Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 11:40)

Papildyta:
man nesigauna jokių niutono žiedų  schmoll.gif  procentras ištiesintas juosteles duoda, tai problemų nėr su jokiais žiedais smile.gif

tai kad kai ištiesinta - tada ir didžiausia tikimybė gauti. sulimpa abu lygūs paviršiai. ypač c-41 proceso. ir ypač- jei dėti pagrindu prie stiklo.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2012 01 25, 11:16)
tai kad kai ištiesinta - tada ir didžiausia tikimybė gauti. sulimpa abu lygūs paviršiai. ypač c-41 proceso. ir ypač- jei dėti pagrindu prie stiklo.

nežinau, man nei karto nieko panašaus nebuvo smile.gif o kai suraitytą bandžiau dėt, tai prasikeikiau.. buvo visko.. ir tam dėkle niutono žiedai darėsi, ir ant stiklo (čia su siaura man taip buvo)
Atsakyti
Keliu savo ND, praejusi karta izeidziau siukslininkus, tikiuosi dabar sodininku neizeisiu

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _buterfly_: 25 sausio 2012 - 11:46
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 24, 18:01)
man tai būna, kambary pvz pas mane visos oranžinės sienos, tai labai grybauja white balance.. o pvz vakar reikėjo baltą plokštelę nufotkint prie dirbtinės šviesos, tai ilgai knisausi  doh.gif

aš tai prie dirbtinio apšvietimo bandau su Kelvino laipsniais pažaist, tai visai neblogai galima nusistatyt 4u.gif

QUOTE(neiste @ 2012 01 24, 22:25)
Kaip Jums toks koliazas?

labai daug nuotraukyčių, viskas mirga marga, perpus gali drąsiai mažint 4u.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 01 24, 22:41)
Merginos ir vaikinai. Jei kas fotografuojat miesto vaizdus, maistą, gamtą ir sutiktumėt leisti jūsų foto panaudoti atviruko spausdinimui atsiliepkit. Čia visų nesuseksiu, jei ką, man į až galit rašyti ir nuorodas į foto įdėti. Tinka tiek spalvotos, tiek jb. Svarbu kokybiškos foto.

turėčiau tinkamų- tikrai duočiau 4u.gif

QUOTE(Ainoa @ 2012 01 25, 02:05)

mamagute
patiko cinematikos nuotraukeles  bigsmile.gif

smagu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2012 01 25, 11:41)
Keliu savo ND, praejusi karta izeidziau siukslininkus, tikiuosi dabar sodininku neizeisiu

nepurkštauk tongue.gif

su fokusu kaip ir gerai viskas, tik tamsoka, išlaikymą ilgesnį reikėjo rinktis.. na žiūrim ar kitos užskaitys
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2012 01 25, 11:41)

biggrin.gif Is esmes gerai, bet fokusas antroj ir trecioj nuotraukoj labai jau "minkstas". Su kokiais nustatymais fotografavai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 25 sausio 2012 - 11:49
QUOTE(Delicious @ 2012 01 24, 17:16)

man visai patiko toks zoliu apdirbimas, kitaip ir gan idomiai. pirmoji faina. turi daugiau savo zolynejimu? tiesiog idomu pasiziuret, kaip kas pateikima gamta ziema.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 24, 17:52)
jei jpg, ne visada įmanoma sunormalizuot white balance

bent jau mano nuomone, nustatyt teisinga wb (fotke, kur ziema, sniegas, keistos spalvos) jog faile beveik neimanoma. vivishkas sh..
QUOTE(rG @ 2012 01 24, 20:27)
Padurniavimas, rimtai nepriimkit (tiesiog neišėjo nė viena pageidauta išraiška).

nu idomiai. bet kaip laikesi puodukai?
QUOTE(rG @ 2012 01 24, 20:31)
Aš aštraus fokuso pakęst negaliu, todėl man labai keista žiūrėt į tą, kur su pieštuku biggrin.gif

lotuliukas.gif I feel ya. keistuole smile.gif
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 24, 20:45)
Gal dar ir butelį imam biggrin.gif

vamzdiec biggrin.gif

p.s. neuzhskaitau namu darbu su obuoliais. tamsu, truksta fokuso ir nematau as skirtumo ryshkiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 25 sausio 2012 - 11:52
QUOTE(_buterfly_ @ 2012 01 25, 12:41)

Prajuokinai lotuliukas.gif
man norėtųsi šviesiau smile.gif Fokusas nelabai ryškus 2 foto, kaip jau minėjo Juržolė smile.gif Atrodo, lyg sudrebinta ranka būtų smile.gif Aš siūlyčiau tuos pačius obuoliukus perfotografuoti, pakėlus arba iso, arba dar labiau sumažinus išlaikymą, kad būtų šviesiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 25, 13:49)
biggrin.gif Is esmes gerai, bet fokusas antroj ir trecioj nuotraukoj labai jau "minkstas". Su kokiais nustatymais fotografavai?

f/4 o islaikymo jetau neatgaminu kiek jis buvo... g.gif vakar fotogrfavau ir uzkrito...

o su tuo fokusu man ziuriu visada sunkoka sufokusuoti tolimesnius daiktus
Atsakyti
Noisy-B, o la la, aciu jums uz komentarus 4u.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 10:40)
kad nebūtų aštraus fokuso, yra toks filtras- softennes, ar kažkaip taip vadinasi smile.gif aš tokį turiu savo 50-tukui, bet kažkaip niekad nebadžiau užsidėti smile.gif reiks gal kada pabandyti smile.gif

man jau jo reikia doh.gif lotuliukas.gif as tik nelabai suprantu kurioj vietoj tas filtas dedasi mastau.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 10:52)
taip bandau sumažinti skirtumą, kad kuo mažiau iki 85-tuko reiktų dasidėt biggrin.gif

jetus kiek tu visko turi doh.gif

Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2012 01 25, 11:56)
Noisy-B, o la la, aciu jums uz komentarus 4u.gif
man jau jo reikia  doh.gif  lotuliukas.gif as tik nelabai suprantu kurioj vietoj tas filtas dedasi mastau.gif

ant objektyvo, stikliukas toks užsisuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2012 01 25, 12:41)

visu pirma, nepyk del to palyginimo mirksiukas.gif Paziurek i nuotraukas ir pagalvok, jei jos nebutu tavo, ar tau patiktu ( cia apie ankstesnes).

Dabar apie obuolius smile.gif

Siulyciau padaryti didesnius tarpus tarp ju... Ir pasirink sviesu fona - bus lengviau, sviesesne nuotrauka gausis... Jei namie tamsu - padidink ISO, fotografuok netoli lango, kad sviesa butu is sono...
Ir bus viskas ok, pabandyk mirksiukas.gif
O kokiu objektyvu fotografuoji? gal tamsus labai, tai ir nelengva tau ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti