Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristukass @ 2012 01 26, 12:51)
Paskutine sios serijos. Cia kitoj pusej. Visose dangaus pusese (siaure, pietus, vakarai... ) buvo nusidaze skirtingai.
Nedejau vignette. Pats fotikas uzdejo. Ar stiklas. Nezinau kuri kaltint.  biggrin.gif

cia, va, grudelis lyg ir lenda. man trukdo.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 26, 13:10)
rauniesi čia ant manęs?  biggrin.gif

nea. smile.gif feisinu fakta hehehehhe
QUOTE(sayonara @ 2012 01 26, 13:10)
... ir saugok nuo menkiausių krestelėjimų, nes iš karto stringa fokusavimas.. iš pradžių pareina autofokusas, paskui ir rankinis..

nu tai jei su sigmom taip sudetinga, kodel pastebejau, kad vyrauja Sigmu pirkimu tendencija? jos ir brangesnes kazhkiek.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 26, 12:30)
keliant parašyk, kad reikia kritikos, nes kitos tiesiog įdeda nuotraukas, ką šiandien veikė, ką matė, ir pan, bet kritikos neprašo, nes deda nuotraukas šiaip- pasidžiaugimui, temos pagyvinimui ir pan.

O? blink.gif As visad maniau, kad visos nuotraukos kritikai dedamos, isskyrus tas, prie kuriu parasyta, kad ne kritikai g.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 01 26, 12:10)
... ir saugok nuo menkiausių krestelėjimų, nes iš karto stringa fokusavimas.. iš pradžių pareina autofokusas, paskui ir rankinis..

Cia su kuriuo taip, Sigmos ar Canon? Sorry, susipainiojau... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 26 sausio 2012 - 12:39
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 26, 12:38)
O?  blink.gif As visad maniau, kad visos nuotraukos kritikai dedamos, isskyrus tas, prie kuriu parasyta, kad ne kritikai  g.gif
Papildyta:

na kai pamatai tiek daug nuotraukų, geriau pasitikslinti biggrin.gif o tai surašysi komentarus, gaiši savo brangų laiką, ir po to pasakys- aij aš žinau, čia ne kritikai įkėliau, šiaip smile.gif būna gi dažnai čia pas mus tokių variantuų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 26, 12:35)
nu tai jei su sigmom taip sudetinga, kodel pastebejau, kad vyrauja Sigmu pirkimu tendencija? jos ir brangesnes kazhkiek.

sigmų fiksai gal brangesni, o zoomai kaip tik pigesni. aš bent jau sigmą 24-70 pirkau, tai dvigubai pigiau. nelabai esu susipažinsu su rinbka, nesidomėjau, nes nebuvo poreikio. saugau save nu pagundų biggrin.gif

Cia su kuriuo taip, Sigmos ar Canon? Sorry, susipainiojau...  blush2.gif

canon 50 mm 1,4

kaip tik ką tik kalbėjau su Mečkausko fototaisykla dėl tokio taisymo, tai pakalbėjom, kad jie trapūs, nereiekia net numest, pakanka spustelt kuprinėj per sluoksnį ir jau trupa jie. o mano buvo numestas. ir taisytas. ir va po 2 metų nusprendžiau vėl pabandyt pasitaisyt, mažu ims veikt biggrin.gif nes geras objektyvas, aštrus, gražiai plauna. bet taisymo kaina tai doh.gif

suprara, nemačiau nė vienos užsipuolusios. džiaukis, kad aš neviauktelėjau, nes mėgaujuosi pikčiurnos reputacija..biggrin.gif todėl ir retai komentuoju smile.gif nes ne visi sugeba priimti kritiką adekvačiai. o aš dar kokius palyginimus skambius mėgstu, tuoj istoriją suraityčiau, o jautresnis žmogus ir verks paskui kamputy ir sakys, kad jį užpuolė, paniekino ir išsityčiojo smile.gif nors motyvas buvo visai kitoks. tiesiog internete draudžiama juokauti, ironizuoti, bandyti įprausti prasmes tarp eilučių, nes dalyvauja ne tik rašantysis, bet ir skaitantysis, pastarasis suasmenina, sudramina, sutragedina, meta fotografiją ir eina skandYtis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 26 sausio 2012 - 12:44
Man patinka mano sigma, hau
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2012 01 26, 13:33)
jau atsake i klausima tai istryniau biggrin.gif

