Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2012 01 25, 14:43)
norėčiau kritikos...

man kažkaip trūksta tos paslėptos veiduko dalies... gal kad vos vos daugiau jo matytųsi 4u.gif
Atsakyti
gotte, labai labai wub.gif
Atsakyti
Ar tiktu tokia nuotrauka i cinematic tema? Meginu suprasti, su kuo tas nuotraukos kinematografiskumas valgomas... g.gif

user posted image
Atsakyti
Kaip suprantu, čia vyksta kažkokių namų darbų atlikimas? Paskaitinėjus temą, susidaro įspūdis, kad čia jau nebe pradžiamokslis, o gerokai pažengusių fotografių kampelis smile.gif

Na, o aš fotografija užsiiminėju dar visai neilgai, apie pusę metų smile.gif Labiausiai traukia portretai, todėl tik nusipirkusi fotiką, iškart pradėjau ne nuo gamtos ar gyvūnų, kaip daugelis, bet nuo žmonių. Dabar jau kokį mėnesį nebuvo laiko surengti jokios fotosesijos per tą nelemtą egzaminų sesiją (na tik kartą, kai buvo tam tikri užsakovai su tam tikrais norais, bet ne savo malonumui), bet grįžusi į Vilnių jau kažką organizuosiu, nes nagai jau niežti pačiai smile.gif

O čia galite pažiūrėti mano keletą kuklių fotografijų: http://www.flickr.com/photos/vilte90/ Gal kažkas įstrigs ir patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilte90 @ 2012 01 25, 15:11)
Kaip suprantu, čia vyksta kažkokių namų darbų atlikimas? Paskaitinėjus temą, susidaro įspūdis, kad čia jau nebe pradžiamokslis, o gerokai pažengusių fotografių kampelis smile.gif

Na, o aš fotografija užsiiminėju dar visai neilgai, apie pusę metų smile.gif Labiausiai traukia portretai, todėl tik nusipirkusi fotiką, iškart pradėjau ne nuo gamtos ar gyvūnų, kaip daugelis, bet nuo žmonių. Dabar jau kokį mėnesį nebuvo laiko surengti jokios fotosesijos per tą nelemtą egzaminų sesiją (na tik kartą, kai buvo tam tikri užsakovai su tam tikrais norais, bet ne savo malonumui), bet grįžusi į Vilnių jau kažką organizuosiu, nes nagai jau niežti pačiai smile.gif

O čia galite pažiūrėti mano keletą kuklių fotografijų: http://www.flickr.com/photos/vilte90/ Gal kažkas įstrigs ir patiks smile.gif

http://www.flickr.co.../in/photostream labai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2012 01 25, 11:41)
Keliu savo ND, praejusi karta izeidziau siukslininkus, tikiuosi dabar sodininku neizeisiu

Neužskaitau.
Net jei ir nebūtų sakinio viršuje, visvien neužskaityčiau.
Nieko neįžeidei, nėra čia įsižeidžiančių, patikėk manau visom kaip nuo žasies vanduo, būna čia visokių ir trūliko vairuotojom išvadina ir dar viskokio gėrio gali išgirst biggrin.gif
Kenki pati sau ir tiek.
Va pvz., puodukų žaidime, teisingai išgirsta kritika kokius rezultatus atnešė ( kalbu apie maijaz)
Nesakau, kad tema - mokomės girdėt, bet tai irgi pravartu biggrin.gif

Papildyta:
Gotte, gražus šviesumas, bet vaikiukas per daug įkniubęs.

P.S Dėl estetikos nuotraukose, na, man tai čia tas pats kaip maistas purvinoje lėkštėje.Ir net jei be proto gražus kavinės padavėjas mane bandytų įtikint, kad atėjau valgyt, ne lėkštėm grožėtis - neįtikintų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 25 sausio 2012 - 14:25
QUOTE(suprara @ 2012 01 25, 11:24)
noriu jums parodyti kelias savo foto, kurios man patinka, bet noreciau kad jus pakomentuotumet.. buciau dekinga 4u.gif

man patiko paskutine, megstu tokias "blizgancias" fotkes. tik as bandyciau koreguot tiek wb, tiek spalvishkai pazhaist daugiau, nors esamas variantas irgi neblogas. visos kitos man neaishkios. na blikiai dar neblogi, bet informacijos truksta, cinkelio kokio.
QUOTE(rG @ 2012 01 25, 11:46)
Tai ir objektyvų yra soft fokusui, bet čia nelabai apie tai, nes ten jau visai taip rūkelis gaunasi. 

o kas tai yra? man gal aktualu, noreciau pasizaist. cia kaip objektyvai ar kaip filtrai (kaip pvz macro ziedai?)? papasakokit.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 11:40)
kad nebūtų aštraus fokuso, yra toks filtras- softennes, ar kažkaip taip vadinasi smile.gif aš tokį turiu savo 50-tukui, bet kažkaip niekad nebadžiau užsidėti smile.gif reiks gal kada pabandyti smile.gif

seniai turi? ne karto nebandei? davai padaryk fotke ir parodyk koks gaunasi rezultatas? kur ju yra pirkt? uz kiek?
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 11:52)
kažkada vilbroj kai 50 tuką pirkau, tai buvo dar akcija filtrams, tai man pasiūlė už 125 lt paimt 5  filtrų komplektą su visu keisu, tai va ir turiu visokių smile.gif

taip bandau sumažinti skirtumą, kad kuo mažiau iki 85-tuko reiktų dasidėt biggrin.gif

netgi 5 filtrai? ir visi soft focusui skirti? ar ne?

