QUOTE(Iriz @ 2012 08 20, 12:58)
pardon, bet jei aš turėčiau vaiką BE elgesio problemų, ar man turėtų būti malonu, kad kažkas jį ir dar blogesniais necenzūriniais žodeliais išvadintų? kas gana dažnai būdinga vadinamiesiems "sunkiems" vaikams? nemanot, kad dėl nuolatinio terorizavimo kitiems vaikams irgi ilgainiui gali kilti problemų?
jei tikrai turėčiau vaiką su elgesio sutrikimais (tfutfutfu), tikiuosi, kad bandyčiau įvairiapusiškai spręsti problemą, o ne sėdėčiau įsižeidusi, kad mano vaiką durnium vadina. Tik kad temoje duotuose pavyzdžiuose tėvų pozicija gana aiškiai pavaizduota kaip "nieko nematau, nieko nežinau, mano angelėlis nė musės nenuskriaustų".
ir taip, tegul "gilinsiu socialinę atskirtį", bet atėjus laikui tikrai stengsiuos, kad mano vaikas išvengtų psichologinio ir fizinio smurtavimo. Vienas "su sutrikimais" geriau nei visa klasė "su sutrikimais", atsiradusiais po mažo teroristo pasireiškimų
jei tikrai turėčiau vaiką su elgesio sutrikimais (tfutfutfu), tikiuosi, kad bandyčiau įvairiapusiškai spręsti problemą, o ne sėdėčiau įsižeidusi, kad mano vaiką durnium vadina. Tik kad temoje duotuose pavyzdžiuose tėvų pozicija gana aiškiai pavaizduota kaip "nieko nematau, nieko nežinau, mano angelėlis nė musės nenuskriaustų".
ir taip, tegul "gilinsiu socialinę atskirtį", bet atėjus laikui tikrai stengsiuos, kad mano vaikas išvengtų psichologinio ir fizinio smurtavimo. Vienas "su sutrikimais" geriau nei visa klasė "su sutrikimais", atsiradusiais po mažo teroristo pasireiškimų
Nepritarimas, jog vaikas būtų vadinamas įžeidžiamai, neprieštarauja problemos sprendimui. Tai reiškia, jog galima spręsti problemą kartu nesutinkant įžeidinėti vaiko dėl tos problemos.
Moralinė dilema "ar integruoti sunkų vaiką į kolektyvą" iš tiesų yra labai sunki ir kontraversiška tema. Manau, dėl vieno dalyko tikrai sutaria abi pusės - tėvai turėtų skirti daugiau dėmesio savo vaikams, neužsimerkti, neignoruoti problemos.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista @ 2012 08 20, 13:30)
Vaikai, turintys mokymosi sutrikimų, mokomi pagal įvairias programas. Modifikuoti, adaptuoti, (o kur dar dislektikai , disgrafikai...) tai priimama kaip sutrikimas, tačiau stengiamasi jų neišskirti. Normalu juos mokyti pagal specialias programas, tačiau patys sutrikimai nėra norma.
"Norma" turiu omeny ne kaip sektinas pavyzdys (disleksija yra norma, dėl to visi turėtume tapti disleksikais), o kaip neignoruojamas, suprantamas pasitaikantis reiškinys (mokinių tarpe pasitaiko įvairių mokymosi sutrikimų, tai jeigu šiam mokiniui sunkiai sekasi skaityt, gal jam disleksija, tuomet reikėtų tik specialios pagalbos ir viskas būtų gerai).