Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošiame savo tortus, keksiukus ir tt ...

QUOTE(Lachesė @ 2012 01 25, 20:50)
Erikiux, palmių taukų yra didelėse maximose kibiriukais, stovi prie sviesto ghee.

Aciukas tau, ryt leksiu i maxsima bigsmile.gif
Atsakyti
RIMVILMA, RECEPTE aiškiai nurodoma, kad pagal Zebros kremo receptą dedami graikiniai riešutai 4u.gif kadangi jie ne visiems tinka pagal skonį, skliaustuose ir parašyta, kad dažniausiai dedami kepinti migdolų riešutai) 4u.gif aš kadangi mėgstu abiejų rūšių riešutus, tai tortas man skanus ir su vienais ir su kitais ax.gif

nuostabūs tortai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 01 25, 12:37)
Taip taip,su sviestu arba grietineles pertepimas,kaip ''Juodam miske'',as kai noriu torto,tai visada miska uzsisakau,kad padarytu,bet pernai kai padare ir ne vienos vysnios neradau,nors prasiau extra kad idetu,tai uzpykau ir dabar pati bandau sau issikepti  lotuliukas.gif


thumbup.gif

As irgi busiu prie tu pas ka vanduo skystesnis doh.gif biggrin.gif

Labai grazus tortukas neprisimenu niko,kur gelsvas dvieju aukstu su vazoneliu gimimo dienos proga,nusikopinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dzokada @ 2012 01 26, 00:31)
thumbup.gif

As irgi busiu prie tu pas ka vanduo skystesnis  doh.gif  biggrin.gif

Labai grazus tortukas neprisimenu niko,kur gelsvas dvieju aukstu su vazoneliu gimimo dienos proga,nusikopinau  blush2.gif

mano mano, ačiū lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smailyttte @ 2012 01 25, 12:59)
 
Man rodosi cia kazkas su jais dare dengimo mase bet tik dali cukraus pudros keite, lygtais Erikiuxxx, o gal ir klystu  blush2.gif  As esu dali cukraus pudros keitusi kakava, bet del jos su mase gavosi sunkiau dirbti, ji norejo trupeti tai dadejau siektiek vandens truputi geriau buvo ir pintine siaip netaip nupyniau smile.gif

as bandysiu bokala dengti, bijau su kakava, nes tikrai trupes doh.gif

QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 25, 13:43)
As dejau puse pakelio to sokoladinio, bet jo svoris mazesnis jej pudros pakelio mirksiukas.gif
man patiko, jej reikes rudo pastilazo tai vel darysiu

Dekui uz patarimus, reiks bandyti daryti, jei nesigaus bandysiu tepti kokiu sokoladu ar dar kuo doh.gif
Dar radau toki receptuka g.gif Šokoladinė marshmallow masė:
150 g. cukraus pudros;
200 g. juodojo šokolado;
180 g. marshmallov saldanių;
1 v.š. sviesto;
3 v.š. grietinėlės.

Ištirpiname garų vonelėje šokoladą. Sudedame į jį saldainius ir maišome. Dedame sviestą, grietinėlę. Viskam ištirpus, nukeliame indą nuo viryklės. Imame mikserį. Sijojame po truputi cukraus pudrą ir mikseriu sukame. Aš papildomai dar įbėriau vieną kupiną šaukštą cukraus pudros ir masę susukau į maistinę plėvelę. Neišsigąskite, ir nedėkite daugiau pudros. Pastovėjusi porą valandų, masė sukietėja iki plastelino konsistencijos. Šią masę galima iškočioti ir apdengti tortą arba bandyti daryti tvorelę - krepšelio imitaciją.
Atsakyti
Kuris aisingas geras,randu viena su vandeniu kita be vandens,noriu pabandyti pakrengeliuoti ant pastilazo ax.gif
Atsakyti
šita masė kurią radote yra puiki, o kakava džiovina bet kokią masę 4u.gif

paplakite kiaušinio baltymą su citrinos rūgštele neilgai, kol atsiranda putos, tada po šaukštą dėkite sijotą cukraus pudrą, dėkite tol ir plakite tol, kol aisingas taps Jūsų norimos konsistencijos... su vandeniu pagaminsite daug aisingo, jisai pasidaro trapus paskui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 25 sausio 2012 - 22:59
QUOTE(Olesta @ 2012 01 25, 22:57)
šita masė kurią radote yra puiki, o kakava džiovina bet kokią masę 4u.gif

