Įkraunama...
Įkraunama...

Hidrocefalija

[quote=vikutuke,2012 02 20, 12:27]
Šventė dar prieš operaciją buvo, nutarėm pakrykštyti. 4u.gif
Laikomės neblogai, raida lėtai bet juda pirmyn. Norėjau paklausti mamų, kada jūsų leliukai sedėjo jau, nes maniškė nei iš tolo , net parėmus pagalvėm nenori sedėti, virsta. Ir aplamai jokio noro sėstis nerodo, nesikimba į pirštus kai keliu, sakyčiau net pykteli.Nesivarto,nei ant pilvo nei nuo pilvo,tik ant šonų. g.gif Labai bijau kad nestovėtumėm ant vietos. verysad.gif
Papildyta:

Labas vakaras 4u.gif maniskis sedet pradejo desimties menesiu, po lopselio mankstu, uz tai esu dekinga tik sios istaigos darbuotojoms smile.gif bet tik pasodintas sedejo, aisku is pradziu netvirtai. Paskui po truputi, bet laaabai po truputi visa kita pradejo daryt, bet va jam ka tik du suejo, o jis tik nesenai ropot tepradejo, bet jau mandravoja kaip ismano, jau ir ant keliu eina iskibes, bet va ant kojyciu eina tik isikibes i baldus arba i abi rankas, niekaip neina pats. bet as tikiu kad eis. Todel tikrai nepergyvenkit labai stipriai, nors aisku tas yra istikruju neimanoma doh.gif tik viena yra aisku, reikia laabai daug dirbti, mankstinti, tikrai sedes jusu panele thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 20, 16:05)
Kaip jūsiškė laikosi??

Emai ką tik suėjo 10 mėn., bet dar savarankiškai nesėdi. Džiaugiuosi, kad dabar po reabilitacijos jau kėdėj pririšta arba ant kelių prilaikoma sėdi tiesiai, galva netabaluoja. Tikiuosi, kad iki pirmojo gimtadienio jau sėdės, o iki antrojo jau ir vaikščioti pradės. Daug tikiuosi iš ateinančios vasaros, kai tikrai daug laiko praleisim kaime, galės mokytis su sese varinėti ant smėlio, žolės biggrin.gif. Šiaip dėl to sėdėjimo mums dar kita situacija - kadangi Emos rankytės ir kojytės trumpos ir silpnos, jai natūraliai nėra tinkamos atramos, dėl to ir griūna. Bėda, kad vartytis tingi, net per mankštą jai reikia į užpakalį gnybti arba žaislais papirkinėti, kad apsiverstų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 20, 11:27)
Kažin kaip jums sękėsi?

sekėsi visai neblogai smile.gif nors visada norisi geriau blush2.gif skaičiukai kad ir ne daug bet mažesni, matyt padėjo didesnė dozė vaistukų. toliau gersim ir po mėnesio vėl eisim pasirodyt.
bet klinikose ta kur echoskopu žiūri kažkokia keista, kai ateini toks nepageidaujamas pasijauti doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 20, 16:05)
Nei kiek nepykstu, mano mergina ne tinginiukas, o visiškas lodyrius,čia taip kineziterapeutė "lopšelyje" sakė - jokios motyvacijos atlikti rimtesnius fizinius pratimus, aš suprantu kad čia hidrocefalijos  pasekmė, todėl vaikų vystymosi kalendorių jau seniai neskaitau kad nervų nesigadinti. Tiesiog įdomu,kaip vystėsi vaikiukai su ta pačia problema. ax.gif
Eisim pas vietinę neurologę penktadienį, kad paskirtų užsiėmimų, pailsėjom porą savaičių ir gana.  smile.gif
O žinokit dėl stojimosi,tai mes jau tvirtokai stovim(na čia gal mamai taip atrodo  smile.gif ) ,o sėdėti visitek nenorim  schmoll.gif

Na jei tvirtai stovi, tai nėra ko pergyventi, kad nesėdi, gal mergina atsistos ir nueis, nėra ko sėdėti. Čia juokauju. Tai Jūs dar pasikonsultuokite su neurologe, gal daugiau skirs mankštelių ir pradės sėdėti. Maniškiui jau beveik 4 metai, o operacija ir visos ligos beveik pamirštos, aišku vėl prisiminsim kai reikės ilginti šuntą. Bet labai tikiu, kad viskas bus gerai wub.gif Stiprybės mamyte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ice-tee @ 2012 02 21, 12:38)
Sveikos 4u.gif

