Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

QUOTE(jele25 @ 2012 09 23, 21:09)
o ar galima gumbus deti i smeli ziemai?neturiu durpiu 4u.gif

niekad nebandytas variantas, bet logiškai mąstant o kodėl gi ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 09 23, 20:09)
o ar galima gumbus deti i smeli ziemai?neturiu durpiu 4u.gif

Aš iškasusi apdžiovinu ir tiesiog sudedu į dėžutes ir laikau vėsiame sausame rūsyje. Tinka ne tik durpės, kurių nedidelį kiekį galima nusipirkti parduotuvėje, bet ir pjuvenos. O smėliuko nesu išbandžiusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 09 24, 16:03)
Aš iškasusi apdžiovinu ir tiesiog sudedu į dėžutes  ir laikau vėsiame sausame rūsyje. Tinka ne tik durpės, kurių nedidelį kiekį galima nusipirkti parduotuvėje, bet ir pjuvenos. O smėliuko nesu išbandžiusi  g.gif

as ziurejau kazkokia laida,ir ten sake kad galima det i smeli,o gal maisau ka g.gif biggrin.gif
na bandysiu isdziovint ir i rusi det smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,

gavau ipusejus vasarai audros nuniokota svyrancia begonija (negumbine). Per kelis menesius ji atsigavo, prileido nauju atzalu, netgi zydeti pradejo. Kiek radau info, tai dauginti atzalomis reikia pavasari. O jeigu as dabar bandyciau dauginti atzalomis, ar pavyktu man? Ar geriau ja pamigdyti ir pavasari bandyti prisidauginti? Ar is viso jos nemigdyti, o auginti ant palanges ir pavasari prisidauginti? Patarkit man, nes niekaip nebezinau kaip man pasielgti. Labai noriu vasara ju tureti ne viena ir ne dvi ax.gif smile.gif
Is anksto dekoju uz ats. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2012 09 26, 16:54)
Sveikos mergaites,

gavau ipusejus vasarai audros nuniokota svyrancia begonija (negumbine). Per kelis menesius ji atsigavo, prileido nauju atzalu, netgi zydeti pradejo. Kiek radau info, tai dauginti atzalomis reikia pavasari. O jeigu as dabar bandyciau dauginti atzalomis, ar pavyktu man? Ar geriau ja pamigdyti ir pavasari bandyti prisidauginti? Ar is viso jos nemigdyti, o auginti ant palanges ir pavasari prisidauginti? Patarkit man, nes niekaip nebezinau kaip man pasielgti. Labai noriu vasara ju tureti ne viena ir ne dvi  ax.gif  smile.gif
Is anksto dekoju uz ats.  4u.gif

Jeigu negumbine tai migdyti negerai nes nudzius ir viskas, bandykit biski dabar pasidauginti laikykit vesiai geriau turetu perziemoti. Nors as net nezinau kaip atrodo negumbine, gal ji net neperziemoja
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 09 26, 18:18)
Jeigu negumbine tai migdyti negerai nes nudzius ir viskas, bandykit biski dabar pasidauginti laikykit vesiai geriau turetu perziemoti. Nors as net nezinau kaip atrodo negumbine, gal ji net neperziemoja

Ikeliau nuoroda, paziurekite. Ji neturi gumbo, tik paprastas saknis. Moteriske, kuri man ja atidave, sake, kad ji prisidaugina jos kiekvienais metais ugliais. 4u.gif

http://www.google.lt...y...tx=50&ty=76
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2012 09 26, 20:18)
Ikeliau nuoroda, paziurekite. Ji neturi gumbo, tik paprastas saknis. Moteriske, kuri man ja atidave, sake, kad ji prisidaugina jos kiekvienais metais ugliais.  4u.gif

http://www.google.lt...y...tx=50&ty=76

O neklauset kada daugina rudeni ar pavasari? Ydomi, as panasia turejau tik gumbine. Manau kad migdyti negalima nes neisgyvens
Atsakyti
Prieš porą metų auginau begoniją, kuri neaugino gumbų, tai žiemą ją laikydavau vėsiai priepirtyje (ten apie 12-14C) ant palangės, ji visą žiemą būdavo su lapais. Nulaužtos šakelės puikiai prigydavo ir rudenį, ir net žiemą, kai netyčia kelias nulaužiau ir į tą patį vazoną įkišau.

Pavasariop šakeles apgenėjau (per žiemą jos tįstelėjo, daug lapukų su laiku nukrito), ji labai sutankėjo kai ėmė naujos šakelės augt ir jau visą vasarą buvo be proto žiedais apsipylusi ax.gif

http://public.fotki....ija2.html#media

http://public.fotki..../begonija1.html
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 26, 21:56)
Prieš porą metų auginau begoniją, kuri neaugino gumbų, tai žiemą ją laikydavau vėsiai priepirtyje (ten apie 12-14C) ant palangės, ji visą žiemą būdavo su lapais. Nulaužtos šakelės puikiai prigydavo ir rudenį, ir net žiemą, kai netyčia kelias nulaužiau ir į tą patį vazoną įkišau.

Pavasariop šakeles apgenėjau (per žiemą jos tįstelėjo, daug lapukų su laiku nukrito), ji labai sutankėjo kai ėmė naujos šakelės augt ir jau visą vasarą buvo be proto žiedais apsipylusi  ax.gif

Ar tik čia ne vadinamieji "ledukai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 09 27, 08:16)
Ar tik čia ne vadinamieji "ledukai? ax.gif

drinks_cheers.gif labai panašu į vienmečius ledinukus
Atsakyti
Nu zinokit, tikrai ne ledinukai..... Ar buna svyranciu ledinuku? g.gif
Toje nuotraukoje, kur idejau nuoroda, nelabai nusvirusios sakutes. Ju sakos svyra iki 1 m. ir gal net dar ilgesnes... Kazkada as buvau tokia nusipirkusi geliu parduotuveje ir auginau namie, bet numarinau...., nes nesupratau, kad tai negumbine blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 26, 19:56)

omeny turėjau šias gėlytes, jog tai ledinukai ax.gif
Atsakyti