Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

noriu jums parodyti kelias savo foto, kurios man patinka, bet noreciau kad jus pakomentuotumet.. buciau dekinga 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2012 01 25, 10:13)
Norejau paklausti kokios programos pagalba gali uzdeti ant foto toki isblukusi uzrasa, na kaip fotografai deda savo varda ar pan. gal kas galetu papasakoti ax.gif

su photoshopu pilnai tai padaryt galima, pagooglink kaip su textu dirbti manau rasi reikiama ir norima varianta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 01 25, 10:24)
su photoshopu pilnai tai padaryt galima, pagooglink kaip su textu dirbti manau rasi reikiama ir norima varianta mirksiukas.gif

einu paieskosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 25, 08:12)
o kas yra tie daiktai abipus juostos? dešinėj balta juostelė, o kairėj susirangius kaip juostelė?

o ką aš žinau biggrin.gif pas mane po stiklu taip atrodo, kažkokie laidai gal, jungtys kažkokios, nzn biggrin.gif o ką pas tave po stiklu tuščia?
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2012 01 25, 09:12)
At vielutės pakabinau  smile.gif
Nemoku atsakyt į šitą klausimą biggrin.gif Lengviau pasakyt kaip fotkint, kad būtų aštrus fokusas biggrin.gif  na, tiesiog visada jis neaštrus, jei nepagaeidauji atvirkščiai, o portretams tikrai aštrumas nebūtinas. (O mano nuomone, tai ne visiems tinka aštrumas, daugiau rudaakiams tinka, kaip pastebėjau, o mėlynakiai kai labai aštrūs, tai kažkokie ne tokie tikri, dirbtiniai atrodo).
Norint aštrumo nejudini rankų, priveri diafragmą, nors nebūtinai;  nejudint žmogaus ir fotoaparato; išlaikymą padarai bent nuo 1/120, 1/160 ir pan., žiūrint kokia tavo judesių koordinacija. Dar geriau naudot stovą. O kai šiaip fotografuoji tai ir gaunasi ne taip aštriai.

kad nebūtų aštraus fokuso, yra toks filtras- softennes, ar kažkaip taip vadinasi smile.gif aš tokį turiu savo 50-tukui, bet kažkaip niekad nebadžiau užsidėti smile.gif reiks gal kada pabandyti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2012 01 25, 09:56)
čia skanerio viduriai:) ta susirangiusi juostelė yra judančios skanerio galvutės jungtis... tiesa, aš kai taip plačią skanuoju, tai būtinai gaunasi niutono žiedai. siaura juosta dėl išsigaubimo jų negeneruoja.

man nesigauna jokių niutono žiedų schmoll.gif procentras ištiesintas juosteles duoda, tai problemų nėr su jokiais žiedais smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2012 01 25, 10:18)
*****, nu dėjau aš ant stiklo juostą taip, kaip Svajonė parodė, bet man errorą iškart išmeta ir išsijungia programkė.

kai spaudi preview , išjunk thumbnail
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 10:40)
kad nebūtų aštraus fokuso, yra toks filtras- softennes, ar kažkaip taip vadinasi smile.gif aš tokį turiu savo 50-tukui, bet kažkaip niekad nebadžiau užsidėti smile.gif reiks gal kada pabandyti smile.gif

Tai ir objektyvų yra soft fokusui, bet čia nelabai apie tai, nes ten jau visai taip rūkelis gaunasi. Tik nelabai domėjaus jais, nes ne aktualu. Aš kalbu apie normalų fokusą, man labai aštrūs nepatinka, kad ir tikrai nufotografuoti, atrodo kaip nufotošopinti.

Daug visko turi smile.gif Kaip pardavimai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2012 01 25, 12:24)
noriu jums parodyti kelias savo foto, kurios man patinka, bet noreciau kad jus pakomentuotumet.. buciau dekinga 4u.gif

antroje, trecioje idomiai sviesa stikle zaidzia, bet objektai netraukia akies.
Treciojoje linijos idomiai ziurisi, desineje virsuje virves ar ko ten kuto nereikia tik...
Ketvirtojoje patiko tie issilieje lempos ziburiukai... tik nesu tikra ar patinka matomas tolumoje ryskus sviestuvas. Geriau be jo arba kitokis kompozicijos norisi...

Paskutine smagi, bet paprasta, tik baltos spalvos balansas nepatinka ir ciut sviesiau lyg norisi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 25 sausio 2012 - 10:57
QUOTE(rG @ 2012 01 25, 10:46)
Tai ir objektyvų yra soft fokusui, bet čia nelabai apie tai, nes ten jau visai taip rūkelis gaunasi.  Tik nelabai domėjaus jais, nes ne aktualu. Aš kalbu apie normalų fokusą, man labai aštrūs nepatinka, kad ir tikrai nufotografuoti, atrodo kaip nufotošopinti.

