Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų atsiradimo priežastys-10

QUOTE(Safyrinė @ 2012 03 23, 20:04)
tai nėra taip paprasta kaip atrodo. Tėvai vaikams kartais palieka pernelyg gilius randus širdyje...kurie tik su metais labiau kietėja.

Su tavo parašytu sakiniu sutinku visiškai.
Tačiau... ar tai turi/gali būti pykčio priepuolių priežastis???
Ypač išliejant tai ant savo vaikų.
Aš galvoju, jog žmogus, išgyvenęs blogį, gerai jį įsisąmonina ir suvokia, ir būtent tokio blogio nebenaudoja kitų atžvilgiu. Jis dar labiau suvokia, kokias kančias tai atneša kitam žmogui.

Randai, žaizdos - kietėja. Bet tik tą patyrusiam žmogui. Jis kenčia nuo tų žaizdų. Ir aš netikiu, kad tą žaizdos skausmą permetant kitam žmogui, jam ši žaizda skaudės mažiau.

Čia yra kitos priežastys. Jas reikia surasti, o ne lengviausiu būdu atrasti kaltininką ir savo kaltę permesti jam.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 23, 20:34)
Su tavo parašytu sakiniu sutinku visiškai.
Tačiau... ar tai turi/gali būti pykčio priepuolių priežastis???
Ypač išliejant tai ant savo vaikų.
Aš galvoju, jog žmogus, išgyvenęs blogį, gerai jį įsisąmonina ir suvokia, ir būtent tokio blogio nebenaudoja kitų atžvilgiu. Jis dar labiau suvokia, kokias kančias tai atneša kitam žmogui.

Randai, žaizdos - kietėja. Bet tik tą patyrusiam žmogui. Jis kenčia nuo tų žaizdų. Ir aš netikiu, kad tą žaizdos skausmą permetant kitam žmogui, jam ši žaizda skaudės mažiau.

Kaip rase Safyrine, ne taip cia viskas paprasta kaip tu aprasei, tiesmukiskai, ukiskai ar kazkaip taip smile.gif Galvoti, suvokti, netiketi ir t.t. - tai tik isore, o vykstantys procesai ir priezastys ( pykcio ir kt. dalyku) daug sudetingesnes.
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 03 23, 21:04)
o vykstantys procesai ir priezastys ( pykcio ir kt. dalyku) daug sudetingesnes.

Taip.
Tai ir reikia ieškoti tikrųjų priežasčių, o ne tariamų. Tai ir susiveda į mano panaudotą žodį saviapgaulė.

Ir visiškai nesmerkiu žinutės autorės, juolab, kad ji pati mato problemą, kreipėsi pagalbos. Tai ir neapgaudinėkim jos.

Aš esu pastebėjusi, jog kai kuriems padeda griežtas žodis. Griežtas žodis - nebūtinai piktas žodis. Nors yra linkstama jį taip suprasti.
Juk esmių esmė - pagalba.

Aš kartais panaudoju griežtą žodį. Kartais man atrodo, jog už kai ką ant manęs net turėtų supykti. Bet... praeina kažkoks laiko tarpas, ir vietoj pykčio ar blogų žodžių savo adresu, išgirstu padėką... Tai dažniausiai būna iš vyrų.Jie moka trumpai, bet aiškiai padėkoti. Aš niekad nesiveliu į konfliktus ir intrigas su moterimis. Tai bergždžias reikalas...geriau nesivelti, nežinoti... nes tai... na, nerandu žodžio, kaip tai apibūdinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 23, 21:50)
Taip.
Tai ir reikia ieškoti tikrųjų priežasčių, o ne tariamų. Tai ir susiveda į mano panaudotą žodį saviapgaulė.

Ir visiškai nesmerkiu žinutės autorės, juolab, kad ji pati mato problemą, kreipėsi pagalbos. Tai ir neapgaudinėkim jos.

Aš esu pastebėjusi, jog kai kuriems padeda griežtas žodis. Griežtas žodis - nebūtinai piktas žodis. Nors yra linkstama jį taip suprasti.
Juk esmių esmė - pagalba.

