nemanau,kad kas tiksliai gali atsakyti.Tik tiek,kad gumbines matomai,yra galingo stoto net nesvyrančios. ''Tyrineju ''dabar baltą,pernai gumbą pirktą iš maksimos papigiajai,velai sodintas tiesiai lauke i gruntą,buvo daug maž kompaktiška,šiemet aukšta labai.Žiedas tai gražus,mačiau turgavietėj daug tokių...reikės pasidometi,gal jas formuoja Arba pačiai pavasarį pabandyti...
Geltona svyranti kol kas irgi į dangų taikos Išsiskleis žiedelis(neskuba )pasirodysim
Sveikos
Prašau pagalbos. Jei ruduoja begoniju žiedukai kas galėtų būti blogai??
Maksimoje nusipirkau geltonų ir raudonų begonijų (jau paaugintų ir pražydintų), pasodinau, gal savaite prieš, bet visi žiedukai vienas po kito ruduoja. Nebesuprantu, ar čia jie taip kai nužydi atrodo, ar čia per mažai / per daug drėgmės, o gal dar neprigijo, dėl to?
Maksimoje nusipirkau geltonų ir raudonų begonijų (jau paaugintų ir pražydintų), pasodinau, gal savaite prieš, bet visi žiedukai vienas po kito ruduoja. Nebesuprantu, ar čia jie taip kai nužydi atrodo, ar čia per mažai / per daug drėgmės, o gal dar neprigijo, dėl to?
QUOTE(lasorita @ 2012 06 19, 20:40)
Sveikos
Tie augaleliai buvo ne pačiose tinkamiausiose sąlygose,bet praeis kiek laiko,patręšit,sukraus kitus žiedelius,pražydės.Persodinau nusipirkus...
o man iskilo klausimas....vis skaiciau kad begonijos labiau megsta pavesy ne tiesiogine saule...vakar pas kaimynka maciau bujojanti apsipylusi ziedais begonijos kruma...stovi atviroje vietoje,sauleje...
susimutinau,uzpavydejau gal maniskems saules mazai????
susimutinau,uzpavydejau gal maniskems saules mazai????
Pas mane begonijos ir pavėsyje, ir ant visiškos saulės pasodintos. Pavėsyje augančios lapai žali, o saulėje - nurudę. Bet auga ir žydi tiek vienoj, tiek ir kitoj vietoj. Pavėsyje netgi patogiau auginti, nes lieti rečiau reikia ir lapija gražesnė.
Mano begonijos, kaip ir dauguma augalų, neturi pasirinkimo, nelabai yra pavėsio mūsų kieme Auginu daugiausia saulėtoje vietoje ir pasakyčiau, kad bujoja puikiai, negelsta ir neruduoja. Pasodintų vazonuose niekuomet nenešioju į pastogę, kai lyja lietus, atsilaiko, nesuvargsta. Ištvermingos gėlytės, todėl baigia nukonkuruoti kitas, kurias kasmet sodindavau.
as saugau kaip savo akį,nešioju po stogu kai lyja kai vėjas...ir finale š... tuoj darysiu tvarką
QUOTE(amarrile @ 2012 06 19, 22:18)
Tie augaleliai buvo ne pačiose tinkamiausiose sąlygose,bet praeis kiek laiko,patręšit,sukraus kitus žiedelius,pražydės.Persodinau nusipirkus...
Vadinasi reikia palaukti truputi... ačiū
QUOTE(Linetax @ 2012 06 20, 19:53)
Super atrodo
Pas mane begonijos irgi saulėje nuo ryto iki vakaro... Žiūrėsim kas gausis. Kuo toliau tuo labiau žavi mane šios gėlytes, tikiuosi išmoksiu jomis tinkamai rūpintis
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2012 06 20, 21:13)
o kaip reikia jas laistyti? ar daznai ar labai megsta vandeni?
Viskas su saiku Laistau kai pradžiūna paviršius, vazonėliuose auginamoms yra padarytas drenažas, kad nesikauptų vanduo (ypač lietaus), nes gali užmirkti. Tada genda svogūnai
pirmasis parsisiųstinis žiedelis.Turėjo buti kitoks
Maksiminės dvi
ši dar neatsigavus visai
baktos svyrančios žiedelis (Ž.S, ).Labai jau ilgai lauktas,kol pasirodys pilnaviduriškumas.Pats augalas laaaaabai ilgas šakas užsiauginęs, bet visai nefotogeniškas