Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 21:23)
nes man kieme 50mm per platu  biggrin.gif  na ne visada , bet dažnai norisi siauriau kieme, kad nereiktų prilipus prie žmogaus veido fotkint smile.gif ir ant juostos irgi tą 85mm noriu naudot, nes man ant juostos 50 tukas kažkokia nesąmonė, man per platu visisškai  doh.gif

šiaip tai gera objektyvas smile.gif tik atkreik dėmesi kas jis fokusuoja iš toliau nei 50mm, nes po jo aš vis fokusuoju fokusuojo o tada dašunta kad būnu per arti smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 25, 21:51)
netikėkit, sumokėjau 25 žalius ir pff.

per mazai graziu budvardziu buvo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 25, 21:21)
O as atnesu spalvu  ax.gif
Mano pazaidimai su lasais blush2.gif

Man irgi lasiukai spalvose pasimeta. Laukiu dar mirksiukas.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 25, 21:23)
Nu net ziemos uzsinorejau su jusu snaigem, mergaites  wub.gif

As irgi... bet jau turbut nebus jos siemet pas mus cool.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 21:28)
tai dedi nuotrauką, ir mes komentuojam , ir bandai daryt geriau, ir taip be galo be krašto, iki begalybės, kol visi pradeda sakyti- ėėėė, aš iš taves tikėjausi jau kažko wow, o tu čia šūdą dedi  biggrin.gif

lotuliukas.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 01 25, 21:41)
As tik naujoke, bet kai kurie komentarai ismusa is veziu smile.gif Cia pas jus taip iprasta?
Mazdaug, va, jei spalva butu kaip saulelydzio, tik zalia, tada viskas butu puiku smile.gif

biggrin.gif Buna visokiu komentaru, juk kiekviena pagal save komentuoja, ir kaip tuo momentu atrodo. Atsirenki tiesiog, kas tau svarbu ir reikalinga is tu komentaru (kai jau ismoksti atsirinkti), ir eini toliau.

O man panasu i sustabdyta filmo kadra... ax.gif

Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 01 25, 21:52)
šiaip tai gera objektyvas smile.gif tik atkreik dėmesi kas jis fokusuoja iš toliau nei 50mm, nes po jo aš vis fokusuoju fokusuojo o tada dašunta kad būnu per arti smile.gif)))

aha, žiūrėjau, kad vos ne metro atstumu fokusuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 22:49)
biggrin.gif

kas kaip mato, kas kaip sugeba, tas taip kritikuoja wink.gif čia žinok nei vieno nera profesionalaus fotografijos kritiko wink.gif  atsirenki kritika kuri tau tiko, patiko, pasirodė logiška, ir tada darai išvadas smile.gif o kritikuot dėl to kad nepatiko kaip pakritikavo, tai... nu.. aij nzn biggrin.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 25, 23:03)

biggrin.gif Buna visokiu komentaru, juk kiekviena pagal save komentuoja, ir kaip tuo momentu atrodo. Atsirenki tiesiog, kas tau svarbu ir reikalinga is tu komentaru (kai jau ismoksti atsirinkti), ir eini toliau.
Aciu  mirksiukas.gif

Supratau 4u.gif dekui 4u.gif 4u.gif Kol kas tik bandau susigaudyti stebedama, tik sikart nesusilaikiau ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedreB @ 2012 01 25, 20:15)
man iš kažkur 200 kadrų vienas gavosi daugiau mažiau sufokusuotas ten, kur reikia... doh.gif

man tik tas isdeges desinys kampas trukdo g.gif
Papildyta:
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 25, 20:21)
O as atnesu spalvu  ax.gif

paskutine karunele man labai wub.gif tikm spalvu per daug, neatsiskleidzia lasu grozis, geriau vienspalvu fona ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snapper: 25 sausio 2012 - 22:31
ne nu mergos,pagailėkite a? kaip tiek prišnekėti per dieną doh.gif sorry,bet tik akimis permečiau,niekaip nespėju....

QUOTE(mamagute @ 2012 01 25, 16:30)
skaitinėju apie "cinematic" fotografijas...

