QUOTE(jupiteris @ 2012 08 15, 16:37)
Tai jūs tiesiog nemėgstat tvarkos?
Juk niekas jūsų niekuo neįdarbina - palaikyti tvarką SAVO aukšte yra normalu. Ar viskas, ką jūs darot, jau yra darbas? Pavyzdžiui, kai kažkur važiuojat, tai "dirbat vairuotoja", kai gaminat valgyti, tai "dirbat virėja", kai šukuojatės plaukus, tai "dirbat kirpėja" ir t.t.
Aš vairuoju, gaminu, šukuojuosi tada kai aš noriu, arba, kai atlieku pareigą, kurią pati ir prisiėmiau, pvz. gimdydama vaikus.
Perkant butą sutartyje nebuvo jokių punktų apie prievolę valyt laiptinę ir ravėt namo gėlynus.
QUOTE(jupiteris @ 2012 08 15, 16:43)
Būtent, ji atėjo į bendruomenę, kuri JAU buvo susitarusi. Tai kaip ir garbinga būtų laikytis tos bendruomenės susitarimo. Arba šaukti susirinkimą, tartis iš naujo.
Visai nebūtinai. Tarkim atėjau į darbovietę, kurioje buvo įprasta švęsti gimtadienius su pagėrimais. Tai buvo "nerašytas susitarimas" ir teoriškai turėjau jo laikytis. Aš jo nesilaikiau - visai nesiruošiu gert tada, kai nesiruošiu gert.
Ir žinot ką? Pasirodė, kad ne aš viena tokia, tik kiti bijojo pasakyt.
Kaip man pasakė vienas protingas žmogus: nereikia bijoti formuoti tradicijas.
"Nerašyti susitarimai" atsiranda juos kažkam iniciavus ir kitiems pritarus arba nepasipriešinus. Galbūt aš nebijau to pasakyti, o kitas bijo, tiksliau jam "ramiau nesivelti ir išvalyti".
QUOTE(jupiteris @ 2012 08 15, 16:43)
Nors, kiek suprantu, mititėjos kaimynai nemato jokių nepatogumų ir jiems viskas gerai
Viena matė labai didelį nepatogumą vieną kartą. Daugiau nebemato. Draugaujam (čia ne ironiškai, aš tikrai jaučiu, kad turiu kaimynus, nes ir mums yra pagelbėję, ir mūsų prašo smulkių paslaugų, vienžo, negaliu skųstis, kai pasiklausau, kad žmonės kaimynų pavardžių nežino
).
Beje, apie "nerašytus susitarimus". Pastebėjau, kad dažnai žmonės savo asmeninius pageidavimus prastuminėja įvyniodami į "nerašyto susitarimo" popierėlį. Ne vieną kartą teko patirti, kai kas nors pateikia tam tikrą info, kaip "nerašytą susitarimą", o vėliau kitas, išgirdęs, kad kiba egzistuoja toks "nerašytas susitarimas" išverčia akis, nes nieko panašaus nėra girdėjęs.
Neveltui visos sutartys yra sudaromos raštiškai.
Ir man šitie pasikalbėjimai pakišo gerą mintį - aš pasiteirausiu per susirinkimą, kada ir kas nusprendė, kad laiptines valomės patys. Gal tie nusprendusieji jau seniai šitame name nebegyvena, Nes, nors ir nelabai aktyviai, bet vis dėlto gyventojai name keičiasi. O gal keičiasi ir anksčiau čia gyvenusių nuomonė.