QUOTE(rG @ 2012 01 25, 16:01)
Dėl soft focuso obj nieko nežinau, tik tiek, kad jų labai nedaug, nes viską galima padaryt su PS.
ex, reikia tik MOKET
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 25, 16:02)
Na šiurpas šįkart, blogąja prasme Nužskaitau tokio pasiteisinimo
Foto , mano , tvarkomos tikrai minimaliai. PS tikrai neturiu, nemelavau .
Turiu Lightroomą, juo moku - šviesint, pakeist temperatūrą, paverst į jb, užmest kontrasto, paryškint - viskas.
Žemuogių pasakėlė - foto tvarkytos tuo pačiu Lroomu, tada surandu tinkamą textūrą, ją kur reikia pravalau, pašviesinu/ tamsinu taip pat su Lr ir užmetu ją ant foto, su Picasa , gėda, gėda man gėda. Bet taip darau. Esu užsispyrus ožka ir tingiu mokytis su PS, be to gaila pinigų tam reikalui, nemokamos programos nesisiunčiu iš principo , o gal dėl to, kad negalėsiu tingėt ir reiks mokintis, kada fotografuosiu tada
Jei pamatytum kiek laiko užtrukau prie Kalėdinių , nepatikėtum, lygiai tiek per kiek picasa sumeta . Žinoma, užtrunka, kol randi tinkamas textūras, bet tai tik tiek.
Darysim juk mytą paežerėj, kai prašils, pademonstruosiu
Foto , mano , tvarkomos tikrai minimaliai. PS tikrai neturiu, nemelavau .
Turiu Lightroomą, juo moku - šviesint, pakeist temperatūrą, paverst į jb, užmest kontrasto, paryškint - viskas.
Žemuogių pasakėlė - foto tvarkytos tuo pačiu Lroomu, tada surandu tinkamą textūrą, ją kur reikia pravalau, pašviesinu/ tamsinu taip pat su Lr ir užmetu ją ant foto, su Picasa , gėda, gėda man gėda. Bet taip darau. Esu užsispyrus ožka ir tingiu mokytis su PS, be to gaila pinigų tam reikalui, nemokamos programos nesisiunčiu iš principo , o gal dėl to, kad negalėsiu tingėt ir reiks mokintis, kada fotografuosiu tada
Jei pamatytum kiek laiko užtrukau prie Kalėdinių , nepatikėtum, lygiai tiek per kiek picasa sumeta . Žinoma, užtrunka, kol randi tinkamas textūras, bet tai tik tiek.
Darysim juk mytą paežerėj, kai prašils, pademonstruosiu
zinau zinau. u girls killed me. man taip patiko ir taip stengiausi pastebejau tokia tendencija, kai idedu visishkai paprasta foto, daugumai patinka, kai idedu mano mastymu ir matymo koki savo best'a - Sm neuzkskaito..
as irgi su Lroomu dirbu, manau jos tikrai pakanka, jei nedarai pasaku, kur jau ziauriai visko prikrauta, kur is foto daromas vos ne paveikslelis, na panashiai kaip dejau ta nuoroda vakar (ji mane ikvepe vakarinei auto fotkei, kur nemazhai retusuota, kad atrodytu netikra). bet man rodos pas tave LR su papildymais a la? as dievinu sia programa, man ji ziauriai patogi, bet nemoku det texturu (na ir man geda ziauriai del to), gal galetum pasakyt, kuri pas tave versija? ar siunteisi papildymu? kaip det tas texturas? vakare jei busi prie pc skype, gal pamokintum, m..? noreciau pabandyt kazhka panashas, dabar esu ieshkojimuose, viskas pabodo, tas naturalumas, noriu kazhka paexperimentuot su texturom, apdirbimais, blizguciais ir t.t. ir pan.
QUOTE(mamagute @ 2012 01 25, 16:30)
skaitinėju apie "cinematic" fotografijas...
"... Išskirtinis Kristinos Sereikaitės naratyvinis nuotraukų išdėstymas pats savaime sukuria paslaptį, nuojautą, leidžiančią žiurovui ieškoti atsakymo neuždarant jo fantazijos spąstuose. Žiūrint į K. Sereikaitės fotografijas, gali įsivaizduoti ištisą garso takelį, įvairuojantį nuo spengiančios tylos iki neramaus vėjo šnarėjimo užuolaidose ir šiurpaus klyksmo. Tad neveltui jos fotografijos apibrežiamos kaip kinematografiškos..."
"... Išskirtinis Kristinos Sereikaitės naratyvinis nuotraukų išdėstymas pats savaime sukuria paslaptį, nuojautą, leidžiančią žiurovui ieškoti atsakymo neuždarant jo fantazijos spąstuose. Žiūrint į K. Sereikaitės fotografijas, gali įsivaizduoti ištisą garso takelį, įvairuojantį nuo spengiančios tylos iki neramaus vėjo šnarėjimo užuolaidose ir šiurpaus klyksmo. Tad neveltui jos fotografijos apibrežiamos kaip kinematografiškos..."
nu va. sukurti tokia cinematic foto, reikia ne tik minties, idejos, ishpildymo, bet ir pajautimo. vien juodi remai neuztenka.
mane nuliudino mano vaizduote, nu taip norejau taip norejau kazhka su puoduku sugalvoti, bet nieko nesigavo. zinoma, nebandziau 10 kartu, tik 2, bet padarius 2 shotus, supratau, kad fignia. kazhkaip sausi ir vasari mano vaizduote miega. nekenciu tu menesiu.
QUOTE(aroonele @ 2012 01 25, 16:33)
Pasidžiaugiu, kad naujokių daug, fotografija tapo populiari kaip niekad
tai jau tikrai. kaip kadaise psichologija ir teise
QUOTE(Laukine25 @ 2012 01 25, 16:44)
Pasigrožėjimui: mažytis gamtos stebuklas..
gamtos stebuklas tai mielas, bet tas tavo uzblurinimas iki puses - neeee. matosi, kad dirbtinai. nepatiko. butu be - butu kitas reikalas.
QUOTE(Gintarija86 @ 2012 01 25, 16:48)
Labas
1. dar bandyciau jb. ryshknai akis? ar cia natur produkt? labai stiklines.
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 25, 16:50)
reikia butinai zooma nusipirkt... kitaip kazi, ar priims i tema...