"... Išskirtinis Kristinos Sereikaitės naratyvinis nuotraukų išdėstymas pats savaime sukuria paslaptį, nuojautą, leidžiančią žiurovui ieškoti atsakymo neuždarant jo fantazijos spąstuose. Žiūrint  į K. Sereikaitės fotografijas, gali įsivaizduoti ištisą garso takelį, įvairuojantį nuo spengiančios tylos iki neramaus vėjo šnarėjimo užuolaidose ir šiurpaus klyksmo“. Tad neveltui jos fotografijos apibrežiamos kaip kinematografiškos..."

geras, čia mano vardas ir pavardė mergautinė lotuliukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 18:21)
parašiau Vilbrai laišką, paklausiau kokią nuolaidą galėtų pritaikyti su Vilbros kortele, ir parašė, kad deja šiam obj nuolaidos netaiko  blink.gif  kas čia do krizė  doh.gif  man dar taip nebuvo su Vilbra, aš taip nežaidžiu biggrin.gif

žinok dabar jiems ten sistema pasikeitė,tiekėjai pasikeitė tai ir nuolaidos keitėsi

QUOTE(Yvette @ 2012 01 25, 19:51)

Aš šįryt dviguba teta tapau. Vat  wub.gif

SVEIKINU wub.gif
Atsakyti
Dalinuos šiandien atrastu perliuku - Jerome Liebling, Butterfly Boy, NYC, 1949
user posted image
Čia galima rasti daugiau jo darbų
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 01 25, 21:36)
Mirgu margu.. Per daug spalvų.  smile.gif Badyk ką nors įdomiau sugalvoti. Lašus gerai pagavai. Bet jie pradingsta tame spalvų margumyne.

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 25, 22:03)
Man irgi lasiukai spalvose pasimeta. Laukiu dar  mirksiukas.gif

QUOTE(snapper @ 2012 01 25, 22:36)
paskutine karunele man labai  wub.gif tikm spalvu per daug, neatsiskleidzia lasu grozis, geriau vienspalvu fona  ax.gif

Aciu uz komentarus 4u.gif Reiskia persistengiau, nes pirma fotkinau be jokio fono, bet pasirode kad reik spalvu, tai zaidziau su fonais. Pasirodo prisizaidziau ne i ta puse biggrin.gif Bet dar butinai bandysiu kada, nes patiko lasiukus gaudyt 4u.gif
Atsakyti
Jetau, kaip miela  wub.gif 
Man atrodo, cia jau toks "prisi...jimas "  gaunasi...Panasiai, kaip sakyti apie nuotrauka, kur zmogus is nugaros nufotografuotas : "faina, tik veido truksta".... doh.gif
As tik naujoke, bet kai kurie komentarai ismusa is veziu smile.gif Cia pas jus taip iprasta?
Mazdaug, va, jei spalva butu kaip saulelydzio, tik zalia, tada viskas butu puiku smile.gif

įprasta.

bet ne dėl to, mes viskuo nepatenkintos klimaksinės antys, o todėl, kad daugiau galvotum, kai kitą kartą fotkinsi. kartais iš šalies tiesiog objektyviai geriau matosi.
Atsakyti
Labas rytas

QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 25, 15:07)
as tai nepirkciau neciupinejus. bent jau kai as pirkau, tai piesinukai ir realus vaizdas labai skyresi. atrodo piesinuky stabilus, o realybej kazkoks vejyje siubuojantis berzelis

na aisku, viskas paprasciau apciupinejus, bet LT ir kainos didesnes doh.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 25, 15:31)
Atrodo neblogas, bet per vidury tai ten ten ne ketvirta koja, o vidurine kolona, gerai kad yra kabliukas, galima kazka sunkaus pakabint, kad dar labiau stabilizuot. Tik man gal kiek per aukstas, bet cia priklauso nuo ugio tavo. Geriausiai rinktis pagal akiu auksti, nes gi su virsugalviu nefotkinsi Dar reik ziuret pagal svori, nes jeigu bus per sunkus, kad ir koks geras butu su savim nusibos tampyt.
Ir dar - as turiu trikoji kurio minimalus aukstis - 58 cm ir man jis keliais cm per aukstas kai sakykim noriu kazka fotografuot ant staliuko, nes jis zemesnis. Tai i tai irgi reiktu kreipti demesi. Vienu zodziu tikriausiai supainiuojau dar labiau 

na mano 169cm ugis tai manau man jis kaip tik g.gif svoris jo 1kg (is aliuminio), tai gal normaliai, ar buna lengvesniu g.gif o tai as kiek suprantu galima gi ji ir zemesni padaryt, juk kojas kaip nori taip reguliuoji, ne tik maximali auksciausia padetis, bet va jei nusipirksi mazesni tai jau nepaaukstinsi..
Dabar tik supratau kam tas kablys doh.gif biggrin.gif aciu uz paaiskinimus 4u.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2012 01 25, 15:44)
Pasigrožėjimui: mažytis gamtos stebuklas..