Sakai, tarsi griezta zodi ir pyktis isnyks, zmogus nebejaus pykcio proverziu? smile.gif
Atsakyti
Juk gydymas, gydymo "medžiagos", šiais laikais yra pakankamai pažengusios į priekį.
Problemų kaip ir nematome.
Bet su teisinga ir savalaike diagnostika - problemų yra.
Teisingas ir savalaikis diagnozavimas yra kur kas svarbiau.

Ir net priežastys yra kiek žemiau. Pirmiausia diagnozuoti, pradėti teisingą gydymą ir lygiagrečiai naikinti priežastis.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 23, 22:03)
Juk gydymas, gydymo "medžiagos", šiais laikais yra pakankamai pažengusios į priekį.
Problemų kaip ir nematome.
Bet su teisinga ir savalaike diagnostika - problemų yra.
Teisingas ir savalaikis diagnozavimas yra kur kas svarbiau.

Ir net priežastys yra kiek žemiau. Pirmiausia diagnozuoti, pradėti teisingą gydymą ir lygiagrečiai naikinti priežastis.

Tu cia apie tradicine medicina? Siaip tema apie dvasines priezastis.
O , dar ir naikinti smile.gif
Atsakyti
Kartą visą dieną turėjau praleisti paskaitose. Tradicinės medicinos praktikuojantis gydytojas dėstė ligą su visu mechanizmu, schemomis, net brėžinukais, kaip kas ir kur vyksta ir santykiauja. Teoretikas ir praktikas - du viename smile.gif - tai nuostabus dalykas.

Man pasirodė taktine klaida(žiūrint iš biznio pozicijų) - bet taip vyko- absoliučiai tą patį klausimą tą pačią dieną gvildeno netradicinės medicinos atstovė. Ir.... kur susivedė dominantė? - aš..aš...aš.... esu tokia ir tokia, turiu tokius ir tokius titulus... o pačio mechanizmo nėr...sad.gif

Bet... tradicinės medicinos atstovas atrodė ne toks laisvas savo kūno kalba, verbaline kalba... jis perkrautas darbais. Jis persidirbęs.

Netradicinės medicinos atstovas žavėjo savo kūno kalba - laisvas Žmogus laisvoje Planetoje.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 23, 20:32)
Kartą visą dieną turėjau praleisti paskaitose.

Net visą dieną biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 23, 22:39)
Net visą dieną  biggrin.gif  lotuliukas.gif

Taip. Visą dieną. Nes patikrinimas gali įvykti bet kurią minutę. Tada anuliuojasi visa diena, apmokėta, dėl kelių minučių nebuvimo.

Kaip suprantu, tu esi profesorė iš gatvės.

Manęs nestebina, jog tave tokie dalykai stebina.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 23, 20:52)
Taip. Visą dieną. Nes patikrinimas gali įvykti bet kurią minutę. Tada anuliuojasi visa diena, apmokėta, dėl kelių minučių nebuvimo.

Kaip suprantu, tu esi profesorė iš gatvės.

Manęs nestebina, jog tave tokie dalykai stebina.

Na, aš nekalta, kad studijas baigiau prieš 20 metų. Įdomūs tie dabartiniai studentai, ypač, apie savo vargus pasakojantys šioje temoje. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 23, 22:59)
Na, aš nekalta, kad studijas baigiau prieš 20 metų. Įdomūs tie dabartiniai studentai, ypač, apie savo vargus pasakojantys šioje temoje.  ax.gif

O tu net nežinai, kad kai kurie diplomai faktiškai anuliuojasi, periodiškai neperlaikant tam tikrų egzaminų.

Todėl drįsčiau manyti, jog tavo diplomas, a la gautas prieš 20 metų, yra mitas.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 03 23, 21:16)
O tu net nežinai, kad kai kurie diplomai faktiškai anuliuojasi, periodiškai neperlaikant tam tikrų egzaminų.

Todėl drįsčiau manyti, jog tavo diplomas, a la gautas prieš 20 metų, yra mitas.

Elysa, man atrodo, tu nepažiūrėjai į temos pavadinimą. mirksiukas.gif
Atsakyti