Įkraunama...
Įkraunama...

Keistai nesuprantamas kaimynų elgesys

Nieko neįmanomo nėra mirksiukas.gif
Atsakyti
Jūs apie šunis diskutuojat, o dėl viršutinių kaimynų noriu dūšią išliet. Aš galėčiau keltis į darbą šeštą valandą, o dukras savo galėčiau kelti pusę septynių, bet, deja, kiekvieną rytą visa šeima turime keltis pusę šešių, nes tada boba iš viršaus pakelia savo 4 metų atžalas (dvynukus), kurie 20 minučių žviegia (kas nori keltis tokioje ankstybėje) ir laksto po butą baisiausiai daužydamiesi. Tada be dešimt šešios išvelka juos į laiptinę, kur vaikų klyksmas prikelia visus likusius kaimynus. O eina jie į darželį, į budinčią grupę, nes neduok Dieve, pavėluos, juk mama tai NEDIRBA doh.gif. Nu paaiškinkit man tokią logiką. Aš seniau dirbau tokiam darbe, kur man reikėdavo šeštą iš namų išeit, bet niekada mintis nekilo tempti dukras į daržą tokioj ankstybėj - vyras veždavo. O jos vyras negali. Vyras buvo kartą pakalbėt nuėjęs dėl to rytinio triukšmo, tai gavo į nosį netikėtai. Po to kreipėmės į policiją. Bet viskas buvo sėkmingai užgesinta, nes gyvename nedideliame mieste, o tas vyras yra tarybos narys. Va kokia valdžia.
Be to jie kasmet mus apipila, nes dar ir nelegalų šildymą yra įsitaisę nuo radiatorių, kuris tai vienoj, tai kitoj vietoj prakiūra. Esam apsidraudę, bet draudimas tai apmoka tik už tą sugadintą vietą, pvz, paskutinį kartą kompensavo 2 m2 sugadinimą, kai turėjom remontuoti visą koridorių. Buvom dėl to šildymo su kaimynais raštus surašę, bet viskas tuo ir baigėsi, kad valdininkai pavaidino, jog dirba. Anas atvirai tyčiojasi, juokiasi į akis ir ką tu tokiam padarysi. Tokiems taisyklių nėra, supratau, kad beviltiška su juo kovoti, telieka tik tikėtis, kad mums arba jiems pasitaikys kada nors proga išsikraustyti. verysad.gif
Atsakyti
į temą apie šunis: praeitą savaitę su sesers šeima buvome parkelyje pačiuožinėti nuo kalniukų. Buvo laisvadienis, graži diena, tad tėvų su vaikais buvo gana daug. Ir lyg iš niekur parbėga senbernaras ir auksaspalvis retriveris. Mano dukterėčia iškart į ašaras, nes bijo didelių šunų. Tie du šunys maklinėja aplink vaikus, vejasi (nors ir nepiktybiškai) besileidžiančius vaikus. Ir pareina iš tolumos dvi poniutės, pavadėliai rankose. Priėjau ir sakau, kad parke šunys turi būti su pavadėliu ir šalia šeimininko. Poniutė sako, kad tie šunys nieko nedaro. O man jokio skirtumo ar jie daro, ar ne. Parkas pilnas vaikų, kurių dauguma bijojo tų šunų. Liepiau prisirišti šunis ir paaiškinau, kad šunų negalima vedžioti masinio žmonių susibūrimo vietose, parkuose. Gerai, kad suprato bent tam kartui ir išėjo iš parko, pilno besilinksminančių vaikų.
Atsakyti
O aš norėčiau grįžti prie jau ko gero ne kartą išdiskutuotos temos dėl kaimynų keliamo triukšmo naktį ir labai tikiuosi Jūsų patarimų blush2.gif
Atostogauju dabar pas tėvus, gyvename bute. Na, sienos čia kaip ir turbūt daugumos butų popierinės, bet naktim be natūralių garsų (miegot netrukdančių), anksčiau buvo visiškai ramu. Ketvirtam aukšte gyvena pasilinksmint mėgstantis jaunimėlis, ten kaip įtariam ir be narkotikų neapsieina, bet anksčiau savo muziką jie leisdavo ne taip dažnai, ne taip garsiai ar bent jau ne vidury nakties, tad kabinėtis vien dėl kabinėjimosi (nes realiai, nelabai jie mums trukdė), nesinorėjo. Dabar gi, ar jie ten kokią techniką įsitaisė, kolonėles gal kokias rimtas ar ką, bet garsas iš ketvirto girdisi pirmam aukšte kaip iš už sienos, man sunku įsivaizduot kaip jaučiasi žmonės trečiam aukšte po jais. Ir prasidėjo pas juos baliai festivaliai vidury nakties vidury savaitės, va praeitą naktį gal 3 val. nakties jie ten sugalvojo pasitūsint visu garsu pasileidę muziką ir dar patys šūkaliodami. Tėvai jau kuris laikas taip nuo jų kenčia. Taigi, aš nusprendžiau, kad pakaks, kitą kartą tikrai noriu iškviest jiems policiją, tik niekur nerandu kokiu numeriu tokiu atveju reiktų kreiptis. Ar tikrai galima skambint 112? Kas nors bandėt? Aš jų puslapy radau, kad ten ypatingais atvejais reikia skambint, negausiu aš velnių, kad dėl menkniekio trukdau? O jei ne šiuo numeriu, tai kur galima sužinot kokiu skambint?
Žinau, kad kvaili klausimai, bet atitrūkus aš, keli metai LT negyvenu, o anksčiau tokių problemų nekilo. Tėvai visiškai nesiima iniciatyvos, nes netiki, kad kas važiuos, o aš bent pabandyt noriu. Nors keista man, kaip niekas iki šiol nieko nedaro, gal iš tikro nevažiuoja...
Atsakyti
QUOTE(Luigina @ 2012 02 23, 17:46)
O aš norėčiau grįžti prie jau ko gero ne kartą išdiskutuotos temos dėl kaimynų keliamo triukšmo naktį ir labai tikiuosi Jūsų patarimų  blush2.gif

