Neturiu jokio filtro ant savo "ubagiuko" . Kokie būtų must have, ir ar juos siunčiates iš ebay?
QUOTE(vilte90 @ 2012 01 25, 14:11)
Kaip suprantu, čia vyksta kažkokių namų darbų atlikimas? Paskaitinėjus temą, susidaro įspūdis, kad čia jau nebe pradžiamokslis, o gerokai pažengusių fotografių kampelis
Visokių čia yra
Pati matau irgi iš tų visokių.
Sveika prisijungus.
Iš nuotraukų suprantu, kad ND nebus sunku padaryt. Jie kol kas stojant į šį klaną -pivalomi
QUOTE(Maggie @ 2012 01 25, 14:22)
seniai turi? ne karto nebandei? davai padaryk fotke ir parodyk koks gaunasi rezultatas? kur ju yra pirkt? uz kiek?
netgi 5 filtrai? ir visi soft focusui skirti? ar ne?
senai pirkau, gal prieš 3-4 metus vienas softeness, kitas close up +2, dar vienas pamirsau kaip vadinasi- ten toks dvigubas stikliukas, juodas, nuo atspindžių visokių, gali tipo pro mašinos langą fotkint, ir nesimato ant stiklo atspindžiu- poliarizacinis gal koks, ar kaip jis vadinas.. kitas UV filtras, ir dar vienas warm filtras..
jei vaikas teiksis siandien eit pietų miegot kol nesutems, tai pabandysiu nufotkint
o kiek jie po vieną kainuoja tai aš nežinau, reikia žinot ten, domėtis jais, nes ten tokios pat paskirties filtras gali kainuot ir 30 lt ir 300 lt, ten nuo stiklo kokybės priklauso.. o ar pas mane kokybiški, aš nežinau, HOYA parašyta, bet tas man nieko nesako bet kadangi taip papigiai pardavė per akciją, tai vadinas šūdą kokį pasiūlė o pirkt būna tarkim vilbroj, ar ebay, pagal objektyvo diametrą reikia prisitaikyt, užsisuka ant objektyvo va toks stikliukas ir viskas stikliukas
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 25, 14:08)
Ar tiktu tokia nuotrauka i cinematic tema? Meginu suprasti, su kuo tas nuotraukos kinematografiskumas valgomas...
Kad gal ne. Manau būten šioj lyg trūksta pagrindinio veikėjo ( na tipo to geriečio apie katrą kartina ), nes dabar visi kažką veikia , bet nėra to, kas pasakotų dėl ko sustabdei filmą ir rodai mums.
Čia aišku tik IMHO, kaip dabar madinga sakyt.
Nes kol kas aš dar neįkertu, kaip ir kas čia teisingai turi būt
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 25, 15:35)
Maggie, portreto šį sykį nesupratau. Man Tavo auto visuomet - ledas. Nu šįart - ne, net šiurpas kūnu nubėgo.
bet tai kaip faina! (kad siurpa kelia, taip norejau, kad taip ir butu, tik va nekokybishkai pavyko matyt) reikia bliamba su PS pradet dirbt, kad normaliai gera siurpinancia foto sukurt.
tu kazhkada minejus, kad nemoki PS, bet tai kaip tada sukuri visas savo pasakas? juk ten su PS viskas? na tarkim, kad ir zemuogiu pasakele? ar visos kitos (kai kaledu laukei), ten matosi, kad nemazhai dirbeta prie foto. arba kai parodei siek tiek kuno, bet neblogai uzmaskuoji, na lyg rukas, lyg actionas, lyg lyg. kaip darai? ne su PS..?
kur Brum, dar nuo jos pshepalkos (malku) negavau
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 14:26)
na man čia ne cinematic, o tik ant nuotraukos juodi rėmai uždėti.. nėra to įspūdžio, o ko trūksta, na reikia pagalvot ilgiau, gal kas pakomentuos dar, man galva nelabai dirba dabar
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 25, 14:43)
Kad gal ne. Manau būten šioj lyg trūksta pagrindinio veikėjo ( na tipo to geriečio apie katrą kartina ), nes dabar visi kažką veikia , bet nėra to, kas pasakotų dėl ko sustabdei filmą ir rodai mums.
