Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

aroonele, nustatymai buvo tokie islaikymas (1/80), diafragma f/1.4, iso 200 biggrin.gif Fokusuoju centriniu tasku 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(vilte90 @ 2012 01 25, 15:33)
Beje, mano naudojama technika: Nikon D90 + Nikkor 50mm f/1.4 + Nikkor 18-105mm

QUOTE(vilte90 @ 2012 01 25, 15:46)
Beje, užkliuvo viena užduotis, kurioje reikia keisti židinio nuotolį, o jei objektyvas nekintamo židinio?

rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 25 sausio 2012 - 16:06
savo du pvz kur dėjau cinematic temai, tai vadovavausi vien nuojauta
... rG nepatiko spalvos, bet šiuo atveju apie jas kol kas negalvojau blush2.gif Ir dar nesuprantu, kokios jos turi būt...

va, kinematografiškumas poezijoj, rG supras matyt...

"...
2004-ųjų metų Poetinio Druskininkų rudens premija už geriausią debiutą buvo skirta Donatui Petrošiui... Čia nepaprastai stipriai ir įtaigiai veikia prisiminimo, praeities įamžinimo estetika. Ryškus kinematografiškumas yra vienas būdingesnių poetinio stiliaus bruožų. Tarsi kino kronikoje prabėga nugyventos savaitės kadrai eilėraštyje „Savaitės žmogus“, vykusiai pagauti ir „įtekstinti“ vaizdo fragmentai eilėraštyje „Susilaikymas nuo sprendimų“. Didelį estetinės energijos krūvį turi vienas ankstyviausių rinkinio eilėraščių, 1998 m. datuotas „Mano brolis kinas“. Vaikystės prisiminimų kadrų virtinė, sudygsniuota sodria provincijos žargono leksika, kuria autentišką, nepaprasto grožio praeities fotografiją . Šiame eilėraštyje kinematografiškumas sujungia raiškos ir turinio plotmes: sūnus ir tėvas rengia kino seansus savo gimtajame kaime.

štai ir mudu su tėvu ateinam padoriai vėluojam
šiam anonse žadėdami lapkričio pelkes ir ledą
po ištižusį žvyrą sušlapusias kojas kilnojam
juoston susuktą brolį paerzinti vedam

virš užspringusio kaimo jo tuščios rankovės švytuoja

na brolau pakartok ant paklodės tą miklią daiktiją
tą pagirtą tarp nuodėmių velniavą reginį stiklo
akies spinduliuotą kad atviptų žandikauliai ir paną Mariją
prašytų ne šilto lietaus o kartotų šią mantrą norime kino

Pasakotojas prisiima nuotraukų albumo komentatoriaus vaidmenį, autobiografinės kino kronikos įgarsintojo amplua. Lakoniška, tačiau tiksliai užčiuopta detalė – kaip laiku sustabdyta kino juosta ar objektyvo įamžinta tikrovės, praeities akimirka – savyje talpina nutylėtą, nutrauktą, neišsakytą autonomišką istoriją:

Žolinė viena ranka sudeginu grūdų sandėlio variklį liks randas
Vakaras niekada nesakyk niekada J. Bond kultūros namuose
riešas suvystytas rankšluostyje
Rytas rentgenas plius sutrupinta alkūnė palata nauji draugai
atvirom galūnėm

..."
labai savotiškos eilės... 4u.gif
atsiprašau už off'topicą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagute: 25 sausio 2012 - 16:05
QUOTE(Gintarija86 @ 2012 01 25, 17:02)
aroonele, nustatymai buvo tokie islaikymas (1/80), diafragma f/1.4, iso 200 biggrin.gif Fokusuoju centriniu tasku  4u.gif

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 01 25, 16:00)
Brum, yra bučiuojantis smile'as. Pačioje apačioje šypsenų langelio.  tongue.gif
Toks ---> oro_buckis.gif

ne, netinka sitas. cia, matai, gaunantis bucinius savanaudis smile.gif man reikia tokio, kad atrodytu, jog as duodu biggrin.gif kazkaip keista, kad SM nera.. kur dulkinasi netgi yr biggrin.gif nesuprantu logikos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 25, 16:50)
reikia butinai zooma nusipirkt... kitaip kazi, ar priims i tema...

Jei čia bandėte pasišaipyti, tai nemanau, kad išėjo.

QUOTE(rG @ 2012 01 25, 17:02)

Na, aš tikrai žinau, kokią techniką pati naudoju, tiesiog visų pirma klausiau dėl to, kad labai retai naudoju 18-105 objektyvą, tad galvojau, gal įmanoma išvengti tos užduoties, o visų antra, klausiau ir dėl tų, kurios iš tikro galbūt neturi zoom'o smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 25, 15:53)
Nu, bet ot kokia.
Dar jai bučininių smailikų reikia tongue.gif , ką gi bučiuot ruošies unsure.gif

ka ka, vyrus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilte90 @ 2012 01 25, 16:14)
Na, aš tikrai žinau, kokią techniką pati naudoju, tiesiog visų pirma klausiau dėl to, kad labai retai naudoju 18-105 objektyvą, tad galvojau, gal įmanoma išvengti tos užduoties, o visų antra, klausiau ir dėl tų, kurios iš tikro galbūt neturi zoom'o smile.gif

O jus zinot toki zodi-"juokauti"?
Atsakyti

ateina pasikele zmones, nesupranta bajeriu ir tingintys paskaityti senas temas..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 25, 16:17)
ateina pasikele zmones, nesupranta bajeriu ir tingintys paskaityti senas temas..

:*

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 01 25, 16:19)

nu jo, sitas is bedos tiks. senoviskas, be animacijos, bet ka darysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 25, 16:05)

Čia apie kiną eilės, tai nebūtinai reiškia, kad jos kinematografiškos (apie sviestą eilės bus sviestiškos? smile.gif Visų elių neskaičiau smile.gif
Įdomus irgi reikalas, aš renku apie fotografiją literatūrą, kol kas turiu vos keletą biggrin.gif Bložė, Granauskas lyg, dar kažką kažkur pasižymėjau.
Vienas smagiausių apie meną mene yra man Gedos "Žodžių apsauga" - Kaip žmones, vaikeli, / Žodžius turim saugot, / Be vienos raidelės / Gali griūt pasaulis. // Imkim kad ir A, / Kaip ji pastatyta! / Patrauk pagalėlį / Šitą arba kitą / ir t. t. biggrin.gif

Aš tai manau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 25 sausio 2012 - 16:32