Kitty,
manau, kad mes ir isgirsime verdikta IVF. O vyras jau seniai sake, kad viskas pas mane bus gerai, ir kad vaiku tik su IVF pagalba susilauksime. Jis ziuriu ka pasako, tai taip ir sisipildo.
Na, teks daryti, nes kol kas be vaiku seimos neisivaizduoju
QUOTE(,,Selina'',2012 01 23, 14:40)
Kitty,
manau, kad mes ir isgirsime verdikta IVF. O vyras jau seniai sake, kad viskas pas mane bus gerai, ir kad vaiku tik su IVF pagalba susilauksime. Jis ziuriu ka pasako, tai taip ir sisipildo.
Matai, man truputį sunkiau prarasti viltį, taip sakant. Mums prieš 5 metus irgi po 8 nepavykusių IUI primygtinai siūlė pereiti prie IVF, bet pastojau natūraliai. Dabar labai sunku realiai suvokti, kad antrą kartą tai nepasikartos. Vis atrodo, na, jei pavyko pirmą, tai.. Tada spermą labai pagerino papildai (vyras gėrė kilogramais) ir dar + buvo rasta bakterija (spermos pasėlyje) , vyras gėrė antibus, bet nežinau, kiek tai turėjo įtakos, nes prieš tai pasėlis nieko nerodė, juk nepastojom tai virš 3 metų, o ta bakterija atsirado vėliau. Bet vat ir kirba mintis, kad galūt vėl galima dar kažką pagerinti, kad to IVF nereikėtų. Juk ir jis ne panacėja.
Ž nusijuokė mus pamačius, sako, tai vis dar natūraliai tikitės, tikimės, sakau. SAko, na, su jūsų istorija tai normalu...
Bet man jau tuoj 34, tai suprantu, kad laiko tam natūralumui jau nelabai ir yra.
Pasiemiau hormonu atsakymus, na ne be reikalo sapnavau kosmarus:
LH 13 (norma 2.4-12.6), t.y. virsija norma (pernai buvo 7.5)
FSH 4.5 (pernai buvo 6.4)
Kiek zinau LH/FSH santykis turi buti ne daugiau 1.1 o pas mane beveik 3
Negana to, PRL beveik 400, TTH beveik 3
Paciu laiku uzsiregistravau pas ta endokrinologe...
QUOTE(ooo @ 2012 01 23, 17:09)
River - kuria ciklo diena daryti tyrimai?
nes kazkaip jo, santykis LH ir FSH nebaisiai smagus atrodo...panasu i policistiniu kiausidziu sindroma. jei patvirtins, prirasys ovuliacija skatinanciu vaistuku...
nes kazkaip jo, santykis LH ir FSH nebaisiai smagus atrodo...panasu i policistiniu kiausidziu sindroma. jei patvirtins, prirasys ovuliacija skatinanciu vaistuku...
3 c.d. Bet kaip smarkiai gali svyruoti tie hormonai Kaip nepatikima. Jei ta menesi, kai darysiu IVF, bus tokie, tai viskas nueis suniui ant uodegos? O gal cia jau viskas, man klimaksas
O tos policistines kiausides tai gal turetu matytis per echoskopa? Pas mane visada budavo vienas folis, jokiu cistu irgi niekada nepastebeta Ir aplamai nera jokiu policistiskumo pozymiu Ar gali is normaliu staiga virsti policistinemis?
o mano kiausides atrodo kap policistines, nors hormonai to nerodo.
tai nelabai usprantu, kaip taip gali svyruoti.
gal endokrinologe ka tiksliau gales pasakyti
del IVF tai nezinau, siaip LH ir FSH zinau, kad ovuliacijai svarbu, o per IVF vis tiek viskas su vaistais. gal kas labaiu patyrusi pasisakys mano LH ir FSH visada prie zemutines tribos, o prolaktinas pavyzdingas, tai nezinau kaip ten su per aukstais hormonais buna as kartosiu irgi hormonu tyrimus visus, bo jei birzeli buvo gerai, tai dar nereiskia, kad vis dar viskas gerai
kazkokia paranoja man...
