Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja buto paslaugos (įskaitant šildymą)?

Na ir as radau saskaita savo internete. Esu sokiruota, nes tokios saskaitos mano akys sitame bute neregejo - 332 lt uz sildyma 80.12 m2 butas. Siek tiek virs 4lt -m2. Praktiskai dvigubai daugiau nei sausi. O pikciausia, kad pagal savo skaitliuka moketume tik 166 lt, o kazkoks mistinis, nesuprantu is kur atsiarndantis, bendras sildymas dar antra tiek - 167 lt. Aisku, pagal jusu saskaitas, tai cia lyg ir nedaug butu, bet man tai akys isvirto pamacius, net galvojau, kad gal kazkaip ne prie savo saskaitos prisijungiau smile.gif
Turiu pasakyti, kad kol Vilniaus energija pati reguliavo, pas mus tokiu "fokusu" nebuvo. O dabar ir uz silta lapkriti buvom gave nesamoninga saskaita.
OO, kaip nervina mane tas monopolis! Ot jei visas Vilnius susitartu ir vieningai jiems nemoketu uz tas vasario saskaitas, manau panervintume ir mes juos neblogai, isivaizduokite kaip jie pajustu apyvartiniu pinigu stygiu!
Papildyta:
QUOTE(Llaume @ 2012 03 11, 10:25)
Ana menesi saskaita apmokejau iki vasario 15 d., isiskolinimo jokio nepalikau, tad dubliuotis niekas negali. As pati sokiruota  blink.gif  blink.gif  blink.gif . Eisiu aiskintis. Jeigu kam idomu, tai veliau pasidalinsiu naujienomis.
Mane labiausiai sokiravo tai, kad gruodzio men saskaita net 4 kartus mazesne.

Parasykite butinai, kas paaiskes. O kiek paprastai jus mokate?
As pav, si men. gavau praktiskai dvigubai didesne saskaita nei esame gave didziausia iki tol. Suprantu, kad kilovatvalande pabrango, bet kad kilovatu name prisukta kazkaip kosmiskai daug. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukas: 11 kovo 2012 - 10:29
Isiziojau gavusi saskaita 278 Lt vien uz sildyma, butas 62kv m, Panevezys. Praeita menesi mokejom 158 Lt. doh.gif
Atsakyti
Nu jooo as tik dziaugsciausi jei gauciau tokias saskaitas uz sildyma kaip pas kai kurias mamytes keliais postais auksciau lotuliukas.gif , mano saskaita tik uz sildyma uz sausi buvo 400 lt , butas 69 kv. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasara04.: 11 kovo 2012 - 11:16
QUOTE(vasara04. @ 2012 03 11, 12:11)
Nu jooo as tik dziaugsciausi jei  gauciau tokias saskaitas uz sildyma kaip pas kai kurias mamytes keliais postais auksciau lotuliukas.gif , mano saskaita tik uz sildyma  uz sausi buvo 400 lt , butas 69 kv. doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Iš aš mielai mokėčiau ir tylėčiau. ax.gif
Vilnius, Justiniškės- 2 kambarių, 50 kv. m. butas- 480 Lt doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2012 03 11, 08:33)
Vakar patikrinau saskaita. Uz 42 kv.m. butuka - 1236 Lt  blink.gif . As sokiruota. Ana menesi buvo 320 Lt. Laukiu kol sukils kaimynai, eisiu tikrinti skaitliukus ir aiskintis, kodel cia taip. Dar vis tikiuosi, kad isivele kazkokia klaida.

