QUOTE(l'eau @ 2012 08 15, 18:51)
juokinga skaityti pasisakymus 'nenoriu, nesitvarkysiu', matyt namie lygiai tokios pat netvarkingos ir dar vaikus moko. juk tokiose šeimose ir auga atžalos kurios pinigus "užsidirba", o ne atlieka bendrus buities palaikymo darbus ir žino daugiau teisių nei pareigų.
laiptinė yra bendro naudojimo patalpa ir psio. pirkdamas butą su tuo susitaikai. jei valytoja nesamdoma, namo bendrija turi pilną teisę nuspręsti kad valys gyventojai. tokiu atveju balsuojama ir kaip dauguma nusprendžia taip ir bus. galima šiukšles kaupti namie, bet teks susitaikyti kad prie laiptinės valymo teks prisidėti. jei ištinka isterija 'nenoriu/nepriversit' nieks nedraudžia savo butui samdyti valytoją ar pamokėt kaimynei, bet prie savo nuosavybės, t.y. dalies laiptinės tvarkos palaikymo prisidėti teks. kas būtų jei kokios babcės imtų ardytis 'nesilaikysiu seimo priimtų įstatymų, nes jame nėra paksiaus už kurį balsavau, o juos priėmė tie, už kuriuos nebalsavau' - panašiai kaip ir kokiam vienam dviem butams laiptinėje putojant kad 'nepriversit - nevalysiu' nes jie valymui nepritaria
Man irgi labai juokinga.
Nes babcė, kuri pasak jūsų nesilaiko seimo priimtų įstatymų yra baudžiama (bauda, viešaisiais darbais ar laisvės atėmimu).
Kaip suprantat, nevalančių niekas nebaudžia, nes tokie "susitarimai" yra neteisėti ir galiojantys tik tiek, kiek jie laisvanoriškai vykdomi. Kadangi aš jų nevykdau, manęs priversti negali (niekur nenumatytos baudos ar kitokios bausmės), tai susitaikyti TEKS JUMS: arba valysit pati ir už mane (ir sutaupysit savo 3 Lt per mėnesį), arba teks vėl samdyti valytoją, už kurią IR JUMS teks mokėti.
Beje, už vengimą susimokėti už paslaugas yra numatytos sankcijos - delspinigiai ir t.t.
Oi, žiūrėkit, žinovės, ką radau (jeigu kas rasit ką naujesnio, cituokit):
LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ
N U T A R I M A S
1995 m. spalio 4 d. Nr. 1300
Vilnius
DĖL GYVENAMŲJŲ PATALPŲ SAVININKŲ ATSISKAITYMO UŽ PASTATO EKSPLOATAVIMĄ IR KOMUNALINES BEI LAIDINIO RADIJO PASLAUGAS TVARKOS PATVIRTINIMO
12. Jeigu daugiau negu 2/3 gyvenamojo namo arba laiptinės gyvenamųjų patalpų nuomininkų ir savininkų susitaria patys valyti bendrojo naudojimo patalpas (rūsius, laiptines ir kita) ir apie tai raštu informuoja šias paslaugas teikiančią įmonę, jiems mokestis už bendrojo naudojimo patalpų valymą neskaičiuojamas. Jeigu gyventojai, nusprendę patys valyti bendrojo naudojimo patalpas, savo sprendimo nevykdo ir patalpas valo blogai, esant gyventojų skundams, savivaldybės nustatyta tvarka patalpos pradedamos valyti centralizuotai.
Labiausiai man patinka sakinys:
"Jeigu gyventojai, nusprendę patys valyti bendrojo naudojimo patalpas, savo sprendimo nevykdo ir patalpas valo blogai, esant gyventojų skundams, savivaldybės nustatyta tvarka patalpos pradedamos valyti centralizuotai."
Taigi,
l'eau, jums
teks susitaikyti, kad jeigu blogai valysit, tai aš skųsiuos ir patalpas pradės valyti centralizuotai.
O varge, prisiminiau, kad
l'eau mane ignoruoja. Kaip dabar pranešt, kad jai gresia susitaikyt su mano pageidaujama tvarka?