Aciu, supratau Man atrode (nors nebuvau visai tikra, prisipazistu), kad sioje nuotraukoje lyg ir buvo tas sustabdyto kadro ispudis (nors praktiskai kiekviena gatves nuotrauka yra sustabdytas kadras ), bet akivaizdu, kad vien to neuztenka.... galgi tikrai to pagrindinio veikejo truksta?
aj ir dar. cinematic kazhkokia keistai lengva tema, manau reiketu daugiau pasukti galvele, nes realiai bet kokia foto tiktu jei tik juodu remus uzdedi. cia labai easy. pabandykit cinematic be remu, is karto susiaureja pasirinkomas
Na man tai ne. Jei nuotrauka turi ta kazka kinematografisko, tai ir turi, su remais ar be ju. Bet faktas, kad is pradziu reiketu tinkama nuotrauka pasirinkti, o tik paskui jau tuos remus deti
QUOTE(suprara @ 2012 01 25, 10:24)
noriu jums parodyti kelias savo foto, kurios man patinka, bet noreciau kad jus pakomentuotumet.. buciau dekinga
Man trecia patiko
QUOTE(_buterfly_ @ 2012 01 25, 11:41)
Keliu savo ND, praejusi karta izeidziau siukslininkus, tikiuosi dabar sodininku neizeisiu
Man skirtumo tarp antros ir trecios beveik nesimato
QUOTE(suprara @ 2012 01 25, 12:33)
kad tureciau nors kiek patirties pasakyciau kam ir kokio man jo reikia, bet kai neturiu
Mano patarimas butu toks - pirk toki, kuris nebus per zemas. Isivaizduok kad noredama pafotografuoti kad ir gamta gausi kiekviena karta lenktis. Kartu su nuotraukom manau ir nugaros skausma turesi Ir dar labai svarbu kad butu stabilus
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 25, 14:18)
P.S Dėl estetikos nuotraukose, na, man tai čia tas pats kaip maistas purvinoje lėkštėje.Ir net jei be proto gražus kavinės padavėjas mane bandytų įtikint, kad atėjau valgyt, ne lėkštėm grožėtis - neįtikintų.
Man kazkaip nesesiseka nufotkint kazko kad bent man patiktu. Pagal paveiksliuka, kur buvo kazkas ikeles, tai isigijus fotoaparata tureciau i kiekviena nuotrauka ziuret kaip i sedevra , o as kazkaip is karto perejau prie "ka fotkinu, viskas s*das"... Tai ir parodyt neturiu ka
dekui uz pastebejimus, einu perdirbti savo ND
aj ir dar. cinematic kazhkokia keistai lengva tema, manau reiketu daugiau pasukti galvele, nes realiai bet kokia foto tiktu jei tik juodu remus uzdedi. cia labai easy. pabandykit cinematic be remu, is karto susiaureja pasirinkomas
Nežinau ar taip paprasta. Man atrodo labai sunku. Pavyzdžiui, viena iš mergaičių idėjo pora nuotraukų, kurios tiktų. Man jos buvo visai gal ir tinkamos, bet spalvos ne. Kinas juk nebūna toks kaip rodo per analoginę LNK, spalvos, kokybė, sodrumas, ar kt. niuansai jei yra neformatas. Turi būti judesys, veiksmas. Dėl to aš ir sakiau Kikei, kad man jos nuotraukos tam žaidimui nėra tinkamos, nesvarbu, gražios, negražios, alia tai cinematic arba ne, nemoku kitaip pasakyt. Kur įdėjo nuorodą Sm, taigi viskas labai gerai matos daugelyje nuotraukų
Dėl soft focuso obj nieko nežinau, tik tiek, kad jų labai nedaug, nes viską galima padaryt su PS.
labai aciu visoms pakomentavusioms mano foto ir uz pagyras ir uz kritika
supratau, rinksiuosi savo ugio tuomet pakolkas man sitas labiausiai patiko.. 4 kojos, turetu but tvirtas gal http://www.ebay.com/...=item2a128654f1
su tais filtrais ir mane sudominot..