Na jei tvirtai stovi, tai nėra ko pergyventi, kad nesėdi, gal mergina atsistos ir nueis, nėra ko sėdėti. Čia juokauju. Tai Jūs dar pasikonsultuokite su neurologe, gal daugiau skirs mankštelių ir pradės sėdėti. Maniškiui jau beveik 4 metai, o operacija ir visos ligos beveik pamirštos, aišku vėl prisiminsim kai reikės ilginti šuntą. Bet labai tikiu, kad viskas bus gerai wub.gif Stiprybės mamyte 4u.gif

Labukas Ice-tee ,mano berniukui 4 su trupuciu,bet kalbame nelabai aiskiai.Noriu paklausti kai jus turite sunta ar jusu vaikutis viska graziai kalba?Mes be sunto,kalba viska jis , aisku kalba po truputi aiskeja bet vistiek ne taip graziai kalba kaip noretusi.Siaip tai tirai be galo gudrus,protingas berniukas tik kad jautrus be ir ta kalbele stringa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rozete @ 2012 02 21, 12:03)
sekėsi visai neblogai smile.gif nors visada norisi geriau  blush2.gif skaičiukai kad ir ne daug bet mažesni, matyt padėjo didesnė dozė vaistukų. toliau gersim ir po mėnesio vėl eisim pasirodyt.
bet klinikose ta kur echoskopu žiūri kažkokia keista, kai ateini toks nepageidaujamas pasijauti  doh.gif

oj apie ta moteriskaite tai visi panasia nuomone susidaro iskart, nes kitaip ir buti negali biggrin.gif ji visiem nekoki ispudi padaro, o ir pamato daznai tai ko net nera doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurinukai @ 2012 02 21, 12:38)
Labukas Ice-tee ,mano berniukui 4 su trupuciu,bet kalbame nelabai aiskiai.Noriu paklausti kai jus turite sunta ar jusu vaikutis viska graziai kalba?Mes be sunto,kalba viska  jis , aisku kalba po truputi aiskeja bet vistiek ne taip graziai kalba kaip noretusi.Siaip tai tirai be galo gudrus,protingas berniukas tik kad jautrus be ir ta kalbele stringa  doh.gif

Kas nežino, kad operuotas mano sūnus, niekada nepasakytų, kad taip yra. Jis yra visiškai toks pat kaip kiti 4 metų vaikučiai. Kalba gerai pagal jo amžių. Ir apskritai, jei ne prisiminimai ir pjūviai, tai pati abejočiau, kad kažką jam darė.
O dėl Jūsų vaikelio, galbūt tiesiog jam sunkiau sekasi kalbėti, bet manau logopedų pagalba Jūsų vaikutis kalbės geriau. Maniškis daugiau pradėjo kalbėti kai išėjo į darželį, atsirišo kalba. Ir šiaip ne visada galima vaikus tarp savęs lyginti, vieni anksčiau pradeda vaikščioti, kiti anksčiau kalba ir pan. Nepergyvenkit labai, ateis laikas ir kalbės nesustodamas. O visada galite pasitarti su gydytojais ar logopedu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozete @ 2012 02 21, 12:03)
sekėsi visai neblogai smile.gif nors visada norisi geriau  blush2.gif skaičiukai kad ir ne daug bet mažesni, matyt padėjo didesnė dozė vaistukų. toliau gersim ir po mėnesio vėl eisim pasirodyt.
bet klinikose ta kur echoskopu žiūri kažkokia keista, kai ateini toks nepageidaujamas pasijauti  doh.gif

QUOTE(Tomute @ 2012 02 21, 14:36)
oj apie ta moteriskaite tai visi panasia nuomone susidaro iskart, nes kitaip ir buti negali biggrin.gif  ji visiem nekoki ispudi padaro, o ir pamato daznai tai ko net nera doh.gif

