kaip grazu...mano begonijos prastos kazkokios...dar tie orai tokie...
QUOTE(jalka @ 2012 06 28, 13:30)
kaip grazu...mano begonijos prastos kazkokios...dar tie orai tokie...
Ir mano šiemet prastos. Senukuose pirkau, paveiksliukai buvo svyrančių, bet nieko panašaus nėra, balta - tuščiavidurė, geltona - kažkokios blankios spalvos, viena dar apskritai nežydi, turėtų oranžinė būti.
QUOTE(žvilgsnė @ 2012 06 28, 12:25)
Ateinu pasigirt savosiomis gražuolėmis:)
Be galo grazu
Labas bendramintėm Su tuo begonijų svyrimu visai neaiškus reikaliukas .Jauni, mažesniu bulvyčių sodinukai kompaktiškesni. Žiuriu,mano artimieji neišsaugojo didžiųjų,labai nusvirusių egzemplioriu,padovanotų pavasarį kam nušalo,kam vel koks nuotykis reikes '' smulkiau smulkinti ''gumbus pavasarį,veliau sodinti
B]Linetax[/B] ,ar ta geltona panaši į svyrančią? pas mane masyvus,aukštas stiebas...
O tos parsisiustines tikrai neatrodo visai sveikos Teks palaistyt previkuru. Į tą patį lopšį įsodinta manoji irgi apšiurus...
Įamžinau gėliukus padovanotus vasarai. labai patinka šios šampanines,norėčiau,kad išliktų per žiemą
Ši geltona,matomai,iš mišinio. Nu patinka vaizdelis,kaip ji atrodo gelyne
Dydžio palyginimui
B]Linetax[/B] ,ar ta geltona panaši į svyrančią? pas mane masyvus,aukštas stiebas...
O tos parsisiustines tikrai neatrodo visai sveikos Teks palaistyt previkuru. Į tą patį lopšį įsodinta manoji irgi apšiurus...
Įamžinau gėliukus padovanotus vasarai. labai patinka šios šampanines,norėčiau,kad išliktų per žiemą
Ši geltona,matomai,iš mišinio. Nu patinka vaizdelis,kaip ji atrodo gelyne
Dydžio palyginimui
QUOTE(amarrile @ 2012 07 03, 14:55)
Labas bendramintėm Su tuo begonijų svyrimu visai neaiškus reikaliukas .Jauni, mažesniu bulvyčių sodinukai kompaktiškesni. Žiuriu,mano artimieji neišsaugojo didžiųjų,labai nusvirusių egzemplioriu,padovanotų pavasarį kam nušalo,kam vel koks nuotykis reikes '' smulkiau smulkinti ''gumbus pavasarį,veliau sodinti
Pradžioje begonijos nelabai nori svirti, bet paskui nusvyra nuo žiedų sunkumo Ta geltona auga stambiais stiebais, bet yra svyranti. Kol kas pririšau ją, kad nenusvirtų, nes auga su cimbžiedomis ir nenoriu, kad jas užgožtų. Šita graži, viskas tvarkoj. Antroji, kuri iš trijų sėkmingai išdygo, baigia savo dienas Nepadėjo purškimas, iš trijų stiebų beliko vienas, kiti išvirto supuvę.
Ar tavo šampaninė sveika? Matosi apgedęs lapukas O šiaip tai graži ir šampaninė ir geltonoji iš mišinuko Amarile, pameni, buvai man savo rožinę svyrančią davusi, džiaugiuosi ja, auga, žydi. Įmesiu kada nors nuotraukytę
amarrile fantastiski ziedai ypac ta geltona is misinio
Sveikos begonijų gerbėjos ir joms prijaučiančios,
žinau kad nelaiku, bet žurnale perskaičiau info kaip begonijas reikia paruošti žiemai, kol pati neužmiršau nutariau pasidalinti, gal kam pravers. Taigi po pirmų šalnų - jas iškasam su žemės gumbu, palaikom sausai apie mėnesį, tada atsargiai pašaliname žemes ir šakneles, kad nepažeisti gumbo ir dedame į sauso smėlio -pjuvenų mišinį(1:1) ir į šaldytuvą- vaisių lentyną iki vasario mėn.
žinau kad nelaiku, bet žurnale perskaičiau info kaip begonijas reikia paruošti žiemai, kol pati neužmiršau nutariau pasidalinti, gal kam pravers. Taigi po pirmų šalnų - jas iškasam su žemės gumbu, palaikom sausai apie mėnesį, tada atsargiai pašaliname žemes ir šakneles, kad nepažeisti gumbo ir dedame į sauso smėlio -pjuvenų mišinį(1:1) ir į šaldytuvą- vaisių lentyną iki vasario mėn.
amarille, nu jau grozis sampanines pasakiskas galima is anksto atsistoti eilen gumbiuko
As pas savo kaimyne,maciau tokia ruzava pasteline,svyrancia begonija,bet daugint ji neketina dalydama gumbeli,tad galvoju paprasysiu lapeliu,bandysiu is lapelio dauginti,kaip jus anksciau rasete, jei pavyks.O sakykit ar dar ne per velu jas dauginti,iki rudens susidarys nors mazytis gumbelis? ir koki lapeli geriau imti,labiau sumedejusi ar zalesniu koteliu
Papildyta:
Jalkos begonijos irgi grazios
As pas savo kaimyne,maciau tokia ruzava pasteline,svyrancia begonija,bet daugint ji neketina dalydama gumbeli,tad galvoju paprasysiu lapeliu,bandysiu is lapelio dauginti,kaip jus anksciau rasete, jei pavyks.O sakykit ar dar ne per velu jas dauginti,iki rudens susidarys nors mazytis gumbelis? ir koki lapeli geriau imti,labiau sumedejusi ar zalesniu koteliu
Papildyta:
QUOTE(Lewisia @ 2012 07 05, 08:27)
amarille, nu jau grozis sampanines pasakiskas galima is anksto atsistoti eilen gumbiuko
Papildyta:
Papildyta:
Nežinau,ar jos gumbines. bandysiu labai ilgai rugenį laikyti,apskynus žiedelius,gal ką užaugins
QUOTE(Lewisia @ 2012 07 05, 09:27)
Papildyta:
Papildyta:
As tai kai dauginu imu ilgesni stiebeli(kartais vandeni pradeda puti tai patrumpinu) ant kurio matosi gumbiukai kaip sakneliu uzuomazgos, jei imanoma imkit kuo daugiau sakeliu nes ne visos isgyvena ziema