Visgi gal tai nesusipratimas? Ar gali taip ženkliai šoktelti šilumos sunaudojimas? g.gif

QUOTE(vasara04. @ 2012 03 11, 11:11)
Nu jooo as tik dziaugsciausi jei  gauciau tokias saskaitas uz sildyma kaip pas kai kurias mamytes keliais postais auksciau lotuliukas.gif , mano saskaita tik uz sildyma  uz sausi buvo 400 lt , butas 69 kv. doh.gif

Tai jau tikrai drinks_cheers.gif Aš džiaugčiausi netgi ir 400 litų ax.gif

Jeigu pas Llaumę nesusipratimas, tai maniškė sąskaita, bent kol kas, rekordas unsure.gif

Vakar naršiau internete, tai kol kas duomenys yra tik už sausį, tai mano name buvo virš 6 lt/kv.m., bet kaip pavydu matyti, kad pvz. draugei šildymas kainuoja šiek tiek virš 1 lito už 1 kv.m. , fantastika ....
Atsakyti
Vilniuj skelbė, kad vidurkis bus 10 Lt/kv. m., bet 30 Lt/kv.m, manau, paranormalu unsure.gif
Atsakyti
as gavau 333 lt uz sildyma, 56 kvm. naujas namas. praejusi menssi buvo pusantro karto maziau...
kazkokia mistika... juk vasaris nebuo saltesnis uz sausi ir dar trumpesnis...
suprantu, kad kazkam juokinga suma atrodo, bet kai kaimyne uz kvadrata moka 3-4 kartus maziau, tai idomiai atrodo...
Atsakyti
Panasu, kad tikkrai bus isivelus klaida. Mano butas per menesi sunaudojo 1320 kilovatvalandes (butas turi savo skaitliuka) , o saskaitoje raso, kad 3500 kilovatvalandziu. Ryt skambinsiuosi arba vaziuosiu aiskintis.
Atsakyti
35 kv butas - 388lt uz sildyma. + dar kazkoks neaiskus 5lt mokestis uz skaitliuka karsto vandens...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agarmis: 11 kovo 2012 - 17:15
QUOTE(aistukas @ 2012 03 11, 11:33)
O pikciausia, kad pagal savo skaitliuka moketume tik 166 lt, o kazkoks mistinis, nesuprantu is kur atsiarndantis, bendras sildymas dar antra tiek - 167 lt.

man taip buvo gruodzio ar sausio men(nepamenu taip ekspromtu). skambinausi i vilniaus energija ir aiskinausi doh.gif dalyje buto buvo visiskai uzsuktas sildymas(ne radiatoriai, bet silumos patekimas i buta laiptineje), skaitliukas rode 0 sunaudojima, tokiu atveju skaiciuojama pagal namo vidurki. taigi, jei namuose naudoji siluma taupiau ir sunaudoji maziau nei kaimynai, tuomet skirtuma tarp sunaudotos tavo energijos ir namo vidurkio tau pateikia kaip bendru patalpu sildyma 4u.gif
vsio zakonno doh.gif liepe kazkokius istatymus paskaityt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2012 03 11, 19:41)
man taip buvo gruodzio ar sausio men(nepamenu taip ekspromtu). skambinausi i vilniaus energija ir aiskinausi doh.gif dalyje buto buvo visiskai uzsuktas sildymas(ne radiatoriai, bet silumos patekimas i buta laiptineje), skaitliukas rode 0 sunaudojima, tokiu atveju skaiciuojama pagal namo vidurki. taigi, jei namuose naudoji siluma taupiau ir sunaudoji maziau nei kaimynai, tuomet skirtuma tarp sunaudotos tavo energijos ir namo vidurkio tau pateikia kaip bendru patalpu sildyma 4u.gif
vsio zakonno doh.gif liepe kazkokius istatymus paskaityt doh.gif

Nepamirškit, kad gyvenat daugiabuty ax.gif Kodėl kaimynai turi bendras patalpas šildyti tik savo sąskaita ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 03 11, 21:31)
Nepamirškit, kad gyvenat daugiabuty ax.gif Kodėl kaimynai turi bendras patalpas šildyti tik savo sąskaita ax.gif

nepamirstu 4u.gif bendrose patalpose yra 6 radiatoriai biggrin.gif
bet greiciausiai nera istatymo, kad privaciu patalpu tinkama temperatura PRIVALOMA palaikyti tik centrinio sildymo pagalba g.gif turim grindini sildyma, kuris uztikrina tinkama temperatura, taippat elektrini(kuris priimtinesnis, nes pigesnis). taippat priminsiu, kad nejungiamas centr sildymas TIK vienoje patalpoje, taigi... apvagiu tik pati save bigsmile.gif
Atsakyti