Vaje tos vištos negaliu pakęsti, ypač jos komentarus. Kiek kartų iš jos esu girdėjusi - jūsų šuntas neveikia. Nu norisi galvon užvažiuoti, neturi žalio supratimo tai tylėk, ne kartą esu susikabinusi su ja.Kartą atvežė mus daryti echo,kai su išoriniu drenažu buvo, tai irgi sako - jūsu šuntas neveikia, aš sakau - mes šunto neturim,mes su drenažu - tai pradėjo man aiškinti kad čia tas pats ir viskas mums labai blogai,nes skilveliai nemažėja. Vnž apsižliumbiau besiginčydama, paskui Matukevičius paaiškino kad ir turi jie būti dideli, nes nėra pastovaus spaudimo su tuo drenažu.Žodžiu,kai pas ją eini,geriau visiškai neklausyti ką sako,o laukti gudutojo komentaro.
Papildyta:
QUOTE(ice-tee @ 2012 02 21, 14:37)
Kas nežino, kad operuotas mano sūnus, niekada nepasakytų, kad taip yra. Jis yra visiškai toks pat kaip kiti 4 metų vaikučiai. Kalba gerai pagal jo amžių. Ir apskritai, jei ne prisiminimai ir pjūviai, tai pati abejočiau, kad kažką jam darė.
O dėl Jūsų vaikelio, galbūt tiesiog jam sunkiau sekasi kalbėti, bet manau logopedų pagalba Jūsų vaikutis kalbės geriau. Maniškis daugiau pradėjo kalbėti kai išėjo į darželį, atsirišo kalba. Ir šiaip ne visada galima vaikus tarp savęs lyginti, vieni anksčiau pradeda vaikščioti, kiti anksčiau kalba ir pan. Nepergyvenkit labai, ateis laikas ir kalbės nesustodamas. O visada galite pasitarti su gydytojais ar logopedu. 4u.gif

Kaip aš laukiu kad maniškė ūgteltu ir susilygintu su kitais vaikais, galu gale galėtų bent aiškiai pasakyti kur skauda, o dabar - dėl kiekvieno šūdniekio drebu.Taip norisi džiaugtis kasdieniais rūpesčiais, kaip ir kitos mamos, bet neišeina man nors tu ka... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 21, 19:32)
Vaje tos vištos negaliu pakęsti, ypač jos komentarus. Kiek kartų iš jos esu girdėjusi - jūsų šuntas neveikia. Nu norisi galvon užvažiuoti, neturi žalio supratimo tai tylėk, ne kartą esu susikabinusi su ja.Kartą atvežė mus daryti echo,kai su išoriniu drenažu buvo, tai irgi sako - jūsu šuntas neveikia, aš sakau - mes šunto neturim,mes su drenažu - tai pradėjo man aiškinti kad čia tas pats ir viskas mums labai blogai,nes skilveliai nemažėja. Vnž apsižliumbiau besiginčydama, paskui Matukevičius paaiškino kad ir turi jie būti dideli, nes nėra pastovaus spaudimo su tuo drenažu.Žodžiu,kai pas ją eini,geriau visiškai neklausyti ką sako,o laukti gudutojo komentaro.
Papildyta:

Kaip aš laukiu kad maniškė ūgteltu ir susilygintu su kitais vaikais, galu gale galėtų bent aiškiai pasakyti kur skauda, o dabar - dėl kiekvieno šūdniekio drebu.Taip norisi džiaugtis kasdieniais rūpesčiais, kaip ir kitos mamos, bet neišeina man nors tu ka... verysad.gif

Jo jo, jos geriau nesiklausyti ir nieko neklausineti, nes ji tikrai tikrai nieko neppasakys, geriau sulaukti gydytojaus mirksiukas.gif
susilygins, ugtels, tik reiks daug daug kantrybes tetukams blush2.gif maniski dar nesusilygines del vaiksciojimo, del kalbos, bet ka padarysi, vis tiek susilygins smile.gif
o mes eisim turbut nuo kitos savaites i savi ligonine mankstu ir pas logopede, o kai tik atsils lauke, vyksim i lopseli smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 21, 18:32)

Žinau tą jausmą unsure.gif Bet Jūsų dukrytė dar maža. Bet patikėkik, tikrai ateis tas laikas kai susilygins ir kai pasakys viską kas širdelėje neramu vaikučiui. wub.gif Stiprybės Jums 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif prisijungiam ir mes prie jusu burelio:) mano mergytei si liga yra igimta. Jai dabar 2m. ir 7 men. Norejau paklausti ar gali del sios ligos (raidos velavimo) mergyte nedaryti ant puoduko? As jau nezinau ko griebtis ir ka galvoti...niekaip nesusitvarkom su siuo reikalu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ice-tee @ 2012 02 21, 11:38)
Sveikos 4u.gif

Aš ir pati kartais pagalvoju, kad pirmiau vaikščioti pradės, nei sėdėti biggrin.gif O dėl mankštų tai mes dabar tokią intensyvią programą turim, kad dar didinti jau nei per kur, jau ir taip panelė pervargsta biggrin.gif

QUOTE(vikutuke @ 2012 02 21, 18:32)

Laikykitės, mergaitės 4u.gif
Atsakyti