Įkraunama...
Įkraunama...

IUI, IVF, laukimas...

QUOTE(*River* @ 2012 01 31, 20:22)
Cia
http://www.vrcp.lt/g...orijos_ty/140/1
Is SM, beje, ir suzinojau apie sita laboratorija, paciai ne i galva nebutu ateje ieskoti paprastoje poliklinikoje...

ooo, kaip faina bigsmile.gif žinosiu.
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 31, 15:55)

Labas rytas 4u.gif O cia tai geras smile.gif Zinau net tokiu pavyzdziu gyvu smile.gif
Papildyta:
[quote=*River*,2012 01 31, 22:07]
Siaip kiek zinau, tai cia pigiausia, tiek Kaune, tiek Vilniuje (nors ju psl. kainu nerandu). Tas pagrindines zarazas tai tikrai jie tiria.
http://www.nvspl.lt/....php?2951904426

Cia vienareiksmiskai geriausia zarazas Kaune darytis, nes jie ir paiima kazkaip kaip priklauso, paprasta gine nebutinai paims tinkamai, taip man aiskino.. Tik vat neatsimenu, ar ten su siuntimu ar be irgi priima, reiktu man kai ka taip pat pasidaryti, gal kas zinot?
Atsakyti
Maide - tu ten viska isstudijavus 4u.gif , gali patarti kas padeda pagerinti pas MB tuos A ir B rodiklius, t.y. kokybe ? nes su kiekiu pas mus viskas labai gerai ir pagal kieki uztenka tu A+B, bet siaip man kazko tie procentai nepatinka, viena kart buvo visi labai geri, kita kart buvo prastoki..Gal uztektu kazko pagert grynai kokybe pakelti..
Atsakyti
QUOTE(meskos @ 2012 02 01, 10:31)
Maide - tu ten viska isstudijavus  4u.gif , gali patarti kas padeda pagerinti pas MB tuos A ir B rodiklius, t.y. kokybe ? nes su kiekiu pas mus viskas labai gerai ir pagal kieki uztenka tu A+B, bet siaip man kazko tie procentai nepatinka, viena kart buvo visi labai geri, kita kart buvo prastoki..Gal uztektu kazko  pagert grynai kokybe pakelti..

mano vyrui A+B buvo tragedija. Zemiausia norma skaitosi 52%, vyras teturejo... nu kazkur 16. labai pakilo iki net 90% kai jis aktyviai pradejo L-Arginina. tai tokia aminorugstis, i butiniausiu penketuka ieina. jis truputeli pakainoja ir jo reikia daug, vyras gere kazkaip atsikeles 3 (ant tuscio skrandzio geriamos), dienos begyje 5 (iskarto) ir vakare pusvalandi pries valgi 5.. bet nepamirsk, kad jis sportuoja, tai tavajam vietoj 5 liktu 3. tai 9 per diena. skystina krauja ir siaip deguoni po organizma pavarineja. As pati ji geriau, tai dabar is viso svarstau kas man labiau padejo, ar argininas ar aspirinas. ir manau, kad saveikoje su L-carnitine butu dar geriau..
As pradzioje galvojau, kad tai tamoxi poveikis, taciau spermos kiekis krenta (nuo 56 mln iki 20), o judrumas islikes 86%.. tai tikrai tada ne tamoxi ta sutaise..

tiesa, zinot ka pagalvojau? liepe S nusipirkti man (tada dar, rugseji) 100 mg aspirino. As nusipirkau, atejau i vaistine ir taip ir pasakiau. tai vat dabar bersededama AFS skyrelyje pastebejau, kad jos geria Aspirin trombo ASS, o maniskis Aspirin hertz Ass.. ta prasme, mano poinsultinis aspirinas. kaip jus manote, ar tai turi reiksmes ar ne? juk kaip ir tas pats aspirinas, 100 mg, bet gal.. ne tas?
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2012 02 01, 14:46)
o kas darbe ??  blink.gif pas mus istisine itampa, bandyt nereaguot neiamoma, o musu atveju visoms reikia ramybes, o ka daryt kai jos nera ir nezinia ar bus kada ?  blink.gif

Savo poliklinikoj daug mokesiu, seimos privati Silainiu, tai dariausi skydliaukes, sumokejau tikrai nemazai.

