Įkraunama...
Įkraunama...

Hidrocefalija

Labai smagu, kad atsiranda mamyciu su siokia tokia patirtim 4u.gif dabar jau ir as jauciuosi siek tiek patyrusi biggrin.gif bet is pradziu tai buvo laaabai sunku viska susigaudyti... unsure.gif
Tai va, neigaluma mes susitvarkem nuo pat gimimo, nes iskart gydytojai patare ir sako, tie popierizmai nekeicia vaiko neigalumo laipsnio, tik duoda dar didesne galimybe vaikui suteikti kiek imanoma geresniu proceduru ir viso kito ax.gif
del koordinacijos tai pas mus irgi beda bedele, labai bijo supyniu, tuo paciu ir paprastu keduciu be atlosu, ir kas blogiausia bijo sedet ant puodo doh.gif o ir eiti va tik dabar pradejo mano vaikas, sulaukes dvieju metu ir menesio.
su kalba irig prastai mum, dabar tik pora trejeta zodeliu taria verysad.gif
Atsakyti
Labai ir as dziaugiuosi biggrin.gif kad atrdau sita tema, ir mamyciu su panasiom bedom, nes man labai svarbu kartais pasidalinti ar suzinoti kaip auga tokie vaikuciai ir kokiu premoniu imasi teveliai ir kuom galime jiems padeti kad butu lengviau pritapti ir gyventi.
Is mano asmenines patirties mano vaikuciui begalo daug padejo mankstos kinezeterapines, raumenu tempimai, kamuolys, stumdukas nezinau ar bandote jas. Sirdute suvirpa kai atsimenu pirmus sunelio zingsnelius, pradejo eiti per manksta, superine kinezet. turejome dar ir dabar pas ja nueiname mankstu. masazai irgi efektingi, bet nelabai mes masazavomes nuo 2 men. iki 5men. labai intensyviai, poto nustojome, nes labai atsipalaiduodavo sunelis, o tonusas taip ir buvo zemas. Nuo 6 men. kadangi nesivarte, nenorejo sedeti pradejome lankyti grupines mankstas kur kinezeterapeute labiau individualiai iszvelgdavo problema ir darydavome tokius pratimus kas mums sekdavosi sunkiausiai irgi labai intensyviai dirbome, pradejome vartytis. Mano mazius iki siol bijo suptis verysad.gif blogai, nes hamkas, kamuolys labai padeda koardinacijai lavinti.
Smagu smile.gif , kad Tomute jusu vaikelis vaikscioti pradejo, o kalba tai cia kaip sekasi kartais ir sveiki vaikai labai velai kalbeti pradeda, palavinsite pirstukus, o juose visi kalbos jutikliai yra ir viskas bus gerai neuzsiciaups. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(magnolija_7 @ 2012 03 17, 00:24)
Labai ir as dziaugiuosi  biggrin.gif  kad atrdau sita tema, ir mamyciu su panasiom bedom, nes man labai svarbu kartais pasidalinti ar suzinoti kaip auga tokie vaikuciai ir kokiu premoniu imasi teveliai ir kuom galime jiems padeti kad butu lengviau pritapti ir gyventi.
Is mano asmenines patirties mano vaikuciui begalo daug padejo mankstos kinezeterapines, raumenu tempimai, kamuolys, stumdukas nezinau ar bandote jas. Sirdute suvirpa kai atsimenu pirmus sunelio zingsnelius, pradejo eiti per manksta, superine kinezet. turejome dar ir dabar pas ja nueiname mankstu. masazai irgi efektingi, bet nelabai mes masazavomes nuo 2 men. iki 5men. labai intensyviai, poto nustojome, nes labai atsipalaiduodavo sunelis, o tonusas taip ir buvo zemas. Nuo 6 men. kadangi nesivarte, nenorejo sedeti pradejome lankyti grupines mankstas kur kinezeterapeute labiau individualiai iszvelgdavo problema ir darydavome tokius pratimus kas mums sekdavosi sunkiausiai irgi labai intensyviai dirbome, pradejome vartytis. Mano mazius iki siol bijo suptis  verysad.gif blogai, nes hamkas, kamuolys labai padeda koardinacijai lavinti.
Smagu  smile.gif , kad Tomute jusu vaikelis vaikscioti pradejo, o kalba tai cia kaip sekasi kartais ir sveiki vaikai labai velai kalbeti pradeda, palavinsite pirstukus, o juose visi kalbos jutikliai yra ir viskas bus gerai neuzsiciaups.  biggrin.gif