tiesiog praeis truputėlį laiko, turėsi daugiau praktikos ir pamatysi, kodėl mes baisiai šiom foto neapsidžiaugėm... 4u.gif Sutinku, kad jos tau tikrai šaunios... Ir kiekviena mes praeinam tą etapą. Va svajonė surašė, ką tobulintų, kitaip darytų, ko trūksta... Ir reikia bandyti pamažu keisti savo požiūrį į pačią nuotrauką..., foto pajautimą... tai ateis su laiku 4u.gif Ir visi čia tam dirbam biggrin.gif
Atsakyti
Svajone, labai aciu uz tiek daug pastabu, dabar suprantu kas ne taip ir i ka atkreipti demesi 4u.gif tokia infotmacija be galo man reikalinga 4u.gif

del nuotrauku kiekio viska supratau 4u.gif

Jurzole ir tau aciu 4u.gif

O?  blink.gif As visad maniau, kad visos nuotraukos kritikai dedamos, isskyrus tas, prie kuriu parasyta, kad ne kritikai  g.gif

as irgi galvojau kad visos kritikuojamos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2012 01 26, 12:51)

Nieko sau, kokiais vaizdais ir spalvom gali grožėtis thumbup.gif pati pirmoji labiausiai smile.gif Fainai, dažniau fotografuok tokį grožį smile.gif

rG -> SVEIKINIMAI drinks_cheers.gif

Maggie -> ačiū už komplimentą, gerai, tąsyk su manim buvo koležanka, tai su ja prisižvengėm, kaip aš lakstau paspaust mygtuko, iki kėdės ir t.t. Ji juokėsi išsirietus, aš irgi, tai gavosi natūraliai taip. smile.gif Kaži, kitąsyk nemoku savęs linksmos fotografuoti viena, nebent gal kokia laimingai pasakiškai būčiau tą akimirką, neužtaikau smile.gif

neiste -> Dar prie visų komentarų pridursiu, kad atrodo, kad ji tuoj užsimerks smile.gif na, akys tokios lyg tuoj užsimerks, ar atsimerks, neužtaikyta lyg. Vyras be pirštinių, galėjo ir ji būt be pirštinių smile.gif šiaip miela foto, jiems tikrai patiks smile.gif

Be galo dėkinga visiem komentarams mano nuotraukai, pritariu erikamajai, kad jos paprastos, nu kažko man pačiai trūksta, nežinau net, gal fantazijos neturiu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 26, 12:46)
tiesiog praeis truputėlį laiko, turėsi daugiau praktikos ir pamatysi, kodėl mes baisiai šiom foto neapsidžiaugėm... 4u.gif Sutinku, kad jos tau tikrai šaunios... Ir kiekviena mes praeinam tą etapą. Va svajonė surašė, ką tobulintų, kitaip darytų, ko trūksta... Ir reikia  bandyti pamažu  keisti savo požiūrį į pačią nuotrauką..., foto pajautimą... tai ateis su laiku 4u.gif  Ir visi čia tam dirbam biggrin.gif

tai va, ka parase svajone, del to ir atejau cia, kad ismokciau kazko ir labai smagu, kad yra tokiu zmoniu kurie nusimano tame ir negaili dalintis savo patirtimi, pamokyti padeti 4u.gif
pradzioj visuomet sunkiausia, na tikiuosi pamazu isivaziuosiu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 26, 13:42)
canon 50 mm 1,4

pala pala. auksciau tau rasant, supratau, kad Sigma trapesne ir turinti fokuso problemas. ar cia as susibalamutinau?\

kitaip: jei pirktumet 50mm - Sigma ar Canon?
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 26, 12:55)
pala pala. auksciau tau rasant, supratau, kad Sigma trapesne ir turinti fokuso problemas. ar cia as susibalamutinau?\

Canon trapesni, Sigmos daznai buna su back/front fokusu.
Rinkis dabar.
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 26, 12:55)

nea, canon 50 mm 1,4 laikomas trapesniu, linkusiu į fokuso problemas su laiku. apie sigmos 50 mm 1,4 šito neteko girdėti kaip tipinės problemos.

aš nežinau, kurį pirkčiau, nes kai pirkau savo canon 50 1,4, paskui, kai šitas parėjo, 1,8 apie sigmas išvis negalvojau, o bandžius jų fiksų nesu. sigmą 50 mm 1,4 beveik visi labai giria.

Alabama kokia echidna biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 26 sausio 2012 - 12:58