Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

efote užmačiau nuorodą, įdomi pasirodė

garsios nuotraukos ir jų autoriai

http://fishki.net/co...t.php?id=105531
Papildyta:
QUOTE(Ka @ 2012 01 24, 16:47)
Turi raw? Jei turi, lengvai pakeisi sniego spalvą (tuo pačiu ir kitas sureguliuosi).
Apskritai apie tą wb. Aš jį dariau, moku pasidaryti, bet pas mane visada įjungta awb, jei reikia reguliuojuosi su programa spalvas.

aš irgi naudoju visada auto wb, bet jei nufotkinu, ir pamatau, kad akivaizdžiai mėlynuo, geltonuoja ar dar kaip -uoja, tai nusistatau su rankiniu..

jei jpg, ne visada įmanoma sunormalizuot white balance
Atsakyti
Kažkaip iki šiol dar niekad baisiai negrybavo mano fotiko auto wb. biggrin.gif Kartais čiut čiut tenka pataisyti atsidarius raw failą.

Nuoroda superinė. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 24 sausio 2012 - 16:59
QUOTE(Ka @ 2012 01 24, 16:59)
Kažkaip iki šiol dar niekad baisiai negrybavo mano fotiko auto wb. biggrin.gif Kartais čiut čiut tenka pataisyti atsidarius raw failą.

Nuoroda superinė.  bigsmile.gif

man tai būna, kambary pvz pas mane visos oranžinės sienos, tai labai grybauja white balance.. o pvz vakar reikėjo baltą plokštelę nufotkint prie dirbtinės šviesos, tai ilgai knisausi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 01 24, 15:57)
  o tai cia apie fokusavima, tai tiesiog, tai kur as nurodau pries pat jau fotografuojant kuria vieta fokusuoti, mano atveju centras, vienas krastas arba kitas. ir sita 1 ND darydama as juos ir keiciau viename kraste sufokusavau, centra ir kitame.

tai jei fotografuoti tik centra nurodzius tai reiktu judinti fotoaparata jau, jei taip suprantu  g.gif

tai nesakyk, kad žinai, kas yra perkadravimas, nes iš šios žinutės supratau, kad nežinai biggrin.gif

taip, jeigu palikti tik centrinį tašką, reikės šiek tiek pajudinti fotiką. Darai taip: fokusuoji daiktą, laikai iki pusės paspaudusi mygtuką ir atstatai fotoaparatą į pradinę padėtį, tada nuspaudi mygtuką iki galo...tai čia perkadravimas mirksiukas.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 01 24, 16:04)
nepamenu kas numete nuoroda

dėkui, nerealiai bigsmile.gif

QUOTE(Ka @ 2012 01 24, 16:47)
Turi raw? Jei turi, lengvai pakeisi sniego spalvą (tuo pačiu ir kitas sureguliuosi).
Apskritai apie tą wb. Aš jį dariau, moku pasidaryti, bet pas mane visada įjungta awb, jei reikia reguliuojuosi su programa spalvas.

taip, aš esmę irgi žinau to ND, atlikau, bet niekad nenaudoju schmoll.gif visad tik RAW ir pasikoreguoju kaip man reik...
Atsakyti
Kur nusistatyt raw fotike žinau, bet su photoshopu nemoku raw failo redaguot (pas mane CS6, turėjau anksčiau CS3, įkėlus raw failą į jį, viskas redaguodavosi, o dabar atidarytas raw failas CS6tam man nevaldomas kažkoks, jei noriu jį uždaryt, turiu visą PS uždarinėt doh.gif ).
Siunčia MB man Lightroomą, bandysiu su juo susidraugaut mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas turite ir galite pasidalinti vestuviu foto sutarties pvz? help.gif As kazkoki siaip turiu, bet nesu tikra, ar geras unsure.gif
Atsakyti
Šiandiena svečiavaus, o kaip gi be fotiko smile.gif
Pasikabinėjimui smile.gif
user posted image
kokia visgi pilnatvė aplanko kai pagaliau vėl gali draugauti su fotiku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 24 sausio 2012 - 17:22
QUOTE(vienintelė @ 2012 01 24, 17:21)
Šiandiena svečiavaus, o kaip gi be fotiko smile.gif
Pasikabinėjimui smile.gif

Ar dėtas koks actionas?
Man visa rudai violetinė, šiaip gražu man tie atspalviai, bet čia ir veidas tokios spalvos ir pati visa foto to pačio kolorito, žodžiu, man tas nepatinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 24 sausio 2012 - 17:43

http://www.youtube.c...player_embedded

Atsakyti
Photo Autobiography 2012-4/52
free time
user posted image

[paredagavau, prašau nepykt tongue.gif ]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 24 sausio 2012 - 18:35
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 24, 17:43)
Ar dėtas koks actionas?
Man visa rudai violetinė, šiaip gražu man tie atspalviai, bet čia ir veidas tokios spalvos ir pati visa foto to pačio kolorito, žodžiu, man tas nepatinka.

nea jokio actiono nedėta, koreguota tik tiek kad veidas čiut pavalytas. man tai veidas normaliai atrodo g.gif. Reiks dar kart paskui pažiūrėt, aš visad skubu parodyt foto kol dar žviežia emocija:))) reiktu gal leist susigulėt viskam

QUOTE(rG @ 2012 01 24, 18:17)
Na, norėjau taip biggrin.gif

Photo Autobiography 2012-4/52
free time

pirmoji faina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 01 24, 20:17)

Man antroji labai wub.gif

vienintele, patinka 4u.gif grazios spalvos
Atsakyti