tai nelabai usprantu, kaip taip gali svyruoti.
gal endokrinologe ka tiksliau gales pasakyti
del IVF tai nezinau, siaip LH ir FSH zinau, kad ovuliacijai svarbu, o per IVF vis tiek viskas su vaistais. gal kas labaiu patyrusi pasisakys mano LH ir FSH visada prie zemutines tribos, o prolaktinas pavyzdingas, tai nezinau kaip ten su per aukstais hormonais buna as kartosiu irgi hormonu tyrimus visus, bo jei birzeli buvo gerai, tai dar nereiskia, kad vis dar viskas gerai
kazkokia paranoja man...
QUOTE(ooo @ 2012 01 23, 17:23)
del IVF tai nezinau, siaip LH ir FSH zinau, kad ovuliacijai svarbu, o per IVF vis tiek viskas su vaistais. gal kas labaiu patyrusi pasisakys
As skaiciau, kad kai auksti LH ir FSH (ypac FSH), tai sunkiai stimuliuojasi kiausides ir uzauga mazai foliu. O gal buna nekokybiski
QUOTE(*River* @ 2012 01 23, 18:27)
As skaiciau, kad kai auksti LH ir FSH (ypac FSH), tai sunkiai stimuliuojasi kiausides ir uzauga mazai foliu. O gal buna nekokybiski
FSH man atrodo normalus, LH irgi beveik
tik ju santykis nebaisiai geras
QUOTE(*River* @ 2012 01 23, 17:35)
Pasiemiau hormonu atsakymus, na ne be reikalo sapnavau kosmarus:
na, tikėkimės, kad viskas išsispręs
QUOTE(*River* @ 2012 01 23, 18:20)
O tos policistines kiausides tai gal turetu matytis per echoskopa? Pas mane visada budavo vienas folis, jokiu cistu irgi niekada nepastebeta Ir aplamai nera jokiu policistiskumo pozymiu Ar gali is normaliu staiga virsti policistinemis?
nežinau, mano FSH/LH santykis virš 1, sakė, link policistiškumo, bet daugiau JOKIų požymių, paskaičiau PKS temoj, nu jokių, ovuliacija irgi vyksta, galas žino
QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 23, 23:52)
nežinau, mano FSH/LH santykis virš 1, sakė, link policistiškumo, bet daugiau JOKIų požymių, paskaičiau PKS temoj, nu jokių, ovuliacija irgi vyksta, galas žino
Tai FSH/LH ir turi buti virs 1, tada LH/FSH bus maziau uz 1 Gal ne taip parasei
Tai va, as irgi paskaiciau PKS tema, pas mane irgi JOKIU pozymiu, isskyrus ta LH/FSH santyki (kuris pernai irgi buvo normalus).
Siandien eisit pas Z? Idomu, ka pasakys...
QUOTE(*River* @ 2012 01 24, 13:00)
Tai FSH/LH ir turi buti virs 1, tada LH/FSH bus maziau uz 1 Gal ne taip parasei
Tai va, as irgi paskaiciau PKS tema, pas mane irgi JOKIU pozymiu, isskyrus ta LH/FSH santyki (kuris pernai irgi buvo normalus).
Aha, ne taip parašiau
Su Ž....Nu nebežinau,ką galvoti. Kaip tyčia, negalėjau eiti su vyru, dukrytė susirgo, tupim namie, o man labai reikėjo eiti, pasirodo Jis gi nežino, ko paklausti...O rezultatai tokie:
pasėlis ok, niekas neužaugo, o hormonų tyrimų rezultatai ją sutrikdė. Prastai. Testosterono ir estrogeno santykis blogas. Savaime šiek tiek didesnis E2 -nieko blogo, bet T mažai , nors ir normose, ir tai yra blogai. Prirašė Tamoxifeno (pusė dozės) ir testosterono, LT jo nėra, reikia užsakinėti kaip kažkokį bandomąjį ir tada kainuotų mėnesiui 800 lt, reikia gerti 3 mėnesius, o Lenkijoje yra vaistinėse, tai teks važiuoti.