bigsmile.gif vadinasi darysiu iš saldainių bigsmile.gif thumbup.gif Dėkui už pagalbą padėjusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzokada @ 2012 01 25, 14:29)
Na as pradejau knaisiotis kas yra pas anglus normalus tortas. Taigi paklausus savo kursiokiu (angliu) sakau: kas yra tikras,normalus angliskas tortas? Gavau atsakyma atgal: turi omeni tortas seip ar jau normalus rimtas tortas? Sakau nu o kuom skiriasi? Tai sako seip tortas yra bulka,kremas/dzemas ir bulka...nu o tikras tortas tai jau sliuoksniuotas. Taigi mano isvada kad is tingejimo atsirado tos ju bulkos vadinamos  doh.gif nes ir pas UK ir pas USA esu macius normaliu tikrai tortu,tas pats 'Juodasis miskas' yra verstas is anglu kalbos....
Dar buvo smalsu,paklausiau o koks pats paciausias pertepimas torto butu? Abi atsake mmm buttercream!Galetume viena laizyti...o jo sudetis sake sviestas,o dar geriau margarinas(!) su c.pudra issuktas  doh.gif  doh.gif  doh.gif


Oi negaliu... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Va dar viena sugalvojo paieskoti pas anglus ,,normalaus" torto. doh.gif As irgi kiek klausiau vyresnio amziaus anglu, tai normalus: 3 cm storio biskvitas + cm storo sviestinis kremas (,,buttercream") + 3 cm storio biskvitas. doh.gif Keista, bet ,,Juodaji Miska" irgi zinojo, kai uzklausiau. g.gif

O del to ,,buttercream" - galima padaryti ne toki jau ir fuuuuuui. mirksiukas.gif Jei naudosite ,,reduced fat" ir ,,unsalted" + nutaikyta porcija cukraus pudros pagal recepta - visai nieko bus tas kremas! thumbup.gif
Pvz. musu mieste yra 2 kepykleles viena salia kitos. Abi kepa ir parduoda gana panasius kepiniukus. Keista, bet tik vienoje is ju ,,Greggs" nuo ryto iki vakaro eiles, jau nekalbu apie savaitgalius ir svenciu dienas - eile net lauke issirikiavusi. O kitoje - tik vienas - kitas zmogelis. Va ir suprask tu juos. unsure.gif
O siaip pagalvojau - gal ir visai patogu, jei tortas su sviestiniu kremu - gali ant stalo pastoveti ilgiau nei iki 4 val. - nebutina atsaldyti.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kepejeles, kaip su tais konditeriniu maiseliu antgaliais?
Patarkit, prasau... Atsibodo pirkti is supermarketu su greit plystanciais maiseliais, o ir antgaliu tik 3 turiu. blush2.gif Maiselius pasidarysiu pati, tik adaptoriaus nezinau kokio patikimesnio. blush2.gif Ir su antgaliais ir ju skaiciukais kaip nesusipainioti - kad neprisipirkciau netinkamu. blush2.gif
4u.gif
Ir dar... Kuom skiriasi MARCIPANINE DENGIMO MASE nuo ,,ICING" DENGIMO MASES?
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 25 sausio 2012 - 23:46
O kaip cukrinius butelius padaryti? g.gif is papuosimu temos neveikia nei viena nuoroda unsure.gif http://www.supermama...?...8104&st=156
Atsakyti
QUOTE(zyzna @ 2012 01 26, 00:34)
O kaip cukrinius butelius padaryti?  g.gif  is papuosimu temos neveikia nei viena  nuoroda  unsure.gif http://www.supermama...?...8104&st=156

Paziurek cia - gal pades. wink.gif
ir cia
Kaip pasidaryti butelio forma 1 dalis
2 dalis
3 dalis
4 dalis 5 dalis 6 dalis

cukrinis stiklas (gal ideju bus is cia)

Va cia!!! Kaip namu salygomis pasidaryti toki cukrini buteli!!! smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 26 sausio 2012 - 00:27
Gal ir as sulauksiu patarimo. blush2.gif Kuri patartumete? Norisi zvaigzduciu, lapuku, bangeliu, rasymui. Kai kuriu po pora dydziu. unsure.gif
Ar neverta zvalgytis i rinkinukus - geriau po viena/po pora atskirai nusipirkti? g.gif
Naudosiu gal 1 k i menesi.
user posted image
user posted image
o cia dar ir su adapteriu:
user posted image
PERSIPRASAU LABAI UZ SITAS DIDELES NUOTRAUKYTES! doh.gif blush2.gif Norejau parodyti antgalius is arciau. Niekur nerandu info kur apie juos dar diskutuojama ir patarimu galima tiketis. unsure.gif

Ir kaip del antgaliu nerudijancio plieno (Stainless steel) ir nikeliuotu (nickel-plated)? Nikeliuoti raso - pigesni ir dazniausiai islieti vientisai (be jungimo siuliu). Na, iki siol naudojau plastmasinius ir viskas buvo liuks, tik svirksta sunku suvaldyti - darysiu su maiseliais (patiko). ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 26 sausio 2012 - 00:59