Daug visko turi smile.gif Kaip pardavimai? biggrin.gif

oij ne ne, ne rūkelis tikrai smile.gif aš vapšė nesupratau kam tas filtras skirtas, nes kai banžiau senai aš jį, tai nepamačiau skirtumo, ir va dabar kai kalba užėjo apie tuos aštrius fokusus, tai dabar manau, kad jis tiesiog tą aštrumą tik nuima, na reikės pasibandyti dabar, labiau ištyrinėti smile.gif kažkada vilbroj kai 50 tuką pirkau, tai buvo dar akcija filtrams, tai man pasiūlė už 125 lt paimt 5 filtrų komplektą su visu keisu, tai va ir turiu visokių smile.gif

o pardavimai puikiai thumbup.gif pardaviau 50-135mm cool.gif

dabar pardavinėju Pentax manualinį 50-tuką F1.7 idealios būklės, jei kam reikia - kreipkitės biggrin.gif dovanų pridedu M42 jungties 35mm F3.5 tongue.gif

taip bandau sumažinti skirtumą, kad kuo mažiau iki 85-tuko reiktų dasidėt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 25 sausio 2012 - 10:53
QUOTE(o la la la @ 2012 01 25, 02:52)
tongue.gif chi, chi - nu ***** ir man taip dabar zvairai matos blink.gif  blush2.gif isimu
Patiko spalvos, nuotaika tokia niuri, ziemiska tongue.gif
Dedu kita smile.gif
http://farm8.staticf...a243f6657_z.jpg

Dar sedziu, mucinu drauges nuotrauka... niu noris normaliai padaryti. Gal galit pasakyt ar geriau?

http://farm8.staticf...4735d8034_z.jpg

Man patiko nėštukės naujasis variantas smile.gif leliuko nuotraukoj norėtųsi daugiau kontrasto, kad pats jis būtų toks ryškesnis smile.gif

Maggie -> pirmas įspūdis buvo toks žiaurokas, paskui žiūrėjau, gilinausi... Nu įdomiai iš tikro, bet nelabai patinka dėl to, kaip oda blizga [nors pati neseniai fotografavausi išsitepus aliejum veidą] lotuliukas.gif [o tas grūdas ar čia triukšmas sudaro įspūdį negražių veido odos porų, grūbėtumo]... eisiu žiūrėti į flickr smile.gif Pati emocija patiko, nelabai žiūrisi mano akimis nukirsta barzda dar smile.gif

Idda -> Sutinku su merginomis, išsakiusioms nuomonę, lauksim daugiau kadrų smile.gif

suprara -> Labiausiai patiko 2 ir 3 dėl stiklo butelio keistumo ir šviesos smile.gif Paskutinė visai nea, kaip ir pirma smile.gif tiesa, antroj kažkiek norėtųsi daugiau viršaus matyti, kad suprastum, kur tas "siūlas" baigias smile.gif

neiste -> pritariu, kad per daug visko koliaže smile.gif norėtųsi mažiau nuotraukų, dbr blaškosi akys smile.gif pritariu, kad porai turėtų patikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 10:40)
kai spaudi preview , išjunk thumbnail

nu jei bus jėgų, šiandien pabandysiu smile.gif ačiū
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 25, 10:52)

Geras, sudominai. Nežinau ar prireiks, bet bent žinosiu, kad tokių būna smile.gif

Pirkčiau gal ką iš gailesčio, alia pleka esu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2012 01 25, 10:24)

Pirma man neidomi. Antra ir trecia patinka, ir sviesa, ir forma. Antra ypac patraukia aki, nes neiskart aisku, kas ten nufotografuota, norisi ilgiau patyrineti. Treciojoj tik virsuj ten kazkas neaiskaus, isplaukusio, noretusi arba matyti, kas tai, arba kad nebutu visai. Ketvirta irgi visai patiktu, bet tas sviestuvas kaireje netinka man. Nors kazkokio akcento reikia tai nuotraukai, kad issklaidytu vienodu blikiuku monotonija, bet kazko kitokio. Penktojoj man kliuva ta tuscia erdve kaireje - jei nebutu tos juodos tustumos, galetum isivaizduoti, kad tie kabantys kristalai tesiasi i begalybe, ir butu idomiau. Ketvirtai nuotraukai tas pats irgi galioja. imho smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 01 25, 11:02)
Geras, sudominai. Nežinau ar prireiks, bet bent žinosiu, kad tokių būna  smile.gif

Pirkčiau gal ką iš gailesčio, alia pleka esu biggrin.gif

eik tu , gailesti lotuliukas.gif jo jo, pagailėk manęs, paimk sms credit, ir nupirk lotuliukas.gif
Papildyta:
o, labai įdomią diskusiją užvedė, apie nuotraukų kopijavimą biggrin.gif

http://www.efoto.lt/...aip_pat#pagetoc
Atsakyti