Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2012 01 26, 11:56)

o cia siaip, diskusijai, bet tokiai konkreciai, ne is tuscio i kiaura - sigma 50mm 1,4 ar canon? kokie skirtumai? kas ka girdejot, kas ka bandet. anei as perku, anei ka. bet mane sudomino kainos skirtumas, ir kriterijai, kodel ir kas ka renkasi dazhniau. plz pasidalinkit mintimis.

Sigma gerai, jei rasi be front/back fokuso, nes 50tukai labai daznai ta beda turi, butent Sigmos.
Turiu as ta Canon 1,4-normaliai, astrus, greitas, piesia graziai.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 01 26, 12:08)
Sigma gerai, jei rasi be front/back fokuso, nes 50tukai labai daznai ta beda turi, butent Sigmos.
Turiu as ta Canon 1,4-normaliai, astrus, greitas, piesia graziai.

... ir saugok nuo menkiausių krestelėjimų, nes iš karto stringa fokusavimas.. iš pradžių pareina autofokusas, paskui ir rankinis..
Atsakyti

uzjauciu kazhka, Svajone  lotuliukas.gif o tu pati?

rauniesi čia ant manęs? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 01 26, 13:02)
O šitoj vietoj Tu manęs nepažįsti  blush2.gif Verksiu kruvinom ašarom, kai baigsiu  verysad.gif

Davai tik i daktarus!!! Jei turi upo tik pirmyn!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

whatever dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 26, 12:10)
... ir saugok nuo menkiausių krestelėjimų, nes iš karto stringa fokusavimas.. iš pradžių pareina autofokusas, paskui ir rankinis..

Jo, girdejau ta dalyka, daznai genda.Bet va berods vienintele ieskojo Sigmos 50, perrause viska ir nerado normalaus.Vienintele, pataisyk, jei meluoju.

Atsakyti
f
o cia siaip, diskusijai, bet tokiai konkreciai, ne is tuscio i kiaura - sigma 50mm 1,4 ar canon? kokie skirtumai? kas ka girdejot, kas ka bandet. anei as perku, anei ka. bet mane sudomino kainos skirtumas, ir kriterijai, kodel ir kas ka renkasi dazhniau. plz pasidalinkit mintimis.

o tai tu neturi 50 tuko? kaip aš galvojau, kad turi g.gif o tai su kuo tu fotkini?
Atsakyti
kristukass, spalvos nerealios bigsmile.gif

QUOTE(Alabama @ 2012 01 26, 11:00)
Ka norejai pasakyti siomis nuotraukomis?Kokia ideja?Kas jose pagrindinis "herojus"?

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 26, 11:03)
čia kritikuot, ar tik šiaip parodai?
nes jei kritikuot, tai iš naujo pagalvok , kurias reikia kritikuot, nes akivaizdžios klaidos beveik visose matosi, pati irgi turėtum pamatyt

QUOTE(mamagute @ 2012 01 26, 11:10)
manęs jos nesudomino... 4u.gif
O pati jas rodai, kad jos tau kompoziciškai patiko, geras kadravimas ?... o gal kad techniškai labai gerai? Nes kaip naujokui kartais pradžioj būna gerai, kad bent fokusas yra... anksčiau ne kartą buvo minėta, kad dedant foto, ir klaust, pvz., dirbu su wb- ar gerai? nerealiai pagautas įdomus vaizdas-kaip jums? ir t.t. ir pan.
Taip gal lengviau būtų įsibėgėt...

rasiau, kad ikelsiu vaizdu pro kuriuos kiekviena diena vaziuoju, man jie labai grazus. Is jusu komentaru supratau, kad nuotraukos baisiai nevyke. Jei pati taip manyciau, ju kelus cia nebuciau. Suprantu kad cia nera kazkokios minties uzsleptos ar kito idomumo, tai tiesiog grazus peizazas, kaip ji mokejau taip pateikiau.. Buciau dekinga jei kas pakomentuotu ir pasakytu mano klaidas. Ir kazkaip nelabai suprantu kodel mane taip visos uzsipuolet kodel eteri tersiu.. juk cia yra pradziamoksliu tema, kaip mokejau taip pateikiau tuos vaizdus, sutinku, kad jie nera sedevras, bet butu smagu isgirsti kas ir kodel negerai, kad galeciau ismokti daryti tuos sedevrus.. nes dabar atrodo kad as pradziamoksles fotkes sudejau i profiu tema doh.gif nepulkit gi, o padekit.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2012 01 26, 12:13)
rasiau, kad ikelsiu vaizdu pro kuriuos kiekviena diena vaziuoju, man jie labai grazus. Is jusu komentaru supratau, kad nuotraukos baisiai nevyke. Jei pati taip manyciau, ju kelus cia nebuciau. Suprantu kad cia nera kazkokios minties uzsleptos ar kito idomumo, tai tiesiog grazus peizazas, kaip ji mokejau taip pateikiau.. Buciau dekinga jei kas pakomentuotu ir pasakytu mano klaidas.  Ir kazkaip nelabai suprantu kodel mane taip visos uzsipuolet kodel eteri tersiu.. juk cia yra pradziamoksliu tema, kaip mokejau taip pateikiau tuos vaizdus, sutinku, kad jie nera sedevras, bet butu smagu isgirsti kas ir kodel negerai, kad galeciau ismokti daryti tuos sedevrus.. nes dabar atrodo kad as pradziamoksles fotkes sudejau i profiu tema doh.gif nepulkit gi, o padekit.. smile.gif