burba jis ir dabar beveik istisai, bet tas burbejimas labai jau skurdus, asako BUM ir TE, arba pastoviai toki durna garsa AA doh.gif ozodeliu dar daugiau kaip ir nesako, bet as manau kad kalbes, aisku veliau, bet manau kalbes ax.gif mes irgi isnaudojam viska kas priklauso ir kas skiriama, tai yra uzsiemimai savo mieste ligoninej, paskui i sanatorija vykstam ir i raidos centra, aisku jau ten sunkiau, nes visa menesi pragulet tai toks biskeli stresas ir nuovargis mum su juo abiem...bet ko nepadarysi del tu vaiku smile.gif
Atsakyti
Mes irgi turime hidrocefaliją. Vis įdomu buvo sužinoti ar galvytės apimtis kitų vaikučių stipriai skyrėsi nuo amžiaus normos. Nes maniškiui 2 m. ir 7 mėn., tai galvytės apimtis 56 cm, o ūgis 110 cm.
Atsakyti
QUOTE(Delfinocka @ 2012 03 21, 18:48)
Mes irgi turime hidrocefaliją. Vis įdomu buvo sužinoti ar galvytės apimtis kitų vaikučių stipriai skyrėsi nuo amžiaus normos. Nes maniškiui 2  m. ir 7 mėn., tai galvytės apimtis 56 cm, o ūgis 110 cm.

jusu irgi didzkis kaip ir mano biggrin.gif mano 2 metai ir 2 men, ugis 94cm, o galvyte 52 cm, tai turetu buti siaip mazesne, bet susilygins manau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos likimo sesės 4u.gif Jei galima, ateinu pasidžiaugti blush2.gif Antradienį priėjom neurosonogramos ir konsultacijos pas Matukevičių, tai mūsų skaičiukai gerėja thumbup.gif Jei paskutinį kartą lapkričio mėn. darytas echo rodė skaičiuką UR (ar tai VR) 0,48, tai dabar 0,43, galvytė per tuos keturis mėn. paaugo tik 1 cm ir diakarbą nuo 120 mg sumažino iki 100 ax.gif Ech, turiu vilties, kad viskas baigsis erai... rolleyes.gif Vilties ir jums, mamukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ritavi @ 2012 03 22, 13:18)
Sveikos gyvos likimo sesės 4u.gif Jei galima, ateinu pasidžiaugti blush2.gif Antradienį priėjom neurosonogramos ir konsultacijos pas Matukevičių, tai mūsų skaičiukai gerėja thumbup.gif Jei paskutinį kartą lapkričio mėn. darytas echo rodė skaičiuką UR (ar tai VR) 0,48, tai dabar 0,43, galvytė per tuos keturis mėn. paaugo tik 1 cm ir diakarbą nuo 120 mg sumažino iki 100 ax.gif Ech, turiu vilties, kad viskas baigsis erai... rolleyes.gif Vilties ir jums, mamukai  4u.gif

Sekmes jums 4u.gif Dziugu kad diakarbas padeda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ritavi @ 2012 03 22, 13:18)
Sveikos gyvos likimo sesės 4u.gif Jei galima, ateinu pasidžiaugti blush2.gif Antradienį priėjom neurosonogramos ir konsultacijos pas Matukevičių, tai mūsų skaičiukai gerėja thumbup.gif Jei paskutinį kartą lapkričio mėn. darytas echo rodė skaičiuką UR (ar tai VR) 0,48, tai dabar 0,43, galvytė per tuos keturis mėn. paaugo tik 1 cm ir diakarbą nuo 120 mg sumažino iki 100 ax.gif Ech, turiu vilties, kad viskas baigsis erai... rolleyes.gif Vilties ir jums, mamukai  4u.gif