Man kyla keturi klausimai (deja, į juos atsakymų turbūt nėra):
1. Kodėl,po galais, geriausia LT andrologė nesugalvojo anksčiau viso to išsiaiškinti? Mes pas ją lankomės 6 metus, ji nesugalvojo ištirti hormonų, "na ura" skyrė Tamoxifeną pernai, dabar, kai paprašiau atlikti hormonų tyrimus, pasijuokė iš manęs, kad vis dar ligų ieškau. O dabar jau..bėda, blogai, reikia gydyti. Kodėl???
2. Nuo Tamoxio mano vyras buvo neatpažįstamas, jam buvo tragiškai blogai su sveikata, su nervais, jis net ėjo pas šeimos gydytoją kraujo tyrimų atlikti, nes labai blogai jautėsi, neturėjo jėgų visai , nekalbant apie tai, kad pykomės, nesusikalbėjom ir t. t. Ir vis tiek nepadėjo, su tamoxiu darytos 2 IUI ir nulis rezutlatų. Ar verta dar kankintis, kad ir su puse dozės, ar jam nepakenks, neįvarys kokio vėžio? Mums dar reikia pirmąjį vaiką užauginti
3. Dėl testosterono.. Jūs man pasakykit, juk sintetinis testosteronas kenkia vaisingumui, ką? Juk Maidenanos vyrui būtent šitie dalykai ir pakenkė? ar pasitikėti, kad Ž žino, ką daro?
4. Mes vasarą planuojam IVF, nes noriu darytis per atostogas, nupušiu, jeigu lakstysiu iš Rygos į darbą. Panos sako, kad reikia tris mėnesius ruoštis prieš IVF, tai išeitų, kad jau kaip ir reikia pradėti. ar pradėti, ar nukelti ir dar bandyt gydyti vyrą? Bet man jau pavasarį sueis 34, gal nebėra kur kelti? Ruoštis IVF ir tuo pačiu gydytis? O gal nereikia to prieš IVF?..Ką mums daryti, visai nežinau, esu juodai pasimetusi...
QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 24, 13:14)
1. Kodėl,po galais, geriausia LT andrologė nesugalvojo anksčiau viso to išsiaiškinti? Mes pas ją lankomės 6 metus, ji nesugalvojo ištirti hormonų, "na ura" skyrė Tamoxifeną pernai, dabar, kai paprašiau atlikti hormonų tyrimus, pasijuokė iš manęs, kad vis dar ligų ieškau. O dabar jau..bėda, blogai, reikia gydyti. Kodėl???
4. Mes vasarą planuojam IVF, nes noriu darytis per atostogas, nupušiu, jeigu lakstysiu iš Rygos į darbą. Panos sako, kad reikia tris mėnesius ruoštis prieš IVF, tai išeitų, kad jau kaip ir reikia pradėti. ar pradėti, ar nukelti ir dar bandyt gydyti vyrą? Bet man jau pavasarį sueis 34, gal nebėra kur kelti? Ruoštis IVF ir tuo pačiu gydytis? O gal nereikia to prieš IVF?..Ką mums daryti, visai nežinau, esu juodai pasimetusi...
Nu jo, nesuprantu kodel tiems gydytojams taip gaila musu pinigu tyrimams (tik uz konsultacijas mielai paima). Gi tie hormonu ar zarazu tyrimai tikrai nebrangus lyginant su IUI ir IVF kainomis Jau nekalbant apie tai, kad radus priezasti ir pagydzius yra sansu pastoti naturaliai...
O gal tie hormonai nuo Tamoxifeno ir issibalansavo (jei skyre juos be tyrimu)
Gal nuvaziuokite dabar i Latvija konsultacijai, savaitgali (jie dirba), paziurekit, ka jie pasiulys. Be to, galite parasyti i pvz. EGV, jie gal ir el. pastu pakonsultuotu kaip geriau daryt. Nusiusite jiems tyrimu rezultatus.