intensyviai pardavineji. saunuole. as taip nemoku atsikratyt to, ko nereikia, dulka ir tiek, nors realiai pardavus nereikalinga manta, gal ir puse sumos tureciau 50mm 1.4 lotuliukas.gif
QUOTE(_buterfly_ @ 2012 01 25, 12:54)
f/4 o islaikymo jetau neatgaminu kiek jis buvo... g.gif  vakar fotogrfavau ir uzkrito...

o su tuo fokusu man ziuriu visada sunkoka sufokusuoti tolimesnius daiktus

tam ir yra skirtas 1 namu darbas. ishmokt fokusuot. jei taip tamsu, kelk iso, ijunk lempa kokia, kad ir prie dirbtines shviesos. arba perdaryk dienos metu, prie lango pvz.
QUOTE(gotte @ 2012 01 25, 14:43)
norėčiau kritikos...

sioje foto man labai nepatogiai prispausta nosyte, einu i flickr.

Papildyta:
aj ir dar. cinematic kazhkokia keistai lengva tema, manau reiketu daugiau pasukti galvele, nes realiai bet kokia foto tiktu jei tik juodu remus uzdedi. biggrin.gif cia labai easy. pabandykit cinematic be remu, is karto susiaureja pasirinkomas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 25, 14:08)
Ar tiktu tokia nuotrauka i cinematic tema? Meginu suprasti, su kuo tas nuotraukos kinematografiskumas valgomas...  g.gif

na man čia ne cinematic, o tik ant nuotraukos juodi rėmai uždėti.. nėra to įspūdžio, o ko trūksta, na reikia pagalvot ilgiau, gal kas pakomentuos dar, man galva nelabai dirba dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 25, 14:18)
Net jei ir nebūtų sakinio viršuje, visvien neužskaityčiau.

biggrin.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 11:15)
o, labai įdomią diskusiją užvedė, apie nuotraukų kopijavimą  biggrin.gif

http://www.efoto.lt/...aip_pat#pagetoc

Paskaitinejau atidziau apie ta teismo sprendima, ir pagalvojau, kaip lengva is muses drambli padaryti. Kiek supratau, siuo atveju eina kalba apie dvi konkuruojancias firmas, ir antroji jau ne karta kopijavo pirmosios nuotraukas, del to anie ir padave i teisma. Viskas lyg ir suprantama. Bet kai ziuri i tas dvi konkrecias nuotraukas, tai vis tiek kazkaip absurdiskai skamba sprendimas, kad copyright pazeistas. Copyright kam? Monochrominei Big Beno ir Parlamento rumu nuotraukai, pagyvintai raudonu dviauksciu autobusu? Be rysio, ir tiek.

Nors tebesilaikau nuomones, kad jei samoningai kazka kopijuoji, nesvarbu, del kokiu priezasciu, tai reiketu si fakta pamineti. Jau nekalbu apie akivaizdziu kopiju komercini panaudojima... Bet velgi, kas irodys, kad buvo specialiai nukopijuota, o ne netyciukas? cool.gif
Atsakyti
Sveikos

rG prajuokino is pat ryto, liuks thumbup.gif

QUOTE(neiste @ 2012 01 24, 20:25)
Kaip Jums toks koliazas?

patinka spalvos ryskumas, bet kaip koliazas tai per daug visko, nezinau kur ziureti

QUOTE(gotte @ 2012 01 25, 12:43)
norėčiau kritikos...

patinka man tokios,svelnios pastelines spalvytes thumbup.gif
o ir nestuke atpazinau is kito skyrelio kur bendraujam thumbup.gif
QUOTE(vilte90 @ 2012 01 25, 13:11)

sveika prisijungusi, kiek matau is nuotrauku tai irgi ne pradziamokle smile.gif
Papildyta:
QUOTE(suprara @ 2012 01 25, 09:24)
noriu jums parodyti kelias savo foto, kurios man patinka, bet noreciau kad jus pakomentuotumet.. buciau dekinga 4u.gif

3cia ir 4ta labai patiko, vis grizta ir grizta zvilgsnis prie ju, idomiai sugalvota 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snapper: 25 sausio 2012 - 14:29
Uzlinko mano photobucket, per kuri foto keldavau verysad.gif nieko nebepadaru, nei nuorodu foto ikelt i SM duoda, nei nauju foto i ji sukelt verysad.gif

Kur jus ten Flirk'u naudojates? g.gif
Atsakyti
Maggie, portreto šį sykį nesupratau. Man Tavo auto visuomet - ledas. Nu šįart - ne, net šiurpas kūnu nubėgo.
Atsakyti