Skambinti reik 112, atvažiuoja. Jei policijai išvažiavus, triukšmas tęsiasi toliau, reik kviesti dar kartą. Pirmą kartą triukšmautojai būna įspėti, antrą gali gauti baudą. Jei būsit atkaklūs, tai sutvarkysit triukšmautojus mirksiukas.gif

Pas mus tokie buvo užsiveisę, savaitėm baliavojo, nuo pirmos nakties iki kokių penkių ryto muzika, triukšmas žviegimai. Tai gal trijų iškvietimų užteko, nustojo leisti muziką naktim, tik spygaudavo, paskum matyt nusibodo baliavot be muzikos, išsikraustė kitur biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutti @ 2012 02 23, 17:04)
Skambinti reik 112, atvažiuoja. Jei policijai išvažiavus, triukšmas tęsiasi toliau, reik kviesti dar kartą. Pirmą kartą triukšmautojai būna įspėti, antrą gali gauti baudą. Jei būsit atkaklūs, tai sutvarkysit triukšmautojus mirksiukas.gif

Pas mus tokie buvo užsiveisę, savaitėm baliavojo, nuo pirmos nakties iki kokių penkių ryto muzika, triukšmas žviegimai. Tai gal trijų iškvietimų užteko, nustojo leisti muziką naktim, tik spygaudavo, paskum matyt nusibodo baliavot be muzikos, išsikraustė kitur biggrin.gif

O, ačiū, suteikėt vilties biggrin.gif Na tuomet imsiuos rimtai šio reikalo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(elzeda @ 2012 02 23, 17:09)
Be to jie kasmet mus apipila, nes dar ir nelegalų šildymą yra įsitaisę nuo radiatorių, kuris  tai vienoj, tai kitoj vietoj prakiūra. Esam apsidraudę, bet draudimas tai apmoka tik už tą sugadintą vietą, pvz, paskutinį kartą kompensavo 2 m2 sugadinimą, kai turėjom remontuoti visą koridorių. Buvom dėl to šildymo su kaimynais raštus surašę, bet viskas tuo ir baigėsi, kad valdininkai pavaidino, jog dirba. Anas atvirai tyčiojasi, juokiasi į akis ir ką tu tokiam padarysi. Tokiems taisyklių nėra, supratau, kad beviltiška su juo kovoti, telieka tik tikėtis, kad mums arba jiems pasitaikys kada nors proga išsikraustyti. verysad.gif

Pameginkite draustis kitoje draudimo kompanijoje. Jei reikia remontuot visa siena ar visas sienas - viska turi ir kompensuot. Paaiskinkit draudimui, kai jie ismokes visa suma, kodel Jus apipila. Draudikai turi svertu ir is tarybos nariu pinigus susigrazint.

