Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas Tema 3

wub.gif kaip grazu...mano begonijos prastos kazkokios...dar tie orai tokie... doh.gif
Atsakyti
Pražydo geltona begonija. Amarile, iš tavęs gauta 4u.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2012 06 28, 13:30)
wub.gif  kaip grazu...mano begonijos prastos kazkokios...dar tie orai tokie... doh.gif

Ir mano šiemet prastos. Senukuose pirkau, paveiksliukai buvo svyrančių, bet nieko panašaus nėra, balta - tuščiavidurė, geltona - kažkokios blankios spalvos, viena dar apskritai nežydi, turėtų oranžinė būti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(žvilgsnė @ 2012 06 28, 12:25)
Ateinu pasigirt savosiomis gražuolėmis:)

Be galo grazu 4u.gif
Atsakyti
oj kokia grazi ryski geltona wub.gif
as pirkau geltona bet ji blanki tokia kaip sampanine gal spalva...
user posted image
raudona auga gana grazi,turejo but svyranti bet kazko nesvyra lotuliukas.gif tik gaila kad ziedeliai tusciaviduriai
user posted image

laukiu prazystant amarrile-s begonijos jau turetu neuzilgo skleistis ziedai
Atsakyti
Labas bendramintėm 4u.gif Su tuo begonijų svyrimu visai neaiškus reikaliukas .Jauni, mažesniu bulvyčių sodinukai kompaktiškesni. Žiuriu,mano artimieji neišsaugojo didžiųjų,labai nusvirusių egzemplioriu,padovanotų pavasarį unsure.gif kam nušalo,kam vel koks nuotykis schmoll.gif reikes '' smulkiau smulkinti ''gumbus pavasarį,veliau sodinti
B]Linetax[/B] ,ar ta geltona panaši į svyrančią? pas mane masyvus,aukštas stiebas...
O tos parsisiustines tikrai neatrodo visai sveikos doh.gif Teks palaistyt previkuru. Į tą patį lopšį įsodinta manoji irgi apšiurus...
Įamžinau gėliukus padovanotus vasarai. labai patinka šios šampanines,norėčiau,kad išliktų per žiemą g.gif
user posted image
Ši geltona,matomai,iš mišinio. Nu patinka vaizdelis,kaip ji atrodo gelyne thumbup.gif user posted image
Dydžio palyginimui
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 07 03, 14:55)
Labas bendramintėm 4u.gif Su  tuo begonijų svyrimu visai neaiškus reikaliukas .Jauni, mažesniu bulvyčių sodinukai kompaktiškesni. Žiuriu,mano artimieji neišsaugojo didžiųjų,labai nusvirusių egzemplioriu,padovanotų pavasarį unsure.gif  kam nušalo,kam vel koks nuotykis  schmoll.gif  reikes '' smulkiau smulkinti ''gumbus pavasarį,veliau sodinti
B]Linetax[/B]  ,ar ta geltona panaši į svyrančią? pas mane masyvus,aukštas stiebas...
O tos parsisiustines tikrai neatrodo visai sveikos  doh.gif Teks palaistyt previkuru. Į tą patį lopšį įsodinta manoji irgi apšiurus...

Pradžioje begonijos nelabai nori svirti, bet paskui nusvyra nuo žiedų sunkumo smile.gif Ta geltona auga stambiais stiebais, bet yra svyranti. Kol kas pririšau ją, kad nenusvirtų, nes auga su cimbžiedomis ir nenoriu, kad jas užgožtų. Šita graži, viskas tvarkoj. Antroji, kuri iš trijų sėkmingai išdygo, baigia savo dienas verysad.gif Nepadėjo purškimas, iš trijų stiebų beliko vienas, kiti išvirto supuvę.
Ar tavo šampaninė sveika? Matosi apgedęs lapukas g.gif O šiaip tai graži ir šampaninė ir geltonoji iš mišinuko 4u.gif Amarile, pameni, buvai man savo rožinę svyrančią davusi, džiaugiuosi ja, auga, žydi. Įmesiu kada nors nuotraukytę ax.gif
Atsakyti
amarrile fantastiski ziedai ypac ta geltona is misinio wub.gif
Atsakyti
Sveikos begonijų gerbėjos ir joms prijaučiančios,
žinau kad nelaiku, bet žurnale perskaičiau info kaip begonijas reikia paruošti žiemai, kol pati neužmiršau nutariau pasidalinti, gal kam pravers. Taigi po pirmų šalnų - jas iškasam su žemės gumbu, palaikom sausai apie mėnesį, tada atsargiai pašaliname žemes ir šakneles, kad nepažeisti gumbo ir dedame į sauso smėlio -pjuvenų mišinį(1:1) ir į šaldytuvą- vaisių lentyną iki vasario mėn.
Atsakyti
amarille, nu jau grozis sampanines pasakiskas wub.gif galima is anksto atsistoti eilen gumbiuko blush2.gif
As pas savo kaimyne,maciau tokia ruzava pasteline,svyrancia begonija,bet daugint ji neketina dalydama gumbeli,tad galvoju paprasysiu lapeliu,bandysiu is lapelio dauginti,kaip jus anksciau rasete, jei pavyks.O sakykit ar dar ne per velu jas dauginti,iki rudens susidarys nors mazytis gumbelis? ir koki lapeli geriau imti,labiau sumedejusi ar zalesniu koteliu g.gif
Papildyta:
Jalkos begonijos irgi grazios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2012 07 05, 08:27)
amarille, nu jau grozis sampanines pasakiskas wub.gif galima is anksto atsistoti eilen gumbiuko blush2.gif
  As pas savo kaimyne,maciau tokia ruzava pasteline,svyrancia begonija,bet daugint ji neketina dalydama gumbeli,tad galvoju paprasysiu lapeliu,bandysiu is lapelio dauginti,kaip jus anksciau rasete, jei pavyks.O sakykit ar dar ne per velu jas dauginti,iki rudens susidarys nors mazytis gumbelis? ir koki lapeli geriau imti,labiau sumedejusi ar zalesniu koteliu g.gif
Papildyta:

Nežinau,ar jos gumbines. verysad.gif bandysiu labai ilgai rugenį laikyti,apskynus žiedelius,gal ką užaugins
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2012 07 05, 09:27)
Papildyta:

As tai kai dauginu imu ilgesni stiebeli(kartais vandeni pradeda puti tai patrumpinu) ant kurio matosi gumbiukai kaip sakneliu uzuomazgos, jei imanoma imkit kuo daugiau sakeliu nes ne visos isgyvena ziema
Atsakyti