Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2012 01 26, 11:56)
o cia siaip, diskusijai, bet tokiai konkreciai, ne is tuscio i kiaura - sigma 50mm 1,4 ar canon? kokie skirtumai? kas ka girdejot, kas ka bandet. anei as perku, anei ka. bet mane sudomino kainos skirtumas, ir kriterijai, kodel ir kas ka renkasi dazhniau. plz pasidalinkit mintimis.

as norėjau sigmos, nes aštresnis(nors tas aštrumas salyginis, dažnai nuo sigmos 85mm turiu blurinti tą aįtruma), prietemoj geriau veikia fokusas, bet ant FF neradau tinkamos kopijos, gal ir būčiau radusi, bet man ieškoti neaišku kiek laiko tai varginantis reikalas, važiuok testuok, man reikėjo gana greitai tai pasirinkau canona, beje išbandžiau 10 kopijų. Beje kai bandžiau tuos pačius sigmos 50mm ant cropo tai front fokusas buvo labai nežymus, manau būtu galima gyventi. O šiaip pabandyk viena ir kita, pažiūrėk rezultatuts ir suprasi ko nori smile.gif

QUOTE(Alabama @ 2012 01 26, 12:12)
Jo, girdejau ta dalyka, daznai genda.Bet va berods vienintele ieskojo Sigmos 50, perrause viska ir nerado normalaus.Vienintele, pataisyk, jei meluoju.

nemeluoji tongue.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 01 26, 12:35)
cia, va, grudelis lyg ir lenda. man trukdo.

nea. smile.gif feisinu fakta hehehehhe

nu tai jei su sigmom taip sudetinga, kodel pastebejau, kad vyrauja Sigmu pirkimu tendencija? jos ir brangesnes kazhkiek.

na daugelis pirko nes kiti sako kad geresnė smile.gif, pas mus kas čia turi paklausk kiek testavo prieš pirkdamos, jei gerai pamenu beveik nei viena, tik paksui paiškėjo kad beveik pas visas yra arba back arba front fokusas. Šiaip jos tikrai geresnės, bet daugiau blogų kopijų būna tai kad išbandyk prieš pirkdama, kai bandysi daryk du patikrinimus viena iš arti ar neprašauna o kita i toli, nes buna kad vienos iš arti blogai veikia kitos į toli. Sėkmės apsiprendime
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 26, 12:57)
nea, canon 50 mm 1,4 laikomas trapesniu, linkusiu į fokuso problemas su laiku. apie sigmos 50 mm 1,4 šito neteko girdėti kaip tipinės problemos.

aš nežinau, kurį pirkčiau, nes kai pirkau savo canon 50 1,4, paskui, kai šitas parėjo, 1,8 apie sigmas išvis negalvojau, o bandžius jų fiksų nesu. sigmą 50 mm 1,4 beveik visi labai giria.

Alabama kokia echidna biggrin.gif biggrin.gif

As visada bjauri biggrin.gif

As irgi norejau Sigmos, bet neradau normalios.Visos kreivos buvo, tad teko imti Canona.
Atsakyti
as turiu sigma. neisiskundziu ir myliu
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 26, 13:06)

nu nu o kur parašymai kad fokusas nugrybauja jei neklystu į toli fotkinant???
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 26, 13:06)

Kam tu mane susargdinai ta Lana Del Ray? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 01 26, 13:11)
nu nu o kur parašymai kad fokusas nugrybauja jei neklystu į toli fotkinant???

as priejau isvados, kad as kalta ir toliau ji besalygiskai myliu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2012 01 26, 13:53)
tai va, ka parase svajone, del to ir atejau cia, kad ismokciau kazko ir labai smagu, kad yra tokiu zmoniu kurie nusimano tame ir negaili dalintis savo patirtimi, pamokyti padeti 4u.gif
pradzioj visuomet sunkiausia, na tikiuosi pamazu isivaziuosiu 4u.gif

bet IR nereikia laukt, kad viskas būtų ant lėkštutės padėta smile.gif Parodei foto, tom bobom (čia ir save turiu minty
) nepatiko, ir pati bandai suprast kas kaip ir kodėl... vėl darai, vėl rodai.... taip geriausia tobulėt 4u.gif Nes vienu atveju bus daug komentarų, kitu atveju tyla...
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 01 26, 13:11)
Kam tu mane susargdinai ta Lana Del Ray? biggrin.gif

ba video games yra tobula biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 26, 13:19)
ba video games yra tobula biggrin.gif

Uhuuu..
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Senokai bebuvau prisijungus, kartais trumpam ikisdavau nosi paskaityti kas vyksta. Ziuriu apie objektyvus diskutuojate, net ir as uzsimaniau 85mm, kai pamaciau juo darytu nuotrauku. Bet niekada nepagalvojau, kad tie objektyvai buna nekokybiski ir genda. O kainos tai nemazos...
Atsakyti
Sigmas reikia rinktis, ir jei isirenki teisinga be nuokrypu jos nerealios,taip kad as myliu savo Simga 50 f1.4 ir dabar vos siaip ne taip suradau be back fokusu Simga 28mm f1.8
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 26, 13:33)
Sigmas reikia rinktis, ir jei isirenki teisinga be nuokrypu jos nerealios,taip kad as myliu savo Simga 50 f1.4 ir dabar vos siaip ne taip suradau be back fokusu Simga 28mm f1.8

papasakok kaip ieškojai? gal ka naudingo sužinosiu smile.gif
Atsakyti