Ai..ilga istorija, perkelia mane į kitą skyrių, sumažino atlyginimą, griauna viską man, iš mano jaukios aplinkos kiša į visai kitokią, pas žmones, su kuriais man negera, o jie man vadovaus, viskas keičiasi 180 kampu, darbo daugėja nežmoniškai, o man reikės važinėti į Rygą ir t. t., i rkur gauti ramybės? Iš viso išeiti? O ką daryti su pinigais? Ir ką daryt, jeigu nepasiseks IVF..O aš tokios kvailos perdėtai emocingos natūros, "nereaguoti" man - tušti žodžiai, jei protu save ir įtikinsiu nereaguoti - verčiasi per kitur, širdies veikla trinka, nemiga prasideda, skrandžio problemos ir t. t. O man taip dabar reikia ramybės... Ir taip netikėtai viskas persivertė, prieš kelis mėnesius prasidėjo ir dabar jau piką pasiekė, nebežinau nieko.. Ir tau 4u.gif , laikykis, š, kai nuolatinė įtampa, negerai taip, bet ką daryti..

Dėl tyrimų..net nežinau, o jeigu Visuomenės sveikatos centre?
Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2012 02 01, 14:50)
mano vyrui A+B buvo tragedija. Zemiausia norma skaitosi 52%, vyras teturejo... nu kazkur 16. labai pakilo iki net 90% kai jis aktyviai pradejo L-Arginina. tai tokia aminorugstis, i butiniausiu penketuka ieina. jis truputeli pakainoja ir jo reikia daug, vyras gere kazkaip atsikeles 3 (ant tuscio skrandzio geriamos), dienos begyje 5 (iskarto) ir vakare pusvalandi pries valgi 5.. bet nepamirsk, kad jis sportuoja, tai tavajam vietoj 5 liktu 3. tai 9 per diena. skystina krauja ir siaip deguoni po organizma pavarineja. As pati ji geriau, tai dabar is viso svarstau kas man labiau padejo, ar argininas ar aspirinas. ir manau, kad saveikoje su L-carnitine butu dar geriau..
As pradzioje galvojau, kad tai tamoxi poveikis, taciau spermos kiekis krenta (nuo 56 mln iki 20), o judrumas islikes 86%.. tai tikrai tada ne tamoxi ta sutaise..

Mes su vyru abu geriam ir argininą, ir karnitiną, bet pasakymas, kelias tabletes gerti, man keistai skamba - juk žiūrint, kokio stiprumo.. Pvz aš iš JAV atsisiunčiau 3000 mg, tai vienos per akis.
Kaip ir Q10, pas mus po 30 ar 60 mg, ten - po 100..
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 02 01, 14:38)
Labas.

O man "stogas" juda.  Darbe sulaukiau tokių naujienų... Žodžiu, jei ne dekretas, tada nežinau, kas.  Kaip tokioj situacijoj "ant nervų" daryti IVF, irgi nežinau. Žodžiu...

etatu mazinimas gresia?
tada paklausyk manes, likusios be darbo del imones bankroto.. nestumas nepades. ta prasme, nenaudok vaiko tikslui likti darbe. nepades. is nervu nepastosi, ismesi pinigus. tu turi buti rami per IVF ir vaikas neturi tureti nieko bendro su darbu, jokiu sasaju. As suprantu, kad iseitis likti su pasalpa, eiti i dekreta, nescios neturi teises atleisti niekaip, bet.. jeigu tu pastosi - skaiciuos pasalpa uz paskutinius atidirbtus metus. o jeigu nepastosi - ieskosies naujo darbo. todel tau nestumas likti darbe nepades (sukurs etatu mazinima, kompensacija privales ismoketi uz 2-4 menesius), o pasalpos dydzio nelabai itakos. Todel darbuokis kaip yra, dairykis naujo darbo ir nusiraminusi lauk IVF ir ruoskis jam. nereikia panikuoti.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 02 01, 14:56)
etatu mazinimas gresia?
tada paklausyk manes, likusios be darbo del imones bankroto.. nestumas nepades. ta prasme, nenaudok vaiko tikslui likti darbe. nepades. is nervu nepastosi, ismesi pinigus. tu turi buti rami per IVF ir vaikas neturi tureti nieko bendro su darbu, jokiu sasaju. As suprantu, kad iseitis likti su pasalpa, eiti i dekreta, nescios neturi teises atleisti niekaip, bet.. jeigu tu pastosi - skaiciuos pasalpa uz paskutinius atidirbtus metus. o jeigu nepastosi - ieskosies naujo darbo. todel tau nestumas likti darbe nepades (sukurs etatu mazinima, kompensacija privales ismoketi uz 2-4 menesius), o pasalpos dydzio nelabai itakos. Todel darbuokis kaip yra, dairykis naujo darbo ir nusiraminusi lauk IVF ir ruoskis jam. nereikia panikuoti.

Ne visai taip. Ne mažinimas. Tiesiog keičia, ir dėl kitų priežasčių, ir gana asmeninių, ir čia tiesiog ne forume apie tai kalbėti. Esmė ta, akd aš ne dėl atleidimo bijau,niekas manęs neatleidinėja, aš turiu galvoje, kad man didelė emocinė įtampa atsiranda, ir turiu galvoje, kad jeigu nepastosiu, reikės arba išeiti pačiai, arba kentėti pragarą, nes nuo rudens mano situacija dar labiau blogės, ir kad pavasarį laukia daug streso, o aš norėjau ramybės. Bet tai susiję su darbo pobūdžiu ir tarpusavio santykiais,ne su atleidimu, manęs nesiruošia atleisti ir niekas man jokių kompensacijų nedalins. Aš apie atmosferą kalbu.
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 02 01, 13:59)
Aš apie atmosferą kalbu.

tai jei nepavyksta jos pakeisti, gal reikėtų pakeisti požiūrį. gal ir lengva kalbėt, bet pabandyti juk galima. kitaip pagalvoti, permąstyti santykį su ta atmosfera, gal rasi kitą kampą, kuris leis neimti visko į širdį smile.gif
Atsakyti
[quote=Maidenana,2012 02 01, 14:50]

O kur jo gauti to L arginino, tik siustis galima ar ir pas mus yra? aisku geriau koncentruotas , maniskis tiekper diena tikrai negers..

Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2012 02 01, 14:50)

tiesa, zinot ka pagalvojau? liepe S nusipirkti man (tada dar, rugseji) 100 mg aspirino. As nusipirkau, atejau i vaistine ir taip ir pasakiau. tai vat dabar bersededama AFS skyrelyje pastebejau, kad jos geria Aspirin trombo ASS, o maniskis Aspirin hertz Ass.. ta prasme, mano poinsultinis aspirinas. kaip jus manote, ar tai turi reiksmes ar ne? juk kaip ir tas pats aspirinas, 100 mg, bet gal.. ne tas?

O tu nepaskaitei abieju aprasymu? Man is viso viena gyd liepe gert ta aspirina Hertemagnyl, kur sirdziai..
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 02 01, 14:59)
Aš apie atmosferą kalbu.

nu viskas aisku. naujame kolegiante neiseis durniaus ijungti? jeigu neiseis, tada tiesiog dairykis kito darbo. jeigu tu nesi toje pozicijoje, kur nors kiek gali kelti savo salygas ir jeigu nesigauna ijungti durniu, tada vienintele iseitis yra pakeisti darba. tai pirma. antra, po 2 metu vistiek tektu grizti i ta pragara, siuo atveju tai tik laiko klausimas. matai, tu daug i sirdi imi, man asmeniskai teko dirbti su laaaaabai ivairaus plauko chakarteriais, bet as bbd ant ju ir ju charakteriu, nes as einu dirbti ir gauti alga. man is esmes atmosfera yra svarbu, bet tiek tos svarbos, kad nepernesu kai skaiciuoja kiek minuciu as kava geriu, o visi kiti aspektai man iki lemputes. irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(meskos @ 2012 02 01, 15:12)
O tu nepaskaitei abieju aprasymu? Man is viso viena gyd liepe gert ta aspirina Hertemagnyl, kur sirdziai..

L-arginina gauti galima kur sportininkams papildai. siaip tai sis labai geras... bet man atrodo, jis kainuoja uoooj.. http://www.sveikizmones.lt/argi/

nu reiketu paskaityti. veliau. einu as uz saldyma pamokesiu geriau... (nes sildymu sios temperaturos negaliu pavadinti... vistiek namie salta).

o grynas atrodo panasiai: http://www.proteinas...inine3-584.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 01 vasario 2012 - 14:30
QUOTE(zuzla @ 2012 02 01, 15:10)
tai jei nepavyksta jos pakeisti, gal reikėtų pakeisti požiūrį. gal ir lengva kalbėt, bet pabandyti juk galima. kitaip pagalvoti, permąstyti santykį su ta atmosfera, gal rasi kitą kampą, kuris leis neimti visko į širdį smile.gif

ai,tiek to, žinok, labai daug aiškint ir atsivert reikėtų, ne ta čia tema. tiesiog 4u.gif

QUOTE(Maidenana @ 2012 02 01, 15:28)
nu viskas aisku. naujame kolegiante neiseis durniaus ijungti? jeigu neiseis, tada tiesiog dairykis kito darbo. jeigu tu nesi toje pozicijoje, kur nors kiek gali kelti savo salygas ir jeigu nesigauna ijungti durniu, tada vienintele iseitis yra pakeisti darba. tai pirma. antra, po 2 metu vistiek tektu grizti i ta pragara, siuo atveju tai tik laiko klausimas. matai, tu daug i sirdi imi, man asmeniskai teko dirbti su laaaaabai ivairaus plauko chakarteriais, bet as bbd ant ju ir ju charakteriu, nes as einu dirbti ir gauti alga. man is esmes atmosfera yra svarbu, bet tiek tos svarbos, kad nepernesu kai skaiciuoja kiek minuciu as kava geriu, o visi kiti aspektai man iki lemputes.

durniaus įjungti nemoku, man tiesiog nesuinstaliuota šita versija. Kito darbo jau kuris laikas ieškau. Kol kas be rezultatų. Į širdį imu,taip, bet šiaip.. taip,eini dirbti, gauti algą, bet tą darbą ir algą veikia tie žmonės, kuriems tu pavaldi. Nekalbu apie atmosferą tarp sau lygių, kalbu apie žmones, nuo kurių priklausau visom prasmėm ir kiekveinas mano darbelis nuo jų priklauso, todėl "dėti" ir nematyti neišeina. tiek to, panos,nieko čia forume neišanalizuosim. Tiesiog.. yra kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 02 01, 14:43)
ai,tiek to, žinok, labai daug aiškint ir atsivert reikėtų, ne ta čia tema. tiesiog 4u.gif
durniaus įjungti nemoku, man tiesiog nesuinstaliuota šita versija. Kito darbo jau kuris laikas ieškau. Kol kas be rezultatų. Į širdį imu,taip, bet šiaip.. taip,eini dirbti, gauti algą, bet tą darbą ir algą veikia tie žmonės, kuriems tu pavaldi. Nekalbu apie atmosferą tarp sau lygių, kalbu apie žmones, nuo kurių priklausau visom prasmėm ir kiekveinas mano darbelis nuo jų priklauso, todėl "dėti" ir nematyti neišeina. tiek to, panos,nieko čia forume neišanalizuosim. Tiesiog.. yra kaip yra.

Zinau, ka reiskia gyventi pragare..... Pernai turejau tiek rupesciu ir streso, kad baisu, na praktiskai atsisedo man ant sprando Boso padejeja. Galvojau, kad nebeistversiu, bet..... As galiausiai pastebejau, kad, kai pamato, kad as susinervinusi ar nusiminusi, ji jausdavo pasitenkinima. Na kaip energetinis vampyras, tiesiog siurbte siurbia. Nuo tada vaiksciojau su sypsena, jokiu reakciju, tik plati sypsena, nesvarbu, ka besakytu.... Ir nepatikesit, bet padejo...
Nenusimink taip Kitty, gal tiesiog praeis viskas ir tiek. 4u.gif
Atsakyti