Na kad nematau puolimo.O be to, kartais spiris siknon duoda daug daugiau, nei uti-pusi.
Peizazai-nera tik siaip grazus gamtos vaizdeliai.Tavo nuotraukuose neatskleistas tas gamtos grozis.
Kad ir pirma tavo foto-kas jei perspaktyva eitu ne i centra nuotraukos, o po kampu?Kas jei nuotraukoje "auksiniam" taske butu kazkas, kas trauktu aki-mergaite su raudonu paltuku, rogutes ir panasiai.Ar taptu tokia nuotrauka idomesne?
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 26, 13:12)
o tai tu neturi 50 tuko? kaip aš galvojau, kad turi  g.gif  o tai su kuo tu fotkini?

pas mane 1.8 blush2.gif
Atsakyti
rasiau, kad ikelsiu vaizdu pro kuriuos kiekviena diena vaziuoju, man jie labai grazus. Is jusu komentaru supratau, kad nuotraukos baisiai nevyke. Jei pati taip manyciau, ju kelus cia nebuciau. Suprantu kad cia nera kazkokios minties uzsleptos ar kito idomumo, tai tiesiog grazus peizazas, kaip ji mokejau taip pateikiau.. Buciau dekinga jei kas pakomentuotu ir pasakytu mano klaidas.  Ir kazkaip nelabai suprantu kodel mane taip visos uzsipuolet kodel eteri tersiu.. juk cia yra pradziamoksliu tema, kaip mokejau taip pateikiau tuos vaizdus, sutinku, kad jie nera sedevras, bet butu smagu isgirsti kas ir kodel negerai, kad galeciau ismokti daryti tuos sedevrus.. nes dabar atrodo kad as pradziamoksles fotkes sudejau i profiu tema doh.gif nepulkit gi, o padekit.. smile.gif

parodyk kuri užsipuolė? nepyk, bet nusišneki.. neturim ką veikt, tik sėdim ir laukiam , kad kažką užsipult.. visos čia padėt nori.. keliant parašyk, kad reikia kritikos, nes kitos tiesiog įdeda nuotraukas, ką šiandien veikė, ką matė, ir pan, bet kritikos neprašo, nes deda nuotraukas šiaip- pasidžiaugimui, temos pagyvinimui ir pan. Todėl daugelis pamatė nuotraukas, ir nesuprato, ar čia kritikos reikia, ar čia tiesiog pasidžiaugimui, tik parodyt ką šiandien matei, kokiu keliu ėjai..

pirmojoj nuotraukoj daugiau viršaus norisi, mažiau apačios.. medžiai turėtų šioj nuotraukoj būti svarbiausi, tad reikėjo geriau medžių viršunes pakėlus fotiką talpinti, o ne tą nieko nesakantį baltą kelią nuotraukos apačioje.. atkreipk dėmesį, nuotraukos apačia visiškai neįdomi, norisi kilstelti, ir pažiūrėti į apsnigtus medžius..

antroji- reikėjo šakos galą fotografuoti, na kad būtų objekto pabaiga, kad ta šaka kažkur pasibaigtų, dabar tiesiog atrodo bet kur nufotografuota šaka su sniegu.. kai žmogų footgrafuojam, nefotografuojam nuo kaklo iki juosmens, fotografuojam arba kojas, arba rankas, arba veidą, visur galūnės... taip pat ir su medžiais, augalais.. aišku- išimčių būna, bet šiuo atveju netinka, pokolkas rinkis paprastesnį variantą.