Taigi, aš nusprendžiau, kad pakaks, kitą kartą tikrai noriu iškviest jiems policiją, tik niekur nerandu kokiu numeriu tokiu atveju reiktų kreiptis. Ar tikrai galima skambint 112? Kas nors bandėt? Aš jų puslapy radau, kad ten ypatingais atvejais reikia skambint, negausiu aš velnių, kad dėl menkniekio trukdau? O jei ne šiuo numeriu, tai kur galima sužinot kokiu skambint?
Žinau, kad kvaili klausimai, bet atitrūkus aš, keli metai LT negyvenu, o anksčiau tokių problemų nekilo. Tėvai visiškai nesiima iniciatyvos, nes netiki, kad kas važiuos, o aš bent pabandyt noriu. Nors keista man, kaip niekas iki šiol nieko nedaro, gal iš tikro nevažiuoja...

Tikrai 112. As skambinau, atvaziavo syki. Syki neatvaziavo. Bet kokiu atveju - liko uzfiksuota, kad iskvietimas buvo. Tik butinai parasykite pareiskima - igaliotinis tures apklaust kaimynus ir ispet triuksmadarius. Jei nenusiramins - antra karta ir bauda gaus.
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2012 02 23, 19:40)
Pameginkite draustis kitoje draudimo kompanijoje. Jei reikia remontuot visa siena ar visas sienas -  viska turi ir kompensuot. Paaiskinkit draudimui, kai jie ismokes visa suma, kodel Jus apipila. Draudikai turi svertu ir is tarybos nariu pinigus susigrazint.

Draudžiuosi Lietuvos draudime. Kažkaip laikau šią kompaniją patikima. Aišku, visada išsimušu didesnę sumą nei siūlo pradžioje draudimas, bet vis tiek visų nuostolių nepadengia. Draudimo atstovai yra informuoti apie situaciją, deja, nuo to niekas nesikeičia. Anas tarybos narys dirba direktorium statybų firmelėje, ryškiai, juodais pinigais algą pasiima, turi 4 vaikus, nedirbančią bobikę, tai draudėja sakė, jog 1600 Lt sumą mokėjo daugiau kaip metus išsimokėtinai. Vargšas, mol doh.gif
Atsakyti
O aš norėčiau grįžti prie jau ko gero ne kartą išdiskutuotos temos dėl kaimynų keliamo triukšmo naktį ir labai tikiuosi Jūsų patarimų  blush2.gif

Skambinkit ramiai 112.Man visada atvaziuodavo...Turim tokius studenciokus,kurie 2 aukstais auksciau kartais uzgeria.O mums kala garsas kaip reikiant doh.gif
Atsakyti
QUOTE(elzeda @ 2012 02 23, 19:27)
Draudžiuosi Lietuvos draudime. Kažkaip laikau šią kompaniją patikima. Aišku, visada išsimušu didesnę sumą nei siūlo pradžioje draudimas, bet vis tiek visų nuostolių nepadengia. Draudimo atstovai yra informuoti apie situaciją, deja, nuo to niekas nesikeičia. Anas tarybos narys dirba direktorium statybų firmelėje, ryškiai, juodais pinigais algą pasiima, turi 4 vaikus, nedirbančią bobikę, tai draudėja sakė, jog 1600 Lt sumą mokėjo daugiau kaip metus išsimokėtinai. Vargšas, mol  doh.gif

Na, Lietuvos draudimas lyg ir nebloga kompanija. Kreipkites i centrini biura, ne i vietini.
O siaip ar taip, isbandykit dar koki ERGO, If, Seesam - gal kuris bus geresnis. Kam draustis pas tuos, kurie neatlygina nuostoliu?
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2012 02 23, 21:07)
Na, Lietuvos draudimas lyg ir nebloga kompanija. Kreipkites i centrini biura, ne i vietini.
O siaip ar taip, isbandykit dar koki ERGO, If, Seesam - gal kuris bus geresnis. Kam draustis pas tuos, kurie neatlygina nuostoliu?

Reiks pasidomėti tikrai gal ir kitom kompanijom, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hirundo* @ 2012 02 23, 17:20)
... Poniutė sako, kad tie šunys nieko nedaro. O man jokio skirtumo ar jie daro, ar ne. ...
thumbup.gif drinks_cheers.gif Kai ką nors padarys bus nebe laikas rišti prie pavadžio.

QUOTE(elzeda @ 2012 02 23, 17:09)
Bet viskas buvo sėkmingai užgesinta, nes gyvename nedideliame mieste, o tas vyras yra tarybos narys. Va kokia valdžia.
O jūs nenorite prieš sekančius rinkimus (juk būna kažkokie į miesto tarybą) nueiti į jo susitikimą su rinkėjais ir viešai paklausinėti, kaip ketina spręsti štai šias problemas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 23 vasario 2012 - 20:35