Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(eglliux @ 2012 01 24, 13:35)
kad perkadruoju, bet va nera ryskus tas fokusavimas kazko. o dar tokius tris daiktus butent fokusuojant kokia ekspozicija geriau daryti matricos ar taskini? nes kaip suprantu centruotas man netinka  g.gif

pasirink vieną - centrinį fokusavimo tašką, jis geriausiai pagauna fokusą...nu ir perkadruok, turi gautis wink.gif dar žiūrint kokie nustatymai pas tave? g.gif gal išlaikymas tik koks 1/50 g.gif tada užtenka rankos suvirpėjimo ir bėga fokusas mirksiukas.gif
eik į šviesią vietą fotografuot, kad galėtum išlaikymą bent jau 1/100 daryt mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

1ND
Na lyg ir geriau kazkiek nei braskes buvo gavusios bet ar cia jau gerai? ar turi dar geriau iseiti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 01 24, 14:22)
1ND
Na lyg ir geriau kazkiek nei braskes buvo gavusios bet ar cia jau gerai? ar turi dar geriau iseiti?  g.gif

gerai mirksiukas.gif

pati sau pasidarei meškos paslaugą fotografuodama prieš langą, tada daiktai tamsesni gaunasi ir apskritai sąlygos apsunkintos, jei taip galima išsireikšti. Jei jau statai ant palangės, statyk taip, kad būtų šoninė lango šviesa mirksiukas.gif nebus tokios tamsios foto, bus lengviau pačiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 01 24, 14:00)
pasirink vieną - centrinį fokusavimo tašką, jis geriausiai pagauna fokusą...

cia turbut taskini norejai pasakyti ne? Nes ziuriu taskinis man ryskesni fokusa padro nei centruotas g.gif , bet nuotraukos su centruotu darytos doh.gif
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2012 01 24, 14:28)
gerai  mirksiukas.gif

pati sau pasidarei meškos paslaugą fotografuodama prieš langą, tada daiktai tamsesni gaunasi ir apskritai sąlygos apsunkintos, jei taip galima išsireikšti. Jei jau statai ant palangės, statyk taip, kad būtų šoninė lango šviesa mirksiukas.gif nebus tokios tamsios foto, bus lengviau pačiai 4u.gif

kad visur namie per tamsu atrodo tik ant palanges pakanka apsvietimo normalioms nuotraukoms padaryti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 01 24, 14:31)
cia turbut taskini norejai pasakyti ne? Nes ziuriu taskinis man ryskesni fokusa padro nei centruotas  g.gif  , bet nuotraukos su centruotu darytos  doh.gif

kad visur namie per tamsu atrodo tik ant palanges pakanka apsvietimo normalioms nuotraukoms padaryti. lotuliukas.gif

taip, taškinį ax.gif

tai daiktus dėliok ant palangės taip, kad jie būtų apšviesti iš šono ir pati prieik fotografuoti iš šono. dabar šviesa krenta jiems į nugaras
...aš tą turėjau mintyje..
Atsakyti
Say, iškepiau vieną greitukinį koliažą biggrin.gif , padariau tik draugams, sunkus gavosi, nežinau ar drauguose Tu.
Kitiems reikia rimtesnio pasiruošimo, bus kiek vėliau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 24 sausio 2012 - 14:39
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 24, 14:39)
Say, iškepiau vieną greitukinį koliažą biggrin.gif , padariau tik draugams, sunkus gavosi, nežinau ar drauguose Tu.
Kitiems reikia rimtesnio pasiruošimo, bus kiek vėliau smile.gif

nu greita kokiaaaaaaaaa, ką aš galiu pasakyti smile.gif man patiko. netikėta antrininkė biggrin.gif

kažkaip atradau šitą foto iš meeto vasarą, tai nepyk.. rolleyes.gif rodyk temoje, jei turi leidimus ir sau leidimą duosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 01 24, 15:31)
cia turbut taskini norejai pasakyti ne? Nes ziuriu taskinis man ryskesni fokusa padro nei centruotas  g.gif  , bet nuotraukos su centruotu darytos  doh.gif
Papildyta:

Kazka maisai su centriniu ir taskiniu fokusu...
Fokusavimo taskai visi yra taskiniai, gali pasirinkti daug fokusavimo tasku ar ba viena, kuri gali nusistatyti centre arba kurnors sone.

Tai apie ka tu kalbi man rodos bus expozicijos matavimas, ten kur taskiukas centrinis arba paik sklaiustaeliai ar rutuliukas atrodo. arba visas kadras, Cia rodo, kaip fotoaparatas matuos sviesa. Su centriniu tasku, centrine zona ar visa kadra. Ir fokusavimas nuo to nepriklauso. Nebent jis parenka trumpesni islaikyma, ko pasekoje nesujudini fotiko, del to viskas gaunasi astriau.

Gotte teisingai sako, del kontrines sviesos, taip fotiko fokusui netgi sunkiau susitvarkyti, o dar plius exponuoti sunkiau. ir islaikymu ilgesniu reikia.
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 24, 12:31)
na dar vieną bandau

sita man super wub.gif

QUOTE(mamagute @ 2012 01 24, 13:04)
aš tai per flickr'ę ir su picnik redagavimo programėlę-viskas labai elementariai 4u.gif

aciu, bandysim 4u.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 01 24, 13:57)
i plaukus.

cia gal tiksliausia..

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 24, 11:17)
nu žinok man tai vidutiniškai biggrin.gif nu ok, kontūrai, gražios sodrios linijos, kelia jausmus pats motinystės simbolis, bet kaip foto tai man nestebuklinga. nu paprasta labai. kokybiška, bet nu šedevras biggrin.gif

nzn, gal man dabar toks periodas, man gražu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 24, 15:01)
nu greita kokiaaaaaaaaa, ką aš galiu pasakyti smile.gif man patiko. netikėta antrininkė biggrin.gif

kažkaip atradau šitą foto iš meeto vasarą, tai nepyk..  rolleyes.gif rodyk temoje, jei turi leidimus ir sau leidimą duosi biggrin.gif

Greitukas, nesu iki galo patenkinta. Tai nesiviešinsiu.
Kitą suruošiu, rodomą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 24, 15:08)
Greitukas, nesu iki galo patenkinta. Tai nesiviešinsiu.
Kitą suruošiu, rodomą biggrin.gif

gerai biggrin.gif
Atsakyti