trečioji- taip pat šiek tiek būčiau kilstelėjusi fotiką, kad medžio šakų daugiau tilptų, kad matytųsi kur jos baigiasi.. šiuo atveju kamieno tikrai per daug šioj foto, nuotraukos apačia neįdomi tapo

ketvirtoji- kam tas metalinis rėmas nuotraukos "pradžioje"? reikėjo fotiką iškelti už to rėmo, ir fotografuoti kelią, taip pat žiūrėti, kad stulpai visi tilptų, dabar pirmieji stulpai, su nukapotomis "galūnėmis".

penktoji- taip pat pirmas stulpas ne į temą.. jis netilp.. jei nėra galimybės sutalpinti, tai reikia vaikščioti, ieškoti kampų kad tilptų, arba kad tas netelpatis stulpas iš vis į kadrą nepapultų.. tai kas matosi nuotraukoje, turi matytis viskas.. nei vienas objektas neturi būti be priežasties, žiūrit per ieškiklį privalai sužiūrėti viską

šeštoji- tinka tas pats komentaras kaip ir pirmąjai

sekmės, kitą kartą tiek daug nuotraukų nedėk, dėk vieną, dvi.. nes jei visos tiek dės nuotraukų, tiesiog fiziškai bus neįmanoma kiekvienos nuotraukos pakomentuoti
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 01 26, 10:27)
Visiems šampės  statau biggrin.gif  clap.gif  alc.gif

Sveikinu! 4u.gif

QUOTE(suprara @ 2012 01 26, 10:49)
parodau ka vakar nufotkinau:

Trecioji idomiai atrodo, tik gaila, kad ta dalis, kuri fokuse, taip toli ir aukstai, noretusi, kad ji dominuotu. Ketvirta ir penkta man visai nieko nesako, kitas tris galetu isgelbeti kitokia kompozicija. Ai, ir spalvos man keistokos paskutiniu triiju... gal WB ne toks?

QUOTE(kristukass @ 2012 01 26, 10:56)
Pas mus rytais dangus nusidazo ivairiausiom spalvom. Gaila, kad ne visa laika kamera salia manes.

QUOTE(kristukass @ 2012 01 26, 11:26)
Niu dar viena

QUOTE(kristukass @ 2012 01 26, 11:51)
Paskutine sios serijos. Cia kitoj pusej. Visose dangaus pusese (siaure, pietus, vakarai... ) buvo nusidaze skirtingai.

Paskutinioji man patinka, idomesne tokia, del to kalno apacioje. Kitos dvi - jei del spalvu rodei, tai na grazios tos spalvos, bet pacios nuotraukos nesako nieko, tik dangus grazus. Bet gal ne kritikai jas dejai, jei taip, tai prasok sita komentara smile.gif

Is jusu komentaru supratau, kad nuotraukos baisiai nevyke. Jei pati taip manyciau, ju kelus cia nebuciau. Suprantu kad cia nera kazkokios minties uzsleptos ar kito idomumo, tai tiesiog grazus peizazas, kaip ji mokejau taip pateikiau.. Buciau dekinga jei kas pakomentuotu ir pasakytu mano klaidas.  Ir kazkaip nelabai suprantu kodel mane taip visos uzsipuolet kodel eteri tersiu.. juk cia yra pradziamoksliu tema, kaip mokejau taip pateikiau tuos vaizdus, sutinku, kad jie nera sedevras, bet butu smagu isgirsti kas ir kodel negerai, kad galeciau ismokti daryti tuos sedevrus.. nes dabar atrodo kad as pradziamoksles fotkes sudejau i profiu tema doh.gif nepulkit gi, o padekit.. smile.gif

Niekas taves neuzsipuole, tiesiog pasake merginos savo nuomone 4u.gif Viskas cia, zinok, labai normalu - tu esi naujoke fotografijoj, tau tavo nuotraukos atrodo geros ir grazios, sudedi jas cia, ir isgirsti, kad nieko jose nera... nesmagu, bet naudinga. Nes butent taip ir mokaisi. Visos (ar dauguma) naujokiu ta pati praejo.

Ir dar - gal nedek po tiek daug nuotrauku iskart. Idek pora geresniu, kruopsciau atrinktu, tu, kurios tau pacios paciausio atrodo.

Va del pradziamoksliu/profiu temos tai tu teisi - pagrindinis kolektyvas cia jau seniai nebe pradziamoksles. Bet tai ir gerai - yra i ka lygiuotis, is ko mokytis mirksiukas.gif
Atsakyti
jau atsake i klausima tai istryniau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suprara: 26 sausio 2012 - 12:35