudeni iskasti atzeltu pavasari ? 4u.gif
Atsakyti
Kiek žinau, tai "ledinukai" yra vienmetės begonijos, bet gal kas turi kitokios praktikos.
Atsakyti
Merginos per kiek laiko sudyksta ledinukai? Jau penkta diena ir ne krust g.gif
Ar as cia per greit noriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arijanda @ 2013 02 10, 22:40)
Merginos per kiek laiko sudyksta ledinukai? Jau penkta diena ir ne krust g.gif
Ar as cia per greit noriu g.gif

Aš esu sėjusi, nepamenu per kiek dienų išdygo, bet tikrai žinau, kad užtruko ilgokai, gal kokias dvi savaites.
Atsakyti
Durniui džiaugsmas :geda2: Pavarčius gumbus vakare radau su akutėmis.Su malonumu ėmiausi peilio ir 370 sveriantį parėžiau bigsmile.gif per pusę.Ko džiaugiuos,-neišku,pati šiemet šių didžkių nesiruošiu auginti g.gif blink.gif Bet smagu,kad veiksmas vyksta rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

Jauciat pavasari???? biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti