Įkraunama...
Įkraunama...

IUI, IVF, laukimas...

Labas rytas,

tikejimas yra svarbu. Bet juk neisprievartausi saves, neisgersi jo kaip vaistu.....
Man tas tikejimas tai priklauso nuo nuotaikos.

Baime? Bijau, bet gal reikia ta baime prisijaukinti? Bandyti verta, juk neturiu ka prarasti..... 4u.gif Zinokit, man atrodo, kad kiekvienas zmogus bijo to, kas dar nepatirta ir neisgyventa. Is tikro tai labiausiai bijau, kad nepasiseks tas IVF.
Atsakyti
As labiausiai bijodavau narkozes, o po to, kai ja patyriau (pries 3 metus) - bijau dar labiau.
Kad nepasiseks butent pirmas IVF bijau maziau - tiesiog is anksto esu nusiteikusi 2-3 bandymams.
Bijau hormonu - as net kontraceptiku nesu vartojusi... Ka as zinau, kaip mano organizmas reaguos i juos - ir dar i dideles dozes...
Dar bijau, kad pas mane issekes kiausidziu rezervas (cia jau paranoja). Ka tik perskaiciau, kad moterims virs 35 taip gali buti, net jei FSH ir zemas. Tiksliau parodytu anti-Miulerio hormonas (AMH), bet nerandu, kur ji tiria...
Labiausiai bijau, kad net jei po visu tu gydymu vyro reikalai ir pageres, gali buti, kad pradejus IVF, sugerus visus hormonus, atlikus punkcija - paaiskes, kad pas vyra vel visi negyvi spermatozoidai unsure.gif
Bet baime, kad po kokiu 5 metu grausiu save, kad isvis nieko nebandziau - nepalyginamai didesne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *River*: 31 sausio 2012 - 11:30
QUOTE(*River* @ 2012 01 31, 11:27)
As labiausiai bijodavau narkozes, o po to, kai ja patyriau (pries 3 metus) - bijau dar labiau.
Kad nepasiseks butent pirmas IVF bijau maziau - tiesiog is anksto esu nusiteikusi 2-3 bandymams.
Bijau hormonu - as net kontraceptiku nesu vartojusi... Ka as zinau, kaip mano organizmas reaguos i juos - ir dar i dideles dozes...
Dar bijau, kad pas mane issekes kiausidziu rezervas (cia jau paranoja). Ka tik perskaiciau, kad moterims virs 35 taip gali buti, net jei FSH ir zemas. Tiksliau parodytu anti-Miulerio hormonas (AMH), bet nerandu, kur ji tiria...
Labiausiai bijau, kad net jei po visu tu gydymu vyro reikalai ir pageres, gali buti, kad pradejus IVF, sugerus visus hormonus, atlikus punkcija - paaiskes, kad pas vyra vel visi negyvi spermatozoidai  unsure.gif
Bet baime, kad po kokiu 5 metu grausiu save, kad isvis nieko nebandziau - nepalyginamai didesne...

Man taip pat ta narkoze ir tie hormonai baisoka. Bet drauges medikes uzklausiau, tai cia butu pati svelniausia... blush2.gif kontraceptiku as taip pat nesu gerusi...
ai, nu zodziu...
Atsakyti
QUOTE(,,Selina'',2012 01 31, 11:43)
Man taip pat ta narkoze ir tie hormonai baisoka. Bet drauges medikes uzklausiau, tai cia butu pati svelniausia... blush2.gif kontraceptiku as taip pat nesu gerusi...
ai, nu zodziu...

As irgi taip girdejau, kad sita narkoze labai nestipri. Gal kaip nors isgyvensim smile.gif
Ai, dar pas mane labai didele gydytoju baime biggrin.gif Ypac ginekologu. Nezinau, kaip su tuo susidorosiu. Zodziu, reikia gydytis ir tas baimes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 30, 22:05)
Na.. Visada po abrazijos neleidzia pastoti pusmeti, mano draugems ir pazistamoms visoms taip sake.

O tau juk kimba.. Nezinau, gal paklausk gines..
neeee, cia anksciau budavo 6 menesiai, dabar 2-3 pakanka. Man kimba, bet tik IUI pagalba ir dar kai vyras po tamoxi buvo. naturaliai pas mus nekimba. Todel esu rami kaip belge del to.

QUOTE(Tino @ 2012 01 31, 11:08)
o darant pirmą kartą IVF turbūt niekas dar nesiūlys daryt kariotipo, Y chromosomų, zarazų? turbūt reikia pažiūrėt, ar pavyks. tik po nepavykusio jau kažko ieško. ar ne? taip norisi pasidaryt kuo daugiau tyrimų, kad tik viskas būtų gerai iš pirmo karto  blush2.gif

kariotipas brangus... Y chromosomas ir visokias plazmas issitirk gal.. Tiesa, man irgi netire. jokiu plazmu. o as 2 katinus turiu. nu ir kas, kad naminiai. toksoplazmoei uztektu, tikriausiai.

p.s. narkoze labai fainas dalykas jeigu tinkamai pasisveriat ir pasiseka su anesteziologu...
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 01 31, 11:52)
As irgi taip girdejau, kad sita narkoze labai nestipri. Gal kaip nors isgyvensim  smile.gif
Ai, dar pas mane labai didele gydytoju baime  biggrin.gif Ypac ginekologu. Nezinau, kaip su tuo susidorosiu. Zodziu, reikia gydytis ir tas baimes  biggrin.gif

Nieko tokio, negalesi bijot, nes miegosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(,,Selina'',2012 01 31, 12:07)
Labas rytas,

tikejimas yra svarbu. Bet juk neisprievartausi saves, neisgersi jo kaip vaistu.....
Man tas tikejimas tai priklauso nuo nuotaikos.

Baime? Bijau, bet gal reikia ta baime prisijaukinti? Bandyti verta, juk neturiu ka prarasti..... 4u.gif Zinokit, man atrodo, kad kiekvienas zmogus bijo to, kas dar nepatirta ir neisgyventa. Is tikro tai labiausiai bijau, kad nepasiseks tas IVF.

Labas,
aš irgi turiu galvoj, kad bijau ne paties IVF, o nesėkmės. pats procesas tai..na, gal baisu dėl hormonų dozių, bet kita vertus..kiek jų gavau per IUI.. Narkozės nebijau, esu turėjusi, dzin, bet bijau to laukimo, bijau nesėkmės..Man darbe labai sudėtinga situacija, jei neišeinu į dekretą, turbūt teks ieškoti kito darbo nuo rugsėjo, ir tada viskas taip "sukris" emociškai,kad..Aš, tiesą sakant, net ir to tikėjimo bijau. Jau pradedu tikėti, laukti, bet tada tuo pačiu auga ir nusivylimo baimė, atrodo, jei netiki, tai nėr ko ir prarast labai. Aš paskutinėm IUI nelabai tikėjau, tai kažkaip nepavykus nebuvo taip juoda, o kai atsimenu pačią pirmąją..Paklausius Bogdanskienės atrodė, kad mums tik jos ir trūksta ir va dabar jau viskas bus gerai... Ir tada...neigiamas MT, per gimtadienį atėjusios mmm...Susirinko draugai, o aš net prisigert negaliu, taip juoda..
Bet tada dar buvo viskas prieš akis, dar suėjo tik 27, o dabar jau sueis 34, ir bijau tos nesėkmės kaip nežinau ko, dabar jau iš viso atrodo, ko mes tiek laukiam, reikia užversti ano nėštumo lapą, viskas, tada dar buvau jauna ir abu buvom sveikesni, nebereikia jau tuo remtis, jau kiaušidės per 5 metus paseno, ir dabar man jau baisu, kad tik susistimuliuotų (per IUI juk tik vienas susistimuliavo, na, tiesa, ten ir V klaida buvo), o jeigu nesistimuliuos, o jeigu nesivaisins...visokių baimių pilna.. Turbūt reikės mažiau sm visgi skaityt prieš IVF doh.gif Kiekvienos nesėkmę prisitaikau sau,kiek ten panos daro, ir viskas idealu, atrodo, ir embrionai geriausios kokybės, o neprigyja, o Terzės, pvz, iš viso neišgyveno, susistimuliavo, išpunktavo ir nėra ką sodint..va tokie pavyzdžiai mane pjauna, kai sakau, kad bijau, tokius dalykus turiu galvoje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 01 31, 11:27)
Labiausiai bijau, kad net jei po visu tu gydymu vyro reikalai ir pageres, gali buti, kad pradejus IVF, sugerus visus hormonus, atlikus punkcija - paaiskes, kad pas vyra vel visi negyvi spermatozoidai  unsure.gif

Miulerio tyrimą man atrodo daro grybo gatvėje, jei kada sugalvosit Rygoje darytis IVf, jis ten irgi daromos.
O pas jus pasitaikydavo, kad spermiukai karts nuo karto negyvi budavo? o paskui vėl gyvu atsirasdavo? na tokiu atveju, gal saldymas padetu? bet manau, pirmiausiai reiktų su gydytoju pasikonsultuoti, jie ten detaliai viską paaiškiną apie įvairias galimybes.. šiaip hormonų dozės irgi gali būti paskirtos nedidelės, čia priklausomai nuo situacijos, vienoms mažiau, kitoms daugiau...
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 31, 11:54)
Tiesa, man irgi netire. jokiu plazmu. o as 2 katinus turiu. nu ir kas, kad naminiai. toksoplazmoei uztektu, tikriausiai.

Negi netyre visai nieko, bent jau visu tu ureaplazmu, mikoplazmu? Sunku patiketi, juk pries IUI butinai reikia istirti.

QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 31, 12:05)
Turbūt reikės mažiau sm visgi skaityt prieš IVF doh.gif  Kiekvienos nesėkmę prisitaikau sau,kiek ten panos daro, ir viskas idealu, atrodo, ir embrionai geriausios kokybės, o neprigyja, o Terzės, pvz, iš viso neišgyveno, susistimuliavo, išpunktavo ir nėra ką sodint..va tokie pavyzdžiai mane pjauna, kai sakau, kad bijau, tokius dalykus turiu galvoje unsure.gif

Mane irgi tie blogi pavyzdziai labai pesimistiskai veikia. Bet kai paskaitau, kaip kam nors po 10 metu laukimo is pirmo karto pavyko - atrodo, o gal ir mums taip pasiseks...

QUOTE(Pumpule @ 2012 01 31, 12:08)
Miulerio tyrimą man atrodo daro grybo gatvėje, jei kada sugalvosit Rygoje darytis IVf, jis ten irgi daromos.
O pas jus pasitaikydavo, kad spermiukai karts nuo karto negyvi budavo? o paskui vėl gyvu atsirasdavo? na tokiu atveju, gal saldymas padetu? bet manau, pirmiausiai reiktų su gydytoju pasikonsultuoti, jie ten detaliai viską paaiškiną apie įvairias galimybes..

Aciu, nu ziuriu nepigus tas AMH tyrimas (ypac, kad skirtas tik paranojai numalsinti), gal Rygoje pigiau, tai ten pasidarysiu.

Anksciau visada budavo gyvu, tik pradzioje, kai buvo prostatitas, buvo 96% negyvu, o veliau visada - 60-70% negyvu (tik tie A, B, C keisdavosi). Praeita pavasari buvo 60% negyvu. O praejusi lapkriti, kai jau buvom uzsiregistrave i Ryga del IVF, padarem tyrima ir buvo 100% negyvu. Paaiskejo, kad vel atsinaujino prostatitas. Na bet kokia garantija, kad dabar isgydzius, jis vel neatsinaujins per IVF? (ypac kad isoriniu pozymiu jokiu, nera kaip ta pastebeti, negi nuolat tirtis)
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 31, 11:54)
Tiesa, man irgi netire. jokiu plazmu.

nu tu duodi.. o nieko tokio, kad jos irgi iššaukia persiledimus? apsigimimus... dėl LPL buvo pats pirmas tyrimas, kuris man buvo paskirtas.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 01 31, 11:22)
tai ir šitų nieks nesiūlys pasidaryti, pačiai reiks.. bet kol kas gal nesigilink mastau.gif

čia gera frazė thumbup.gif tai kad aš viską pati darau, nes didieji šio reikalo profai, pas kuriuos buvau, nesigilino net ar O vyksta. reikėjo pačiai gilintis.... verysad.gif tad ir dabar tik pati ir mąstau, ką čia dar pasidaryt galima Lietuvos sąlygom. užtat ir Jūsų klausinėju. gydytojai tai nieko nedarytų, jie tik kad daugiau IUI ir IVF daryt galėtų nieko netyrę... jiems kas - piningai ir sveiata tai ne jų.
o prieš IVF automatiškai reikia pasidaryt citomegalijas, toksoplazmozes, raudoniukes, AIDS, sifilio, hepatitų B ir C. jau pridaviau kraują, greit pasiimsiu rezultatus, kurie galios visus metus.
o chlamidijos jau nebesvarbios prieš IVF, tik prieš IUI. mikoplazmos ir ureplazmos jau pastojus svarbu, bet neįpatingai, girdėjau.
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 01 31, 13:58)
Negi netyre visai nieko, bent jau visu tu ureaplazmu, mikoplazmu? Sunku patiketi, juk pries IUI butinai reikia istirti.
ka as - meluoju? nu netyre man nieko. visiskai nieko.

QUOTE(zuzla @ 2012 01 31, 14:20)
nu tu duodi.. o nieko tokio, kad jos irgi iššaukia persiledimus? apsigimimus... dėl LPL buvo pats pirmas tyrimas, kuris man buvo paskirtas.

as zinau kad issaukia. ir katinu turiu, kurie tas plazmes isnesioja. man nebuvo jokiu tyrimu ta linkme. kazkaip ka S pasakydavo, ta ir dariau.
Atsakyti