QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 25, 14:03)
Jei IKI, tai prie alieju, bet nezinau ar verta tokia brangybe pirkt vien pasiterliojimui ranku jis muilam labiau tinka gamint
Man tai verta, net labai dziaugiuosiu kad ji atradau jis naudojamas daugiausiai konditerijoje, ir palmiu taukai taip pat
bet muilui ar jis reikalingas vat kremui pasigaminti tai sutinku
----------------------------
tinulia84
WOW koks tortas koks grozis , o spalvos SUPER SUPER
Sveikinu su gimtadieniu !!!
ir kuri mase tau geriau patiko ?
QUOTE(tinulia84 @ 2012 01 25, 15:03)
Labukas atnešu savo gimtadienio tortą pirmą kartą bandžiau saldainių masę, pirmas aukštas - snikersas, antras - markiza, gėlės -pastilažas lipdymui
oi
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 01 25, 13:07)
Mergaitės ar iš varškinio gaivumėlio padaryčiau tortą barbę?
galima.as kita savaite darysiu
QUOTE(ddovilux @ 2012 01 25, 14:12)
Tai as ir supratau Tik kodel vien is pastilazo negalima daryt?
galima ir vien is pastilazo,ko gi ne.as dariau dezute is pastilazo.tiesa,ji pas mane tik kaip dekoracija buvo,bet tvirta,normaliai zodziu-svarbu gerai isdziovinti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 25, 14:07)
Man tai verta, net labai dziaugiuosiu kad ji atradau jis naudojamas daugiausiai konditerijoje, ir palmiu taukai taip pat
bet muilui ar jis reikalingas vat kremui pasigaminti tai sutinku
bet muilui ar jis reikalingas vat kremui pasigaminti tai sutinku
Na kas daug gamina, gal apsimoka, bet 14 ar 15 lt vien paterliot rankas, tai man gaila butu ir su pudra nieks nelimpa o va kokosu aliejus ekologiskas muilui labai tinka is patirties man jau netgi idomesnis uzsiemimas nei tortai
QUOTE(tinulia84 @ 2012 01 25, 15:03)
atnešu savo gimtadienio tortą
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 01 25, 14:09)
galima.as kita savaite darysiu
galima ir vien is pastilazo,ko gi ne.as dariau dezute is pastilazo.tiesa,ji pas mane tik kaip dekoracija buvo,bet tvirta,normaliai zodziu-svarbu gerai isdziovinti
galima ir vien is pastilazo,ko gi ne.as dariau dezute is pastilazo.tiesa,ji pas mane tik kaip dekoracija buvo,bet tvirta,normaliai zodziu-svarbu gerai isdziovinti
Koks grazus tavo tortukas tokia maza dezute tai tik is pastilazo ir daryti , as apie dideli dangti, torto didzio rasiau kad dauguma ant tu vafliu daro
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 25, 16:07)
----------------------------
tinulia84
WOW koks tortas koks grozis , o spalvos SUPER SUPER
Sveikinu su gimtadieniu !!!
ir kuri mase tau geriau patiko ?
tinulia84
WOW koks tortas koks grozis , o spalvos SUPER SUPER
Sveikinu su gimtadieniu !!!
ir kuri mase tau geriau patiko ?
oi net nžn, man abi nornamlios ir pastilažas ir saldainiai, pastilažas gal man toks minkštesnis, bet gal į saldainiu masę per daug įdėjau pudros, bet viskas gerai apsidengė
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 25, 14:10)
Na kas daug gamina, gal apsimoka, bet 14 ar 15 lt vien paterliot rankas, tai man gaila butu ir su pudra nieks nelimpa o va kokosu aliejus ekologiskas muilui labai tinka is patirties man jau netgi idomesnis uzsiemimas nei tortai
pasimuilinai ir nuplovei, isvalei, ...per brangu man butu
O darant pastilaza, tai ir rankom nauda, bet man nuo jo pastilazas kitoks darosi, labai malonus , nezinau kaip paaiskinti, na kitoks nei visada budavo tepu rankas daznai, tai tas aliejus butent i pastilaza ir isiminko
Zinoma kiekvienas daro kaip jam geriau, bet man labai patiko, idomu ar taip pat butu su palmiu taukais, bet manau kad panasiai, gaila kad ji parduoda dezemis, labai noreciau jo nusipirkti, kaskad buvau gavusi is PERGALES fabriko 10kg. , tai super dalikas kepimui, jokio kvapo, nerebus, niekas neisigeria i tesla bet va kontaktus pameciau
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 01 25, 10:57)
Kokiam skyriuje ieškoti kokosų aliejaus?
o kur jį naudojat, kalėdu senis atnešė ir nežinau kur dėt
QUOTE(aura. @ 2012 01 25, 14:28)
o kur jį naudojat, kalėdu senis atnešė ir nežinau kur dėt
Kokosų aliejus - puikus pakaitalas hidrintiems riebalams, pvz., margarinui (jo gamybos metu naudojami metalai-katalizatoriai, kurių likučių gali būti produkte, kaip ir trans-riebalų rūgščių). Besirūpinantiems dėl cholesterolio, kokosų aliejus gali pakeisti sviestą.
Gaminant maistą su kokosų aliejumi jaučiamas natūralus kokosų kvapas, nors specifinio skonio patiekalams jis nesuteikia. Todėl tinka ir saldiems, ir rimtiems patiekalams gaminti ( o labiausiai - kepti blynus). Pakaitinti kokosų aliejuje geriausiai atsiskleidžia prieskoniai, todėl tai pats mėgstamiausias aliejus Rytietiškoje virtuvėje.
Didžiąją dalį kokosų aliejaus sudaro sočiosios riebiosios rūgštys. Kokoso aliejus smarkiai skiriasi nuo kitų aliejų savo struktūra. Gyvuliniai riebalai (išskyrus sviestą) ir dauguma augalinių aliejų yra ilgos grandinės riebiosios rūgštys, kokoso aliejus susideda iš vidutinio ilgio grandinės riebiųjų rūgščių (trigliceridų). Dėl tokios struktūros kokoso aliejus labai greitai pasisavinamas organizmo: iš karto suteikia energijos, nenusėda jame kaip riebalinis sluoksnis. Kokoso aliejus pagreitina medžiagų apykaitą, tačiau ilgai palaiko sotumo jausmą. Kokoso aliejus yra žemo kaloringumo riebalai, todėl tinkamas norintiems suliesėti. Taip pat labai tinkamas sportuojantiems ar dirbantiems fizinį darbą.
Anksčiau buvo manyta, kad visi sotieji riebalai didina cholesterolį. Lietuvoje negi šiandien galima išgirsti patarimų vengti kokoso aliejaus dėl cholesterolio rizikos. Tačiau šiandien mokslo įrodyta ir plačiai pripažinta, kad cholesterolio esama tik gyvulinės, o ne augalinės kilmės produktuose.
Nerafinuotas kokoso aliejus turi daug naudingų savybių: yra antibakterinis, antivirusinis, gerina medžiagų apykaitą, palankiai veikia širdies kraujagyslių sistemą, padeda reguliuoti svorį.
Kokoso, kaip ir palmių, aliejus yra puikus pakaitalas hidrintiems riebalams konditerijoje.
Apie kokosų aliejaus naudojimą kosmetikoje galima paskaityti http://grozio-testai...kosas.html#more