Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

QUOTE(jediara @ 2012 09 27, 09:16)
Ar tik čia ne vadinamieji "ledukai? ax.gif

Kad aš žinočiau kokia ten buvo begonija g.gif Tiesiog kai poilsiavom Dubingiuose prie poilsio namų augo keli milžiniški vazonai tokių begonijų. Kelias šakeles nusiskyniau, pridaiginau ir visą vasarą grožėjausi nedideliu, bet vešliu krūmeliu.

Žiemą tą krūmelį laikiau ant palangės priepirtyje (vėsiai, bet šviesiai), aišku jis nebuvo labai laimingas, bet ir nenunyko. Pavasariop patrumpinau apvargusias šakutes, patręšiau ir visą kitą vasarą augo trigubai didesnis keras nei buvęs ir žydėjo kaip išprotėjusi.

Kadangi atsisakau visų kitokių laukinių/vazoninių gėlių neihortenzijos, tai šitoji begonija iškeliavo žiemot pas naują šeimininkę - kaip jai sekėsi toliau jau nežinau ax.gif
Atsakyti
taip tai ''ledinukai''
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 09 24, 16:03)
Aš iškasusi apdžiovinu ir tiesiog sudedu į dėžutes  ir laikau vėsiame sausame rūsyje. Tinka ne tik durpės, kurių nedidelį kiekį galima nusipirkti parduotuvėje, bet ir pjuvenos. O smėliuko nesu išbandžiusi  g.gif

Aš pernai per žiemą laikiau tame vazone, kur ir augo. O durpės turi būti sausos ?
Atsakyti
QUOTE(dulyte @ 2012 10 20, 11:35)
Aš pernai per žiemą laikiau tame vazone, kur ir augo. O durpės turi būti sausos ?

Visai patikimas budas laikyti tame pat vazonelyje,jei jis tik neužmirkęs. Savo begonijas laikau ir visai niekuo neapipiltas,tik su nenupurtytom šaknim,neapnuogintais gumbais,bet pas mane tokios sąlygos,kad negresia perdžiūvimas.Laikymui tik intuytiviai neieškočiau pjuvenų ar smelio. Durpę pavasarį nors sodinimui panaudosim,jos turi buti naturaliai sausos,tiesiog patalelis ne nuo salčio,o nuo sauso ar dregno aplinkos poveikio...
Atsakyti
Ant palanges laikau keletą šampaninių begonijų.Nežinau,ar jos turi gumbus,bet stengiuos ilgiau išlaikyt augime. rolleyes.gif Gal ir rasiu ką žemej veliau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 11 03, 22:01)
Ant palanges laikau keletą šampaninių begonijų.Nežinau,ar jos turi gumbus,bet stengiuos ilgiau išlaikyt augime. rolleyes.gif Gal ir rasiu ką žemej veliau verysad.gif

Jos gali ir augti visa ziema, man pernai kelios nudziuvo o kitos augo visa ziema
Atsakyti
Na sveikutės po žiemos miego smile.gif
Taip taip, gal ir per anksti sveikintis dar, bet paėmiau ir pasodinau savo gumbelius jau. doh.gif Nežinau kas man užėjo taip anksti. Kas bus tas ax.gif
Gal jau yra pabudusių smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(dulyte @ 2013 01 07, 16:30)
Na sveikutės po žiemos miego smile.gif
Taip taip, gal ir per anksti sveikintis dar, bet paėmiau ir pasodinau savo gumbelius jau.  doh.gif  Nežinau kas man užėjo taip anksti. Kas bus tas  ax.gif
Gal jau yra pabudusių  smile.gif ?

Man jau irgi rūpi sodinti begonijas smile.gif Bet aš dar palauksiu iki mėnesio pabaigos ax.gif
Atsakyti
Maniškės tai dar miega ax.gif vasarį gal jas budinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 07, 19:25)
Maniškės tai dar miega  ax.gif vasarį gal jas budinsiu  smile.gif

drinks_cheers.gif Aš taip dar nežadinu rolleyes.gif
Atsakyti
O as rudeni turguje pirkau begonija labai pigiai,buvo tada ispardavimas,nusipirkau ja nebuvau dar tokiu maciusi pirkti, bordiniais lapais ir kreminiais nedideliais ziedais,kisau pirsta po zememis jokio gumbelio rudeni nebuvo,tad laikiau kuo ilgiau ja su lapais,o siandien ji netycia nuluzo,kad jau sitaip nutiko,sakau paziuresiu ar jau susiformavo gumbelis-taip,nedidukas, bet yra.Dabar baiminuosi kaip man si gumbeli neprarasti,ar jam leisti pamiegoti?ar iskarto skatinti nauju lapu augima? Pamerkiau tuos nuluzusius kotelius,itariu isisaknijimui laikas ne tas,ar ne?
Gundausi svyranciu begoniju seklu pirkti,maciau yra e-seklose.Sampaniniu ten nera deja,bet numaciau ten tokia svyrancia sviesiai gelsva '' Vanila'',vis butu panasesne i sampanine.
Amarille kiek pamenu,jus pirkote svyranciu pastelini misini,ar zydejo vasara,gal kokiu turesite parduoti is to misinio?O gal kartais sampanine blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Iki šiol nežinau,ar tos šampanines turi gumbus. Pora dar su lapais,kitas padejau su vazoneliais ,vildamasi,jei lemta,tai išlys kas pavasarį doh.gif Netikiu,kad ten koks gumbelis būtų schmoll.gif
Atsakyti