QUOTE(dzokada @ 2012 01 25, 14:29)
Na as pradejau knaisiotis kas yra pas anglus normalus tortas. Taigi paklausus savo kursiokiu (angliu) sakau: kas yra tikras,normalus angliskas tortas? Gavau atsakyma atgal: turi omeni tortas seip ar jau normalus rimtas tortas? Sakau nu o kuom skiriasi? Tai sako seip tortas yra bulka,kremas/dzemas ir bulka...nu o tikras tortas tai jau sliuoksniuotas. Taigi mano isvada kad is tingejimo atsirado tos ju bulkos vadinamos
nes ir pas UK ir pas USA esu macius normaliu tikrai tortu,tas pats 'Juodasis miskas' yra verstas is anglu kalbos....
Dar buvo smalsu,paklausiau o koks pats paciausias pertepimas torto butu? Abi atsake mmm buttercream!Galetume viena laizyti...o jo sudetis sake sviestas,o dar geriau margarinas(!) su c.pudra issuktas
Oi negaliu...
Va dar viena sugalvojo paieskoti pas anglus ,,normalaus" torto.
As irgi kiek klausiau vyresnio amziaus anglu, tai normalus: 3 cm storio biskvitas + cm storo sviestinis kremas (,,buttercream") + 3 cm storio biskvitas.
Keista, bet ,,Juodaji Miska" irgi zinojo, kai uzklausiau.
O del to ,,buttercream" - galima padaryti ne toki jau ir fuuuuuui.
Jei naudosite ,,reduced fat" ir ,,unsalted" + nutaikyta porcija cukraus pudros pagal recepta - visai nieko bus tas kremas!
Pvz. musu mieste yra 2 kepykleles viena salia kitos. Abi kepa ir parduoda gana panasius kepiniukus. Keista, bet tik vienoje is ju
,,Greggs" nuo ryto iki vakaro eiles, jau nekalbu apie savaitgalius ir svenciu dienas - eile net lauke issirikiavusi. O kitoje - tik vienas - kitas zmogelis. Va ir suprask tu juos.
O siaip pagalvojau - gal ir visai patogu, jei tortas su sviestiniu kremu - gali ant stalo pastoveti ilgiau nei iki 4 val. - nebutina atsaldyti.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kepejeles, kaip su tais konditeriniu maiseliu antgaliais? Patarkit, prasau... Atsibodo pirkti is supermarketu su greit plystanciais maiseliais, o ir antgaliu tik 3 turiu.
Maiselius pasidarysiu pati, tik adaptoriaus nezinau kokio patikimesnio.
Ir su antgaliais ir ju skaiciukais kaip nesusipainioti - kad neprisipirkciau netinkamu.
Ir dar... Kuom skiriasi MARCIPANINE DENGIMO MASE nuo ,,ICING" DENGIMO MASES?