grazu wub.gif

QUOTE(Gintarija86 @ 2012 01 25, 15:48)
Savijauta biski pagerejo, tai nusprendziau nuo fotiko dulkes nupusti ir tuo paciu pulteli isbandyti  Pasidariau keleta auto  Ryt-poryt bandysiu daugiau pasidaryti, minciu yra, tik siandien nebespejau, nes sutemo

man pirmas labiau wub.gif
as vakar ruosiausi tobulint auto, bet niekaip neprisiruosiau doh.gif bet uztat vaziuodama i darba pasiemiau fotika, kad gryzdama nufotkinciau gamtos grozi,pro kuri kasdien vaziuoju, kaip pavyko ji perteikt galesit pakomentuot, tuoj eisiu sukelsiu foto, tikiuosi bent kokia foto grazesne gavosi ax.gif

QUOTE(erikamaja @ 2012 01 25, 16:36)
Imam kokią temą, a, nes turiu dar dvi skolas ir vieną pasaką, nu nesigimdo ir fsio, gal užves...a?

as irgi laukiu nesulaukiu kol kokia tema apsispresit daryt.. rolleyes.gif
jau kelinta karta girdziu apie tavo kuriamas pasakas.. gal galima butu jas kur pamatyti? ax.gif

QUOTE(noisy-B @ 2012 01 25, 17:43)
Pabandžiau auto šiai savaitei lauke:

man grazu wub.gif ir ta skara visai tinka, pagyvina, zaismingesne foto padaro ax.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 01 25, 18:51)
Aš šįryt dviguba teta tapau. Vat

kaip faina wub.gif

QUOTE(PŪKITAS @ 2012 01 25, 20:57)
Laukiu kitu patvirtinimo

as manyciau gerai padarytas 4u.gif

QUOTE(GiedreB @ 2012 01 25, 21:15)
Pamačiau Laukinės snaiges, tai irg ėjau į balkoną su fotiku   

wow, super wub.gif gryzus namo ir as bandysiu, uzkretet lotuliukas.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 25, 21:21)
O as atnesu spalvu

paskutine ypac wub.gif o is kur tas margumas, su FS?
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 01 25, 22:41)

Man atrodo, cia jau toks "prisi...jimas "  gaunasi...Panasiai, kaip sakyti apie nuotrauka, kur zmogus is nugaros nufotografuotas : "faina, tik veido truksta".... doh.gif

na gal tame komentare neaiškiai surašiau... man ta foto dar labiau patiktų, kad vos daugiau veiduko apatinės dalies matytųsi, perdaug paslėpta nosytė , jausmas toks susidaro žiūrint, kad vaikiukui nepatogu... Tai va, pamačiau ir pajaučiau, tai tą ir parašiau biggrin.gif Tai taip negalima g.gif
Bet šiaip, kalbant apskritai, gali net mažas niuansiukas, detalė lemti foto nuotaiką, mintį, pagerinti ar sugriauti kompoziciją ir t.t. ir pan. Šiuo konkrečiu atveju ne man vienai tai kliuvo, tai vadinasi gal iš tikro koreguotinas dalykas... g.gif Taigi čia mes ir išsakome SAVO nuomones...

labas ryras 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(FLEXE @ 2012 01 25, 22:51)
Laba vakara,

Reik pagaliau isjungti stebetojos vaidmeni  ir jungtis i jusu buri (bureliu nelabai jau pavadinsi:) ) ax.gif zinau, kad esate dauguma susibendrave, tad bus sunkoka, nedrasu, bet gal pralauzysiu tuos ledus  smile.gif
Namu darbus ipusejau...uzstrigau su zoomu  doh.gif sigmutes nemegstu (nerandam bendros kalbos  biggrin.gif ), o su 70-200 namie ankstoka...o dar bele kaip besinori  doh.gif na gal ryt kas saus i galva ir galesiu pasirodyti smile.gif

sveika, junkis 4u.gif Po Naujų metų daug naujokių užderėjo, taigi viskas normaliai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagute: 26 sausio 2012 - 08:52