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 25, 14:55)
Mano patarimas butu toks - pirk toki, kuris nebus per zemas. Isivaizduok kad noredama pafotografuoti kad ir gamta gausi kiekviena karta lenktis. Kartu su nuotraukom manau ir nugaros skausma turesi Ir dar labai svarbu kad butu stabilus
supratau, rinksiuosi savo ugio tuomet pakolkas man sitas labiausiai patiko.. 4 kojos, turetu but tvirtas gal http://www.ebay.com/...=item2a128654f1
su tais filtrais ir mane sudominot..
QUOTE(Maggie @ 2012 01 25, 14:46)
bet tai kaip faina! (kad siurpa kelia, taip norejau, kad taip ir butu, tik va nekokybishkai pavyko matyt) reikia bliamba su PS pradet dirbt, kad normaliai gera siurpinancia foto sukurt.
tu kazhkada minejus, kad nemoki PS, bet tai kaip tada sukuri visas savo pasakas? juk ten su PS viskas? na tarkim, kad ir zemuogiu pasakele? ar visos kitos (kai kaledu laukei), ten matosi, kad nemazhai dirbeta prie foto. arba kai parodei siek tiek kuno, bet neblogai uzmaskuoji, na lyg rukas, lyg actionas, lyg lyg. kaip darai? ne su PS..?
Na šiurpas šįkart, blogąja prasme Nužskaitau tokio pasiteisinimo
Foto , mano , tvarkomos tikrai minimaliai. PS tikrai neturiu, nemelavau .
Turiu Lightroomą, juo moku - šviesint, pakeist temperatūrą, paverst į jb, užmest kontrasto, paryškint - viskas.
Žemuogių pasakėlė - foto tvarkytos tuo pačiu Lroomu, tada surandu tinkamą textūrą, ją kur reikia pravalau, pašviesinu/ tamsinu taip pat su Lr ir užmetu ją ant foto, su Picasa , gėda, gėda man gėda. Bet taip darau. Esu užsispyrus ožka ir tingiu mokytis su PS, be to gaila pinigų tam reikalui, nemokamos programos nesisiunčiu iš principo , o gal dėl to, kad negalėsiu tingėt ir reiks mokintis, kada fotografuosiu tada
Jei pamatytum kiek laiko užtrukau prie Kalėdinių , nepatikėtum, lygiai tiek per kiek picasa sumeta . Žinoma, užtrunka, kol randi tinkamas textūras, bet tai tik tiek.
Darysim juk mytą paežerėj, kai prašils, pademonstruosiu
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 25, 14:35)
net šiurpas kūnu nubėgo.
Tai gerai tada Papildyta:
QUOTE(Nieko sau @ 2012 01 25, 14:36)
Neturiu jokio filtro ant savo "ubagiuko" . Kokie būtų must have, ir ar juos siunčiates iš ebay?
Nereik tų filtrų, aš nuėmiau ir pamačiau, kad kokybė geresnė (dariau testukus) - UV, polaroidiniai ir pan., šiaip gal gerų firmų ir matos kokie tai pagerinimai, man nesimatė, tik trukdė grynesniam vaizdui (aišku neakivaizdžiai, bet po ilgų bandymų, pamačiau, kad geriau be filtro)
Vieno, ko man reik, tai ar filtro, ar lapelio kokio ar šiaip stikliuko, kai noriu patamsint šviesioj aplinkoj, nes kaip išsisukčiau nežinau