Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2012 01 24, 13:57)

o tu faina  smile.gif

ne , nu negi drėbsi tiesiai į akis, kad aš nefaina, šiokia, tokia ir anokia biggrin.gif galva pas mane plauta, bet tik tiek biggrin.gif nes kablų, ilgų nagų ir riestų blakstienų neturiu tongue.gif
Papildyta:
ačiū merginos kas kumščius laikėt, nes obj pardaviau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 24, 15:13)
Papildyta:
ačiū merginos kas kumščius laikėt, nes obj pardaviau  thumbup.gif

Nu liux thumbup.gif

Gal Tamrono kam reikia biggrin.gif 17 - 50mm, F 2,8.
mažai naudotas, netinka man ant naujojo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 24, 13:31)
na dar vieną bandau

Labai faina sita nuotrauka 4u.gif

Tai visgi turim nauja tema, ar dar ne?
Atsakyti
mamagute, kadrai tinkami thumbup.gif

Say siauros juostos dar neišfotkinai? duok žinot kada išfotkinsi- apsikeisim, atalėksiu iki centro papietaut kartu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 24, 16:38)
mamagute, kadrai tinkami  thumbup.gif

yahoo.gif

ačiū merginoms, kurios dar pastebėjot mano "cinematiką" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 01 24, 15:01)
Kazka maisai su centriniu ir taskiniu fokusu...
Fokusavimo taskai visi yra taskiniai, gali pasirinkti daug fokusavimo tasku ar ba viena, kuri gali nusistatyti centre arba kurnors sone.

dabar supratau, taip kalbejau apie matavima ta doh.gif
o tai cia apie fokusavima, tai tiesiog, tai kur as nurodau pries pat jau fotografuojant kuria vieta fokusuoti, mano atveju centras, vienas krastas arba kitas. ir sita 1 ND darydama as juos ir keiciau viename kraste sufokusavau, centra ir kitame. tai jei fotografuoti tik centra nurodzius tai reiktu judinti fotoaparata jau, jei taip suprantu g.gif
atsiprasau jei jau atsibodau su klausimais nes tikiu paklodes tokias skaityti jokio malonumo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
nepamenu kas numete nuoroda --> http://www.flickr.com/photos/lissyl/
bet labai skaniai pasiziurejau visus 30psl mergaites kurybos. zinoma pirmieji 10psl buvo best'ai, matosi, kad jauna mergike su daug idejom, tobuleja valandom. tokia creepy kuryba jos, bet man patiko.
tai vat. aciu.
Atsakyti
laba,

mamagute, patiko antroji cinematic foto, pirmajai gal kiek trūksta veiksmo, mano kuklia galva rolleyes.gif O šiaip būtų įdomus žaidimas, gal net drįsčiau sudalyvaut smile.gif

Bandžiau šiandien lauke pasikieminėti, fotkinau ko gero su per atvira diafragma (f/2.8), per LCD ekranėlį lyg normaliai žiūrėjosi, o per kompą visos foto akinamai "žviegė" - sniegas susiliejęs, ryškus tik koks medis ar žmogus doh.gif

Gesinau sniegus žaisdama su tekstūrom ir actionais, gal kuri kokį žodį tars, kas blogai, kas gerai:

user posted image

Kokius parametrus rinktis fotografuojant snieguotą žiemą lauke, kad sniegai nemėlynuotų ir nerėžtų akies? mastau.gif Ar reiktų su tais EV žingsniais čia žaist ar užtektų priverti diafragmą? Ar čia gal net WB nustatytas ant daily light koją pakišo? Gal reikėjo custom WB naudoti?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 24, 15:38)
mamagute, kadrai tinkami  thumbup.gif

Say siauros juostos dar neišfotkinai? duok žinot kada išfotkinsi- apsikeisim, atalėksiu iki centro papietaut kartu  cool.gif

dar ne. darbo metu neglaiu, nes apsivertus, lieka savaitgaliai. pradėjau jau, bet reik pabaigt, tai laukiu savaitgalio smile.gif ir išvis, baikit pencinykus vaikyt biggrin.gif aš nepratus prie tokių tempų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2012 01 24, 16:16)

o tai kokio velnio W/b nenusistatei? prieš kiekvieną fotografavimą, pakeitus aplinką, patalpas, reikia nusistatyti teisingą w/b.. nd darei? gal nedarei, kad tokie klausimai kyla?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2012 01 24, 16:18)
dar ne. darbo metu neglaiu, nes apsivertus, lieka savaitgaliai. pradėjau jau, bet reik pabaigt, tai laukiu savaitgalio smile.gif ir išvis, baikit pencinykus vaikyt biggrin.gif aš nepratus prie tokių tempų biggrin.gif

nieks nevaiko biggrin.gif dar bus idomiau, viena expo žiema, kita -vasara lotuliukas.gif lotuliukas.gif

nesiskubink,man tai dzin dzilin, kada turėsi, tada sakyk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 24, 16:27)
o tai kokio velnio W/b nenusistatei? prieš kiekvieną fotografavimą, pakeitus aplinką, patalpas, reikia nusistatyti teisingą w/b.. nd darei? gal nedarei, kad tokie klausimai kyla?

dariau ND smile.gif tik žiūrint ką prifotkinau, šovė mintis į galvą dėl custom vietoj day light, kad galbūt būtų buvę geriau naudot blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delicious: 24 sausio 2012 - 16:44
Turi raw? Jei turi, lengvai pakeisi sniego spalvą (tuo pačiu ir kitas sureguliuosi).
Apskritai apie tą wb. Aš jį dariau, moku pasidaryti, bet pas mane visada įjungta awb, jei reikia reguliuojuosi su programa spalvas.
Atsakyti