uoj kaip smagu, tikrai labai dziaugiuosi 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, na kaip laikotes? kaip visi gyvuojat? 4u.gif mes vaikstom vis daugiau ir tvirciau, jau man smagu thumbup.gif jau galiu siek tiek atsikvept, nes mano vaikas tikrai eina thumbup.gif aisku, truksta dar daug ko iki kaip as sakau pilnos laimes, bet manau mes viska ismoksim blush2.gif
Atsakyti
labas mamytes, mes irgi jau su suntuku gyvenam. princese po operacijos pasidare labai aktyvi, daug sneka, zaisliuka jau ima pati nereikejo jokiu proceduru, tik vis kazko jin nepatenkinta, kazkas vis negerai... nezinau net. treciadieni tik gryzom is ligonines tai nezinau ar taip turi buti ar vaziuoti pas matukeviciu? tik va mum didziausia problemele yra su vartymusi. nuo pilvo tai apsivercia, bet nuo nugaros nerodo nieko panasaus kad versis. vis pamokinu as ja, bet nieko nepadeda. y raidos centra tik balandzio 6 vietos buvo.
Atsakyti
Sveikos mamytes, mes laikomes puikiai, pradejome po biski vel lankyti darzeli thumbup.gif , tikiuosi, kad ilgiau pavaiksciosime dabar. Siandien buvome su suneliu teatre, jam labai nepatiko, mazius labai piktas ir nepatenkintas grizo, g.gif bijau kad daugiau nenores eiti. g.gif gal nereikejo jo dar vesti, bet man atrodo kad 4,5 metuku tai jau normalu eiti i teatra.
Tomute dziugu biggrin.gif kad sunelis eina, lengviau tikrai bus, tegul tik laksto smile.gif.
Visom gero savaitgalio, nes pranesa tikrai bjauru 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lytulyte @ 2012 03 30, 12:21)
labas mamytes, mes irgi jau su suntuku gyvenam. princese po operacijos pasidare labai aktyvi, daug sneka, zaisliuka jau ima pati nereikejo jokiu proceduru, tik vis kazko jin nepatenkinta, kazkas vis negerai... nezinau net. treciadieni tik gryzom is ligonines tai nezinau ar taip turi buti ar vaziuoti pas matukeviciu? tik va mum didziausia problemele yra su vartymusi. nuo pilvo tai apsivercia, bet nuo nugaros nerodo nieko panasaus kad versis. vis pamokinu as ja, bet nieko nepadeda. y raidos centra tik balandzio 6 vietos buvo.

Tai visgi reikejo sunto? 4u.gif nu nieko, svarbu kad atsigavo po operacijos puikiai thumbup.gif o del irzlumo...kaip cia pasakius, mano Domantas visada toks, net nezinau ar cia del tokio charakterio, ar cia ta ligele duoda irzlumo, bet mes beveik pastoviai vartojam kokius tai zolinius raminancius vaistukus, tiesiog kad ji siek tiek nuramint, nes jei negirdau tai iskart jis pastoviai verkia ir ne siaip, bet istisas dienas del bet kokios smulkmenos doh.gif
O del vartysmusi ir viso kito, ner ko noret, kad viska darytu kaip priklauso, aisku norisi, bet reikia atsimint, kiek istvere vaikuciai 4u.gif aisku, smagu, kad i raidos centra vyksit, ten ir pades viska ismokti, pamatysit mirksiukas.gif o i kuri vaziuosit?
Papildyta:
QUOTE(magnolija_7 @ 2012 03 30, 20:28)
Sveikos mamytes, mes laikomes puikiai, pradejome po biski vel lankyti darzeli  thumbup.gif , tikiuosi, kad ilgiau pavaiksciosime dabar. Siandien buvome su suneliu teatre, jam labai nepatiko, mazius labai piktas ir nepatenkintas grizo,  g.gif  bijau kad daugiau nenores eiti.  g.gif gal nereikejo jo dar vesti, bet man atrodo kad 4,5 metuku tai jau normalu eiti i teatra.
Tomute dziugu  biggrin.gif kad sunelis eina, lengviau tikrai bus, tegul tik laksto smile.gif.
Visom gero savaitgalio, nes pranesa tikrai bjauru  4u.gif

o gal jam visai nepatiks tas teatras mirksiukas.gif juk negali visiem patikti smile.gif bet pabandysit dar kada veliau ir gal bus pasikeitusi nuomone thumbup.gif
Atsakyti